Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
St. Louis Blues
Utorok 21.01.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej tretine sme sa dočkali už len štvrtého gólu Blues, potvrdzujúceho ich dnešnú výhru v pomere 1:4. Od tohto momentu hra stratila na tempe a obaja súperi dnešný súboj v podstate len dohrávali. V závere sme videli krátku presilovú hru hostí, následne aj presilovku domácich, lenže ani tieto situácie výraznejšiu šancu nepriniesli a na stave 1:4 sa už nič nezmenilo. Odo mňa je to na dnes všetko a prajem príjemný zvyšok pracovného dňa. (04:06:22)
     
    Tri hviezdy zápasu

    1. Alex Steen (STL) 0+2
    2. Kevin Shattenkirk (STL) 1+0
    3. Jay Bouwmeester (STL) 1+0
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Detroit sa nedokázal presadiť v útočnej tretine, ale napriek tomu je hosťom po nepresnej rozohrávke pískané zakázané uvoľnenie.
     
    58:47
    Strela Henrika Zetterberga bola tečovaná Darrenom Helmom, ale Haláka to neprekvapilo a puk chytil.
     
    58:22
    Domáci v plnom počte a Red Wings hrajú presilovú hru.
     
    57:49
    Ani hra 4 na 4 šance zatiaľ neprináša a oba tímy sa len striedajú v držaní puku.
     
    57:24
    Bez toho, aby sa v presilovej hre Blues niečo vážnejšie stalo je oslabenie domácich na konci, pretože na trestnú odchádza za hru vysokou hokejkou Patrick Berglund.
     
    56:22
    Bude sa vylučovať na domácej strane. Henrik Zetterberg si oddýchne na dve minúty za sekanie.
     
    55:41
    Takmer okamžite po vhadzovaní vyslal tvrdú strelu na bránu Kronwall. Halák po sebaistom zákroku drží puk v lapačke.
     
    55:38
    Na Jaroslava Haláka znovu vystrelil krajan, tentokrát Tomáš Jurčo. Gólman Blues ale jeho strelu kryje, prikrýva puk a hra sa prerušuje.
     
    54:25
    Domáci nebezpečne zakombinovali. K strele sa dostali postupne Bertuzzi, Kronwall a Tatar, ale každú z nich Halák dokázal vyraziť a puk vyváža z vlastného pásma hosťujúci Brendan Morrow.
     
    52:55
    Po tvrdých súbojoch v útočnej tretine domácich sa ale Detroit nedokázal dostať k strele. Po zlej prihrávke z ľavého kruhu na modrú čiaru sa sám vytlačil z pásma a musel rozohrávať z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    52:00
    Puk počas rozohrávky hostí neúmyselne opustil ľadovú plochu a hra sa znovu prerušuje. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    51:45
    Red Wings sa pokúsili o útočnú kombináciu, ale hra bola prerušená pre ofsajd švédskeho beka Niklasa Kronwalla.
     
    51:26
    Oba celky sa síce dokážu dostať do útočného pásma, ale nevydržia v ňom dlho a stratia puk. Hra sa teraz prerušuje po strele domáceho Abdelkadera,
     
    50:00
    Naozaj sa z predvedenej hry oboch tímov nemôžem zbaviť pocitu, že dnešný zápas sa už len dohráva.
     
    49:15
    Po nenápadnej akcii sa sám pred Mráezkom ocitol Magnus Paajarvi. Jeho strela blafákom je ale zastavená betónom českého gólmana. Krátko na to sa do šance dostávali Red Wings po Kindlovej rozohrávke, ale rozhodca ich akciu zastavuje pre ofsajd.
     
    48:51
    St Louis pekne kombinovali v obrannej tretine Detroitu, ale strela na bránu z toho neplynula. Do brejku sa dostával Sheahan, ale bol viditeľne unavený a tak iba nahodil puk a odkorčuľoval striedať.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 20. Nyquist (Zetterberg, Shehahan) – 12. Paajarvi (Stewart, Polák), 22. Jackman (Steen), 23. Shattenkirk (Steen, Roy), 43. Cracknell (Pietrangelo, Oshie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Smith, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Bertuzzi, Sheahan, Jurčo – Tatar, Helm, Miller – Eaves, Glendening, Cleary
    St. Louis Blues: Halák (Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Leopold – Schwartz, Backes, Steen – Oshie, Sobotka, Berglund – Stewart, Roy, Pääjärvi – Reaves, Cracknell, Morrow

    Rozhodca: Burchell, O'Rourke – Devorski, Driscoll