Pittsburgh – Florida 1:5 (kon.) | Detroit – St. Louis 1:4 (kon.) | Arizona – Toronto 2:4 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:2 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Florida Panthers
cz Utorok 21.01.2014, 01:10 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:26
    Scuderi se ještě pokusil vypálit od modré, avšak netrefil bránu. Scottie Upshall (FLA) poté nešťastně vyhodil kotouč mimo hrací plochu, za což obdrží dvě minuty. Poslední šance pro domácí, kteří mohou alespoň kosmeticky vylepšit hrozivě vyhlížející skóre.
     
    43:16
    Po klasickém souboji před Clemensenem so dostali do křížku Sidney Crosby (PIT) a Mike Weaver (FLA). Oba obdrželi dvě minuty za hrubost. Již poněkolikáté se tak bude hrát ve čtyřech. Který z celků si v této situaci poradí lépe?
     
    35:41
    Bude se opět vylučovat. Nyní ovšem na straně Panthers. Za hákování putuje na trestnou lavici Scottie Upshall (FLA). Domácí tak mají dobrou příležitost ke snížení.
     
    30:42
    Skutečně ošklivý zákrok. Chris Kunitz (PIT) trefil bruslí vyhýbajícího se protihráče, za což dostává dvě minuty. Na tretné lavici se sešli dva snajpři Pens, zajímavý pohled. Florida tak má opravdu kratičkou dvojnásobnou přesilovou hru, poté bude následovat početní výhoda klasická.
     
    28:47
    Florida si zahraje další přesilovou hru. Domácí kapitán Sidney Crosby je potrestán za hákování. Dokáží hosté tuto nabídnutou šanci využít, nebo i tato početní výhoda zůstane v propasti zapomnění?
     
    25:32
    Po Bergenheimově pokusu z levé strany Fleury zasáhl jen se štěstím, neboť ránu vůbec neviděl. Před hostujícím gólmanem poté došlo k nedovolenému zákroku, jehož se provinil opět Tanner Glass (PIT). Domácí útočník se tak po návratu z trestní lavice na ledě příliš neohřál. Jak Panthers naloží s touto výhodou?
     
    22:51
    Po menším tlaku Pittsburghu se do sebe pustili Ed Jovanovski (FLA) a Tanner Glass (PIT). Celou šarvátku rozpoutal tvrdý hit domácího útočníka. Oba aktéři jsou vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Na hrací ploše tak bude mnohem více místa, což nahrává technicky vybaveným a bruslivým borcům.
     
    15:08
    Tučňáci poprvé v utkání zakusí, kterak chutná přesilová hra. Za hůl ve tváři Jevgenije Malkina je potrestán Tom Gilbert (FLA). Jak domácí naloží s touto příležitostí, dočkáme se již konečně vstřelené branky? To je totiž jediný aspekt, který zatím vynikajícímu "mači" chybí.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 46. Niskanen (Letang, Malkin) – 16. Shore (Clemensen), 34. Shore (Winchester, Huberdeau), 42. Kulikov (Winchester, Goc), 54. Huberdeau (Bjugstad), 55. Matthias (Winchester)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Letang, Scuderi, Orpik, Martin, Niskanen, Määttä – Kobasew, Crosby, Kunitz – Neal, Malkin, Jokinen – Pyatt, Sutter, Glass – Megna, Sill, Adams
    Florida Panthers: Clemensen (Thomas) – Gilbert, Campbell, Jovanovski, Gudbranson, Weaver, Kulikov – Upshall, Bjugstad, Fleischmann – Boyes, Barkov, Bergenheim – Hayes, Goc, Huberdeau – Winchester, Shore, Matthias

    Rozhodca: Devorski, Pochmara – Brisebois, Miller

    Diváci: 18 660