Aston Villa – West Bromwich 4:3 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:0 (kon.) | Sunderland – Stoke City 1:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:5 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
1:0 (1:0)
Stoke City FC
Streda 29.01.2014, 20:45 • Stadium of light • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V závere ešte mohol prikrášliť stav zápasu Colback. Jeho fantastická strela skončila tesne vedľa Begovičovej svätyne. Domáci už môžu oslavovať zisk troch bodov.
     
    90
    Nadstavujú sa štyri minúty !
     
    90
    Na nadstavený čas posiela Mark Hughes do hry talentovaného švédskeho útočníka Guidettiho, ktorý nahradil Odemwingieho.
     
    90
    Arnautovič sa rýchlym pohybom zbavil na ľavej strane protihráča, okamžite odcentroval na prvú tyč, kde odvrátil na rohový kop Wes Brown. Chýbalo málo a takmer z toho bol vlastenec tohto stopéra.
     
    87
    Domáci tréner v tomto momente vyčerpal aj poslednú možnosť na striedanie. Z ihriska stiahol strelca zatiaľ jediného zásahu v zápase, Johnsona, na ktorého miesto vybieha do záveru zápasu Gardner.
     
    84
    Shawcros si naskočil na centrovanú loptu. Jeho hlavička pomaly padala, no napokon skončila len na brvne domácej svätyne ! Stopér a kapitán Stoke mal dve najväčšie príležitosti svojho tímu v zápase.
     
    79
    Cameron začal utekať Borinimu, ktorý zatiahol za ručnú brzdu a radšej hru aj za cenu žltej karty prerušil. Stoke City musí hrať do plných.
     
    77
    Charlie Adam to mal ako ľavák ideálne na strelu ponad múr, o ktorú sa aj pokúsil, no loptu neodkázal pretlačiť až k Mannonemu. Dokázal to až dorážkou po odrazenej lopty, no domáci brankár nemohol mať s nedôrazným zakončením problémy.
     
    72
    Hostia po druhý raz v zápase striedajú ešte pred polčasovou pauzou. Assaidiho nahradil Mark Hughes hrotovým útočníkom Arnautovićom.
     
    71
    Larsson videl pred sebou priestor v strede poľa, vylepšil si streleckú pozíciu a veľmi dobre mierenou strelou prinútil Begoviča k zákroku. Hosťujúci brankár vyrazil na rohový kop !
     
    67
    Altidore opäť na zemi po faule v strede poľa. Najfaulovanejší hráč dnešného zápasu už toho má určite dosť. Domáci kouč ho radšej sťahuje z hry a na hrot posiela Stevena Fletchera.
     
    65
    A to bolo to posledné, čo anglický dlháň v dnešnom zápase predviedol. Domáci fanúšikovia ho vyprevádzajú z hracej plocha piskotom, na jeho miesto naskočil Walters.
     
    58
    Veľmi pekný a rýchla akcia domáceho tímu. Borini odviedol kusisko roboty, prestrčil na pravú stranu Johnsonovi, ktorý vnikol do pokutového územia a ako ľavák to chcel zakončiť technickou strelou na vzdialenejšiu tyč, netrafil však bránu.
     
    56
    Altidore si mohol dať odmenu za doterajší výborný výkon v tomto zápase v podobe presného zásahu. V stopercentnej tutovke však neuspel, jeho tvrdú strelu dokázal Begovič vytesniť do bezpečia !
     
    53
    A opäť Altidore, ktorého Nzonzi v jeho postupe zastavil. Pre hosťujúceho hráča sa jedná o druhú žltú kartu v zápase, a teda automaticky koniec v zápase. Stoke bude hrať vo viac ako polhodinovom oslabení.
     
    50
    S hrotovým útočníkom Stoke, Altidorom, si nevedia dať hostia rady. Ďalším potrestaným žltou kartou je Wilson práve po zákroku na robustného Američana.
     
    46
    Prvé striedanie v zápase registrujeme na domácej strane už počas polčasovej prestávky. Na miesto pravého obrancu, kde operoval Bardsley, prichádza Čech Ondrej Čelústka.
     
    45
    Nad rámec prvého dejstva budeme hrať tradičnú jednu minútku. Žlté napomenutie obdržal v závere polčasu Bardsley, ktorý si tvrdo vyšliapol na Nzonziho.
     
    40
    Po súboji Adama s Kimom a následnom páde prvého menovaného väčšina divákov očakávala odpískanie faulu proti domácej bráne. Rozhodca však ukazuje opačným smerom a Adamovi navyše udeľuje žlté napomenutie za divadelnú vložku.
     
    38
    Stoke City malo vyrovnanie na dosah ruky ! Crouch odviedol dobrú prácu na ľavom krídle, naviazal na seba protihráčov, čím tak uvoľnil priestor pre Charlieho Adama. Ten poslal do pokutového územia domácich ideálny center na úplne voľného Shawcrossa, ktorý svoju rybičku z bezprostrednej blízkosti nasmeroval len do Mannoneho !
     
    34
    Nzonzi zastavil Altidora len za cenu faulu a žltej karty.
     
    23
    Po dobrom defenzívnom zákroku Whelana ostalo Stoke pri lopte na útočnej polovici. Charlie Adam si to narovnal na strelu ľavačkou. Pokus hosťujpceho záložníka z úctyhodnej vzdialenosti nemal vôbec zlé parametre, lopta len presvišťala okolo ľavej tyče domácej svätyne.
     
    17
    Sunderland AFC dal gól! po domácej kombinácii v strede poľa sa k lopte dostal Borini, ktorého technická strela k tyči nevyzerala vôbec nebezpečne, no Begovič ju prekvapujúco vyrazil len pred seba, kde číhal ADAM JOHNSON, ktorému už nerobilo problém poslať loptu do odkrytého priestoru.
     
    7
    Rýchly útok domácich potiahol Fabio Borini, ktorý prestrčil na stred Larssonovi. Tomu sa v pokutovom území ukazoval práve taliansky spoluhráč, no Larsson to zobral na seba, podišiel k bráne hostí a dobrou strelou donútil ísť Begoviča k zemi !

    Michal Bakoš

    Góly: 17. Johnson

    Karty:   45. Bardsley (SUN), 79. Borini (SUN) – 34. Nzonzi (STO), 40. Adam (STO), 50. Wilson (STO)   53. Nzonzi (STO)


    Sunderland AFC: Mannone – Bardsley, O´Shea (C), Brown, Alonso – Larsson, Colback, Ki – Johnson, Altidore, Borini.
    Náhradníci: Ustari – Čelůstka, Vergini, Gardner, Giaccherini, Fletcher, Wickham.

    Stoke City FC: Begović – Cameron, Shawcross (C), Wilson, Pieters – Nzonzi, Whelan – Odemwingie, Adam, Assaidi – Crouch.
    Náhradníci: Sørensen – Muniesa, Palacios, Arnautović, Walters, Ireland, Guidetti.

    Rozhodca: Robert Madley – John Brooks, John Flynn