Chabarovsk – Jaroslavľ 2:1 (kon.) | Vladivostok – Petrohrad 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – A. Mytišči 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Čerepovec 2:3 (kon.) | Ufa – Riga 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Lev 2:3 (0:1 po s.n.)
Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 6:2 (kon.) | Nižnekamsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Viťaz – Barys 1:2 (0:2 po s.n.)
Novgorod – Jekaterinburg 4:3 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Jugra Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | D. Moskva – Omsk 6:4 (kon.)
koniec
Neftechimik Nižnekamsk
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
CSKA Moskva
Piatok 03.01.2014, 14:00 • Sportivno-kuľturnyj komplex Neftechimik • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V posledných sekundách sa už nič neudialo, a tak CSKA Moskva víťazí v tomto zápase dobrým výkonom najmä brankára Proskurjakova, ale aj celého tímu.
    V tretej tretine pridali do siete domácich góly Morozov za CSKA a domáci dokázali ešte znížiť na 1:4 zásluhou Stanislava Alševskeho.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch KHL.
    Lúči sa s Vami Lukáš R. Ovšonka a želá príjemný zvyšok dňa. (16:11:23)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Na 2 minúty si za držanie odchádza sadnúť Georgy Belousov.
     
    59:20
    Prochorkin a takisto aj Muršak dokázali vystreliť v útočnom pásme, ale obe strely gólman Sudnicin vrazil svojím betónom.
     
    58:44
    Aktívny Rybin naháňal hráčov CSKA na ich vlastnej polovici a snažil sa pre svoj tím získať puk, ale hostia sa nenechali odobrať od puku a rozohrali útočnú akciu.
     
    58:10
    Keďže Maxim Rybin poslal puk cez všetky čiary, tak sa dopustili domáci icingu a vhadzuje sa po ľavici Sudnicina.
     
    56:08
    Renat Mamašev strieľal z hranice pravého kruhu. Jeho prudká strela však šla mimo brány a neohrozila tak bránu hostí.
     
    55:20
    Pri puku sú v útočnom pásme momentálne hráčí CSKA, ktorí sa pokúšajú nejak takticky vystreliť, ale puk im bol odobraný z hokejok a do útoku tak môžu ísť hráči Nižnekamsku.
     
    54:02
    Nižnekamsk dal gól!

    Jaroslav Alševsky našiel krásnou prihrávkou z pravej strany nakorčuľovávajúceho STANISLAVA ALŠEVSKEHO, ktorý spracoval puk, urobil blafák na brankára Proskurjakova a zakončil do odkrytej brány!
    Asistencie: Jaroslav Alševsky a Nikolaj Belov.
     
    53:22
    Na ľade teraz vypukla poriadna šarvátka, do ktorej sa zapojil Alexander Radulov a Jevgenij Kurbatov pri stredovom kruhu. Obaja dostávajú tresty po 4 minúty za hrubosť !
     
    53:12
    CSKA Moska dala gól!

    Hráči CSKA si pohodlne strážia vedeni, ktoré zvyšujú už na štvorgólové! ALEXEJ MOROZOV získal puk pri hranici pravého kruhu a odtiaľ vyslal krásnu strelu ku ľavej žrdi, pri ktorej nemal brankár Sudnicin Najmenšiu šancu.
    Asistencie si pripisujú hráči Ilari Filppula a Oleg Saprykin.
     
    52:44
    Maxim Trunjov ponaháňal hráčov CSKA na ich obrannej polovici, ale dokázali s aho zbaviť a pokračovať do útoku.
     
    51:28
    K strele sa na opačnej strane dostal aj Alexander Frolov, ktorý smeroval z pravej strany. Strelu umiestnil do lapačky gólmana Sudnicina.
     
    50:54
    Bránu hostí teraz ohrozil Igor Polygalov, ktorý po prenechaní puku od Denisa Tolpeka vypálil z medzikružia.
     
    50:01
    Pri puku boli v útočnom pásme hráči Nižnekamsku, ktorí vyvinuli menší tlak na hráčov CSKA, ale bez efektivity streľby.
     
    49:20
    Pri puku bol na pravej strane Alexander Radulov, ktorý si vytvoril streleckú pozíciu, ale trafil len pleksisklo.
     
    48:44
    Nikolaj Prochorkin vypálil tesne spred modrej čiary, ale jeho delovka bola nepresná, smerovala na zadný mantinel.
     
    47:28
    Nikolaj Belov dokázal vypáliť z pravej strany. Jeho delovka bola vyrazená gólmanom Proskurjakovom za bránu, kde sa puku zmocnili hráči CSKA, ktorí rozvíjajú v pokoji ďalšiu akciu.
     
    46:30
    Po buly v útočnom pásme pálil od modrej Mišarin, ale jeho strelu zachytil zákrokom lapačkou brankár Sudnicin.
     
    46:05
    CSKA Moska dala gól!

    Hostia zvyšujú stav už na 3:0!
    Po chybnj rozohrávke zachytil na modrej čiare puk Lisin, ktorý ho poslal do medzikružia na IVANA NEPRAJEVA, ktorý pohotovou strelou spred brány ku ľavej žrdi prekonáva brankára Sudnicina!
    Asistencie. Enver Lisin a Jan Muršak.
     
    45:59
    Tomáš Netík prenikol s pukom po pravej strane, ale následne sa Nižnekamsk dopustil ofsajdu.
     
    45:50
    Radulovovi nevyšla prihrávka na modrú čiaru na Prochorkina, ale hráči CSKA ostávajú ešte v útočnom pásme a dúvajú tak zabrať hráčom Neftechimiku.
     
    44:47
    Maxim Trunjov prenikol s pukom od červenej čiary až k medzikružiu a rozhodl sa z tejto pozície vypáliť. Puk zachytil do svojej výstroji brankár hostí bez problémov.
     
    43:29
    Hráči CSKA už hrajú v plnom počte a pokračjú ešte aspoň na chvíľu v ohrozovaní brány domáceho tímu. Teraz však Denis Tolpeko pálil z pravej strany a k dorážke korčuľoval Maxim Rybin, ale ten bol dobre bránený Moskovčanmi.
     
    42:17
    DO útoku šiel Frolov a dokázal nazbierať nejaké cenné sekundy pre svoj tím. Hráči CSKA sú stále usadení v pásme a podarilo sa im aj vystreliť zásluhou Filppulu, ktorý pálil z pravej strany, ale nepresne.
     
    41:33
    Netík naznačil strelu z pravej strany, ale poslal puk pred bránu na hokejku Koukala, ale tento útočník nedokázal zachytiťi tento puk. Hostai hrajú následne so štyrmi hráčmi.
     
    40:48
    Milovzorov vyslal delovku z hranice pravého kruhu, ale táto strela skončila len na zadnom mantineli.
     
    40:11
    Hráči Nižnekamsku smeruovali do útočného pásma a usadili sa v ňom a pokračujú tak v preislovej hre.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine si ustrážili vedenie hráči CSKA Moskva a dokázali pridať ešte jeden gól. Postaral sa o to menším kurióznym zásahom hokejkou v 35. minúte Alexander Radulov.

    Podarí sa ešte domácim v presilovke piatich proti trom streliť dva rýchle góly, a tak zdramatizovať tento zápas alebo si hráči CSKA ustrážia dvojgólové vedenie?

    Posledná dvadsaťminútovka začína približne o 15:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:44
    Ku koncu tretiny sa podarilo ešte domácim hráčom vystreliť. Jaroslav Alševsky vypálil od modrej čiary. Iľja Proskurjakov dokázal strelu zachytiť vo svojej výstroji a rozohrať puk. K puku sa dostal za bránou Tolpeko, ktorý sa ešte rýchlo presunul k bráne, ale strieľal len do pleksiskla.
     
    39:00
    Denisovi Denisovovi bol pridelený dvojminútový trest za držanie.
     
    38:48
    Hostia hrajú so štyrmi hráčmi.
     
    38:02
    Neftechimiku sa momentálne nedarí usadiť sa v pásme. Prevládajú viacej rýchle prieniky. Teraz však dvakrát vypálil Rybin a jednu zo striel dorážal Polygalov. Následne bol brankár Proskurjakov v ľahu a o dorážku sa pokúsil ešte Tolpeko, ktorý však spred brány triafa len zadný mantinel!
     
    37:19
    Na ľade sa momentálne píska, a takisto Radulov si vybavuje niečo s hlavným rozhodcom. Je to práve kvôli odpískaniu príliš mnohých hráčov na ľadovej ploche na strane CSKA. Preto majú možnosť 5/3 hráči Nižnekamsku!
     
    36:27
    Koukal si vytvoril dobrú pozíčiu pred bránou a dostal následne prihrávku od Koukala z ľavej strany. Koukalovi sa podarilo vystreliť cez jedného protihráča. Od neho sa však puk odrazil na zadný mantinel.
     
    35:39
    Domáci si na oplátku zahrajú v početnej prevahe. Dvojminútový trest inkasuje Alexej Morozov za držanie.
     
    34:23
    CSKA Moska dala gól!

    Hráči CSKA Moskva dokázali zvýšiť svoje vedenie! Enver Lisin korčuľoval po ľavej strane. Následne sa rozhodol pre strelu z hranice ľavého kruhu. Pred bránu mieril ALEXANDER RADULOV, ktorý túto strelu tečoval vo vzduchu. Puk bol chvíľ nad ľadom, ale napokon spadol do brány.
    Asistencie: Enver Lisin.
     
    33:20
    V hre 4 proti 4 sú momentálne aktívnejší domáci hráči, keď sa s pukom dokázal za bránou vyslobodoiť spod tlaku Belousov, no následne bol odstavený od puku a do útoku šli hráči CSKA.
     
    33:09
    A prichádza tu aj vylúčenie na strane hostí. Na 2 minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Alexander Frolov.
     
    32:53
    Hostia si zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za držanie hokejky odchádza sadnúť kapitán Neftechimiku Nikolaj Belov.
     
    31:41
    Do útočného pásma sa svojimi kľučkami dostal Alexander Radulov, ale za bránkou stratil puk a do útoku tak smerovali hráči Nižnekamsku. Jaroslav Alševsky poslal pu kspoza brány na Taraťukina, ktorý bol však dobre bránený a nezachytil tento puk.
     
    30:55
    Prochorkin len nahodil do útočného pásma, keďže bol tiesnený dvomi brániacimi hráčmi. Akciu následne rozvíjali hráči Nižnekasmku. Netík poslal prihrávku na druhú stranu, kde videl svojho spoluhráča Koukala, ktorý vyslal prudkú strelu z pravej strany, ale táto delovka bola vyrazená Proskurjakovom.
     
    30:11
    Kurbatov vyslal prudkú strelu na bránu od modrej, kde stáli Belousov, ktorý však dokázal cloniť brankárovi Proskurjakovi, ale nebol dostatočne dôrazný pri dorážke, keďže puk usmernil mimo brány.
     
    29:22
    Trunov hľadal len naslepo Belousova v útočnom pásme, a tak jeho úmysel hráči CSKA prečítali a zachytili puk na svoje hokejky.
     
    28:47
    Steven Eminger strieľal ťahom od modrej čiary. Jeho strelu zachytil brankár Sudnicin do svojej výstroji a puk pre istotu bezpečne prikryl.
     
    28:10
    Hráči CSKA sa dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa vhadzuje po pravici Proskurjakova.
     
    27:20
    Morozov sa s pukom obtočil okolo brány Sudnicina, položil si ho na ľad, ale následne pri strele spadol, neudržal rovnováhu, a tak si môže brankár domácich vydýchnuť, keďže strela šla mimo brány!
     
    26:18
    Netík hľdal z ľavej strany pred bránou Koukala, ktorý len nastavil hokejku, od ktorej sa puk odrazil a skončil len na zadnom mantineli.
     
    25:32
    Zajcev vyslal delovku od modrej čiary cez mnoho hráčov. Nakoniec strela skončila vo výstroji brankára Sudnicina. Následne hrajú domáci s piatimi hráčmi.
     
    25:00
    Radulov bol odstavený od puku dravým Polygalovom v útočnom pásme. Napokon Polygalov dokázal nazbierať aj cenné sekudny pre svoj tím a smeroval na chvíľu do útočného pásma.
     
    24:22
    Ilari Filppula si vytvoril streleckú pozíciu v medzikruží a vyskúšla pozornosť brankára Sudnicina, ktorý túto prudkú strelu zachytil do svojej lapačky.
     
    23:54
    Po škaredom zákroku na jedného z hráčov CSKA si odchádza za nedovolené bránenie sadnúť Jaroslav Alševsky.
     
    21:50
    Hráči CSKA teraz narobili poriadne problémy domácemu brankárovi Sudnicinovi. Zajcev prenikol s pukom po ľavej strane strieľal z ťažkého uhla na domácu bránu. Pri bráne stále Radulov, ktorý dorážal na dvakrát túto strelu, ale neprekonal brankára Sudnicina. K puku sa ešte po vyrazenej strele dostal Lisin, ktorý vyslal delovku od modrej čiary, ale bola nepresná.
     
    21:40
    Tomáš Netík na dvakrát dorážal Milovzorovovu strelu, ale ani z dvoch pokusov sa mu nepodarilo poslať puk cez bránkovu čiaru.
     
    21:12
    Nižnekamsk nedokzáal ešte v presilovke vystreliť na bránu. Za to Alexander Frolov získal puk v obrannom pásme a dokázal nazbierať cenné sekundy pre svoj tím.
     
    20:25
    Domáci si opäť zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Geogry Mišarin.
     
    20:08
    Po úvodnom buly, ktoré vyhrali hráči CSKA sa snažili dostať do útočného pásma, ale puk im uchmatli v stredon pásme hráči Nižnekamsku. Do útoku smeroval Belov, ktorý z pravej strany prihrával Milovzorovovi, ktorý však spadol a tak nedokázal vystreliť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme videli len jediný gól, ktorého aktérom bol Alexander Frolov v 6. minúte.
    Druhá tretina začína približne o 14:48.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:56
    Berežin nahadzoval puk do útočného pásma. Puk zachytil gólman hostí. Následne posielal puk späť na modrú čiaru, kde ho Berežin opätovne zachytil na hokejku. Následne prihrával Kosmachjovi, ktorý vyslal delovku na bránu CSKA, ale gólman hostí ju zachytil do svojej lapačky. Následne hrajú hostia s 5 hráčmi.
     
    18:30
    Hráči Nižnekamsku sú momentálne usadení v útočnom pásme a pokúšajú sa o zakončenia. Vyskúšal to Jarullin z modrej čiary, ale jeho strela trafila len protihráča, ktorý sa hodil do dráhy strely.
     
    17:58
    Domáci si v závere zahrajú v početnej prevahe. Na 2 minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Denis Denisov.
     
    15:39
    Netík prenikol s pukom až do medzikružia, kde sa rozhodol pre strelu. Túto delovku brankár Proskurjakov vyrazil pred seba. Následne sa Tomáš Netík rozhodol pre dorážku, ale spadol na ľad, a tak nedokázal na druhýkrát vystreliť.
     
    15:19
    Grigorenko prihrával z medziružia na modrú Zajcevovi, ktorý páli lod modrej čiary, ale jeho delovka bola nepresná.
     
    14:29
    Hráči CSKA sa dopustili zakázeného uvoľnenia, keďže sa Rylov snažil vysunúť nakorčuľujéceho Radulova v strednom pásme, ale táto prihrávka bola však nepresná.
     
    13:58
    Fefelov spoločne s Mišarinom smerovali do útočného pásma. Mišarin prihrával následne Frolovi a tento hráč dokázal vypáliť, ale brankár Sudnicin si s touto strelou bez chýb poradil.
     
    13:22
    Jan Muršak smeroval do útočného pásma po pravej strane. Následne sa dostal za poslednú čiaru a hľadal Nerajeva, ktorý však nedokázal prihrávku na päty spracovať.
     
    12:40
    Hráči CSKA momentálne napádajú hráčov Nižnekamsku vo dvojici a dokážu narobiť domácim veľké problémy. Tentokrát sa s tým dokázali vysporiadať domáci a smeroval do útoku, ale nepodarilo sa im o zakončenie. Po strete Jegorševa s Milovzorovom ostal chvíľu na ľade ležať prvý menovaný a musela byť prerušená hra. Následne sa však Jegoršev postavil z ľadu a odišiel po vlastných.
     
    12:05
    Radulov sa krásne dostal s pukom od vlastnej modrej čiary až k zakončeniu, ale pri poslednej kľučke na obrancov Nižnekamsku spadol a zakončoval len z ležu, a tým pádom nebola jeho strela dôrazná.
     
    11:15
    Hráči Nižnekamsku mali obrovskú príležitosť na vyrovnanie!
    Milovzorov šiel v prečíslení 2/1 spoločne s Tomášom Netíkom, ktorému puk posunul z pravej strany, ale Netík svojou hokejkou umiestnil puk len tesne popri ľavej žrdke!
     
    10:33
    Saprykin hľadal prihrávkou spoza brány svojich spoluhráčov. Rozhodol sa pre prihrávku Morozovi, ktorý si tento puk spracoval a vypálil z medzikružia, ale táto strela bola nepresná.
     
    09:58
    Pozornosť brankára Proskurjakova vyskúšali aj hráči Nižnekamsku, keď z medzi kružia pálil Maxim Trjunov. Brankár hostí mal síce zakrytý výhľad, ale dokázal sa so strelou vysporiadať a zachytil ju svojou lapačkou.
     
    09:16
    Žarkov korčuľoval po ľavej strane a dostal sa do útočného pásam a rozhodol sa pre strelu na betóny, keďže videl svojho spoluhráča Frolova, ktorý smeroval ku bráne, ale bol bránený kapitánom Belovom, takže brankrá Sudnicin, len puk pohotovo chytil do svojej lapačky.
     
    08:49
    Fefelov vyslal strelu ešte spoza modrej čiary, takže brankár Sudnicin nemal s týmto pukom žiadne problémy a zachytil ho v sklze do lapačky.
     
    08:20
    Jegoršev hľdal pred bránou Muršaka, ktorému posunul puk, ale táto prihrávka bola pre neho ťažko spracovateľná, a tak nedokázal strieľať.
     
    07:46
    Petr Koukal vypálil z ľavej strany. Brankár Proskurjakov si dokzáal ustrážiť svju bránu a zachytil puk do svojej lapačky.
     
    07:06
    Moskovčania opät pri chuti. Gimajev rozohrával útočnú akciu. Následne prihrával v strednom pásme Lisinovi, ktorý nahodil puk do útočného pásma, ale tam boli už pri moci hráči Nižnekamsku, ktorí nedovolili preniknúť hráčom CSKA k puku.
     
    05:41
    CSKA Moska dala gól!

    Moskovčania v 5. minúte vyhrávajú!
    Zajcev strieľal z pravej strany na bránu, kde stál dobre postavený ALEXANDER FROLOV, ktorý po tejto strele dorazil puk do brány po ľade, tesne popri lapačke brankára Sudnicina.
    Asistenciu si pripisuje Vladimir Žarkov.
     
    04:08
    Hráči Nižnekamsku sa dopusitli chyby v rozohrávke a puk zacyhtil v medzikruží Žarkov, ktorý vypálil, ale jeho strelu vyrazil brankár Sudnicin.
     
    03:05
    Zajcev len nahodil do útočného pásma, kde sa puku zmocnil Belov, ktorý puk nahodil po mantineli. V stredonom pásem ho zachyitli Moskovčania, ktorí opäť rozohrali útočnú akciu, ale dopustili sa následne postavenia mimo hry.
     
    02:16
    Radulov napádal za bránou Mamaševa, ktorému dokzáal uchmatnúť puk a prihrával ho na modrú čiaru spoluhráčovi Rylovovi, ktorý vypálil od modrej čiary, jeho strela mierila tesne popri ľavej žrdi.
     
    01:43
    Žarkov prihrával spoza brány Frolovovi na hranicu pravého kruhu, Jemu puk ušiel z hokejky a nedokázal tak vystreliť.
     
    01:19
    Grigorenko tvrdo vypálil z pravej strany, ale jeho strela bola nepresná a trafila len zadný mantinel. Následne šli do útoku hráči Nižnekamsku. Koukal strieľal z medzikružia. Túto strelu dokázal brankár hostí zachytiť do svojej lapačky.
     
    00:50
    Morozov si vymenil puk so Saprykinom v útočnom pásme. Následne mu prihrával pred bránu ,ale tam boli dobre postavení brániaci hráči Nižnekamsku.
     
    00:10
    Po úvodnom vhadzovaní sa k puku dostali hráči CSKA Moskvy, ktorá zakladali útočnú akciu, na konci ktorej však bolo len nahodenie puku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci dnes nastúpia v tradičných modrých dresoch.

    Hostia z Moskvy budú hrať v tomto zápase v bielych dresoch.

    Práve zneje štátna hymna Ruska, zápas o pár minút začína.
     
    Úvodné zostavy:

    Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin (Dalton) – Belov, Jarullin – Kurbatov, Mamašev – Beľjakov, S. Alševsky – Kosmachjov, Berežin – Koukal, Milovzorov, Netík – Chochrjakov, Truňjov, Belousov – Kulikov, Taraťukin, J. Alševsky – Tolpeko, Rybin, Polygalov

    CSKA Moskva: Proskurjakov (Staňa) – Mišarin, Rylov – Denisov, Zajcev – Gimajev, Jegoršev – Eminger – Grigorenko, Radulov, Prochorkin – I. Filppula, Saprykin, Morozov – Lisin, Neprajev, Muršak – Ľjubimov, Fefelov, Frolov

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Rafael Kadyrov – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov.
     
    Vítam Vás pri on-line prenose ! Kontinentálna hokejová liga má pred sebou 92. hrací deň (prvé kolo v tomto kalendárnom roku) a zápas medzi Neftechimikom Nižnekamsk a CSKA Moskva.


    Neftechimik Nižnekamsk nemá v posledných dňoch alebo týždňoch najlepšie obdobie. Z posledných siedmich zápasov dokázali vyhrať len jediný, preto im patrí v tabuľke Východnej konferencie 11. Priečka so ziskom 41 bodov. Pod Nižnekamskom na 10. priečke sa nachádza Jugra Chanty-Mansisjk so ziskom 41 bodov. Vladistovok si pohodlne stráži náskok nad Neftechmikom v počte 7 bodov. Neftechimik prišiel v prestupovom období o slovenského útočníka Martina Cibáka, ktorý zamieril do Podoľska. Skúseny 33-ročný center nazbieral v tejto sezóne dvanásť bodov (6+6) v 38 zápasoch. Ako som už spomenul, Nižnekamsku sa v posledných zápasoch nedarí, preto vám dávam výsledky posledných zápasov: prehra proti Omsku na domácom ľade 0:4, prehra v Čerepovci "futbalovým" výsledkom 1:0, výhra na ľade Jaroslavľu 2:4, prehra s Atlant Mytišči na ich ľade 4:1, prehra nad HC Slovan Bratislava 4:2. Najproduktívnejším hráčom Nižnekamsku je Jegor Milovzorov, ktorému patrí 17. priečka v celkovom hodnotení KHL s 29 bodmi (14+15) v 32 zápasoch.

    CSKA Moskva si narozdiel od Nižnekamsku počína vcelku lepšie. Moskovčanom patrí 5. Pozícia v tabuľke Západnej konferencie so ziskom 68 bodov. Nad CSKA Moskva sa nachádza rižské Dinamo, ktoré má na konte o jeden bod viac a pod Moskovčanmi sa nachádzajú Levi z Prahy, ktorí dýchajú Moskovčanom na chrbát a majú na konte 67 bodov. CSKA Moskva získal v prestupovom období elitného "snajpera" z Amuru Chabarovsk, jeho meno je Jan Muršak. Dvadsaťpäťročný rodák z Mariboru nazbieral v tejto sezóne v 36 stretnutiach 21 bodov (12+9). V minulosti si tento Slovinec vyskúšal aj pôsobenie v NHL v drese Detroitu Red Wings. V tomto zápase to bude jeho premiéra, tak uvidíme ako mu to bude strieľať. Moskovčanom sa v posledných piatich (domácich) zápasoch darilo nasledovne: výhra nad Petrohradom 2:0, nad Čerepovcom 3:2, prehra proti pražským levom 0:3, prehra nad Slovanom Bratislava 4:5 a výhra nad Víťazom Podolsk 5:2. Po sérii domácich zápasov to bude proti Nižnekamsku po viac ako mesiaci zápas vonku. Najproduktívnejším hráčom CSKA Moskva je Nikolaj Prokorkin, ktorý v 39 zápasoch nazbieral 30 bodov (16+14).

    Väčším favoritom v tomto stretnutí je CSKA Moskva vďaka tabuľkovému postaveniu, a takisto aj porovnanie výkonov v posledných zápasoch. V tejto sezóne sa tieto kluby už stretli a boli úspešnejší Moskovčania, keď zvíťazili nad Nižnekamskom na domácom ľade 2:1.

    Stávkové kancelárie sú za podobného názoru, keď sa kurz na výhru Neftechimiku pohybuje okolo 2.80, remízu 3.90 a výhru hostí 2.10.

    Ako však tento zápas prvého hracieho dňa v novom roku dopadne, a kto v ňom zvíťazí, budete môcť vedieť prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína o 14:00 SEČ.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 55. S. Alševsky (J. Alševsky, Belov) – 6. Frolov (Zajcev), 35. Radulov (Lisin), 47. Neprajev (Lisin, Muršak), 54. Morozov (Filppula, Saprykin)


    Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin (Dalton) – Belov (C), Jarullin – Kurbatov, Mamašev – Beľjakov, S. Alševsky – Kosmachjov, Berežin – Koukal, Milovzorov, Netík – Chochrjakov, Truňjov, Belousov – Kulikov, Taraťukin, J. Alševsky – Tolpeko, Rybin, Polygalov
    CSKA Moskva: Proskurjakov (Staňa) – Mišarin, Rylov – Denisov, Zajcev – Gimajev, Jegoršev – Eminger – Grigorenko, Radulov, Prochorkin – I. Filppula, Saprykin, Morozov (C) – Lisin, Neprajev, Muršak – Ľjubimov, Fefelov, Frolov

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Rafael Kadyrov – Konstantin Gordenko, Viktor Tomilov