Košice – Nitra 2:5 (kon.) | Skalica – Trenčín 4:3 (kon.) | Zvolen – B. Bystrica 4:1 (kon.)
Poprad – Martin 4:3 (kon.) | Piešťany – Žilina 3:0 (kon.)
koniec
HC Košice
2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
HK Nitra
Nedeľa 12.01.2014, 16:30 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepšími hráčmi sú domáci Marcinko a hosťujúci Kristan.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:46:38)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    5325 divákov sa už prizerá iba záverečným sekundám hry, ktoré sa neuveriteľne vlečú. Na ľade sa už nič nestane.
     
    58:49
    Zápas sa už iba dohráva, ale po tejto nenápadnej strele hostí zvonila za Riečickým konštrukcia brány!
     
    57:59
    Prvé dve tretiny tohto stretnutia boli pomerne vyrovnané, ale domáci hráči nezvládli úvod záverečnej časti a teraz sa už iba trápia a čakajú na posledný hvizd rozhodcu.
     
    57:30
    Už dlho sa hrá bez prerušenia a to iba symbolizuje, že puk si hráči medzi sebou iba vymieňajú. Na ľadovej ploche sa nedeje nič zaujímavé.
     
    56:45
    Pokrik domácich fanúšikov "my tú ligu aj tak vyhráme" hostí neteší a snažia sa svojou hrou dokázať Košičanom pravý opak.
     
    55:59
    Hostia sú ale stále pri chuti a tlačia sa do streleckého zakončenia. Brankár Riečický sa musí mať na pozore.
     
    55:26
    Nároční diváci v Steel aréne pískajú. Ich obľúbenci už ani nevykladajú prehrané úsilie a zápas sa iba dohráva.
     
    54:48
    O víťazovi stretnutia je už rozhodnuté. Nitra má na svojom konte pohodlný trojgólový náskok, ktorý sa domácim už zmazať s najväčšou pravdepodobnosťou nepodarí.
     
    53:15
    Segľa je späť na ľadovej ploche. Vylúčenie ho mrzieť vôbec nemusí.
     
    52:48
    Nitra dala gól!

    Nitra skóruje vo vlastnom oslabení! ROMAN TOMÁNEK dostal priveľa priestoru a v samostatnom úniku na Riečického sa nemýlil. Asistencie: Peter Ordzovenský, Peter König.
     
    52:34
    A košickí hráči nepochodili ani na druhý pokus. Domáci sú úplne bezzubí.
     
    52:05
    Na ľade sa to ale doposiaľ na početnú výhodu Košíc nepodobá. Hostia puk zaviezli do útoku a dokonca aj vystrelili, ale puk minul priestor brány.
     
    51:28
    Zhodné tresty sa skončili a pokračuje sa v domácej presilovke.
     
    51:15
    Vylúčenie hostí. Segľa inkasuje dvojminútový trest za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    51:00
    Svatoš to skúsil skôr zúfalým nahodením zo strany. Puk ani nesmeroval do priestoru bránky a pred ňou nebol nik, kto by mohol dorážať.
     
    50:24
    Košičania sú stále v útočnom pásme. Spilar za bránkou prenechával puk Jenčíkovi, ale pred ním sa ho zmocnil iba hosťujúci hráč.
     
    49:55
    Hrá sa vo štvorici na oboch stranách a zjavne to zatiaľ viac vyhovuje domácim. Šeda sa dostal k prudkej rane od modrej čiary, ale Kristan si poradil.
     
    49:28
    Vylúčenie na oboch stranách. Michal Novák sa previnil hákovaním a domáci Marcinko je vylúčený za filmovanie pádu.
     
    49:10
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Košičania naďalej ostávajú v útoku. Sojčík posielal puk pred bránku, ale tam spoluhráčov nenašiel.
     
    48:38
    Svatoš si neporadil s Kristanom. Skúsený útočník nedokázal v pokuse o zakončenie blafákom prekvapiť brankára hostí, ktorý dnes predvádza perfektný výkon.
     
    47:42
    Pokračuje početná výhoda domácich hokejistov. Košičania sa aktívne tlačia dopredu a obsadili útočné pásmo, no zatiaľ je to bez strely.
     
    47:04
    Košice dali gól!

    Košičania okamžite využívajú dvojnásobnú početnú výhodu. Z hranice pravého kruhu vypálil TOMÁŠ KLOUČEK a Kristan nestihol zareagovať. Asistenciu si pripisuje Peter Sojčík.
     
    46:50
    Domáci si zahrajú v pätici proti trom hosťom! Na trestnú lavicu odchádza Nádašdi.
     
    46:44
    Košičania začali presilovku aktívne! najskôr Bartoš nabil Spilarovi, ktorého zakončenie Kristan vychytal. Bartoš následne puk ešte vydoloval a od modrej páli kapitán Štrbák, ale bez gólovej bodky. Kristan predviedol zákrok lapačkou.
     
    46:06
    Vylúčenie hostí. Piačka sa previnil nedovoleným bránením v hre.
     
    45:32
    Nič to ale nemení na tom, že Nitra hrá vo veľkej psychickej výhode a svojho súpera k nebezpečnému zakončeniu nepúšťa.
     
    44:57
    Košickým hokejistom oddychový čas pomohol. Taktické pokyny trénera Tomka sa domácim zrejme darí spĺňať. keďže aspoň obsadili útočné pásmo.
     
    44:20
    Bartoš i Jenčík si vylámali zuby na Kristanovi. Hosťujúci gólman si pevne zastal svoju pozíciu, keď strely z bezprostrednej vzdialenosti dokázal zneškodniť.
     
    43:50
    Úvodné minúty tejto tretiny priniesli absolútnu dominanciu hostí. Nitra sa rýchlo dostala do trojgólového vedenia a na to sa bude Košičanom odpovedať iba ťažko.
     
    42:47
    Zmena v domácej bránke! Hyláka strieda Riečický.
     
    42:47
    Oddychový čas domácich.
     
    42:47
    Nitra dala gól!

    Nitra sa poriadne rozbehla a zvýšila svoje vedenie na rozdiel troch gólov! PETER KÖNIG vypáloil z hranice pravého kruhu a bol úspešný. Asistencie si pripisujú Jozef Stümpel a Edmund Piaček.
     
    42:05
    Košickí hráči sú zaskočení rýchlym gólom v tejto časti hry. Radi by sa dostali k zníženiu, ale bez úspechu.
     
    41:25
    Nitra dala gól!

    Hostia sa dostali do dvojgólového vedenia! Hylák Pupákovu strelu iba vyrazil a tiesnený FILIP BAJTEK jej dal správny smer priamo do siete domácej svätyne. Asistenciu si pripisuje Miroslav Pupák, Martin Segľa.
     
    40:48
    Nitra naďalej pokračuje vo svojej aktívnej hre a súpera vôbec nepúšťa do zakončenia.
     
    40:21
    Tretia tretina začal výherným buly domáceho celku. Košičania síce následne puk nahodili do útočného pásma, ale po rýchlom protiútoku sa vzápätí museli brániť na opačnej polovici, kde vypálil nitriansky kapitán, ale iba do brankára.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj po dvoch tretinách sú vo vedení hosťujúci hokejisti. V tejto časti hry síce Košice dokázali stav stretnutia vyrovnať, no po niekoľkých minútach nitrianski hráči vo vlastnom oslabení vďaka trestnému striedaniu poslali svoj tím opäť do vedenia.

    Tretia tretina začne približne o 18:04.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:32
    Henrich Ručkay to ešte v záverečnej minúte skúsil strelecky. Tvrdo vypálil spoza brániaceho Štrbáka, ale minul priestor troch žrdí košickej svätyne.
     
    38:50
    Čas do konca druhej dvadsaťminútovky sa nezadržateľne kráti. Zasahovať musel aj Hylák, ale strelu od modrej čiary vyrazil iba do priestoru, kde nik z jeho súperov nebol-
     
    38:10
    Na takéto situácie si hostia musia dávať pozor. Teraz sa pre domáci tím črtalo niečo podobné, ale hokejisti v bielych dresoch si už stredné pásmo ustrážili a vyrovnanie nepripustili.
     
    37:26
    Cebák naskočil na ľadovú plochu a rútil sa do samostatného úniku! Sám pred brankárom ale nedokázal vyrovnať. Kristan jeho pokus o úspešné zakončenie zneškodnil pravým betónom.
     
    36:47
    Nitra sa síce usadila v pásme, ale nevie sa prebojovať do streleckého zakončenia. Milo mal puk na útočnej modrej čiare, ale defenzíva mu vypáliť nedovolila.
     
    36:12
    V úvode početnej nevýhody Košičania zaviezli puk do vlastnej útočnej tretiny a nazbierali tam potrebné sekundy,
     
    35:47
    Hra vo štvoriciach nepriniesla na ľadovej ploche nič zaujímavé. Stav sa nezmenil a tak sa začína skrátená presilovka hostí.
     
    35:19
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Domáci Cebák sa previnil podrazením.
     
    34:52
    Cebák to skúsil strelecky od útočnej modrej čiary, ale úspešný nemohol byť. jeho pokus bol zblokovaný a ku Kristanovi ani nedošiel.
     
    34:25
    Nitra sa ale začala brániť tradične – ukážkovo. Puk letí mimo ich obrannej tretiny a košickí hráči sa musia z pásma vysťahovať.
     
    33:47
    Košice budú hrať presilovku. Kováčik sa previnil podrazením.
     
    33:31
    Vráťme sa ale späť k dianiu na ľadovej ploche. Môžeme konštatovať, že sa stále nič nemení a košickí hokejisti sa bezmocne pokúšajú o zakončenie.
     
    32:45
    Fanúšikovia si v Steel aréne spomenuli aj na jediného extraligového zástupcu v nominácii Slovenska vo výbere reprezentačného kouča na blížiacu sa olympiádu a Tomášovi Marcinkovi vyjadrili podporu transparentom.
     
    32:08
    Vylúčený Michal Novák je späť na ľadovej ploche a my môžeme pokračovať v hre v plnom počte na oboch stranách. Miša toto vylúčenie vôbec nemusí mrzieť. nebyť neho, jeho spoluhráči by sa možno do vedenia nedostali.
     
    31:36
    Pokračuje presilovka domácich, ale vôbec sa im v nej nedarí. Nitra sa naopak bezproblémovo bráni a zodpovedne odpaľuje puky ďaleko od svojho gólmana.
     
    31:09
    Nitra dala gól!

    A faulovaný hráč bol úspešný! LUKÁŠ NOVÁK poslal puk popod betóny Hyláka do bránky a vrátil tak svojich spoluhráčov do vedenia.
     
    31:09
    Lukáš Novák sa dostal do samostatného úniku počas vlastného oslabenia a vypýtal si trestné strieľanie!
     
    30:03
    Hostia sa budú brániť. Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Michal Novák.
     
    29:47
    Jediní, komu aktuálny stav nevyhovuje, sú hostia. Tí sú vyrovnávajúcim presným zásahov poriadne vyvedení z miery a nevedia puk udržať na svojich hokejkách.
     
    29:21
    Gól prebral aj publikum v Steel aréne a prázdne ticho sa zmenilo na povzbudzovanie domácich. Celkovo sa hra poriadne rozprúdila.
     
    28:45
    S vyrovnávajúcim presným zásahom domáci hokejisti výrazne ožili. Obsadili útočnú tretinu a Kristan so svojimi spoluhráčmi má čo robiť, aby sa dokázal ubrániť.
     
    28:03
    Košice dali gól!

    Hostia si v strede ihriska vôbec nerozumeli, vásledkom čoho bolo prečíslenie dvoch proti jednému. Na jeho konci po Gmitterovej prihrávke mieril na Kristana TOMÁŠ HRNKA, ktorý si hosťujúceho gólmana efektne položil na ľad a nekompromisne zavesil puk do siete. Asistencie: Ondrej Gmitter a Juraj Cebák.
     
    27:21
    Brániť sa ale musia aj košickí hokejisti. Strela po rýchlom brejku skončila iba na zadnom mantineli a Nitra sa tlačila do dorážky, no bez úspechu.
     
    26:57
    Spilar to skúsil opäť svojimi typickými kľučkami. Pokúsil sa obísť niektorého zo súperov a dostať sa do priameho streleckého zakončenia, ale bez úspechu.
     
    26:15
    Svatoš zaviezol puk do útočnej tretiny a následne sa k strele od modrej čiary dostal Chovan, no priestor troch žrdí minul.
     
    25:53
    Košičania si trest za nesprávne striedanie už odpykali. Svojho súpera počas dvoch minút do žiadnej nebezpečnej šance nepustili a hrajú už v plnom počte.
     
    25:36
    Niečo podobné sa teraz aktuálnym lídrom podarilo opäť. Hokejisti domáceho celku puk poslali z vlastnej obrannej tretiny a Hylák zasahovať tentokrát nemusel.
     
    24:59
    Domáci vyhadzujú puk cez všetky čiary a odchádzajú striedať.
     
    24:32
    Hostia sa usadili v pásme a pri ľavej žrdi si priestor robil Lukáš Novák. Spoluhráči mu následne puk aj inkasovali a bola by z toho nebezpečná situácia, keby k nemu neprikročil Štrbák a všetko nezmaril.
     
    23:53
    Košice sa budú brániť. Na ľadovej ploche ich bolo šesť a lavička za to inkasuje dvojminútový trest.
     
    23:46
    Košiciam sa následne otvoril priestor v strednom pásme, ale situáciu vo svoj prospech nedokázali využiť. Naopak, museli sa brániť proti tvrdému Lelkešovmu zakončeniu, ktoré Hylák iba vyrazil pred seba.
     
    23:21
    Nitra sa už takmer dostala k ďalšej strele, ale puk šikovne vypichol Hinďoš a zabránil tak ďalšiemu ohrozeniu svojho brankára.
     
    22:38
    Nitra sa naďalej pokúša o navýšenie svojho náskoku. Hostí teraz zastavilo ofsajdové postavenie.
     
    22:12
    Okamžite po naskočení vylúčeného hráča sa hostia dokonca mohli dostať do brejku, ale košická defenzíva sa v poslednej chvíli stihla vrátiť a zabrániť tak katastrofe.
     
    21:59
    Nitra hrá v plnom počte. Hostia s ubránením početnej nevýhody nemali žiaden vyložený problém.
     
    21:30
    Spilar sa naštval a všetko zobral na seba. Puk zaviezol do útočnej tretiny pomedzi brániacich hostí, ponúkol ho spoluhráčom a tí oň prišli.
     
    21:02
    Situácia sa opakuje. Hostia sa bránia skutočne ukážkovo a svojho súpera vôbec nepúšťajú k streleckému zakončeniu.
     
    20:42
    Hokejisti Nitry vyhodili puk cez všetky čiary. Košice sa musia vrátiť z pásma až za vlastného brankára.
     
    20:14
    Druhá tretina začala výherným buly pre domácich, ktorí sa okamžite pokúsili zaútočiť, ale Sojčíka zastavil ofsajd. Pripomeňme, že Košice dohrávajú presilovku.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina stretnutia je za nami. Lepšie ju zvládli hostia, ktorí sa dostali do vedenia v siedmej minúte Bajtekovou zásluhou. Košickí hokejisti sa následne pokúsili o odpoveď, ale bezúspešne.

    Druhá tretina začne približne o 17:17.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    V úplnom závere prvej tretiny sa ešte bude vylučovať na strane hostí. Lelkeš sa previnil držaním.
     
    19:35
    Nitra v závere nič zbytočne neriskuje a sústredí sa na bránenie. Inkasovať teraz už Corgoni určite nechcú.
     
    19:01
    Do konca prvej tretiny ešte ostáva nejaký ten čas a domáci hokejisti sa nevzdávajú. Zatlačili súpera v pásme a skúšajú páliť z každej pozície, ale Kristan odoláva.
     
    18:36
    Mezdičasom je už vylúčený Češík späť na ľadovej ploche a jeho spoluhráči môžu vrhnúť svoje sily do útočenia.
     
    17:45
    V samom závere vlastného oslabenia mohli Košičania vyrovnať! Hostia si nerozumeli pri pokuse o rýchlu rozohrávku od vlastnej bránky, výsledkom čoho bol samostatný nájazd Jenčína, ktorého blafák k pravej žrdi Kristan dokonale prečítal.
     
    17:02
    Nitra sa ale naďalej nevzdáva. Začať však musí pekne od začiatku, pretože jej súper vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    16:40
    Nitra si teraz utvorila potrebný tlak, výsledkom čoho bola strela, ktorú však zastavila iba konštrukcia svätyne za Hylákom! Teraz mali Košičania obrovské šťastie, že už neprehrávajú rozdielom dvoch presných zásahov.
     
    15:53
    Dlho to však neplatí. Na trestnej lavici je domáci Kolba za držanie.
     
    15:24
    Medzičasom už domáci hrajú v plnom počte. Počas oslabenia sa dokázali ubrániť bez zjavnejších problémov.
     
    15:00
    V samom závere vlastného oslabenia dokonca Hrnka dostal puk v strede klziska a pokúsil sa ďalekonosnou strelou prekvapiť brankára hostí. Ten bol ale pozorný.
     
    14:29
    A všetko nasvedčuje tomu, že ani nevýjde. Nitra síce nemá problém s obsadením útočného pásma, ale s utvorením dostatočného priestoru v ňom už áno a tak strela neprichádza.
     
    13:56
    Nitra sa dokonca po puk musí vrátiť až za vlastnú svätyňu. Táto presilovka hosťom zatiaľ vôbec nevhychádza.
     
    13:32
    Nitrianski hokejisti sa v úvode početnej výhody síce usadili v pásme, ale smerom na bránu poslali iba jednu ranu, ktorá bola zblokovaná a Hyláka tak nemohla prekvapiť.
     
    13:01
    Tentokrát sa budú brániť domáci. Nitra v plnom počte okamžite založila protiútok, ktorý za cenu nedovoleného zákroku zastavil Matej Češík.
     
    12:20
    Nitra hrá v plnom počte. Svojho súpera až na jednu nebezpečnú šancu v samom úvode presilovky do ničoho nepustila.
     
    11:25
    Michal Novák drží puk na hokejke vo vlastnej obrannej tretine a s rozohrávkou sa príliš neponáhľa, čím zbiera cennú sekundičky pre svoj tím.
     
    10:59
    Košičania sa musia vysťahovať z pásma. Hosťujúci hokejisti dokázali puk vyhodiť cez všetky čiary a môžu odísť striedať.
     
    10:36
    Hneď v úvode početnej výhody musel Kristan nebezpečne zasahovať! Ťažký puk iba vyrazil pred seba, kde sa v medzikruží chystal na dorážku Marcinko, ale jeho hokejku v poslednej chvíli zblokoval brániaci hráč.
     
    10:20
    Presilovku si zahrajú aj domáci. Na trestnej lavici sedí za podrazenie Ďurkech.
     
    10:10
    Veľká šanca domácich! Po strele z prudkého uhla nemal Kristan puk pod kontrolou a využiť to chcel Jenčík, lenže nebol presný a hokejkou švihol iba vo vzduchu.
     
    09:36
    Hostia zaviezli puk na opačnú polovicu ľadovej plochy. Tam sa síce pokúsili o strelu, ale tá neprišla a Hylák si tak žiaden zákrok nepripíše.
     
    08:56
    Brankár hostí ale musí byť neustále v permanencii. Teraz si dokázal poradiť s priamou strelou spred brány, ktorú vlastným telom zrazil mimo nebezpečného priestoru.
     
    08:37
    Boltun si vytvoril dostatok priestoru pri ľavej žrdi. Jeho spoluhráči sa mu spoza brány pokúšali naservírovať puk, ale akcia sa napokon úspešne neskončila.
     
    07:58
    Češík zaviezol puk do pásma popri pravom mantineli a pokúsil sa krížnou prihrávkou nájsť niekoho zo spoluhráčov, no pred Kristanom nik z košických hokejistov nebol.
     
    07:35
    Košickým hokejistom sa nedá uprieť snaha o vyrovnanie. ale ofenzíva domácich sa nevie cez obranu Nitry dostať ani len do útočného pásma-
     
    06:55
    Hosťom prvý presný zásah pridal na sebavedomí. Nitra sa dostala do vedenia pomerne rýchlo a na svojich hokejkách má teraz viac pokoja.
     
    06:17
    Nitra dala gól!

    Hostia sú vo vedení! Košickí hokejisti si nerozumeli v rozohrávke vo vlastnej obrannej tretine, čo Nitra okamžite využila. prudká rana prepadla Hylákovi pomedzi betóny a do prázdnej siete ju už doklepol FILIP BAJTEK. Asistenciu si na svoje konto pripíše Filip Kuzma.
     
    05:26
    Jokeľ to napokon skúsil individuálne a sám si nakorčuľoval až do streleckej pozície! Puk ale napokon skončil iba na vonkajšej strane siete.
     
    04:59
    Jokeľ s pukom na hokejke za bránkou skúšal prihrávať spoluhráčom do medzikružia. Úspešný ale nebol, nik z Košičanov si tam nedokázal utvoriť potrebný priestor.
     
    04:24
    Domáci chceli zaútočiť, ale ich snaha bola zmarená ofsajdovým postavením, ktoré si všimol pozorný postranný arbiter.
     
    04:02
    Hrá sa pred brankárom domáceho celku. Brankár Hylák doposiaľ ešte zasahovať nemusel, neletela naňho ani jediná strela.
     
    03:35
    Obraz hry sa stále nemení. Pri puku sú síce hostia, ale nevedia sa prepracovať k nebezpečnému streleckému zakončeniu.
     
    03:06
    Hostia už medzičasom hrajú v plnom počte. Počas prvej početnej výhody v stretnutí sa im nepodarilo ohroziť gólmana a vsietiť tak úvodný gól.
     
    02:38
    V samom závere vlastnej početnej nevýhody sa domáci dostali do prečíslenia dvoch proti jednému! Spilar s pukom na hokejke namiesto prihrávky Sojčíkovi volil zakončenie, ktoré Kristana neprekvapilo.
     
    02:12
    Nitrianski hokejisti sa aj do tretice musia pobrať z vlastnej útočnej tretiny a puk zbierať až za Kristanom.
     
    01:59
    Nitra sa do pásma síce vrátila, ale nebolo jej to nič platné. Corgoni sú zatiaľ bezzubí, nedokážu nič vymyslieť a ohroziť brankára Košíc.
     
    01:28
    Košičania už druhýkrát vyhodili puk cez všetky čiare. V tejto početnej nevýhode sa domáci zatiaľ nezapotili.
     
    01:12
    V úvodnej polminúte hry sa Nitre po buly podarilo usadiť v pásme pred Hylákom. Hostia boli ale zatlačení až k mantinelu a odtiaľ nemohli ani len vystreliť.
     
    00:40
    Prvé vylúčenie stretnutia. Domáci Marcinko sa previnil hákovaním.
     
    00:21
    Stretnutie sa začalo výherným buly pre domáci celok. Košičania puk okamžite zaviezli do útoku a bol z toho takmer bleskový gól! Marcinko nastreľoval puk z ľavej strany a ten Kristanovi nešťastne prepadol, no z bránkovej čiary ho v poslednej sekunde vyhodil Ordzovenský.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už na ľadovej ploche a všetko je teda pripravené na úvodné vhadzovanie stretnutia. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch pod vedením trénera Antona Tomka, ich súper z Nitry v bielej kombinácii. Hlavným koučom hostí je Antonín Stavjaňa.

    V košickej svätyni začína brankár Alexandr Hylák, na opačnej polovici ľadovej plochy sa predstaví Robert Kristan. Kapitánske Céčko ponesie zo strany domácich Martin Štrbák, z Nitry to bude nemenej skúsený Jozef Stümpel.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Černák, Kolba – Sojčík, Marcinko (A), Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Češík, Gmitter – Jokeľ, Boltun, Hinďoš

    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Ďurkech – H. Ručkay, Lelkeš, Kováčik (A) – L. Novák, Stümpel (C), Tománek – Pupák, Bajtek, Segľa – Piačka, Rzavský

    Rozhodca: Romasko, J. Kubuš – M. Korba, Rovenský.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. Dejiskom šlágra 39. kola dnes bude košická Steel aréna, kde aktuálny extraligový líder privítam druhý celok tabuľky. Vám zo stretnutia vďaka nášmu textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    V najsledovanejšom zápase nedele proti sebe nastúpia dva najlepšie celky prebiehajúceho ročníka. Domáci hokejisti vládnu celej súťaži a už od začiatku tejto sezóny okupujú prvú priečku. Zverenci trénera Antona Tomka majú na svojom konte po 40 odohraných zápasoch 89 bodov a pomer vsietených a inkasovaných gólov 126:70. Východniari majú najlepšiu obranu v lige, menej presných zásahov doposiaľ neinkasoval nik z účastníkov súťaže.
    Hosťujúca Nitra stráca na svojho dnešného súpera 10 bodov. Corgoni ich majú na druhej pozícii v tabuľke celkovo 79 a celkový pomer skóre doposiaľ 138:81. To znamená, že nitrianski hokejisti sa môžu hrdo chváliť najlepšou ofenzívou, ktorá je postrachom všetkých ligových gólmanov.

    V poslednom súťažnom stretnutí sa na šláger tohto kola víťazne naladili hokejisti spod Zobora. Nitra sa naposledy predstavila na domácom klzisku v súboji s Popradom, ktorý dokázala zdolať 3:2 po predĺžení a do tabuľky si tak pripísať 2 body.
    Košičania odohrali uplynulé stretnutie na ľade poslednej Žiliny, kde prehrali 2:3 a prerušili tak šnúru svojich víťazstiev, ktorá sa zastavila na čísle 10.

    Pri pohľade do tabuľky celkovej produktivity sa potešia skôr fanúšikovia Nitry. Dvojica Corgoňov sa delí o prvú priečku v tomto meraní v rámci celej súťaže. V aktuálnom ročníku spomedzi všetkých extraligistov nazbierali najviac kanadských bodov Roman Tománek a Jozef Stümpel, na svojom konte ich majú po 48. Tománek ich získal za 21 gólov a 27 asistencií a skúsenejší Stümpel za 12 presných zásahov a 36 gólových prihrávok. Nitriansky kapitán Jozef Stümpel má na svojom konte najviac asistencií v lige.
    Spomedzi Košičanov sú v tabuľke celkovej produktivity na delenej ôsmej priečke Peter Bartoš a Gabriel Spilar. Obaja majú na svojom konte po 34 kanadských bodov. Bartoš za 9 gólov a 25 asistencií, Spilar ich vybojoval za 21 presných zásahov a 13 gólových prihrávok.
    Košický Gabriel Spilar a nitriansky Roman Tománek sa nachádzajú na delenej druhej priečke v štatistike najviac gólov v doterajšom priebehu sezóny. Obaja ich na svojom konte majú po 21.

    Tieto celky sa už v aktuálnom ročníku stretli štyrikrát a vždy platilo nepísané pravidlo môj dom, môj hrad. Dve vzájomné merania síl v metropole východu skončili košickými výhrami 2:1 a 4:3, pod Zoborom sa pre zmenu darilo lepšie nitrianskym hokejistom, ktorí doma triumfovali nad aktuálnym vicemajstrom 3:2 a 4:0.

    Favoritom stretnutia by mal byť domáci celok. Bookmakeri stávkových kancelárií predpokladajú pravdepodobnejšiu výhru Košíc, na ktorých triumf vypísali kurz 1,9. Na víťazstvo druhého tímu tabuľky je to až 2,8 a ak si myslíte, že sa zápas po šesťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne určite využite ponuku s kurzom pohybujúcim sa okolo čísla 4,2.

    Toto stretnutie povedie štvorica hlavných rozhodcov. Traja Slováci a jeden Rus. Ako hlavní arbitri sa v Steel aréne predstavia Jozef Kubuš a Evgeny Romasko, na čiarach im budú asistovať Martin Korba a Tibor Rovenský. Videorozhodcom bude podľa oficiálneho delegačného listu predseda komisie rozhodcov SZĽH Peter Ország.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 29. Hrnka (Gmitter, Cebák), 48. Klouček (Sojčík) – 7. Bajtek (Kuzma), 32. L. Novák (t.s.), 42. Bajtek (Pupák, Segľa), 43. König (Stümpel, Piaček), 53. Tománek (Ordzovenský, König)


    HC Košice: Hylák – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Černák, Kolba – Sojčík, Marcinko (A), Svatoš – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Češík, Gmitter – Jokeľ, Boltun, Hinďoš
    HK Nitra: Kristan – Milo (A), Nádašdi, König, Ordzovenský, M. Novák, Kuzma, Ďurkech – H. Ručkay, Lelkeš, Kováčik (A) – L. Novák, Stümpel (C), Tománek – Pupák, Bajtek, Segľa – Piačka, Rzavský

    Rozhodca: Romasko, J. Kubuš – M. Korba, Rovenský

    Diváci: 5325