Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Florida Panthers
cz Utorok 21.01.2014, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL má na programu další sérii utkání, mezi které patří souboj Pittsburghu Penguins a Floridy Panthers. Úvodní buly bude v Consol Energy Centeru, tedy domovském stánku Pens, vhozeno v 01:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pittsburgh Penguins
    Tučňáci patří k předním celkům soutěže. Momntálně mají na svém kontě 70 bodů, což jim přisuzuje první místo ve Východní konferenci, ale také v Metropolitní divizi. V předchozím klání Pens uspěli, na domácí půdě zdolali Washington 4:3. Tabulce produktivity kraluje s osmašedesáti body Sidney Crosby, který je rovněž vládcem produktivity celé NHL. S pětadvaceti trefami do černého je také nejlepším střelcem týmu.
     
    Florida Panthers
    Panteři neprožívají dobrý ročník. V rámci Východní konferenci jsou předposlední, stejně tak v Metropolitní divizi. V dosavadním průběhu ročníku posbírali 43 bodů. Své poslední utkání celek ze slunného pobřeží nezvládl, podlehl Carolině těsně 2:3. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je třiadvacetibodový Aleksander Barkov. Lídrem střlců je pak s dvanácti přesnými zásahy Brad Boyes.
     
    Vzájemné zápasy
    V letošním ročníku se tyto dva celky potkaly dvakrát. Nejprve zvítězila Florida v poměru 6:3, poté si dva body za výhru 5:1 připsal Pittsburgh.
     
    Československá stopa v utkání
    Do zápasu hokejisté ze zemí bývalého Československa zasáhnou pouze v dresu Floridy. Jsou jimi forvardi Tomáš Fleischmann a Tomáš Kopecký.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Martin, Niskanen, Määttä – Kobasew, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Pyatt, Sutter, Glass – Megna, Sill, Adams

    Florida Panthers: Clemensen (Thomas) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Gudbranson, Weaver, Kulikov – Upshallm Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Kopecký, Goc, Huberdeau – Barch, Shore, Matthias

    Rozhodčí: Devorski, Pochmara – Brisebois, Miller.
     
    Vše se již pomalu chystá k zahájení utkání, které proběhne zhruba za deset minut.
     
    Obě družiny již vyjely na ledovou plochu, po zaznění národní hymny USA přijde na řadu úvodní vhazování. Potvrdí Pens roli favorita?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Domácí nastoupili do utkání velmi aktivně, z čehož vyplynul střelecký pokus Letanga. Dělovka zadák Pens ale skončila na hrudi připraveného Clemensena. Následně se hosté osvobodili.
     
    00:56
    Další rozehrávka se Tučňákům příliš nevydařila, puk cestoval přes všechny čáry. Hra se tak vinou zakázaného uvolnění stěhuje před Fleuryho, konkrétně po jeho pravou ruku.
     
    01:13
    Bekhendový pokus Jokinena gólman Floridy taktéž kryje. Před dotírajícími domácími forvardy poté raději přerušil hru. Buly proběhne v útočném pásmu Pittsburghu.
     
    01:48
    Huberdeau vybruslil zpoza brány do střelecký pozice, kde se mu ale postavil do cesty Määttä. Domácí zadák poté floridského útočníka odzbrojil a vyslal svůj celek do protiútoku.
     
    02:52
    Po divokých úvodích vteřinách se hra poněkud uklidnila. Nepřesný pas nyní zapříčinil sražení kotouče na domácí hráčskou lavici. Vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    03:21
    Crosby předvedl svou exratřídu! Protáhl se do útočného pásma, načež zadovkou vyhledal dobře postaveného Kunitze, který ale táhlou střelou nechal vyniknout Clemensena. Utkání opět nabírá na tempu.
     
    04:13
    Na zkušenou se vydal také Neal, jehož pokus z hranice pravého kruhu hostující brankář taktéž vytěsňuje. Zdá se, že Clemensen dnes mít nouzi o práci rozhodně nebude.
     
    04:42
    Protiofenziva Panthers končí ofsajdem, který neunikl pozornému pomeznímu arbitrovi. Buly tak proběhne ve středním pásmu, kde ani jednomu z mužstev nebezpečí nehrozí.
     
    05:27
    Florida začíná vyrovnávat hru, stále více se hosté zapojují o ofenzivních aktivit, které se ale Pens zatím daří úspěšně rozbíjet již v zárodku. Uvidíme, zda se jedná jen o chvilkové zlepšení, nebo se svěřenci Petera Horacheka prosadí.
     
    06:22
    Sutter si sjížděl na nahození kotouč, avšak Clemensen dobře přečetl situaci, včas vybruslil a nakonec byl u puku dříve. Hosté mohou svému muži v masce poděkovat, především pak zaspavší defenziva.
     
    07:31
    Tomáš Fleischmann převezl puk přes modrou, vybruslil do středu hrací plochy, kde přenechal Bjugstadovi. Hostující útočník pak bekhendem nedokázal překonat zaskočeného Fleuryho.
     
    08:12
    Na druhé straně hrací plochy se řítil do nadějné pozice Jevgenij Malkin. Urostlý ruský forvard ale nedokázal překonat výborně chytajícího Clemensena, a to ani z následné dorážky, po které hostující strážce svatyně přerušil hru. Následuje komerční přestávka.
     
    08:54
    Skutečně parádní hokejová podívaná! Po velké tlaku Panterů se k zakončení dostal Aleksander Barkov, který napálil tyčku! Touš se poté povaloval na brankové čáře, avšak Fleury stihl zasáhnout a schovat jej do rukavice. Jeden z hlavních arbitrů poté bleskově přerušil hru.
     
    09:48
    Kdeže je tlak Pens z úvodu duelu, nyní tahá za nitky Florida, a to velmi výrazně. Tentokráte se však domácí ubránili bez větších problémů. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet nadále, navzdory aktivní hře na branku stále čekáme.
     
    10:15
    V pořadí druhá komerční přestávka. Vhod přijde především Pittsburghu, který byl v právě probíhajících momentech pod velkým tlakem. Favorit tak zcela určitě nevstoupil do utkání dle představ. Výkon hostí je zatím příjemným překvapením pro každého hokejového fanouška. Samozřejmě vyjma příznivce Pens.
     
    11:09
    Kobasew nabral úctyhodnou rychlost, pomocí níž se prodral až do pásma. K číhajícímu Kunitzovi se ale puk nedostal, hosté k pittsburghskému rychlíkovi přistoupili a odzbrojili jej.
     
    12:32
    Nyní se dostal do nebezepečné pozice Pittsburgh. Määttä ale dobré příležitosti nevyužil, Clemensen si jeho dalekonosnou bombu pohlídal. Stejně tak si floridský mág poradil s pokusem Jokinena. Zdá se, že domácí opět šlápli na plyn.
     
    13:48
    Campbell od modré vyděsil Fleuryho, domácí brankář se za kotoučem pouze ohlédl. Více vzhledem k razanci této rány nestihl. Na opačném poli ledové plochy připravil Clemensenovi laskominu Glass. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    14:06
    Crosby nabil zpoza brány Kunitzovi, před kterým zela prázdná brána. Forvardovi domácích ale rychlá rána nesedla dle představ, puk se mu svezl po čepeli a zamířil tak přímo do přemisťujícího se brankáře Panterů. V této situaci měli domácí smůlu.
     
    15:08
    Tučňáci poprvé v utkání zakusí, kterak chutná přesilová hra. Za hůl ve tváři Jevgenije Malkina je potrestán Tom Gilbert (FLA). Jak domácí naloží s touto příležitostí, dočkáme se již konečně vstřelené branky? To je totiž jediný aspekt, který zatím vynikajícímu "mači" chybí.
     
    15:19
    Florida ale hned v úvodu oslabení vyhodila do středního pásma. Malkin se pokoušel puk bleskově vrátit do ohniska bojů, ale spoluhráče zastihl v ofsajdovém postavení. Buly ve středním pásmu.
     
    15:46
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Pittsburgh se zapomněl v levém rohu útočného pásma, čehož využili Panteři k tomu, aby se vydali do přečíslení. Tuto situaci se DREW SHORE rozhodl vyřešit individuálně. Za provedení by si zasloužil jedničku s hvězdičkou, neboť přesně vymetl pravý horní růžek domácí svatyně. Fleury neměl nárok zasáhnout. Asistence: Scott Clemensen.
     
    16:58
    Domácí snaží ihned odpovědět, ale nedaří se jim usadit v útočném pásmu. Tato početní výhoda bude pro Pens zcela jistě zlým snem, neboť prakticky nevystřelili na bránu, navíc ještě inkasovali.
     
    18:04
    Další závar před Fleurym, který se pokusil vyřešit Boyes. Kotouč nakonec zamířil do tyče! Při domácích stojí štěstí, Panteři mohli vést mnohem větším rozdílem, toto byla již druhá tyč v utkání. Brankář Pittsburghu poté přerušil hru.
     
    19:16
    Domácí drží puk na hokejkách, avšak Florida hraje velmi chytře. Již ve středním pásmu rozbíjí jeden útok Pens za druhým, favorita duelu k ničemu nepouští. Skutenčě působivý výkon Panterů, který si zaslouží uznání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina, která nabídla velmi zajímavou podívanou. Nejprve byli aktivnějším celkem domácí, avšak poté se začala karta obracet. Florida přidala, což přineslo kýžené ovoce v podobě vstřelené branky, o kterou se v oslabení postaral milimetrovou ranou Drew Shore. Domácí mohou být za jednobrankové manko rádi, neboť Panteři navíc dvakrát orazítkovali tyč! Podaří se hostům navázat výborným výkonem také v prostřední periodě? Sledujte i nadále přenos tohoto famózního utkání!

    Střely na branku: 14:7
    Vhazování: 6:10
    Hity: 6:6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    Po náznaku domácí ofenzivy se dostal ke střele na druhé straně ledové plochy Aleksander Barkov. Puk pouze zasvištěl kolem hlavy Fleuryho. Zdá se, že Panteři nic nepotratili ze svého elánu, který předváděli v předchozí periodě.
     
    21:09
    Nyní se ale hostující družině rozehrávka nepovedla, puk zamířil přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude po pravé ruce Scotta Clemensena, který v dnešním duelu předvádí vynikající výkon.
     
    21:40
    Fleischmann se promotal mezi dvěma beky Pens, načež nebezpečně vypálil. Fleury tuto ránu vytěsnil pouze k Bjugstadovi, který tak měl možnost dorážce. Domácí mága ale svůj nejistý zákrok napravil a ránu vytěsnil. Jokinen poté zahájil protiútok, který zakončil Malkin pouze do hrudi hostujícího muže v masce.
     
    22:51
    Po menším tlaku Pittsburghu se do sebe pustili Ed Jovanovski (FLA) a Tanner Glass (PIT). Celou šarvátku rozpoutal tvrdý hit domácího útočníka. Oba aktéři jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Na hrací ploše tak bude mnohem více místa, což nahrává technicky vybaveným a bruslivým borcům.
     
    23:48
    Jako první v této herní situaci testoval brankářovu pozornost hostující Marcel Goc. Rána ale byla obráncem Pens sražena do ochranné sítě. Vhazovat se tak bud po pravé ruce Fleuryho. I nadále sledujeme velmi aktivní utkání plné hokejové krásy.
     
    24:14
    Malkin zavezl puk do pásma, kde viděl přijíždějícího Neala. Tomu ale rána příliš nesedla, tajektorie kotouče vedla znovu pouze do hrudi připraveného Clemensena. Brankář Floridy má dnes vynikající den, překonat jej bude skutečně oříšek.
     
    25:32
    Po Bergenheimově pokusu z levé strany Fleury zasáhl jen se štěstím, neboť ránu vůbec neviděl. Před hostujícím gólmanem poté došlo k nedovolenému zákroku, jehož se provinil opět Tanner Glass (PIT). Domácí útočník se tak po návratu z trestní lavice na ledě příliš neohřál. Jak Panthers naloží s touto výhodou?
     
    26:22
    Niskanen zachytil kombinaci hostí a poté vyvezl puk do bezpečí. Za dobře odvedenou práci pak od sklidil od plných ochozů bouřlivý potlesk, který jej doprovodil na střídačku.
     
    27:08
    Hosté se stále nemohou usadit v ptočném pásmu, Tučňáci především dobře bruslí, což činí Panthers velké potíže. Malkin navíc zahrozil, avšak bekhend statného útočníka Clemensen vytěsnil.
     
    27:55
    Lehké nahození hostujícího borce bylo pro Fleuryho bonbónkem. Domácí brankář si poté touš v rukavici ponechal. Vhazovat se bude až po komerční přestávce a nezbytné úpravě obou brankovišť. I ve druhé periodě sledujeme pohledný hokej, kterému nic nechybí. Snad jen více přesných zásahů.
     
    28:23
    Domácí po dlouhé době vystrčili růžky. Relativně dlouhý pobyt v útočném pásmu končí ranou od modré, o kterou se postaral Scuderi. Clemensen ale její dráhu viděl, tudíž pohodlně zasáhl. Poté nechtěl připustit potíže a přerušil hru.
     
    28:47
    Florida si zahraje další přesilovou hru. Domácí kapitán Sidney Crosby je potrestán za hákování. Dokáží hosté tuto nabídnutou šanci využít, nebo i tato početní výhoda zůstane v propasti zapomnění?
     
    29:25
    Pravděpodobnější se zdá býti spíše druhá varianta. Nejenže domácí dobře brání, Pens navíc stíhají ještě útočit. Sutter zprvu nenápadně vyvezl puk, poté se vydal kupředu, obhodil si obránce a vypálil. Clemensen byl úspěšný, stejně tak si počínal i proti dorážce Adamse, po níž ztratil helmu.
     
    30:10
    Až nyní se Panteři usadili v útočném pásmu. Dobrou střelou se prezentoval Goc, avšak Fleury se stačil přesunout a dělovku z voleje zlikvidovat. Pens poté vyhodili přes všechny čáry.
     
    30:42
    Skutečně ošklivý zákrok. Chris Kunitz (PIT) trefil bruslí vyhýbajícího se protihráče, za což dostává dvě minuty. Na tretné lavici se sešli dva snajpři Pens, zajímavý pohled. Florida tak má opravdu kratičkou dvojnásobnou přesilovou hru, poté bude následovat početní výhoda klasická.
     
    31:42
    Hosté buší do soupeře ze všech stran, ale Fleury zatím své mužstvo drží. Tentokráte byla Campbellova pumelice sražena do ochranné sítě. Jelikož se celá tato situace obešla bez tečování, bude se vhazovat až před Clemensenem, tedy v obranném pásmu Panterů.
     
    32:42
    Upshall v dobré pozici neuspěl, domácí brankář stihl své betony sklapnout včas. Zdá se, že i tento nedovolený zákrok zůstane nepotrestán.
     
    33:34
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři znovu udeřili. Nutno dodat, že hosté jdou svému úspěchu naprosti. Perfektní přihrávkou zpoza brány nalezený DREW SHORE přidává přesně umístěnou střelou nad vyrážečku Fleuryho svou druhou branku v utkání. Pittsburgh to nyní bude mít obtížné. Asistence: Jesse Winchester, Jonathan Huberdeau.
     
    34:30
    Domácí se ale nevzdávají a nadále se snaží velmi aktivně napadat. Florida ale hraje v naprosté pohodě. Není divu, se svým výkonem zatím může být spokojena. Favorit dnešního duelu se zdá být poněkud zaskočen.
     
    35:10
    Doslova po vyhlavičkování puku Clemensenem následuje komerční přestávka, po které se bude bhazovat v obranném pásmu Panthers. Hosté přidali druhou branku a i nadále jsou lepší mužstvem. Pittsburgh stále nemůže nalézt optimální pohodu.
     
    35:41
    Bude se opět vylučovat. Nyní ovšem na straně Panthers. Za hákování putuje na trestnou lavici Scottie Upshall (FLA). Domácí tak mají dobrou příležitost ke snížení.
     
    36:21
    Pens se však nedokáží prosadit, Winchester vyhazuje až do středního pásma. Domácí si za tuto početní výhodu jistě pochvalu nezaslouží.
     
    37:13
    Po Malkinově nabídce pálil tvrdě Niskanen. Rána prolétla jen těsně vedle pravé tyče. Clemensen zatím v tomto oslabení nemusel zasahovat, Tučňáci jsou bezzubí. Na tomto faktu nemění ani elitní dvojice Malkin – Crosby, která právě operuje na ledě.
     
    38:42
    Pittsburgh drží kotouč na holích, nyní ale vyhodil na zakázané uvolnění, po kterím se bude vhazovat před Fleurym, konkrétně po jeho pravé ruce. Utkání také začíná být stále více důraznějším. Vše zatím v rámci regulí.
     
    39:15
    Clemensen musel nadvakrát zasahovat proti Jamesi Nealovi, který nejpve pálil švihem, načež předvedl také bekhendovou dorážku. Hostující brankář nakonec kotouč zalehl, neboť si nebyl jistý, kde přesně se neposedný touš nachází. Komerční přestávka, na kterou již brzy naváže přestávka standardní.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda je minulostí. Také ona prakticky kopíruje vývoj dvacetiminutovky předchozí. Florida stále hraje chytře a těží z chyb, které Pens vyprodukují. Po jedné z nich hosté opět přesným zásahem navýšili vedení, svůj druhý přesný zásah přidal Drew Shore. Dokáží se domácí vrátit do zápasu, nebo si Florida připíše cenný bodový zisk?

    Střely na branku: 24:19
    Vhazování: 17:22
    Hity: 14:11
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Bjugstad se protáhl až před Fleuryho, kterého již ale překonat nedokázal. Následně se domácí osvobodili. Také třetí dějství pokračuje v režii Panterů. Hosté jsou mnohem aktivnější, své vedení evidentně nechtějí pustit.
     
    41:17
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři rázně vykročili za vítězstvím. Rána od modré čáry se odrazila do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval DMITRIJ KULIKOV. V netradičním území číhající obránce pak dopravil kus gumové pryže za bezmocného Fleuryho. Asistence: Jesse Winchester, Marcel Goc.
     
    42:53
    Florida je i nadále aktivnějšího, svého soupeře svírá v těžké defenzivě. Další Kulikovovův pokus ale za zády domácího obránce neskončil. Pittsburgh se stále nemůže dostat do tempa.
     
    43:16
    Po klasickém souboji před Clemensenem so dostali do křížku Sidney Crosby (PIT) a Mike Weaver (FLA). Oba obdrželi dvě minuty za hrubost. Již poněkolikáté se tak bude hrát ve čtyřech. Který z celků si v této situaci poradí lépe?
     
    44:06
    Pens přidávají na důrazu, což je zatím pravděpodobně jediná cesta, kterou se v dnešním utkání nevydali. Opravdu netuším, jakým způsobem by mohli na konsolidovanou obranu Panterů vyzrát. Každou drobnou minelu pak navíc hosté trestají, což je evidentní na stavu utkání.
     
    45:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se přece jenom dostali, Clemensenovo kouzlo je prolomeno. Hostující brankář nejprve vychytal Malkina, ale na následnou dělovku z hole MATTA NISKANENA již nestačil. Utkání tak má znovu náboj. Asistence: Kris Letang, Jevgenij Malkin.
     
    45:55
    Domácí jsou jako polití živou vodou, také fanoušci se dožadují další branky. Pokud by se Pens podařilo v brzkém sledu přidat další branku, bylo by klání skutečně zajimavé. Nyní ale zastavují družinu v černých dresech psotavení mimo hru, po kterém následuje komerční přestávka.
     
    46:48
    Pittsburgh kontroluje kotouč a chystá se k útoku. Zdá se, že Florida se uchyluje k defenzivní činnosti, což by vzhledem k síle Pens bylo zcela jistě špatné řešení.
     
    47:36
    Po závaru před Clemensenem předvedl baseballový úder Sidney Crosby. Kapitán Tučňáků ale přímo napálil Clemensenův pravý beton. Hvězdný forvard domácích se s touto situací skutečně nepáral.
     
    48:37
    Zakázané uvolnění Floridy. Také na hole hostí se vkrádá nervozita. Pokud ale nebudou Panteři zmatkovat, mohou si těžce vydobyté dvoubrankové vedení s přehledem pohlídat. Pens se ale začínají stále více tlačit.
     
    49:35
    Na Crosbyho pas číhal u pravé tyče Jokinen, který ale prudkou přihrávku netrefil optimálně. V ochozech to jen zahučelo. Po další strkanici budou hlavní arbitři opět vylučovat. Na lavici hanby odjíždí Brooks Orpik (PIT) a Sean Bergenheim (FLA).
     
    50:33
    Bjugstadovo lehké nahození Fleury kryje, načež domácí peláší do útoku. Rovněž Pens ale zastavuje špatný přechod středního pásma, které bylo střežené. Hra ve čtyřech je znovu velmi aktivní z obou stran. Následuje opět komerční přestávka.
     
    51:17
    Aleksander Barkov měl na holi čtvrtou branku Panterů. Vybruslil si zpoza brány a zamířil do pravého horního rohu domácí branky. Fleury ale vymrštil svou lapačku a vynikajícím semaforem nebezpečnou situaci uhasil.
     
    51:45
    Kris Letang se taktéž ocitl ve stoprocentní příležitosti. Zcela sám před Clemensenem ale domácí zadák neuspěl, brankář Floridy sklapl své betony včas. Další rozehrávka Tučňáků končí icingem. Vhazovat se tak bude před Fleurym.
     
    52:48
    Gudbranson velmi obětave padl do Orpikovy dělovky, čímž zabránil ohožení Clemensena. Hostující obránce odjíždí na hráčskou lavici s bolestnou grimasou. Není divu, rána jej zasáhl do oblasti lokte.
     
    53:50
    Obrovská šance Floridy! Bjugstad předvedl své individuální schopnosti, obhodil si Fleuryho a z velkého úhlu se snažil zakončit. Následně se přiřítil ještě Huberdeau, který tlačil puk všemi možnými i nemožnými způsoby za brankovou čáru. Puk ale nakonec skončil mimo, vhazovat se bude v útočném pásmu Panterů.
     
    53:50
    Sudí celou situaci konzultuje s videorozhodčím. Kotouč totiž nebyl vůbec vidět. Je také možné, že se povaloval pod chumlem hráčů, který zasahoval až za brankovou čáru. Uvidíme, kterak bude toto dilemo rozsouzeno.
     
    53:50
    Videorozhodčí stále zkoumá, zda touš přešel brankovou čáru. Celé "vyšetřování" trvá již velmi dlouho, což svědčí o neprůkaznosti většiny záběrů. Rovněž diváci již začínají být nervózní, Consol Energy Centerem se rozeznívá bučení.
     
    53:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté se po dlouhém čekání dočkali. Videorozhodčí nakonec potvrdil regulérnost branky, kterou svým důrazem zařídil JONATHAN HUBERDEAU. Asistence: Nick Bjugstad.
     
    54:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Pittsburgh je zralý na ručník. Nepozorné defenzivě domácích upláchl SHAWN MATTHIAS. Hostující centr pak přesnou ranou nad levé Fleuryho rameno navýšil vedení Panterů. Zdá se býti rozhodnuto. Asistence: Jesse Winchester.
     
    55:16
    Z mezikruží vyslal další ránu Brad Boyes. Domácí strážce svatyně si ale poradil. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat po levici Fleuryho, který má nepovedeného zápasu evidentně již plné zuby.
     
    56:11
    Hosté hrají v naprosté pohodě, Pens se Panterům nemohou dostat na kobylku, vázne především přechod přes střední pásmu, které svěřenci Petera Horacheka velmi dobře brání.
     
    57:13
    Po souboji v útočném pásmu Pens je posunuta hostující brána. Hra je tak přerušena. Jedno je skutečně nezvyklé. Hrobové ticho v ochozech stánku Pittsburghu nebývá příliš často.
     
    58:26
    Scuderi se ještě pokusil vypálit od modré, avšak netrefil bránu. Scottie Upshall (FLA) poté nešťastně vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což obdrží dvě minuty. Poslední šance pro domácí, kteří mohou alespoň kosmeticky vylepšit hrozivě vyhlížející skóre.
     
    59:15
    Nealova dělovka z otočky zamířila těsně nad. Pens jsou usazeni v útočném pásmu. Do větších šancí se ale nedostávají. Na pohybu je znát, že jsou smířeni s porážkou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Fantastická hokejová podívaná je u konce! V úvodu utkání měli převahu domácí, avšak tento fakt zastavila první branka Floridy. Panteři ji vstíli ve vlastním oslabení, což mužstvo ještě více nakoplo. Po zbytek duelu byli hosté lepším celkem, což demonstrovali nejvýrazněji v závěrečné části, kdy se prosadili hned třikrát. Panthers si tak mohou na své konto zcela zaslouženě připsat dva body, Pittsburgh zdolali jednoznačně 5:1. Za zmínku stojí rovněž fakt, že Florida zvítězila na půdě Tučňáků po více než pěti letech! Poslední výhra, shodou okolností také výrazná (6:1), byla datována k 3. lednu 2009. Každá série jednou končí, přesně tak tomu bylo dnes. To však dává základ vzniku nové. S tímto konstatováním se s vámi loučím a u dalšího on-line přenosu se nashledanou. Hezký zbytek dne přeje Libor Kucza!

    Střely na branku: 36:28
    Vhazování: 32:30
    Hity: 28:15
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Drew Shore (FLA) 2+0
    3. Scott Clemensen (FLA) 35 zák., 1 gól, 97,2%
    3. Jesse Winchester (FLA) 0+3
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Fleischmann (FLA) 0+0, 4 střely, čas na ledě 15:51
    Tomáš Kopecký (FLA) do utkání nezasáhl. (03:55:54)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 46. Niskanen (Letang, Malkin) – 16. Shore (Clemensen), 34. Shore (Winchester, Huberdeau), 42. Kulikov (Winchester, Goc), 54. Huberdeau (Bjugstad), 55. Matthias (Winchester)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Martin, Niskanen, Määttä – Kobasew, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Pyatt, Sutter, Glass – Megna, Sill, Adams
    Florida Panthers: Clemensen (Thomas) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Gudbranson, Weaver, Kulikov – Upshall, Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Hayes, Goc, Huberdeau – Winchester, Shore, Matthias

    Rozhodca: Devorski, Pochmara – Brisebois, Miller

    Diváci: 18 660