Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Florida Panthers
cz Utorok 21.01.2014, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Fleischmann (FLA) 0+0, 4 střely, čas na ledě 15:51
    Tomáš Kopecký (FLA) do utkání nezasáhl. (03:55:54)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Drew Shore (FLA) 2+0
    3. Scott Clemensen (FLA) 35 zák., 1 gól, 97,2%
    3. Jesse Winchester (FLA) 0+3
     
    Fantastická hokejová podívaná je u konce! V úvodu utkání měli převahu domácí, avšak tento fakt zastavila první branka Floridy. Panteři ji vstíli ve vlastním oslabení, což mužstvo ještě více nakoplo. Po zbytek duelu byli hosté lepším celkem, což demonstrovali nejvýrazněji v závěrečné části, kdy se prosadili hned třikrát. Panthers si tak mohou na své konto zcela zaslouženě připsat dva body, Pittsburgh zdolali jednoznačně 5:1. Za zmínku stojí rovněž fakt, že Florida zvítězila na půdě Tučňáků po více než pěti letech! Poslední výhra, shodou okolností také výrazná (6:1), byla datována k 3. lednu 2009. Každá série jednou končí, přesně tak tomu bylo dnes. To však dává základ vzniku nové. S tímto konstatováním se s vámi loučím a u dalšího on-line přenosu se nashledanou. Hezký zbytek dne přeje Libor Kucza!

    Střely na branku: 36:28
    Vhazování: 32:30
    Hity: 28:15
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Nealova dělovka z otočky zamířila těsně nad. Pens jsou usazeni v útočném pásmu. Do větších šancí se ale nedostávají. Na pohybu je znát, že jsou smířeni s porážkou.
     
    58:26
    Scuderi se ještě pokusil vypálit od modré, avšak netrefil bránu. Scottie Upshall (FLA) poté nešťastně vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což obdrží dvě minuty. Poslední šance pro domácí, kteří mohou alespoň kosmeticky vylepšit hrozivě vyhlížející skóre.
     
    57:13
    Po souboji v útočném pásmu Pens je posunuta hostující brána. Hra je tak přerušena. Jedno je skutečně nezvyklé. Hrobové ticho v ochozech stánku Pittsburghu nebývá příliš často.
     
    56:11
    Hosté hrají v naprosté pohodě, Pens se Panterům nemohou dostat na kobylku, vázne především přechod přes střední pásmu, které svěřenci Petera Horacheka velmi dobře brání.
     
    55:16
    Z mezikruží vyslal další ránu Brad Boyes. Domácí strážce svatyně si ale poradil. Následuje komerční přestávka, po které se bude vhazovat po levici Fleuryho, který má nepovedeného zápasu evidentně již plné zuby.
     
    54:02
    Florida právě vstřelila branku!
    Pittsburgh je zralý na ručník. Nepozorné defenzivě domácích upláchl SHAWN MATTHIAS. Hostující centr pak přesnou ranou nad levé Fleuryho rameno navýšil vedení Panterů. Zdá se býti rozhodnuto. Asistence: Jesse Winchester.
     
    53:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté se po dlouhém čekání dočkali. Videorozhodčí nakonec potvrdil regulérnost branky, kterou svým důrazem zařídil JONATHAN HUBERDEAU. Asistence: Nick Bjugstad.
     
    53:50
    Videorozhodčí stále zkoumá, zda touš přešel brankovou čáru. Celé "vyšetřování" trvá již velmi dlouho, což svědčí o neprůkaznosti většiny záběrů. Rovněž diváci již začínají být nervózní, Consol Energy Centerem se rozeznívá bučení.
     
    53:50
    Sudí celou situaci konzultuje s videorozhodčím. Kotouč totiž nebyl vůbec vidět. Je také možné, že se povaloval pod chumlem hráčů, který zasahoval až za brankovou čáru. Uvidíme, kterak bude toto dilemo rozsouzeno.
     
    53:50
    Obrovská šance Floridy! Bjugstad předvedl své individuální schopnosti, obhodil si Fleuryho a z velkého úhlu se snažil zakončit. Následně se přiřítil ještě Huberdeau, který tlačil puk všemi možnými i nemožnými způsoby za brankovou čáru. Puk ale nakonec skončil mimo, vhazovat se bude v útočném pásmu Panterů.
     
    52:48
    Gudbranson velmi obětave padl do Orpikovy dělovky, čímž zabránil ohožení Clemensena. Hostující obránce odjíždí na hráčskou lavici s bolestnou grimasou. Není divu, rána jej zasáhl do oblasti lokte.
     
    51:45
    Kris Letang se taktéž ocitl ve stoprocentní příležitosti. Zcela sám před Clemensenem ale domácí zadák neuspěl, brankář Floridy sklapl své betony včas. Další rozehrávka Tučňáků končí icingem. Vhazovat se tak bude před Fleurym.
     
    51:17
    Aleksander Barkov měl na holi čtvrtou branku Panterů. Vybruslil si zpoza brány a zamířil do pravého horního rohu domácí branky. Fleury ale vymrštil svou lapačku a vynikajícím semaforem nebezpečnou situaci uhasil.
     
    50:33
    Bjugstadovo lehké nahození Fleury kryje, načež domácí peláší do útoku. Rovněž Pens ale zastavuje špatný přechod středního pásma, které bylo střežené. Hra ve čtyřech je znovu velmi aktivní z obou stran. Následuje opět komerční přestávka.
     
    49:35
    Na Crosbyho pas číhal u pravé tyče Jokinen, který ale prudkou přihrávku netrefil optimálně. V ochozech to jen zahučelo. Po další strkanici budou hlavní arbitři opět vylučovat. Na lavici hanby odjíždí Brooks Orpik (PIT) a Sean Bergenheim (FLA).
     
    48:37
    Zakázané uvolnění Floridy. Také na hole hostí se vkrádá nervozita. Pokud ale nebudou Panteři zmatkovat, mohou si těžce vydobyté dvoubrankové vedení s přehledem pohlídat. Pens se ale začínají stále více tlačit.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 46. Niskanen (Letang, Malkin) – 16. Shore (Clemensen), 34. Shore (Winchester, Huberdeau), 42. Kulikov (Winchester, Goc), 54. Huberdeau (Bjugstad), 55. Matthias (Winchester)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Martin, Niskanen, Määttä – Kobasew, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Pyatt, Sutter, Glass – Megna, Sill, Adams
    Florida Panthers: Clemensen (Thomas) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Gudbranson, Weaver, Kulikov – Upshall, Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Hayes, Goc, Huberdeau – Winchester, Shore, Matthias

    Rozhodca: Devorski, Pochmara – Brisebois, Miller

    Diváci: 18 660