Montreal – Washington 0:5 (kon.) | Tampa Bay – Colorado 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 2:5 (kon.)
Winnipeg – Toronto 5:4 (po pr.) | Dallas – Pittsburgh 3:0 (kon.) | LA Kings – Anaheim 0:3 (kon.)
San Jose – Minnesota 3:2 (po pr.) | NJ Devils – NY Rangers 3:7 (kon.) | Detroit – Florida 4:5 (0:1 po s.n.)
koniec
Tampa Bay Lightning
5:2 (0:0, 3:2, 2:0)
Colorado Avalanche
cz Nedeľa 26.01.2014, 01:00 • Tampa Bay Times Forum • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další sérii utkání. Jedním z nich je souboj Tampy Bay Lightning a Colorada Avalanche. Úvodní buly bude v domovském stánku Blesků vhozeno v 01:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do tabulky
    Tampa patří v letošní sezoně k předním celkům soutěže, se ziskem 65 bodů se nachází na třetí příčce Východní konference. V rámci Atlantické divize je pak druhá.
    Colorado si rovněž nevede špatně, získalo již 69 bodů, což lavinám přisoudilo pátou příčku v silné Západní konferenci. V Centrální divizi je pak družina z Denveru třetí.
     
    Československá stopa v utkání
    V dresu Lightning naskočí hned čtveřice borců ze zemí bývalého Československa. Jsou jimi zadáci Radko Gudas a Andrej Šustr. V ofenzivě pak bude řádit Ondřej Palát a slovenský forvard Richard Pánik. Za Colorado nastoupí obránce Jan Hejda, který prožívá výbornou sezonu.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindbäck) – Salo, Hedman, Gudas, Carle, Barberio, Brewer – St. Louis, T. Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Brown, Thompson, Kučerov – Aulie, Crombeen, Malone

    Colorado Avalanche: Aittokallio (Varlamov) – E. Johnson, Hejda, Barrie, Holden, Benoit, Wilson – Tanguay, Stastny, Landeskog – McGinn, Duchene, O'Reilly – Parenteau, Mitchell, Talbot – Bordeleau, Cliche, McLeod

    Rozhodčí: O'Rourke, Rehman – Murphy, Grant.
     
    Utkání bude zahájeno během několika málo minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Colorado se vydalo velice aktivně do útoku, kde ale příliš dlouho nesetrvalo, Tampa se osvobodila.
     
    01:12
    Johnson se ihned po přejetí útočné modré čáry rozhodl vypálit, avšak táhlý pokus proletěl těsně vedle pravé tyč svatyně brankář Colorada.
     
    01:39
    Tanguayovo lehké nahození z pozice levého kruhu Bishop kryje a následně přerušuje hru, Buly po levici domácího mága.
     
    01:45
    Bude se vylučovat, Tampa si zahraje přesilovou hru. Za nedovolené bránění je potrestán P.A. Parenteau (COL).
     
    03:15
    Blesky dlouho kombinovali v útočném pásmu, avšak Colorado nakonec vyhodilo přes všechny čáry. Tampa bude muse zahájit své snažení znovu.
     
    03:44
    Kučerov dobře tečoval letící kotouč, který poté nadělal Aittokalliovi velké potíže. Hostující muž v masce si nakonec poradil. Toto oslabení již Laviny přežijí bez úhony.
     
    04:24
    Zakázané uvolnění vrací hru zpět před Aittokallia, konkrétně po jeho levici. Colorado je ale stále lepším celkém, a to především v pohybu.
     
    04:49
    Fillpulla se prohnal jako uragán do útočného pásma, načež poslal na hostujícího brankáře střelu zápěstím. Mladý finský gólman ale něměl s tímto pokusem problémy.
     
    05:46
    Colorado pokračuje v aktivním výkonu, avšak ani tentokráte si nedokázal vypracovat větší příležitost. Na druhé straně neuspěl v souboji jeden na jednoho Martin St. Louis.
     
    06:29
    Tampa Bay bude hrát další přesilovou hru, tentokráte se Laviny provinily hákováním. Na lavici hanby putuje opět P.A. Parenteau. Duel bude pokračovat po krátké komerční přestávce. Zatím sledujeme poměrně kvalitní utkání, kterému ale chybí výraznější brankové příležitosti. Uvidíme, kterak se bude vyvíjet nadále.
     
    06:48
    Lightning brzdí hned v úvodu početní výhodu zakázané uvolnění, které vrací hru před Bishopa. Tento stav Coloradu pochopitelně vyhovuje.
     
    07:35
    A znovu kotouč ve středním pásmu. Tampa pouze zběsile honí touš po rozích, nedaří se jí vymyslet kloudnout kombinaci.
     
    08:29
    Martin St. Louis se v poslední vteřině přesilové hry ocitl u pravé tyče nikým nehlídán, čehož ihned využil k zakončení. Aittokallio se ale stihl přemístit a přízemní ránu zlikvidovat.
     
    09:18
    Ošklivé vražení na hrazení hlavní arbitr O'Rourke okamžitě trestá. Menší trest si odjíždí odsedět B.J. Crombeen (TBL).
     
    09:55
    Duchene pálil z ostrého úhlu těsně vedle, v ochozech to jen zašumělo. Puk poté prosvištěl až do středního pásma, kde jej opět sebrali hosté.
     
    10:40
    Hra je nyní až u Aittokallia. Ani Colorado si tuto početní výhodu zcela jistě nedá za rámeček, prakticky si nevytořilo větší příležitost.
     
    11:50
    Laviny drží útočné pásmo, bojuje se především za Bishopovou bránou. Vše končí pokusem Landeskoga, který se nesetkal s úspěchem.
     
    12:48
    Duchene se snažil vypálit přes obránce. Bishop měl zakrytý výhled, zasahovat ovšem nemusel neboť se kotouč zastavil o holenní chrániče zadáka Lightning.
     
    13:37
    Mužstvo z Denveru je stále nastěhováno před Bishopem. Ani Benoit se svou dělovkou nedokázal uspět. Následuje komerční přestávka a nezbytná úprava obou brankovišť.
     
    13:59
    Zakázané uvolnění Tampy. Vhazovat se bude po levici Bishopa.
     
    14:48
    Obrovský tlak Colorada brankou nekončí, na druhé straně neuspěl se svou ranou od pravého mantinelu Hedman, Aittokallio byl na svém místě. Další reklamní pauza.
     
    15:23
    Rána Tampy od modré čáry byla zblokována, puk poté zamířil do středního pásma. Počáteční převaha Avalanche je pryč, hra se vyrovnala.
     
    16:57
    Ani jednomu z mužstev se nyní nepodařilo přejít modrou čáru, střední pásmo je z obou stran velice dobře pokryto.
     
    17:35
    Aittokallio je dnes pro svůj celek oporou. Nejprve zlikvidoval jedovatý pokus Filppuly, následně si poradil také se švihem Martina St. Louise. Tlak Tampy nakonec ukončil přerušením hry.
     
    18:34
    Colorado bude hrát přesilovou hru. Mark Barberio (TBL) se provnili držením.
     
    19:16
    Všechny pokusy o usazení v útočném pásmy jsou ze strany Colorada marné. Obranný val, který vytvořila defenzivní čtyřka Tampy, je skálopevný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla aktivní hokej. Na branky však byla skoupá. V prvních minutách byli lepším celkem hosté, poté se veškeré dění přelévalo ze strany na stranu. Jak se bude souboj vyvíjet nadále? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 11:7
    Vhazování: 14:12
    Hity: 4:3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Tampa je v plném počtu, Colorado v početní výhodě vůbec nezahrozilo. Na úvodní branku tak stále čekáme.
     
    21:20
    Gabriel Landeskog se prodral do pásma a poté z velkého úholu otestoval bdělost Bishopa. Gólman Lightning byl pozorný a lapil touš do lapačky.
     
    21:22
    Opět se bude vyloučovat, Tyler Johnson (TBL) obdržel dvě minuty za hru vysokou holí. Další přesilová hra pro Avalanche.
     
    22:29
    Colorado stále nevystřelilo na bránu, v dnenším utkání jsou pro oba celky početní výhody spíše utrpením.
     
    23:15
    Nathan MacKinnon zavezl puk do pásma, ale ihned o něj přiel. Gudas se poté nerozpakoval a napálil kotouč přes celé hřiště.
     
    23:47
    Matt Duchene se zčistajasna zjevil před Bishopem, přičemž měl spoustu času na zakončení. Forvard hosté zvolil pokus do pravéh horní části branky, kterou ale Bishop pomocí své rukavice pokryl.
     
    24:57
    Nepřesná rozehrávka Hedmana znamená zakázané uvolnění a vhazování před Bishopem, který je v právě probíhajících minutách hojně zaměstnáván.
     
    25:52
    Druhá perioda probíhá ve velmi rychlém tempo, obě mužstva dobře bruslí, avšak na větší příležitosti stále čekáme. Výjimkou byla nedávná tutovka Duchena.
     
    26:49
    S MacKinnonovou pumelicí si Bishop poradil pomocé vyrážečky. Následně se puku v rohu ujali domácí a vyvezli kotouč do bezpečí.
     
    27:15
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají vedení! Hedman pálil velmi nebezpečně od modré, tato rána nadělala Aittokalliovi velké potíže. Před brankářem hostí se poté nejlépe zorientoval a pomocí svého důrazu dopravil puk za brankovou čáru TYLER JOHNSON. Asistence: Victor Hedman, Ondřej Palát.
     
    28:48
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky přidávají druhou branku, strážce coloradské svatyně nyní nemá čisté svědomí. Nahození MARKA BARBERIA si našlo přesn cestu mezi pravou rukou a tělem Aittokallia. Asistence: Valtteri Filppula, Alex Killorn.
     
    29:50
    Po zakázaném uvolnění Tampy následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat před Bishopem. Domácí se bleskově ujali dvoubrankového vedení, uvidíme, kterak se s tímto nepříznivým vývojem Laviny vypořádají.
     
    30:58
    Colorado zastavuje postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu, kde ani jednomu z mužstev nebezpečí nehrozí. To vše ale až po další reklamní pauze.
     
    31:53
    Laviny nebyly daleko od vstřelené branky, uháněli do přečíslení dvou na jednoho, které se rozhodl řešit individuálně Gabriel Landeskog. Kapitán Avalanche ale rozezněl pouze pravou tyč Bishopovy klece.
     
    32:44
    Před dojíždějícím forvardem Tampy Aittokallio raději zkryl kotouč. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    33:01
    Talbot se pokoušel prostrčit kotouč na najíždějícícího spoluhráče, což se mu nepodařilo. Z následného protiútoku pálil až do ochranné stíě Filppula. Následuje buly v útočné třetině Lightning.
     
    34:08
    Utkání má grády, Martin St. Louis se objevil již podruhé v dnešním utkání ve zcela ideální pozici. Po pravé straně přebruslil obránce hostí a vypálil nad lapačku Bishopa. Ten ale dokázal zasáhnout.
     
    34:55
    Mitchell nabídku zpoza brány odmítl, neposedně skákavý kotouč se doslova doplazil až do stžedního pásma, kde jej ale stále vlastní Avalanche.
     
    36:05
    Tampa velmi aktivně napadá, Colorado má evidentně potíže s rozehrávkou.
     
    37:10
    Martin St. Louis vs. Sami Aittokallio potřetí. Ani tentokráte ale kapitán Blesků se svým bekhendovým blafákem neuspěl.
     
    38:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesková akce Tampy končí třetí brankou. VALTTERI FILPPULA naskočil z hráčské lavice, ujal se buku a efektním, ale hlavně efektivním blafákem rozvlnil síť za brankářem Colorada. Asistence: J.T. Brown, Nikita Kučerov.
     
    38:23
    Bekhendový pokus Paula Stastneho Bishop bez větších potíží kryje. Buly po jeho levici.
     
    38:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují. Velmi tvrdou ránu od modré tečoval za Bishopova záda JOHN MITCHELL, který si tak připisuje pátou branku sezony. Asistence: Gabriel Landeskog, Tyson Barrie.
     
    39:03
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak to je skutečně heroický ávěr prostřední části v podání Avalanche. Po několika nenadálých odrazech kotouče se do dobré pozice dostal TYSON BARRIE. Obránce Avalanche neváhal a přesnou střelou do levého horního rohu domácí brány snížil na rozdíl jediné branky. Asistence: Nathan MacKinnon, P.A. Parenteau.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část přinesla hokej jako doslova jako řemen. Tampě se podařilo díky efektivnímu proměňování svých šancí odskočit na rozdíl tří branek, avšak Colorado se nevzdalo a v závěru třetiny se během třiceti vteřin dokázalo hned dvakrát prosadit. Jak dramatické utkání dopadne? Pět branek ve druhé dvacetiminutovce je tou nejlepší pozvánkou na část následující.

    Střely na branku: 1821
    Vhazování: 20:23
    Hity: 11:13
     
    Colorado střídá brankáře, Sami Aittokallia nahradí Semjon Varlamov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Colorado vlétlo do třetí části jako uragán, touha po vyrovnání je z Avalanche cítit. Domácí se ale dokázali menšímu tlaku ubránit.
     
    41:53
    Filppula se prodral až do útočného pásma, kde si díky vynikající technice obhodil obránce. Nakonec se mu ale vypálit nepodařilo, neboť se jeden ze zadáku Lavin stihl vrátit.
     
    42:58
    Kotouč je mimo hrací plochu. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže ke svatyni Lightning.
     
    43:13
    Zakázané uvolnění vrací hru před Varlamova, konkrétně po jeho pravici. Colorado je v závěrečné periodě zatím lešpím mužstvem.
     
    43:46
    Landeskog zavezl puk do pásma, načež křižnou přihrávkou vyzval ke skórování Mitchella. K tomu se ale brzy sjeli obránci Tampy, kteří zabránili nebezpečí.
     
    45:06
    Colorado je stále nastěhované v útočném pásmu, Blesky jsou skutečně pod velkým tlakem. Nestíhají především po bruslařské stránce.
     
    45:36
    Tentokráte si ale hokejisté Tampy nerozumněli, puk doputoval až na zakázané uvolnění. Alespoň několik okamžiků oddychu pro domácí.
     
    46:33
    Varlamov nastoupil do utkání ve velmi dobré formě, což nyní potvrzuje. Se střelou Barberia však měl pozíže, neboť měla velmi dobré parametry. Nakonec ji ale pomocí vyrážečky vytěsnil.
     
    48:32
    Icing v podání Colorada. Sledujeme velmi aktivní hokej, avšak větší brankové příležitosti chybí. Ze hry obou celků je cítit opatrnost.
     
    47:41
    Po zásahu Bishopa následuje komerční přestávka a s ní spojená úprava obou brankovišť. Coloradu se čas na vyrovnání stále více krátí, obrana Lightning zatím odolává.
     
    48:33
    Ondřej Palát se po odrazu kotouč od mantinelu objevil u pravé tyči, kde se ihned pokusil zakončovat. Semjon Varlamov si ale tuto nebezpečnou situaci pohlídal a kotouč schoval do rukavice.
     
    49:30
    Zakázané uvolnění Tampy. Domácí působí ve třetí třeině velmi rozpačitě, jako by mocné Blesky svazovala nervozita pramenící z těsného vedení.
     
    50:41
    Mitchellův jedovatý projektil z mezikruží Bishop zlikvidoval reflexním vykopnutím pravého betonu. Následně se domácí celek vydal do protiúoku, který končí pohotovým zásahem Varlamova. Pobyt v útočném pásmu ale Bolts stačí. Komerční přestávka.
     
    51:11
    Po několika minelách defenzivy Avalanche doputoval touš až do náruče připraveného Varlamova. Po hvizdu sudího se strhla menší potyčka, kterou ale řídící dvojice nechává bez trestů.
     
    51:48
    Další zásah Varlamova, Tampa přidala a začala se prezentovat útočnějším dojmem. Vyslyšeli snad domácí otřepanou frázi, jenž praví, že nejlepší obrana je útok?
     
    52:50
    Veškeré dění se stále odehrává spíše v obranném pásmu Avalanche. Tampa zatím zvládá utkání po taktické stámce velmi dobře.
     
    53:55
    Tampa navíc vysunula napadání, což činí hostům značné potíže.
     
    54:15
    Matt Duchene sjel do pásma, načež zhruba dva metry za modrou čarou z vynikající střelecké pozice vypálil. Dobře mířený příklep ale Bishop vyrazil pravým betonem, za což si vysloužil potlesk publika.
     
    54:38
    Tampa právě vstřelila branku!
    Velký šok pro Colorado. Zvýšená aktivita nese Tampe kýžené ovoce. Lehké nahození St. Louise doklepl nad beton bezmocného Varlamova podruhé v dnešním duelu TYLER JOHNSON. Asistence: Martin St. Louis, Victor Hedman.
     
    56:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Galapředstavení TYLERA JOHNOSNA pokračuje. Agilní forvard tečoval tvrdou Hedmanovu ránu od modré, což znamená také první hattrick v NHL. Varlamov neměl proti této ráně nárok. Asistence: Victor Hedman, Sami Salo.
     
    57:35
    Carle znovu testoval pozornost hostujícího brankáře. Nyní ale ruský gólman v dresu Lavin zasáhl na výbornou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    57:55
    Bude se vylučovat. Za hru vysokou holí putuje na trestnou lavici Erik Johnson (COL). O vítězi duelu je pravděpodobně již rozhodnuto.
     
    58:35
    Kotouč je ve sředním pásmu, Tampa se sama vyhnala špatnou přihrávkou. Domácím to ale nemusí příliš vadit, mají slibný náskok.
     
    59:37
    Blesky stále kombinují, avšak zatím neúspěšně. Laviny nechtějí připustit další branku ve své síti.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Colorado bylo ve třetí části zpočátku lepším celkem. Postupně však Tampa přidala, z čehož pramenily další dva přesné zásahy, které rozhodly o vítězství domácích v poměru 5:2. Výborným výkonem se prezentoval útočník Tampy Tyler Johnson, který vsítil svůj první hattrick v NHL. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 29:27
    Vhazování: 29:33
    Hity: 20:16
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Tyler Johnson (TBL) 3+0
    2. Ondřej Palát (TBL) 0+1
    3. Victor Hedman (TBL) 0+3
     
    Československá stopa v utkání:
    Radko Gudas (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 20:58
    Ondřej Palát(TBL) 0+1, 3 střely, čas na ledě 18:15
    Jan Hejda (COL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 23:21
    Zadák Andrej Šustr (TBL) a slovenský forvard Richard Pánik (TBL) do utkání nezasáhli. (03:45:37)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 28. Johnson (Hedman, Palát), 29. Barberio (Filppula, Killorn), 39. Filppula (Brown, Kučerov), 55. Johnson (Louis, Hedman), 57. Johnson (Hedman, Salo) – 39. Mitchell (Landeskog, Barrie), 40. Barrie (MacKinnon, Parenteau)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Lindbäck) – Salo, Hedman, Gudas, Carle, Barberio, Brewer – St. Louis, T. Johnson, Palát – Purcell, Filppula, Killorn – Brown, Thompson, Kučerov – Aulie, Crombeen, Malone
    Colorado Avalanche: Aittokallio (41. Varlamov) – E. Johnson, Hejda, Barrie, Holden, Benoit, Wilson – Mitchell, Stastny, Landeskog – McGinn, Duchene, O'Reilly – Parenteau, MacKinnon, Talbot – Bordeleau, Cliche, McLeod

    Rozhodca: O'Rourke, Rehman – Murphy, Grant

    Diváci: 19 204