Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Florida Panthers
cz Utorok 21.01.2014, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Scuderi se ještě pokusil vypálit od modré, avšak netrefil bránu. Scottie Upshall (FLA) poté nešťastně vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což obdrží dvě minuty. Poslední šance pro domácí, kteří mohou alespoň kosmeticky vylepšit hrozivě vyhlížející skóre.
     
    54:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Pittsburgh je zralý na ručník. Nepozorné defenzivě domácích upláchl SHAWN MATTHIAS. Hostující centr pak přesnou ranou nad levé Fleuryho rameno navýšil vedení Panterů. Zdá se býti rozhodnuto. Asistence: Jesse Winchester.
     
    53:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté se po dlouhém čekání dočkali. Videorozhodčí nakonec potvrdil regulérnost branky, kterou svým důrazem zařídil JONATHAN HUBERDEAU. Asistence: Nick Bjugstad.
     
    53:50
    Obrovská šance Floridy! Bjugstad předvedl své individuální schopnosti, obhodil si Fleuryho a z velkého úhlu se snažil zakončit. Následně se přiřítil ještě Huberdeau, který tlačil puk všemi možnými i nemožnými způsoby za brankovou čáru. Puk ale nakonec skončil mimo, vhazovat se bude v útočném pásmu Panterů.
     
    51:45
    Kris Letang se taktéž ocitl ve stoprocentní příležitosti. Zcela sám před Clemensenem ale domácí zadák neuspěl, brankář Floridy sklapl své betony včas. Další rozehrávka Tučňáků končí icingem. Vhazovat se tak bude před Fleurym.
     
    51:17
    Aleksander Barkov měl na holi čtvrtou branku Panterů. Vybruslil si zpoza brány a zamířil do pravého horního rohu domácí branky. Fleury ale vymrštil svou lapačku a vynikajícím semaforem nebezpečnou situaci uhasil.
     
    47:36
    Po závaru před Clemensenem předvedl baseballový úder Sidney Crosby. Kapitán Tučňáků ale přímo napálil Clemensenův pravý beton. Hvězdný forvard domácích se s touto situací skutečně nepáral.
     
    45:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se přece jenom dostali, Clemensenovo kouzlo je prolomeno. Hostující brankář nejprve vychytal Malkina, ale na následnou dělovku z hole MATTA NISKANENA již nestačil. Utkání tak má znovu náboj. Asistence: Kris Letang, Jevgenij Malkin.
     
    43:16
    Po klasickém souboji před Clemensenem so dostali do křížku Sidney Crosby (PIT) a Mike Weaver (FLA). Oba obdrželi dvě minuty za hrubost. Již poněkolikáté se tak bude hrát ve čtyřech. Který z celků si v této situaci poradí lépe?
     
    41:17
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři rázně vykročili za vítězstvím. Rána od modré čáry se odrazila do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval DMITRIJ KULIKOV. V netradičním území číhající obránce pak dopravil kus gumové pryže za bezmocného Fleuryho. Asistence: Jesse Winchester, Marcel Goc.
     
    39:15
    Clemensen musel nadvakrát zasahovat proti Jamesi Nealovi, který nejpve pálil švihem, načež předvedl také bekhendovou dorážku. Hostující brankář nakonec kotouč zalehl, neboť si nebyl jistý, kde přesně se neposedný touš nachází. Komerční přestávka, na kterou již brzy naváže přestávka standardní.
     
    35:41
    Bude se opět vylučovat. Nyní ovšem na straně Panthers. Za hákování putuje na trestnou lavici Scottie Upshall (FLA). Domácí tak mají dobrou příležitost ke snížení.
     
    33:34
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři znovu udeřili. Nutno dodat, že hosté jdou svému úspěchu naprosti. Perfektní přihrávkou zpoza brány nalezený DREW SHORE přidává přesně umístěnou střelou nad vyrážečku Fleuryho svou druhou branku v utkání. Pittsburgh to nyní bude mít obtížné. Asistence: Jesse Winchester, Jonathan Huberdeau.
     
    30:42
    Skutečně ošklivý zákrok. Chris Kunitz (PIT) trefil bruslí vyhýbajícího se protihráče, za což dostává dvě minuty. Na tretné lavici se sešli dva snajpři Pens, zajímavý pohled. Florida tak má opravdu kratičkou dvojnásobnou přesilovou hru, poté bude následovat početní výhoda klasická.
     
    29:25
    Pravděpodobnější se zdá býti spíše druhá varianta. Nejenže domácí dobře brání, Pens navíc stíhají ještě útočit. Sutter zprvu nenápadně vyvezl puk, poté se vydal kupředu, obhodil si obránce a vypálil. Clemensen byl úspěšný, stejně tak si počínal i proti dorážce Adamse, po níž ztratil helmu.
     
    28:47
    Florida si zahraje další přesilovou hru. Domácí kapitán Sidney Crosby je potrestán za hákování. Dokáží hosté tuto nabídnutou šanci využít, nebo i tato početní výhoda zůstane v propasti zapomnění?
     
    25:32
    Po Bergenheimově pokusu z levé strany Fleury zasáhl jen se štěstím, neboť ránu vůbec neviděl. Před hostujícím gólmanem poté došlo k nedovolenému zákroku, jehož se provinil opět Tanner Glass (PIT). Domácí útočník se tak po návratu z trestní lavice na ledě příliš neohřál. Jak Panthers naloží s touto výhodou?
     
    22:51
    Po menším tlaku Pittsburghu se do sebe pustili Ed Jovanovski (FLA) a Tanner Glass (PIT). Celou šarvátku rozpoutal tvrdý hit domácího útočníka. Oba aktéři jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Na hrací ploše tak bude mnohem více místa, což nahrává technicky vybaveným a bruslivým borcům.
     
    21:40
    Fleischmann se promotal mezi dvěma beky Pens, načež nebezpečně vypálil. Fleury tuto ránu vytěsnil pouze k Bjugstadovi, který tak měl možnost dorážce. Domácí mága ale svůj nejistý zákrok napravil a ránu vytěsnil. Jokinen poté zahájil protiútok, který zakončil Malkin pouze do hrudi hostujícího muže v masce.
     
    18:04
    Další závar před Fleurym, který se pokusil vyřešit Boyes. Kotouč nakonec zamířil do tyče! Při domácích stojí štěstí, Panteři mohli vést mnohem větším rozdílem, toto byla již druhá tyč v utkání. Brankář Pittsburghu poté přerušil hru.
     
    15:46
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Pittsburgh se zapomněl v levém rohu útočného pásma, čehož využili Panteři k tomu, aby se vydali do přečíslení. Tuto situaci se DREW SHORE rozhodl vyřešit individuálně. Za provedení by si zasloužil jedničku s hvězdičkou, neboť přesně vymetl pravý horní růžek domácí svatyně. Fleury neměl nárok zasáhnout. Asistence: Scott Clemensen.
     
    15:08
    Tučňáci poprvé v utkání zakusí, kterak chutná přesilová hra. Za hůl ve tváři Jevgenije Malkina je potrestán Tom Gilbert (FLA). Jak domácí naloží s touto příležitostí, dočkáme se již konečně vstřelené branky? To je totiž jediný aspekt, který zatím vynikajícímu "mači" chybí.
     
    14:06
    Crosby nabil zpoza brány Kunitzovi, před kterým zela prázdná brána. Forvardovi domácích ale rychlá rána nesedla dle představ, puk se mu svezl po čepeli a zamířil tak přímo do přemisťujícího se brankáře Panterů. V této situaci měli domácí smůlu.
     
    08:54
    Skutečně parádní hokejová podívaná! Po velké tlaku Panterů se k zakončení dostal Aleksander Barkov, který napálil tyčku! Touš se poté povaloval na brankové čáře, avšak Fleury stihl zasáhnout a schovat jej do rukavice. Jeden z hlavních arbitrů poté bleskově přerušil hru.
     
    08:12
    Na druhé straně hrací plochy se řítil do nadějné pozice Jevgenij Malkin. Urostlý ruský forvard ale nedokázal překonat výborně chytajícího Clemensena, a to ani z následné dorážky, po které hostující strážce svatyně přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    07:31
    Tomáš Fleischmann převezl puk přes modrou, vybruslil do středu hrací plochy, kde přenechal Bjugstadovi. Hostující útočník pak bekhendem nedokázal překonat zaskočeného Fleuryho.
     
    03:21
    Crosby předvedl svou exratřídu! Protáhl se do útočného pásma, načež zadovkou vyhledal dobře postaveného Kunitze, který ale táhlou střelou nechal vyniknout Clemensena. Utkání opět nabírá na tempu.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 46. Niskanen (Letang, Malkin) – 16. Shore (Clemensen), 34. Shore (Winchester, Huberdeau), 42. Kulikov (Winchester, Goc), 54. Huberdeau (Bjugstad), 55. Matthias (Winchester)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Martin, Niskanen, Määttä – Kobasew, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Pyatt, Sutter, Glass – Megna, Sill, Adams
    Florida Panthers: Clemensen (Thomas) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Gudbranson, Weaver, Kulikov – Upshall, Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Hayes, Goc, Huberdeau – Winchester, Shore, Matthias

    Rozhodca: Devorski, Pochmara – Brisebois, Miller

    Diváci: 18 660