Omsk – Barys 4:5 (po pr.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 2:3 (0:2 po s.n.) | Viťaz – HC Slovan 1:2 (1:3 po s.n.)
Kazaň – Riga 2:3 (0:2 po s.n.) | D. Moskva – Lev 2:1 (kon.) | Novgorod – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
po s.n. (1:3)
Viťaz Moskovská oblasť
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 26.01.2014, 14:00 • Ľadový dvorec Víťaz Podolsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Víťaz Podolsk je pomerne mladé hokejové mužstvo. Jeho vznik môžeme datovať do roku 1996. Vtedy vznikol klub s názvom Víťaz v meste Podolsk. V roku 2004 sa klub presťahoval z mesta Podolsk trochu južnejšie, do Čechova. Obe mestá sú súčasťou Moskovskej oblasti, južnejšie od hlavného mesta Moskva. V lete však klub Víťaz Čechov ohlásil návrat do mesta Podolsk, kde bude túto sezónu hrávať svoje domáce zápasy.
     
    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku v roku 2008, no nezaznamenal vo svojej histórii žiadne veľké úspechy. V KHL skončil postupne v celkovom hodnotení klubov na 23., 23., 21., 23. a v poslednej sezóne na 22. mieste. Hokejisti klubu sú však preslávení svojou agresívnou hrou do tela, aj keď minulú sezónu vedenie klubu vyhlásilo, že už upustia od tvrdej agresívnej hry a skutočne tomu aj tak bolo. Hokejisti Víťaz Čechov inkasovali najviac trestných minút v celej KHL. Najškandalóznejší v histórii ľadového hokeja bol zápas Čechov – Omsk, ktorý sa odohral deviateho januára 2010. Skončil po hromadných bitkách už v čase 3:39, s vylúčeniami 19:18, počtom trestných minút 421:419.
     
    Červeno-biely dres klubu obliekajú okrem domácich hráčov z Ruskej federácie aj dvaja hráči zo Švédska a dvaja zo Slovenskej republiky – Branislav Mezei a Martin Cibák, jeden z Českej republiky – Robert Kousal. Hlavným trénerom je Oleg Orechovskij.
     
    V aktuálnej tabuľke formy Podolsk získal 3 body za 1 víťazstvo v riadnom hracom čase, HC Slovan získal 7 bodov za 2 víťazstvá v riadnom hracom čase a 1 prehru po samostatných nájazdoch. Do tabuľky KHL Podolsk zaknihoval 53 bodov zo 48 zápasov, Slovan dosiaľ získal 60 bodov z rovnakého počtu 48 zápasov.
     
    Vzájomná bilancia súperov v účinkovaní KHL vyznieva lepšie pre Slovan, ktorý v minulej sezóne zvíťazil v oboch zápasoch zhodne 3:0. V prebiehajúcej sezóne v septembri v Bratislave bodoval Podolsk, ktorý zvíťazil po výsledku 1:4.
     
    Poďme sa teda spolu pozrieť, ako dopadne odveta v Moskovskej oblasti v meste Podolsk, srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho duelu KHL, aj z tohto zápasu Vám sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Viťaz Podolsk:

    Backlund (Saprykin) – Porseland, Berďukov, Selezňov, Golovkov, Rozin, Mezei, Korovkin, Kudinov – Soloduchin, Šitikov, Cibák – Afinogenov, Ziazov, Makejev – Koroľov, Kousal, Ivanov – Vasiliev, Šackij, Kokšarov

    HC Slovan Bratislava:

    Janus (Kopřiva) – Škoula, Štajnoch, Mihálik, Sigalet, J. Brejčák, Mojžíš, Luža, Daňo – Hudáček, Radivojevič, Šatan – Bartovič (C), J. Mikúš, Miklík – Ölvecký (A), Bližňák (A), Kukumberg – T. Mikúš, Šťastný, Bakoš

    Rozhodca:

    Komarov, Bondar – Deďuľa, Metalnikov
     
    Príjemné nedeľňajšie popoludnie, už o malú chvíľu vykorčuľujú hráči HC Slovan na ľad v Aréne Víťaz v Podolsku, v moskovskej oblasti. Zostava oproti víťaznému zápasu v Nižnom Novgorode bez zmien. Bude sa Slovan aj dnes radovať zo zisku nejakých tých bodov?
     
    V Aréne najskôr zaznejú hymny Slovenskej republiky a Ruskej federácie a zápas môže začať.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:09
    Obe mužstvá začali s opatrnou hrou, domáci tím a ani tím od Dunaja strelu na bránku zatiaľ nevyslal.
     
    01:56
    Miroslav Šatan ako prvý zo všetkých poslal puk do priestoru bránky, od pravého kruhu vystrelil po Hudáčkovej prihrávke, Backlund však Mirov puk cez betóny vyráža späť do hry.
     
    02:35
    Ján Brejčák dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel, Podolsk bude hrať prvú presilovú hru v zápase, belasí sa budú musieť brániť.
     
    02:55
    Janus výborne zasiahol po strele Selezňova od modrej, k dorážke sa ešte dostal Golovkov, aj tento strelecký pokus Janus zlikvidoval.
     
    03:15
    Maxim Afinogenov bol ďalším strieľajúcim hráčom v domácom tíme, aj jeho strelu Janus zlikvidoval v pokľaku vo svojom náručí, Podolsk má pásmo.
     
    03:54
    Janus robí v bránke čo môže, strelu Porselanda od modrej vyrazil, k dorážke sa z ľavej strany dostal Kousal, Janus puk poslal na druhú stranu klziska. Tam sa puku zmocnil Koroľov, vystrelil, Janus puk vyrazil a následne zlikvidoval aj strelu Ivanova.
     
    04:35
    Hostia v plnom počte, Slovan prežil najmä vďaka Janusovi pod obrovským tlakom svoje oslabenie.
     
    05:12
    Ďalšia strela v podaní tento krát Korovkina končí u gólmana Janusa, ktorý puk chytá a ihneď rozohráva akciu svojho tímu.
     
    06:48
    Kokšarov sa zapísal do listiny strieľajúcich hráčov, ani on však neuspel, Janus si pripísal ďalší dobrý zákrok.
     
    07:52
    Slovan prežil úvodný tlak domácich, ktorí hrali aj výborne presilovú hru, hra v poli sa vyrovnáva, na strelecké pokusy do týchto chvíľ 9:1 pre domáci tím.
     
    09:05
    Hostia len vyhadzujú puk z obranného pásma, defenzíva Slovana odoláva teraz nájazdom domácich hráčov, ktorí sa opäť snažia vyvíjať na hostí tlak.
     
    10:11
    Pri Janusovej bránke skrumáž ako hrom, no všetko napokon aj s trochou šťastia vyriešila obrana belasých, Janus tento krát zasahovať, aj keď pripravený, nemusel.
     
    10:55
    S pukom na chvíľku v pásme operoval Radivojevičov útok, no streleckú pozíciu si chlapci nevypracovali, Backlund sa v bránke poriadne ani nezahrial a domáci vyrážajú opäť smer Janus.
     
    11:16
    Janus vyráža puk po strele Kudinova spoza ľavého kruhu, hostia teraz vyrážajú do brejku.
     
    11:48
    Kukumberg posunul puk dozadu na Brejčáka, ten spoza pravého kruhu napriahol, pekne vystrelil, Backlund si však s týmto pukom poradil.
     
    13:15
    Puk po strele Bližňáka tečovaný na ochrannú sieť, Slovan získal pásmo.
     
    14:28
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, v týchto chvíľach strelu do priestrou bránky nevidíme.
     
    15:19
    Domáci sa moc ponáhľali s pukom do pásma, čiarový im akciu zastavil pre ofsajd.
     
    16:35
    Aj hokejisti Slovana sa previnili proti pravidlám na modrej, aj teraz sa pískalo, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    17:49
    Ivanov krásne uvoľnil do pásma Kousala, ten si nakorčuľoval medzi kruhy, vypálil a Janus krásnym svojim zákrokom puk vyráža do rohu klziska.
     
    18:50
    Slovan naďalej veľmi pozorne bráni, nikam sa bezhlavo neponáhľa, drží tak nerozhodný stav.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina dnešného duelu, ktorá sa hrala v réžii domácich. Podolsk si zahral aj presilovú hru, mlel Slovan v pásme, no belasí vďaka výbornému Janusovi odolali a aj keď domáci prestrieľali v prvej tretine hostí pomerom 11:3, stav na ukazovateli skóre 0:0. Uvidíme, akú taktiku naordinuje tréner Čada svojim do druhej časti hry.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 14:50.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:05
    Aj druhú časť sme začali opatrne, Slovan bude spoliehať na svoju defenzívu a kiež by sa podaril aspoň jeden brejk.....
     
    22:35
    Soloduchin vystrelil z ľavej strany, Janus puk bezpečne kryje vo svojej lapačke.
     
    23:48
    Hra sa nám akosi kúskuje, teraz skončil puk po teči hráča hostí na striedačke, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    24:12
    Bartovič vystrtelil spoza kruhu, puk bol domácim obrancom zblokovaný na ochrannú sieť, Slovan získal pásmo.
     
    25:29
    Šitikov sa dostal do šance, spoza kruhov zo stredu však Janusovu bránku prestrelil, puk končí na zadnom mantineli.
     
    26:21
    Menšia skrumáž pred Backlundom, k odrazenému puku za kruhom sa dostal Škoula, oprel sa do strely, Backlund túto strelu chytá!
     
    26:49
    Mojžís príklepom vystrelil od modrej, ani Tomáš sa zatiaľ do listiny strelcov nezapíše, puk poslal na ochranné sklo.
     
    29:08
    Druhé vylúčenie v zápase a opäť na strane hostí, za podrazenie dostal dve minúty Kukumberg.
     
    29:49
    Domáci držia pásmo, hostia veľmi dobre bránia, Slovan stále drží nerozhodný stav.
     
    31:00
    Noo, bude horúco pred Janusom, tiež za podrazenie dostáva minúty Bližňák, domáci budú hrať presilovku piati proti trom.
     
    31:08
    Slovan so štyrmi hráčmi, domáci tím mal výhodu o dvoch hráčov krátkych osem sekúnd, Slovan však poslal puk von mimo svoje pásmo.
     
    31:42
    Slovan aj v oslabení útočí, keď už nič iné, aspoň získava cenné sekundy z Bližňákovho vylúčenia.
     
    32:08
    Janus zlikvidoval strelecký pous z hokejky Berďukova, domáci dohrávali akciu v pásme, spoza bránky sa snažil o zakončenie Šitikov, no Janus čítal hru a ani teraz zmenu skóre nepripustil.
     
    33:00
    Bližňák na ľade a to znamená, že Slovan prežil aj tretie svoje oslabenie v dnešnom zápase.
     
    33:24
    Kukumberg sa uvoľnil na pravej strane, poslal puk na Backlunda, ten ho však vyráža.
     
    34:23
    Slovan Bratislava dal gól!
    Brejčák posunul puk na Šťastného, Andrej si všimol na druhej strane korčuľujúceho do voľného priestoru MARTINA BAKOŠA, naservíroval mu puk a Backlund bol bez šance. Asistencie: Andrej Šťastný a Ján Brejčák.
     
    35:05
    A už je to veselšie, Slovan si nenechal vnútiť súperov spôsob hry a ujíma sa vedenia v zápase. Domáci isto znervóznejú a presilovku by si mohol zahrať aj tím od Dunaja.
     
    35:29
    Kousal opäť nepríjemne pohrozil, Janus puk vyráža a hostia ho berú pod svoju kontrolu a vyvážajú von z pásma.
     
    35:49
    Ölvecký potiahol puk do pásma, svojich spoluhráčov v útoku mal pokrytých, poslal puk na modrú, odkiaľ vystrelil Brejčák, Backlund puk zrazil do rohu klziska.
     
    37:05
    Slovan v tejto fáze hry prevzal taktovku do svojich rúk, ožil po strelenom góle a operuje s pukom v pásme domáceho tímu, chcelo by to ešte jeden gól do domácej siete.
     
    38:48
    Ofsajd hostí na modrej, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    39:28
    Puk na hokejkách hráčov hostí, ktorí sa však nikam ponáhľať nemusia, je to domáci tím, ktorí musí za tohto stavu tvoriť hru. Túto tretinu už len dohrávame.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám druhá časť hry, domáci tím hral v nej dve presilové hry, krátko aj s výhodou dvoch mužov, no defenzíva hostí na čele s výborným Janusom radosť domácim nedovolila. Práve naopak, boli to hostia, ktorí udreli a Bakoš poslal pozdrav nielen gólmanovi Backlundovi, ale aj všetkým priaznovcom Slovana domov na Slovensko. Pomer striel do priestoru bránky v druhej časti hry 8:6, stav na svetelnej kocke 0:1. Tréner hostí iste nájde vhodný recept do poslednej časti hry.....
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 15:37.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Ešte celá jedna tretina delí hokejistov HC Slovan od plného bodového zisku. Podarí sa im získať tri body na ľade Víťaza Podolsk?
     
    41:50
    Tak a je to tu, aj Slovan si zahrá presilovku, Soloduchin dostal dve minúty za seknutie.
     
    42:25
    Slovan síce pritlačil domácich v pásme, Podolsk však veľmi dobre bráni a strelu na Backlunda sme zatiaľ nevideli.
     
    42:55
    Radivojevičov puk zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    43:50
    Domáci v plnom počte, ani Slovan nevyužil početnú výhodu.
     
    45:05
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Tak napokon predsa len po porade s videorozhodcom hlavný rozhodca Komarov gól domácim uznal. Do listiny strelcov sa zapíše ako autor IVAN IVANOV. Asistencie: Jurij Kokšarov a Anton Koroľov.
     
    45:49
    Branislav Mezei poslal na Janusa tvrdú strelu, Janus šiel dole na ľad a puk chytá medzi svoje betóny.
     
    47:05
    Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa vráti pred Janusa, vhadzujeme po jeho pravej ruke.
     
    47:31
    Porselnad napriahol k strele, jeden z hráčov v bielom drese do dráhy puku vložil hokejku a poslal ho na ochrannú sieť, Podolsk má pásmo.
     
    48:20
    Ölvecký dostal dve minúty za podrazenie, domáci tím si zahrá štvrtú presilovú hru v zápase.
     
    49:12
    Šitikov vystrelil z medzikružia peknú strelu, Janus jeho puk chytá do svojej lapačky!
     
    50:20
    Slovan s plným počtom hráčov, Ölvecký je už na ľade a pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    51:20
    Vylúčenie v domácom tíme, Rozin dostal za držanie dve minúty, poďme Slovan.
     
    51:35
    Brejčák vystrelil spoza kruhu, Backlund puk vyráža a domáci ho posielajú na čas von zo svojho pásma.
     
    52:04
    Škoula pekne vystrelil od modrej, Backlund aj tento puk vyráža, hostia majú puk na svojich hokejkách.
     
    52:48
    Šatan s Hudáčkom boli v akcii, no nedokázali puk dopraviť za Backlundov chrbát, Slovan hrá presilovku dobre, Podolsk však dobre bráni.
     
    53:20
    Domáci v plnom počte, ani Slovan nevyužil svoju presilovú hru, druhú v dnešnom zápase.
     
    53:48
    Kukumberg veľmi pekne vystrelil z pravej strany, ani táto Romanova strela v bránke nekončí, pôjde zápas do predĺženia?
     
    54:15
    Zakázané uvoľnenie Víťaz, s pukom sa vrátime pred Backlunda.
     
    54:23
    Šatan pekne vystrelil od pravého kruhu, ani Mirova strela v bránke nekončí, Backlund puk v pokľaku chytá.
     
    54:48
    Slovan má teraz viac z hry, Ölvecký vypálil po prechode modrou, Backlund puk vyráža a domáci pôjdu vpred.
     
    56:11
    Hráme dlho bez prerušenia hry, pozrú si diváci napokon aj samostatné nájazdy?
     
    57:04
    Strela Afinogenova zblokovaná na ochrannú sieť, Podolsk bude mať pásmo.
     
    57:49
    Dnešné stretnutie sleduje 4.600 divákov.
     
    59:45
    Oddychový čas domácich, tréner Orechovskij chce svojim čo to vysvetliť.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    V tretej tretine sa podarilo domácim predsa len vyrovnať, porada s videorozhodcom potvrdila regulárnosť dosiahnutého gólu. A keďže ani jedno z mužstiev už gól nedalo a nevyužilo ani presilovú hru, pôjde zápas do predĺženia. Pomer striel do priestoru bránky v tretej časti hry 5:7.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:48
    Miklík vystrelil spoza kruhu, Backlund puk vyrazil pred seba, Miklík sa ešte dostal k dorážke, no neuspel.
     
    61:13
    Na druhej strane sa k zakončeniu dostal Kousal, Janus taktiež pozorný a hostia zakladajú svoj útok.
     
    62:04
    Aj Milan Bartovič pekne vystrelil z pravej strany, aj s týmto pukom si Backlund poradil....
     
    63:06
    Miklík v obrovskej šanci, Michel bez prípravy vystrelil, Backlund svojim semaforom roztlieskal prítomné publikum.
     
    63:55
    Od modrej vystrelil Porseland, Janus šiel do pokľaku a puk chytá vo svojom výstroji.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Ani predĺženie nerozhodlo o víťazovi dnešného zápasu, zvlášť Miklíkova obrovská šanca si pýtala gól, a tak po krátkej úprave ľadu pred bránkami prídu na rad samostatné nájazdy. Pomer striel v predĺžení do priestrou bránky 2:4.
     
    Samostatné nájazdy bude začínať HC Slovan Bratislava.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Milan Bartovič uspel a prestrelil Backlunda v bránke, 0:1
     
    Na druhej strane rovnako úspešný Koroľov, ktorý poslal puk za Janusov chrbát, 1:1
     
    Miroslav Šatan už tradične, nedal Backlundovi šancu, 1:2
     
    Šitikov sa rozbehol na Janusa, prestrelil však Jarovu bránku, 1:2
     
    Martin Štajnoch do tretice prekonáva Backlunda v domácej bránke, 1:3, je dobojované!
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil Miroslav Šatan.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončil nám dnešný duel víťazstvom HC Slovan po samostatných nájazdoch, keď svoje šance premenili hneď všetci traja ich aktéri. Slovan si tak do tabuľky pripíše ďalšie, tento krát dva body, a svoj tohtoročný trip v regulérnej sezóne zakončí o dva dni na ľade obhajcu trofeje – Dinama Moskva. To je na dnes odo mňa všetko, pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak. (16:30:36)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 46. Ivanov (Kokšarov, Koroľov) – 35. Bakoš (Šťastný, J. Brejčák), rozh. náj. Šatan


    Viťaz Moskovská oblasť: Backlund (Saprykin) – Porseland, Berďukov, Selezňov, Golovkov, Rozin, Mezei, Korovkin, Kudinov – Soloduchin, Šitikov, Cibák – Afinogenov, Ziazov, Makejev – Koroľov, Kousal, Ivanov – Vasiliev, Šackij, Kokšarov
    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Škoula, Štajnoch, Mihálik, Sigalet, J. Brejčák, Mojžíš, Luža, Daňo – Hudáček, Radivojevič, Šatan – Bartovič (C), J. Mikúš, Miklík – Ölvecký (A), Bližňák (A), Kukumberg – T. Mikúš, Šťastný, Bakoš

    Rozhodca: Komarov, Bondar – Deďuľa, Metalnikov

    Diváci: 4.600