NY Rangers – Dallas 3:2 (kon.) | Washington – Toronto 3:2 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.)
Colorado – NY Islanders 1:2 (po pr.) | Edmonton – Pittsburgh 4:3 (po pr.) | Vancouver – St. Louis 2:1 (kon.)
Philadelphia – Tampa Bay 3:6 (kon.)
koniec
Washington Capitals
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Toronto Maple Leafs
cz Sobota 11.01.2014, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Partner:
     
    58:44
    Bernier odjíždí na střídačku, hosté v 6 na ledě!
     
    52:54
    Lupul ve velké šanci, ale Neuvirtha nepřekonal!
     
    51:51
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté již byli v plném počtu, ale to domácím skórovat nezabránilo! Pěkná kombinace zakončená přihrávkou mezi kruhy na číhajícího JOELA WARDA, který se střelou z první nemýlil! Asistence: Marcus Johansson, Alexander Ovečkin.
     
    50:35
    Carlson střílel od modré, u pravé tyče dorážel Bäckström, ale puk z jeho hole pouze kopíroval trasu brankové čáry ve vzdálenosti asi 15 centimetrů!
     
    49:44
    Clarkson podrazil Johanssona a Capitals si zahrají přesilovku.
     
    44:36
    Washington právě vstřelil branku!
    NICKLAS BÄCKSTRÖM vzápětí zaúřadoval i na druhé straně! Vyjel si zpoza branky, obtočil se kolem obránce a nedal Bernierovi šanci! Vyrovnáno, 2:2. Bez asistence.
     
    41:59
    Skvělý Neuvirth teď udržel jednobrankový rozdíl! Hostující útočník zcela osamocený mezi kruhy dostal zpoza branky nádhernou přihrávku a z voleje pálil na lapačku. Ta však byla blesková!
     
    40:54
    Toronto právě vstřelilo branku!
    PHIL KESSEL dostal přihrávku ve středním pásmu, projel po pravém křídle a stínujícím bekem lehce tečovaná střela zapadla nad levé rameno klečícího Neuvirtha! Hosté otáčejí zápas a jdou do vedení 2:1! Asistence James van Riemsdyk, Carl Gunnarsson.
     
    39:59
    V posledních sekundách si vytvořili Capitals drtivý tlak! Green ani Alzner ale hostujícího gólmana nepokořili, ačkoliv tady gól visel ve vzduchu!
     
    38:36
    Dva na jednoho ujížděli domácí útočníci, ale poslední obráce Toronta pádem zablokoval přihrávku!
     
    37:17
    Hosté byli v tlaku, avšak přehnali napadání v útočném pásmu a Kuljomin nabízí domácím další přesilovku.
     
    36:09
    Brouwerova střela z pravého kruhu v situaci 3 na 2 se otřela o vzdálenější tyč!
     
    34:58
    A další bitka! Tvrďáci Erskine a Orr předvedli ještě ostřejší show. Poslední slovo měl domácí obránce, složil Orra na led a diváci šílí!
     
    34:53
    Ashton a Wilson si na buly domluvili bitku a pustili se do sebe skutečně s vervou. Dlouhá rvačka bez vítěze. Hala bouří!
     
    30:03
    Ve stejném čase vyloučen Gunnarsson za nedovolené bránění Fehra.
     
    29:08
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka přeci jen využita! JAMES VAN RIEMSDYK dobře clonil před Neuvirthem a Kesselovo nahození z velkého úhlu šikovně tečoval mezi ruku a tělo brankáře. Asistence: Phil Kessel, Tyler Bozak.
     
    27:20
    Grabovskij podrazil Gardinera a dává Torontu šanci vyrovnat.
     
    26:39
    Washington právě vstřelil branku!
    Green zachytil pokus o vyhození a zkusil vystřelit. Z chumlu hráčů před ním se puk odrazil ke Grabovskému, ten si vybruslil mezi kruhy, avšak místo střely pouze posunul puk doleva na ALEXANDRA OVEČKINA, jehož rána švihem zapadla přesně do šibenice! Bezbrankový stav je zlomen a domácí jdou do vedení! Asistence: Michail Grabovskij, Mike Green.
     
    24:01
    Situace však vyústila v přesilovku Toronta.
     
    24:01
    Po odpískání po dalš í Clarksonově střele si Phaneuf s Erskinem něco tak dlouho vyříkávali, až to začali řešit pěstmi i přes přítomnost rozhodčího mezi nimi. Vychladnout musí na trestné lavici.
     
    19:24
    Alzner dostal nabito na modrou a vypálil skutečně velmi tvrdě a přesně. Bernierova lapačka byla stejně rychlá a stav tak zůstává bezbrankový.
     
    16:47
    Wilson ujížděl po levé straně úplně sám na Berniera! Na poslední chvíli se snažil křižovat druhý obránce, donutil tak domácího útočníka vystřelit ještě z kruhu a ten trefil Berniera přesně do nastavené lapačky.
     
    13:40
    Volpatti za vlastní brankou dvakrát krosčekoval protihráče. Druhý zákrok se už rozhodčímu nelíbil a přesilovku si tak zahrají i Maple Leafs.
     
    10:00
    Vzápětí Kuljomin zahákoval Erskina ve snaze získat znovu puk a Capitals si zahrají první přesilovku.
     
    03:49
    Bozak se dokázal uvolnit před brankou, počkal si na přihrávku z rohu a z první se pokusil nasměrovat puk do branky. Neuvirthova lapačka však byla proti!

    Libor Štěpán

    Góly a asistencie: 27. Ovečkin (Grabovskij, Green), 45. Bäckström, 52. Ward (Johansson, Ovečkin) – 30. van Riemsdyk (Kessel, Bozak), 41. Kessel (van Riemsdyk, Gunnarsson)


    Washington Capitals: Neuvirth (Holtby) – Carlson, Alzner, Green, Orlov, Carrick, Erskine – Ovečkin, Grabovskij, Fehr – Brouwer, Bäckström, Laich – Ward, Johansson, Chimera – Wilson, Beagle, Volpatti.
    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gleason, Gunnarsson, Franson, Gardiner, Rielly – Kessel, Bozak, van Riemsdyk – Lupul, Kadri, Raymond – Clarkson, McClement, Kuljomin – Orr, Ashton, D'Amigo.

    Rozhodca: Dwyer, Kowal – Shewchyk, Grandt

    Diváci: 18 506