Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Detroit Red Wings
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
St. Louis Blues
Utorok 21.01.2014, 01:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Domáci v plnom počte a Red Wings hrajú presilovú hru.
     
    57:24
    Bez toho, aby sa v presilovej hre Blues niečo vážnejšie stalo je oslabenie domácich na konci, pretože na trestnú odchádza za hru vysokou hokejkou Patrick Berglund.
     
    56:22
    Bude sa vylučovať na domácej strane. Henrik Zetterberg si oddýchne na dve minúty za sekanie.
     
    49:15
    Po nenápadnej akcii sa sám pred Mráezkom ocitol Magnus Paajarvi. Jeho strela blafákom je ale zastavená betónom českého gólmana. Krátko na to sa do šance dostávali Red Wings po Kindlovej rozohrávke, ale rozhodca ich akciu zastavuje pre ofsajd.
     
    42:14
    St. Louis dal gól!
    JAY BOUWMEESTER nahodil od modrej puk pred bránu, kde sa v súboji pri ľavej tyčke Cracknella so Sheahanom dokázal od jedného z nich odraziť do brány a vedenie Blues sa zvyšuje už na tri góly. Asistencie: Alex Pietrangelo, T.J. Oshie.
     
    39:15
    V posledných dvoch minútach mali oba celky problém dostať sa od útočného pásma. Na pravej strane sa ale dokázal v rýchlosti dostať do brejku Tomáš Tatar. Zasekávačkou sa zbavil beka a vystrelil na Haláka, ktorý však dokázal jeho strelu vyraziť do rohu klziska.
     
    34:50
    Ofenzívny tlak hostí pokračuje. Zdalo sa, domáci Abdelkader sa dostane do úniku, lenže puk mu skĺzol z hokejky a k puku sa opäť dostali Blues. Po prihrávke spoza brány od Stewarta veľmi nepríjemne dorážal pred Mrázkom Derek Roy. Český gólman prikrytím puku prerušuje hru a bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    30:44
    Striedanie gólmanov v domácom tábore. Jimmyho Howarda, ktorý inkasoval tri góly a v dnešnom zápase má úspešnosť zákrokov len 88 %, strieda česká brankárska nádej Petr Mrázek.
     
    28:14
    Domáci Darren Helm vylúčený za podrazenie.
     
    27:28
    Hosťujúci Magnus Paajarvi sa spoza brány dostal pred Howarda, otočil sa okolo vlastnej osi a vystrelil. Jimmy Howard bol pripravený a puk prikrýva.
     
    26:00
    Zetterberg sa vo veľkej rýchlosti zbavil v pravom kruhu beka a snažil sa zakončiť do odkrytej brány, ale puk odpálil pred bránou dobre postavený Polák.
     
    24:38
    Detroit bude mať takmer minútu a pol možnosť presilovej hry o dvoch hráčov, pretože za hákovanie Zetterberga je vylúčený Alex Steen.
     
    24:06
    Vylúčenie za nedovolené bránenie pre hráča hostí Brendana Morrowa.
     
    22:21
    St. Louis dal gól!
    Po rovnakej situácii aká bola pri druhom góle hostí sa Blues tešia znovu. Z modrej čiary vyslal tvrdú strelu KEVIN SHATTENKIRK a keďže Howard nemal dobrý výhľad, nemohol na jeho strelu dobre zareagovať a hostia tak idú do dvojgólového vedenia. Asistencie: Alex Steen, Derek Roy.
     
    21:01
    St. Louis dal gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia, potom čo BARRET JACKMAN dostal prihrávku na modrú spoza brány a vyslal na Howarda tvrdú strelu. Gólman Detroitu kvôli dobrému cloneniu Morrowa dráhu strely nevidel. Asistencia: Alex Steen.
     
    20:46
    Domáci Tomáš Jurčo vylúčený za podrazenie v útočnom pásme.
     
    20:43
    V úvode druhej tretiny vyslal tvrdú strelu v oslabení Oshie, ale potom sa už do útočnej tretiny dostali Red Wings a po Zetterbergovom nahodení pred bránu sa až traja domáci hráči pokúšali o dorážku, ale Halák ju nepripustil.
     
    19:47
    V momente, keď bol pískaný ofsajd pre hosťujúceho Davida Backesa sa ten istý hráč dopustil držania a dostáva dve minúty.
     
    19:34
    Detroit Red Wings dal gól!
    Zetterberg poslal v úvode presilovej hry puk Sheahanovi, ktorý vystrelil z ľavej strany a Halák puk neudržal. Ten sa dostal na hokejku GUSTAVA NYQUISTA, ktorý si dokázal na pravej strane položiť Haláka na ľad a zakončiť. Hoci puku v ceste do brány prekážali dvaja obrancovia hostí, strela z Nyquistovej hokejky si cestu za vyrovnaním našla. Asistencie: Henrik Zetterberg, Riley Shehahan.
     
    19:09
    Vylúčený bek hostí Roman Polák za krosček.
     
    18:30
    K strele z medzikružia sa dostal Derek Roy a znovu sa o dorážku pokúšal Oshie. Na druhej strane sa súčasne s koncom trestu pre Millera dokázal utrhnúť hosťujúcej obrane Danny Cleary, ale strelou zo svojho samostatného nájazdu triafa len betón Haláka.
     
    16:26
    Detroit sa po nevydarenej presilovke bude musieť brániť, pretože za faul lakťom dostáva dve minúty domáci útočník Drew Miller.
     
    13:43
    Domáci si zahrajú presilovú hru, pretože za hrubosť na trestnú lavicu korčuľuje Ryan Reaves.
     
    11:13
    St. Louis dal gól!
    Po Polákovej tvrdej strele od modrej čiary nedokázal Howard udržať puk a spoza brány ho zasunul do brány domácich MAGNUS PAAJARVI, ktorý tak otvára skóre zápasu. Asistencie: Chris Stewart, Roman Polák.
     
    08:28
    Rýchlu prihrávku pred bránu poslal Nyquist na Kronwalla. Jeho rýchle zakončenie ale Halák vyráža. Krátko na to poslal znovu pekný puk pred Haláka z ľavého kruhu Sheahan a Tomáš Jurčo z tesnej blízkosti nebezpečne vystrelil.
     
    03:54
    Chvíľu hosťom trvalo než sa dokázali dostať do presilovkového rozostavenia, ale keď sa im to už podarilo videli sme dve nebezpečné strely T.J. Oshieho. Tú druhú sa snažil dorážať Steen, ale Howard puk prikrýva.
     
    03:07
    Dve minúty dostáva domáci Tomáš Tatar za držanie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 20. Nyquist (Zetterberg, Shehahan) – 12. Paajarvi (Stewart, Polák), 22. Jackman (Steen), 23. Shattenkirk (Steen, Roy), 43. Cracknell (Pietrangelo, Oshie)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Smith, Kronwall, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Abdelkader, Zetterberg, Nyquist – Bertuzzi, Sheahan, Jurčo – Tatar, Helm, Miller – Eaves, Glendening, Cleary
    St. Louis Blues: Halák (Elliot) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Leopold – Schwartz, Backes, Steen – Oshie, Sobotka, Berglund – Stewart, Roy, Pääjärvi – Reaves, Cracknell, Morrow

    Rozhodca: Burchell, O'Rourke – Devorski, Driscoll