Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
St. Louis Blues
Utorok 21.01.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 01:30.
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL, v ktorom sa v Joe Louis Aréne stretne domáci Detroit Red Wings s tímom St. Louis Blues.

    Detroit má na svojom konte 52 bodov, za ktoré mu v Atlantickej divízii patrí piate miesto a vo Východnej konferencii je deviaty. Naposledy sa Red Wings predstavili na domácom ľade proti L.A. Kings a vyhrali 3:2 po samostatných nájazdoch.

    Hosťom patrí v Centrálnej divízii druhá priečka a v Západnej konferencii sú celkovo tretí. Na svojom konte majú 69 bodov. Aj Blues odohrali svoj posledný zápas doma a podľahli lídrovi NHL, Anaheimu tesne 2:3.

    Oba celky ešte minulú sezónu pôsobili v jednej divízii, ale po presune Detroitu do Východnej konferencie sa ešte vo vzájomnom súboji nestretli. Tabuľkové postavenie i počet bodov hovorí v prospech Blues, lenže Red Wings sú doma veľmi silní a budú chcieť bodovať. Prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Smith, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Bertuzzi, Sheahan, Jurčo – Tatar, Helm, Miller – Eaves, Glendening, Cleary

    St. Louis Blues: Halák (Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Leopold – Schwartz, Backes, Steen – Oshie, Sobotka, Berglund – Stewart, Roy, Pääjärvi – Reaves, Cracknell, Morrow

    Rozhodca: Burchell, O'Rourke – Devorski, Driscoll.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    V úvode začali aktívne hostia a Jaden Schwartz sa dostal k strele z medzikružia. Howard ju vyrazil pred seba a po následnej dorážke prikrýva puk.
     
    01:23
    Za domácich to skúšal z ľavej strany backhandom Patrick Eaves a mieril nepresne. Inak boli prevažne pri puku vo vlastnom pásme Blues, ale nedokázali sa zatiaľ dostať cez stredné pásmo.
     
    02:31
    Ofsajd Darrena Helma zastavuje útočnú akciu Detroitu.
     
    02:50
    Steenova strela Howarda neprekvapila, ale je signalizované vylúčenie pre domáci tím.
     
    03:07
    Dve minúty dostáva domáci Tomáš Tatar za držanie.
     
    03:54
    Chvíľu hosťom trvalo než sa dokázali dostať do presilovkového rozostavenia, ale keď sa im to už podarilo videli sme dve nebezpečné strely T.J. Oshieho. Tú druhú sa snažil dorážať Steen, ale Howard puk prikrýva.
     
    04:48
    Detroit získal sekundičky a oslobodzuje sa vyhodením.
     
    05:07
    Domáci v plnom počte.
     
    06:24
    Po Tatarovom návrate z trestnej lavici sa hral hokej zo strany na stranu. Za hostí sa dostal k tvrdej strele od modrej Roman Polák. Domáci Abdelkader to myslel pekne na Jurča, ale ten bol v postavení mimo hru.
     
    07:45
    Jakub Kindl mal problémy s rozorávkou z vlastnej tretiny, ale potom sa mu podarilo prihrávkou nájsť Abdelkadera, ktorý svojím nahodením získal pásmo. Zetterbergova strela spoza kruhov zblokovaná.
     
    08:28
    Rýchlu prihrávku pred bránu poslal Nyquist na Kronwalla. Jeho rýchle zakončenie ale Halák vyráža. Krátko na to poslal znovu pekný puk pred Haláka z ľavého kruhu Sheahan a Tomáš Jurčo z tesnej blízkosti nebezpečne vystrelil.
     
    09:48
    Blues sa nedokázali dostať k strele v útočnom pásme, teraz musia hostia rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    10:38
    Videli sme dlhší herný úsek, v ktorom sa oba celky striedali v držaní puku, ale bez vážnejšej šance až kým sa z pravej strany nenatlačil medzi kruhy navrátilec z listiny zranených,domáci Darren Helm a tvrdo vystrelil.
     
    11:13
    St. Louis dal gól!
    Po Polákovej tvrdej strele od modrej čiary nedokázal Howard udržať puk a spoza brány ho zasunul do brány domácich MAGNUS PAAJARVI, ktorý tak otvára skóre zápasu. Asistencie: Chris Stewart, Roman Polák.
     
    11:58
    Detroit začal aktívne útočiť po inkasovanom góle a spoza kruhov sa dostal k odrazenému puk dnes aktívny Helm, ale Halák jeho nebezpečnú strelu prikrýva.
     
    13:23
    Justin Abdelkader sa pekne presadil po pravej strane a dokázal po prieniku nájsť pred bránou voľného Nyquista. Na druhej strane hra prerušená potom, čo Howard kryje strelu Davida Backesa, kapitána Blues.
     
    13:43
    Domáci si zahrajú presilovú hru, pretože za hrubosť na trestnú lavicu korčuľuje Ryan Reaves.
     
    13:58
    V úvode Reavesovho vylúčenia sme ale videli strelu hosťujúceho Steena spred brány vo vlastnom oslabení.
     
    14:50
    Henrik Zetterberg našiel v pravom kruhu Tatara, ktorý vystrelil. Jeho krajan v bráne Blues, Jaroslav Halák však bol pripravený.
     
    15:08
    Halák znovu prerušuje hru po Bertuzziho strele.
     
    15:43
    Hostia v plnom počte. Domácim táto presilovka veľmi nevyšla a vyrovnania sme sa nedočkali.
     
    16:26
    Detroit sa po nevydarenej presilovke bude musieť brániť, pretože za faul lakťom dostáva dve minúty domáci útočník Drew Miller.
     
    16:54
    St. Louis začalo presilovku veľmi dobre, keďže Howard musel už v jej úvode čeliť strelám Oshieho a Schwartza.
     
    18:30
    K strele z medzikružia sa dostal Derek Roy a znovu sa o dorážku pokúšal Oshie. Na druhej strane sa súčasne s koncom trestu pre Millera dokázal utrhnúť hosťujúcej obrane Danny Cleary, ale strelou zo svojho samostatného nájazdu triafa len betón Haláka.
     
    19:09
    Vylúčený bek hostí Roman Polák za krosček.
     
    19:34
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zetterberg poslal v úvode presilovej hry puk Sheahanovi, ktorý vystrelil z ľavej strany a Halák puk neudržal. Ten sa dostal na hokejku GUSTAVA NYQUISTA, ktorý si dokázal na pravej strane položiť Haláka na ľad a zakončiť. Hoci puku v ceste do brány prekážali dvaja obrancovia hostí, strela z Nyquistovej hokejky si cestu za vyrovnaním našla. Asistencie: Henrik Zetterberg, Riley Shehahan.
     
    19:47
    V momente, keď bol pískaný ofsajd pre hosťujúceho Davida Backesa sa ten istý hráč dopustil držania a dostáva dve minúty.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina začne približne 2:35 a Detroit bude mať k dispozícii presilovú hru a mohol by tak ísť hneď v úvode druhej tretiny do vedenia. Videli sme však. že Blues si vedia vytvoriť šancu aj pri vlastnom oslabení, takže všetko ostáva otvorené. Do prostrednej časti vstúpia oba celky za stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:43
    V úvode druhej tretiny vyslal tvrdú strelu v oslabení Oshie, ale potom sa už do útočnej tretiny dostali Red Wings a po Zetterbergovom nahodení pred bránu sa až traja domáci hráči pokúšali o dorážku, ale Halák ju nepripustil.
     
    20:46
    Domáci Tomáš Jurčo vylúčený za podrazenie v útočnom pásme.
     
    21:01
    St. Louis dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia, potom čo BARRET JACKMAN dostal prihrávku na modrú spoza brány a vyslal na Howarda tvrdú strelu. Gólman Detroitu kvôli dobrému cloneniu Morrowa dráhu strely nevidel. Asistencia: Alex Steen.
     
    22:00
    St Louis hrá presilovú hru, pretože je na trestnej lavici stále Tomáš Jurčo.
     
    22:21
    St. Louis dal gól!
    Po rovnakej situácii aká bola pri druhom góle hostí sa Blues tešia znovu. Z modrej čiary vyslal tvrdú strelu KEVIN SHATTENKIRK a keďže Howard nemal dobrý výhľad, nemohol na jeho strelu dobre zareagovať a hostia tak idú do dvojgólového vedenia. Asistencie: Alex Steen, Derek Roy.
     
    23:50
    Po Kindlovej prihrávke sa dostal k strele Tomáš Tatar. Netrafil puk ideálne a dopredu môžu ísť Blues.
     
    24:06
    Vylúčenie za nedovolené bránenie pre hráča hostí Brendana Morrowa.
     
    24:38
    Detroit bude mať takmer minútu a pol možnosť presilovej hry o dvoch hráčov, pretože za hákovanie Zetterberga je vylúčený Alex Steen.
     
    25:41
    Až tri nebezpečné strely vyslal na Haláka Zetterberg. Od modrej vypálil aj Kronwall a Zetterberg sa snažil dorážať, ale namieril len do rohu.
     
    26:00
    Zetterberg sa vo veľkej rýchlosti zbavil v pravom kruhu beka a snažil sa zakončiť do odkrytej brány, ale puk odpálil pred bránou dobre postavený Polák.
     
    26:31
    Kronwallovi ušiel na modrej čiare puk a Detroit tak prvýkrát v tejto presilovej hre stráca pásmo.
     
    26:43
    Hostia v plnom počte.
     
    27:28
    Hosťujúci Magnus Paajarvi sa spoza brány dostal pred Howarda, otočil sa okolo vlastnej osi a vystrelil. Jimmy Howard bol pripravený a puk prikrýva.
     
    28:14
    Domáci Darren Helm vylúčený za podrazenie.
     
    29:41
    Vo veľmi dobrej pozícii sa ocitol Patrick Eaves, ale Jaroslav Halák mu sebaistým zákrokom zabránil znížiť stav na rozdiel gólu.
     
    30:44
    Striedanie gólmanov v domácom tábore. Jimmyho Howarda, ktorý inkasoval tri góly a v dnešnom zápase má úspešnosť zákrokov len 88 %, strieda česká brankárska nádej Petr Mrázek.
     
    32:00
    St Louis aktívny, Detroit zrejme trošku ochromila tá nevyužitá presilová hra o dvoch hráčov a s výnimkou strely Eavesa sú pri puku najmä hráči Blues.
     
    33:58
    Už šiestu strelu na bránu v zápase vyslal hráč hostí Alex Steen, Mrázek ju však dokázal vyraziť, lenže Blues zostali pri puku v útočnom pásme. Hra sa prerušuje až po tvrdej strele od modrej z hokejky Jordana Leopolda.
     
    34:50
    Ofenzívny tlak hostí pokračuje. Zdalo sa, domáci Abdelkader sa dostane do úniku, lenže puk mu skĺzol z hokejky a k puku sa opäť dostali Blues. Po prihrávke spoza brány od Stewarta veľmi nepríjemne dorážal pred Mrázkom Derek Roy. Český gólman prikrytím puku prerušuje hru a bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    35:14
    Detroit mal problémy s rozohrávkou, ale nakoniec domáci dokázali dostať puk z vlastného pásma a dokonca z ľavej strany vyslal strelu na Haláka Justin Abdelkader.
     
    36:50
    Od modrej vyslal na Mrázeka prudký puk Bouwmeester, ale nik zo spoluhráčov ho netečoval. Následne sa k strele tesne pred bránou Blues dostal domáci Sheahan, ale Halák vyráža jeho strelu do rohu klziska.
     
    37:09
    Magnus Paajarvi sa dokázal uvoľniť v pravom kruhu a vyslať tvrdú strelu do hornej časti brány domácich. Mrázekova vyrážačka puk zastavuje a vyráža ho za bránu.
     
    39:15
    V posledných dvoch minútach mali oba celky problém dostať sa od útočného pásma. Na pravej strane sa ale dokázal v rýchlosti dostať do brejku Tomáš Tatar. Zasekávačkou sa zbavil beka a vystrelil na Haláka, ktorý však dokázal jeho strelu vyraziť do rohu klziska.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hosťom vyšiel úvod druhej tretiny a dostali sa do dvojgólového vedenia, ktoré si momentálne zvládajú veľmi dobre kontrolovať. Ak budú v pokračovať v predvádzanej hre, tak Detroit sa doma bodov z dnešného duelu zrejme nedočká. Tretia tretina začne približne 3:28.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:23
    Prvý zákrok tretej tretiny si pripísal Mrázek po zakončení Backesa. Následne sa dokázal dostať k backhandovému zakončeniu na druhej strane domáci Helm, ale v oboch situáciach si gólmani poradili.
     
    42:08
    Zakázané uvoľnenie Detroitu.
     
    42:14
    St. Louis dal gól!
    JAY BOUWMEESTER nahodil od modrej puk pred bránu, kde sa v súboji pri ľavej tyčke Cracknella so Sheahanom dokázal od jedného z nich odraziť do brány a vedenie Blues sa zvyšuje už na tri góly. Asistencie: Alex Pietrangelo, T.J. Oshie.
     
    44:00
    Detroit viditeľne ochromený štvrtým gólom vo vlastnej sieti a podľa mňa je o osude dnešného zápasu už rozhodnuté.
     
    46:00
    Od štvrtého inkasovaného gólu sa ani jeden z celkov do ničoho nehrnie. Sledujeme síce hokej z jednej strany na druhú, ale bez výraznejšej šance. Presadiť sa pokúšal dvakrát Tomáš Tatar, ale ani jemu sa to nepodarilo.
     
    46:30
    Hra prerušená a uvidíme reklamnú prestávku.
     
    47:43
    Domáci dvakrát nahadzovali puk do útočného pásma, ale nedokázali ho vybojovať. Na druhej strane sa dostával do šance Steen, ale výborne sa vrátil do defenzívy Zetterberg.
     
    48:51
    St Louis pekne kombinovali v obrannej tretine Detroitu, ale strela na bránu z toho neplynula. Do brejku sa dostával Sheahan, ale bol viditeľne unavený a tak iba nahodil puk a odkorčuľoval striedať.
     
    49:15
    Po nenápadnej akcii sa sám pred Mráezkom ocitol Magnus Paajarvi. Jeho strela blafákom je ale zastavená betónom českého gólmana. Krátko na to sa do šance dostávali Red Wings po Kindlovej rozohrávke, ale rozhodca ich akciu zastavuje pre ofsajd.
     
    50:00
    Naozaj sa z predvedenej hry oboch tímov nemôžem zbaviť pocitu, že dnešný zápas sa už len dohráva.
     
    51:26
    Oba celky sa síce dokážu dostať do útočného pásma, ale nevydržia v ňom dlho a stratia puk. Hra sa teraz prerušuje po strele domáceho Abdelkadera,
     
    51:45
    Red Wings sa pokúsili o útočnú kombináciu, ale hra bola prerušená pre ofsajd švédskeho beka Niklasa Kronwalla.
     
    52:00
    Puk počas rozohrávky hostí neúmyselne opustil ľadovú plochu a hra sa znovu prerušuje. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    52:55
    Po tvrdých súbojoch v útočnej tretine domácich sa ale Detroit nedokázal dostať k strele. Po zlej prihrávke z ľavého kruhu na modrú čiaru sa sám vytlačil z pásma a musel rozohrávať z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    54:25
    Domáci nebezpečne zakombinovali. K strele sa dostali postupne Bertuzzi, Kronwall a Tatar, ale každú z nich Halák dokázal vyraziť a puk vyváža z vlastného pásma hosťujúci Brendan Morrow.
     
    55:38
    Na Jaroslava Haláka znovu vystrelil krajan, tentokrát Tomáš Jurčo. Gólman Blues ale jeho strelu kryje, prikrýva puk a hra sa prerušuje.
     
    55:41
    Takmer okamžite po vhadzovaní vyslal tvrdú strelu na bránu Kronwall. Halák po sebaistom zákroku drží puk v lapačke.
     
    56:22
    Bude sa vylučovať na domácej strane. Henrik Zetterberg si oddýchne na dve minúty za sekanie.
     
    57:24
    Bez toho, aby sa v presilovej hre Blues niečo vážnejšie stalo je oslabenie domácich na konci, pretože na trestnú odchádza za hru vysokou hokejkou Patrick Berglund.
     
    57:49
    Ani hra 4 na 4 šance zatiaľ neprináša a oba tímy sa len striedajú v držaní puku.
     
    58:22
    Domáci v plnom počte a Red Wings hrajú presilovú hru.
     
    58:47
    Strela Henrika Zetterberga bola tečovaná Darrenom Helmom, ale Haláka to neprekvapilo a puk chytil.
     
    59:33
    Detroit sa nedokázal presadiť v útočnej tretine, ale napriek tomu je hosťom po nepresnej rozohrávke pískané zakázané uvoľnenie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Tri hviezdy zápasu

    1. Alex Steen (STL) 0+2
    2. Kevin Shattenkirk (STL) 1+0
    3. Jay Bouwmeester (STL) 1+0
     
    V záverečnej tretine sme sa dočkali už len štvrtého gólu Blues, potvrdzujúceho ich dnešnú výhru v pomere 1:4. Od tohto momentu hra stratila na tempe a obaja súperi dnešný súboj v podstate len dohrávali. V závere sme videli krátku presilovú hru hostí, následne aj presilovku domácich, lenže ani tieto situácie výraznejšiu šancu nepriniesli a na stave 1:4 sa už nič nezmenilo. Odo mňa je to na dnes všetko a prajem príjemný zvyšok pracovného dňa. (04:06:22)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 20. Nyquist (Zetterberg, Shehahan) – 12. Paajarvi (Stewart, Polák), 22. Jackman (Steen), 23. Shattenkirk (Steen, Roy), 43. Cracknell (Pietrangelo, Oshie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Smith, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Bertuzzi, Sheahan, Jurčo – Tatar, Helm, Miller – Eaves, Glendening, Cleary
    St. Louis Blues: Halák (Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Leopold – Schwartz, Backes, Steen – Oshie, Sobotka, Berglund – Stewart, Roy, Pääjärvi – Reaves, Cracknell, Morrow

    Rozhodca: Burchell, O'Rourke – Devorski, Driscoll