Chabarovsk – Jaroslavľ 2:1 (kon.) | Vladivostok – Petrohrad 5:4 (1:0 po s.n.) | Novokuzneck – A. Mytišči 2:5 (kon.)
Novosibirsk – Čerepovec 2:3 (kon.) | Ufa – Riga 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Lev 2:3 (0:1 po s.n.)
Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 6:2 (kon.) | Nižnekamsk – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Viťaz – Barys 1:2 (0:2 po s.n.)
Novgorod – Jekaterinburg 4:3 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Jugra Chanty-Mansijsk 4:2 (kon.) | D. Moskva – Omsk 6:4 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
6:2 (2:0, 4:1, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 03.01.2014, 12:00 • Arena Metallurg • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 12:00.
     
    Po zdrvujúcej prehre na ľade pražského Leva (0:7) sa hráči Slovana vytiahli a v dvoch zápasoch bodovali naplno. Najprv stiahol dvojgólové manko doma proti Nižnekamsku (4:2) a následne si poradil aj s domácou Rigou (3:1). Slovanisti tak stále živia nádej na postup do play-off, bodovať však musia aj naďalej.
     
    Metalurg je v inej pozícii, keď "pláva v pokojných vodách" východnej konferencie. Tretie miesto v nej nie je vzhľadom na silu tohto tímu žiadnym prekvapením a aj keď ostatný zápas proti Jaroslavlu Magnitogorsk nezvládol (1:3), predtým bodoval v šiestich zápasoch za sebou.
     
    Favoritom tohto stretnutia sú jednoznačne domáci, ktorí sa budú spoliehať na elitnú formáciu Mozjakin, Zaripov, Kovář – tá vládne v bodovaní celej súťaži KHL, navyše ich zozadu podporuje najproduktívnejší obranca Chris Lee. Kľúčom k bodovému zisku Slovana tak bude ustráženie si týchto hviezdnych hokejistov.
     
    Jeden z konkurentov Slovana v boji o play-off dnes zakopol, Lokomotiv Jaroslavl dnes na ľade Amuru Chabarovsk nezískal ani bod a prehrou 1:2 tak možno namotivoval bratislavských hráčov.
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Lee, Malenkich, Ibragimov, Chabarov – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Pare, Kazionov, Timkin – Brent, Platonov, Potehin – Kamenev, Osala, Malinovskij – Shenfeld.

    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák – Vondrka, Bližňák, Miklík – Ölvecký, J. Mikúš, Bartovič – Hudáček, Radivojevič, Šatan – T. Mikúš, Šťastný, B. Mráz – Matoušek.

    Rozhodca: Ronn Jyri, Sergejev Alexander – Sazonov Ivan, Pavlov Stanislav.
     
    Na štadióne v Metallurgu už znejú hymny oboch krajín, hráči sú nastúpení na ľade a všetko sa zdá byť pripravené na ostrý začiatok zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Buly síce vyhral tím Slovana, no prvý poriadny útok bude zakladať až obranca domácich, Birjukov. Ani ten však nenašiel spoluhráča v dobrej pozícii a puku sa zmocnia hostia.
     
    01:00
    Dve dobré šance Slovana! Vondrka sa predral na pravú stranu, odkiaľ hľadal hráčov v druhej vlne, následnou dobrou pozíciou pohrdol aj Miklík na ľavej strane. Slovan začína zhurta, ako prvý ohrozil brankára súpera.
     
    01:27
    Metallurg brzdí rozbeh Slovana, jeho hráči držia puk v strednom pásme a na ľad naskočí tretia formácia.
     
    02:20
    Prvá formácia Slovana opäť v útočnom výpade, Bližňák vyskúšal Košečkina strelou spoza obrancu.
     
    04:30
    Miklík v šanci! Košečkinov betón zastavil bekhendové zakončenie tohto slovenského útočníka v úniku. Slovan sa do súpera zahryzol a len málo chýbalo k úvodnému gólu.
     
    05:00
    Odpoveď prichádza z hokejky Pareho, ten pálil v dobrej príležitosti na ľavej strane, Janus zasiahol a pred dorážkami upratala domáca obrana.
     
    06:30
    Metallurg si je vedomý pomalšieho rozjazdu, a tak sa snaží čo najdlhšie držať puk na hokejke a vyzerá to tak, že sa ho vzdá až pri strelení gólu.
     
    08:00
    Hráči Slovana ešte môžu ľutovať zahodené príležitosti z úvodu stretnutia, domáci sa totiž dostávajú do dominancie a to môže znamenať ťažkosti nielen v získavaní puku, ale aj dostávaní sa do ďalších zakončení.
     
    08:40
    Tlak Magnitogorsku preruší komerčná prestávka, v ktorej bude môcť Čada rozdať pokyny.
     
    09:17
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Fantastická práca druhej formácie, Oskar Osala si za bránkou urobil priestor a keď sa zdalo, že sa bude snažiť zakončiť cez Janusa, našiel prihrávkou popred bránkovisko úplne voľného FRANCISA PAREHO. Obrancov na seba naviazal Dmitrij Kazionov a tiež má svoj podiel na góle. Asistencia: Oskar Osala.
     
    10:18
    Slovan má problém prejsť cez husté stredné pásmo, domáci vystavili prvú formáciu do ofsajdu.
     
    11:06
    Mihálik dostal puk od Bartoviča k modrej čiare, kým stihol vystreliť, atakovala ho trojica protihráčov a tak akciu spomalil, priam zabrzdil.
     
    12:25
    Slovanu sa nedarí držať puk, už aj prvá formácia je dobre pokrývaná pri snahe o rozohrávku z vlastného pásma.
     
    12:55
    Naopak Janus si musí dávať pozor na krížne prihrávky, opäť totiž zostal na ľavej strane osamotený domáci útočník, ktorý pálil z prvej. Mozjakin na šťastie Slovana bránku netrafil.
     
    13:20
    Bartovič prešprintoval po pravej strane do útočného pásma, tam však nikoho nenašiel a jeho akcia končí na zadnom mantineli.
     
    13:35
    Akciu hostí sa snažil založiť Mráz, končí však na kolenách v strednom pásme a domáci si puk znovu postrážia a rozvážne rozohrajú.
     
    14:45
    Útočná snaha prvej formácie hostí, v obrannom pásme Metalurgu si síce našla trochu miesta, no na zakončenie to nestačilo.
     
    15:30
    Chris Lee a jeho obávaná bomba od modrej čiary! Janus nezostal zaskočený, našťastie puk videl a tak stihol do strely vložiť betón.
     
    16:00
    Metallurg ale svoje akcie nebrzdí, Janus musel vytiahnuť ďalší zákrok po strele z ľavej strany.
     
    17:10
    Olveckého odpoveď podobnou mincou, útočník "belasých" využil skulinku na modrej čiare, nakorčuľoval k ľavému kruhu a spoza obrancu hľadal priestor medzi nohami Košečkina.
     
    18:22
    Šatanova práca za bránkou, všetci jeho spoluhráči boli pokrytí, a tak zakončoval skackavým pukom sám.
     
    18:38
    Ďalšia Šatanova možnosť, tentoraz mu šiel do tandemu Radivojevič, po ktorého strele mohol dorážať bekhendom.
     
    19:47
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    "Nedáš-dostaneš", sa zvykne hovoriť v takýchto situáciách. Záver tretiny priniesol rýchly hokej, v ktorom sa Slovanisti "utopili" a v prečíslení ich dokonale rozobrala prvá útočná formácia domácich. Puk prešiel po obvode pomyselného trojuholníka Kovář-Zaripov až ku kapitánovi Mozjakinovi, ktorý mal síce puk na bekhend, no i tak dokázal prestreliť lapačku Jaroslava Janusa. Asistencie: Zaripov, Kovář.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovan môže ľutovať hlavne zahodených príležitostí z úvodu tretiny na strely dokonca vyhral úvodnú časť hry 13:10. Ďalšia tretina začne prilbližne o 12:45.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:22
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Hneď v úvode druhej časti si hostia nedali pozor na Danisa Zaripova, ktorý prekrásnou prihrávkou z ľavej strany cez celé útočné pásmo našiel JANA KOVÁŘA, pre ktorého nebol problém puk zasunúť za Janusov chrbát. Asistencia: Danis Zaripov.
     
    21:00
    Slovanisti aktívne napádajú súpera, ten si však puk umne drží pod kontrolou a nepúšťa ho do zbytočne riskantných pozícií.
     
    21:14
    Vylúčený Juraj Mikúš za hákovanie.
     
    22:00
    Slovanisti sa dobre bránia, Miklík dokonca pri puku v útočnom pásme.
     
    22:50
    Dobré vysúvanie hráčov komplikuje Metallurgu rozohrávku a tak sa len ťažko dokážu usadiť v útočnom pásme.
     
    23:20
    Dobrá obranná práca hostí, teraz sa však už musia sústrediť na útočenie.
     
    23:40
    Šatan sa snaží niečo vymyslieť, no chýba mu spoluhráč do kombinácie, jeho pokus Košečkin bez problémov kryje.
     
    24:00
    Mráz si nakorčuľoval na Šatanov puk! Košečkinovi však nestihol nič vymyslieť, pretože mu puk nesadol na čepeľ.
     
    25:24
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Vladimír Mihálik sa nechal obabrať pri mantineli Danisom Zaripovom, ten mu puk posunul pomedzi nohy a v prečíslení dvoch proti Trončinskému prihral JANOVI KOVÁŘOVI, ktorého snaha o spätnú prihrávku končí po nešťastnom zrazení Trončinského cestou pomedzi betóny za Janusom. Asistencia: Danis Zaripov.
     
    27:15
    Vzrušenie na štadióne je zbytočné, Osala nemohol dlhočizný pas stihnúť a Janus tak bez problémov rozohráva.
     
    28:45
    Košečkin zastavil nielen puk, ale aj hráča, ktorý naňho smeroval. Bol to zrejme Vondrka, ktorý tiesnený neudržal rovnováhu.
     
    29:20
    Janus pri útoku prvej formácie domácich opäť na zemi. Tvárou k ľadu hľadá puk, ktorý poskakuje pred i za bránkou, až kým rozhodca nadobro nerozpažil.
     
    30:40
    Metallurg stále šliape naplno, Janus sa určite nemôže sťažovať na nedostatok práce, puky naňho lietajú z oboch strán i od modrej čiary, Kazionov teraz mal pred sebou bránku odkrytú a faulovaný trafil len bočnú konštrukciu.
     
    31:18
    Vylúčený Juraj Mikúš za hákovanie.
     
    32:03
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    DANIS ZARIPOV pridáva k trom asistenciám aj gól. Domáci si dokonale rozobrali brániacu štvoricu a kým sa stihli sformovať po predchádzajúcej príležitosti, našiel kapitán Rusov voľného Zaripova na pravej strane, a ten sa už nemýlil.
     
    33:10
    Metallurg Magnitogorsk dal gól!
    Jednoduchá akcia štvrtej formácie domácich, Jevgenij Timkin našiel na ľavej strane OSKARA OSALU, ktorý nešpekuloval a prestrelil Jaroslava Janusa, kým sa stihol presunúť. Asistencia: Jevgenij Timkin.
     
    33:10
    Rostislav Čada si vyberá time-out, počas ktorého vypoteného Janusa vystriedal v bránke Miroslav Kopřiva.
     
    35:00
    Metallurg aj po komerčnej prestávke znovu pri útočnej chuti. Kopřiva si pripisuje prvý úspešný zákrok, no a bude to zrejme na ňom, aby si Slovan nepripísal dvojciferný debakel.
     
    36:00
    V útočnom pásme na chvíľu aj Slovan, jeho prvá formácia hľadá priestor na zakončenie.
     
    36:15
    Slovan Bratislava dal gól!
    Vasilij Košečkin poriadne podcenil túto strelu od modrej čiary, puk od TOMÁŠA MOJŽIŠA od modrej čiary mu prepadol až za chrbát. Asistencia: Branko Radivojevič.
     
    37:30
    Kopřiva sa rýchlo dostane do varu, stará sa o to prvá formácia domácich. Mozjakin si pekne poradil s obranou, ktorá reagovala na naznačenú prihrávku a skúšal zakončiť bekhendom ponad vyrážačku brankára Slovana.
     
    38:36
    Prenechanie na Olveckého od Bartoviča bol síce pekný úmysel, no ten by nesmel puk naivne voziť po útočnom pásme. Druhá formácia odchádza radšej striedať.
     
    39:22
    Ďalší Kopřivov zákrok, tentoraz dal švihom spoza Trončinského hokejke zabrať Platonov.
     
    39:30
    Hudáček vyhral pred Kopřivom buly dopredu na Radivojeviča, ten nevedel čo s pukom a tak vyprášil Košečkinov pravý betón príklepom od modrej čiary.
     
    39:50
    Slovan síce s pukom na hokejkách, no z obrany sa ďaleko nedostane, a tak v prostrednej časti hry už viac neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 13:34. V tej druhej sa Slovanu nepodarilo vrátiť do zápasu, naopak inkasovali štyrikrát, pričom hlavne prvá formácia (v nej Zaripov 1+3) si v dnešnom zápase robí z Bratislavčanov trhací kalendár. Janusove strany už sú vytrhané, na ľad sa dostal Kopřiva a v jeho prítomnosti dokázali hostia streliť aspoň čestný úspech vďaka Mojžíšovi.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    Prvým "akčným" mužom bol Juraj Mikúš, jeho strela spoza Leeho ale minula priestor Košečkinovej bránky.
     
    41:35
    Na druhej strane prvá formácia Metallurgu pásmo neudržala, Slovan ale bez puku.
     
    42:18
    Ibragimov v zakončení! Prekrásna spätná prihrávka na voľného obrancu v druhej vlne, ten však veľmi nemieril a Kopřivu trafil priamo do hrude.
     
    43:26
    Zaripov sa hnevá na rozhodcov, pri svojich variáciách pred bránkoviskom prišiel o hokejku a dožaduje sa uznania, že to bolo nedovolenou cestou. Každopádne mal Kopřiva šťastie, že Zaripov nemal čím dokončiť svoje zakončenie.
     
    44:10
    Obrana na modrej čiare Slovana poriadne pokrivkáva, takmer každý pokus o prechod do ich obranného pásma je úspešný.
     
    44:57
    A Kopřiva radšej hru prerušuje, strela Timkina z ľavej strany po Leeho prenechaní končí v jeho lapačke.
     
    45:20
    Metallurg opäť pri puku, aj keď len na svojej strane, no ak by sme futbalovo počítali čas ich držania, bolo by to pre Slovan hrozivé číslo.
     
    46:20
    Ďalší útok založený z obrany bez problémov zakončený útokom na Kopřivu, ktorý najprv vyrazil Platonovovu strelu, následne podržal puk od Kameneva.
     
    46:39
    Slovan Bratislava dal gól!
    A znovu je to z pohľadu hostí veselšie, VONDRKA sa po Miklíkovom vysunutí dostal do samostatného nájazdu, ktorý s prehľadom premenil švihom ponad lapačku Vasilija Košečkina. Asistencia: Michel Miklík.
     
    47:30
    Ďalšie zakončenie, smerujúce na Košečkina. Slovan zrejme už nemá šancu na návrat do zápasu, no je sympatické, že chce aspoň kozmeticky s výsledkom niečo urobiť.
     
    49:52
    Kopřiva nemusel zasahovať, pretože útočiacemu hráčovi skĺzol puk z hokejky. Využiť sa to snažil Vondrka, ktorý puk stiahol na stred a Miklík následne skúšal Košečkina prekonať bekhendom.
     
    50:30
    Puk sa vracia pred Kopřivu, ten ho dobrým zákrokom znovu drží v lapačke a už sa pripravuje na vhadzovanie.
     
    51:00
    Kazionov si robí priestor pri mantineli, druhá formácia domácich sa však v útočnom pásme neudržala a Slovan sa môže pozrieť znovu pred Košečkina.
     
    51:55
    Útok sa Bratislavčanom nepodarilo založiť ani na druhý pokus, a tak sa musí Mráz rýchlo vracať plniť si defenzívne úlohy.
     
    52:31
    Malenkich vylúčený po strkaniciach pred Košečkinom za zdvihnutie puku zo zeme. Parádny bodyček tam pár sekúnd pred tým schytal jeden z prenikajúcich Slovanistov.
     
    53:00
    Slovan dobre drží útočné pásmo, ich postavenie je ale na istotu, do šírky, čo vyhovuje domácim brániacim sa hráčom.
     
    54:00
    Platonov a Pale sa vo vlastnom oslabení dostali k ohrozeniu Kopřivu! Slovan okrem prihrávok v útočnom pásme nič nevymyslel.
     
    55:40
    Šťastného miešanie puku dostalo až do útočného pásma, tam bol ale vytlačený k mantinelu a zakombinovať už nedokázal.
     
    56:20
    Na druhej strane musel zasahovať Kopřiva, rýchlu akciu zakončoval Osala strelou mierenou na betóny.
     
    56:50
    Slovan posúva puk cez všetky čiary, zakázané uvoľnenie to ale nebude, a tak si domáci môžu puk prevziať a založiť útok.
     
    57:10
    Jeden z mála útokov domácich, ktorý sa bude musieť opakovať, pre Metallurg to ale komplikácie nepredstavuje, pokrytý Šatan im totiž puk vrátil.
     
    58:00
    Piaty bod v tomto stretnutí Zaripov nepridal. Prihrávku síce dostal spoza bránky ideálnu, pred prázdnou svätyňou Kopřivu ale zaváhal a zrejme všetci diváci sa pýtajú, čo sa vlastne stalo.
     
    58:40
    Metallurg už si štvorgólové vedenie ustráži, jeho hráči sa takticky nikam neponáhľajú, neriskujú ani zbytočné zranenie v nežiadúcich súbojoch.
     
    59:30
    Slovan síce so snahou preniknúť aspoň cez stredné pásmo, no bez úspechu.
     
    59:56
    Hostia končia s pukom na hokejke, no bez jediného bodu, či šance na úspech v tomto stretnutí.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine už sa nič prevratné nestalo, o zápase tak rozhodla druhá tretina, ktorá dostala domácich do pohodlného päť-gólového náskoku, z ktorého už len v 47. minúte odkrojil Vondrka.
     
    Pozápasové štatistiky:
    Strely: 35-28
    Buly: 26-21
    Trestné minúty: 2-4
    Bloky: 11-8
    Hity: 22-3 (14:15:51)

    Marián Handzuš

    Góly a asistencie: 10. Pare (Osala), 20. Mozjakin (Zaripov, Kovář), 21. Kovář (Zaripov), 26. Kovář (Zaripov), 33. Zaripov (Mozjakin), 34. Osala (Timkin) – 37. Mojžíš (Radivojevič), 47. Vondrka (Miklík)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Lee, Malenkich, Ibragimov, Chabarov – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Pare, Kazionov, Timkin – Brent, Platonov, Potehin – Kamenev, Osala, Malinovskij – Shenfeld.
    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák – Vondrka, Bližňák, Miklík – Ölvecký, J. Mikúš, Bartovič – Hudáček, Radivojevič, Šatan – T. Mikúš, Šťastný, B. Mráz – Matoušek.

    Rozhodca: Ronn Jyri, Sergejev Alexander – Sazonov Ivan, Pavlov Stanislav