Česko – Rusko 1:7 (kon.) | Kazachstan – Japonsko 3:1 (kon.) | Veľká Británia – Slovensko 0:11 (kon.)
koniec
Veľká Británia
0:11 (0:4, 0:1, 0:6)
Slovensko
Sobota 14.12.2013, 20:30Zimná univerziáda
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    V termíne 9. – 22. december 2013 sa koná Zimná univerziáda 2013, ktorá je vlastne menšou obdobou olympijských hier. Zjednodušene by sa dalo povedať, že sa jedná o zápolenie športovcov, ktorí sa venujú popri kariére aj štúdiu a navštevujú vysokú školu. Už v poradí 26. ročník hostí tento rok talianske mesto Trentino. Univerziáda má osem disciplín, jednou z nich je, samozrejme, aj ľadový hokej.

    Hokejový turnaj sa odohrá v Gianmario Scola Arena s kapacitou 3500 miest. Zúčastní sa ho dvanásť tímov, ktoré sú rozdelené do troch skupín po štyroch. Slovenský výber bol nasadený do B skupiny, kde okrem neho figuruje Rusko, Česko a Veľká Británia. Do štvrťfinále postúpia automaticky prvé dva tímy z každej skupiny, rovnako dva najlepšie tímy z tretích miest.

    Slovenským trénerom je Igor Tóth. Muž, ktorého slovenský hokejová verejnosťou pozná hlavne vďaka jeho povestnej ceruzke, ktorou znázorňuje a rozoberá herné situácie počas prestávok hokejových zápasov. V slovenskej nominácii nájdeme 22 hráčov, ktorí sú z extraligy a prvej ligy.

    Nominácia reprezentácie Slovenska v ľadovom hokeji a zloženie realizačného tímu:
    brankári : Igor Cibuľa (HKM Zvolen/HC 07 Detva), Marek Srnec (HK Poprad)
    obrancovia : Dominik Kramár, Peter Slimák (obaja HC 46 Bardejov), Daniel Brejčák (HK Poprad), Jakub Loydl (HK Trnava), Miroslav Habšuda (Dukla Trenčín), Matúš Rais (HK Nitra), Tibor Tartaľ (HC Prešov 07), Eduard Šedivý (HK 91 Senica)
    útočníci: Marcel Baláž (HC 46 Bardejov), Peter Boltun, Ondrej Gmitter (obaja HC Košice/HC 46 Bardejov), Tomáš Daniška, Jozef Kentoš (obaja MŠHK Prievidza), Martin Baran (HK Trnava), Branislav Varga (HK Levice/HC Topoľčany), Peter Čížek (HK Dukla Michalovce), Edmund Piačka (HK Nitra/HC Topoľčany), Peter Gápa (HK ŠKP Poprad), Martin Kalináč (HC Dukla Senica), Radovan Cútt (HK Spišská Nová Ves)
    realizačný tím : Roman Štamberský (manažér), Igor Tóth (tréner), Imrich Antal (asistent trénera), MUDr. Igor Prekop (lekár), Dušan Čulka (masér)

    V prvom zápase sme zdolali Česko, Británia vyfasovala debakel

    Prvé zápasy hokejového turnaja sa odohrali vo štvrtok. slovenský výber stratil v zápase so západnými susedmi dva krát jednogólové vedenia, napokon sme sa predsa tešili z víťazstva po nájazdoch. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Martin Kalináč. Spojenie Veľká Británia a ľadov hokej nejde hokejovým priaznivcom jednoducho k sebe. Briti sú outsider skupiny, čo potvrdili prehrou 0:8 vo svojom prvom zápase s Ruskom.
     
    Úvodné zostavy:

    Veľká Británia: Flavell (Lawrance) – Jenion, Cook (A), Francis-Barrie, Baveystock, Gray, Good – Preece, Tonnar, Piggott (C) – Bullas (A), Elder, Mogg – Brown, Breisner, Johnson-Brown – Cutting, Downward, Harding

    Slovensko: Cibuľa (Srnec) – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter (A), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Gápa, Cútt

    Rozhodca: Stigell (FIN) – Aasum (NOR), Hofer (GER).
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment môže začať. Veľká Británia nastúpi v bielych dresoch, naši reprezentanti v modrej farbe.

    Stretnutie povedie rozhodcovská trojica Stigell – Aasum a Hofer.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly získali na svoje hokejky hokejisti Slovenska. Tí sa ihneď stiahli na vlastnú obrannú polovicu, odkiaľ budú rozohrávať.
     
    00:37
    Naši hokejisti začali aktívne. Gmitter po pravej strane popri mantineli zaviezol puk do pásma a potiahol si ho až pred Flavella, ale toho z bezprostrednej vzdialenosti neprekonal, keďže v tiesnenej pozícii minul priestor brány.
     
    01:12
    A ofenzívnou hrou pokračuje aj naša druhá útočná formácia. Čížek s pukom na hokejke operoval v útočnej tretine a páli z väčšej vzdialenosti, no ani tentokrát sme úspešní neboli.
     
    01:47
    Naši chlapci sú doposiaľ jasne aktívnejším celkom, hokejisti z Británie sú pri puku iba keď sa ho pokúšajú vysunúť z pásma, čo sa im v podstate ani príliš nedarí.
     
    02:11
    Kapitán Matúš Rais poriadne tvrdo vypálil od útočnej modrej čiary, no jeho pokus bol zblokovaný hlúčikom hráčov stojacich pred ním.
     
    02:49
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti sú vo vedení! Úvodný tlak Slovákov sa inak ako presným zásahom ani skončiť nemohol. Na domácu bránu vypálil Baran a jeho pokus ešte bezprostredne pred ňou tečoval RADOVAN CÚTT, na čo gólman Flavell nestihol zareagovať. Asistencie si pripisujú Martin Baran a Jakub Loydl.
     
    03:33
    A Slováci aj po otváracom presnom zásahu pokračujú mimoriadne aktívne. Domáci gólman má čo robiť aby strelu od modrej čiary vyrazil aspoň do rohu klziska.
     
    04:40
    Slovensko dalo gól!
    Naši hokejisti vyhrávajú rozdielom dvoch gólov! Flavell má s obrovským tlakom veľké problémy a prudkú strelu teraz vyrazil iba pred seba, kde sa najlepšie zorientoval MARTIN KALINÁČ a puk dorazil do odkrytej siete. Asistencie: Edmund Piačka, Eduard Šedivý.
     
    05:08
    Slovenskí hokejisti aj naďalej veľmi aktívne útočia, tentokrát ich zastavil svojim verdiktom postranný arbiter, ktorý odpískal ofsajd.
     
    05:46
    Na opačnej polovici klziska ako sa odohráva celé dejstvo stojí gólman Cibuľa, ktorý do kontaktu s pukom prišiel dnes iba počas rozkorčuľovania. Briti sú v útoku úplne bezzubí.
     
    06:31
    Čížek nebezpečne vypálil z pravého kruhu, brankár jeho ranu vyráža ramenom mimo priestoru troch žrdí, ale Slováci už puk dokorčuľovať nestihnú.
     
    06:44
    Slovensko dalo gól!
    Tak toto vyzerá na poriadny debakel! TIBOR TARTAĽ vypálil od modrej čiary a prestrelil skutočne všetko, čo mu stálo v ceste. O asistencie sa postarali Tomáš Daniška a Peter Čížek.
     
    07:29
    Veľmi nevídaný jav, dnes je to dokonca snáď prvýkrát v stretnutí, čo Briti zaviezli puk do pásma pred nášho gólmana. Ten si naň ale siahnuť nemohol, súperi nedokázali ani len vystreliť.
     
    07:55
    Slovenskí hokejisti sa už vrátili pred Flavella a okamžite sa pokúsili vypracovať šancu s gólovou bodkou. Rais nahadzoval puk do priestoru brány kam korčuľoval Šedivý, ale ten ho nedokázal zachytiť.
     
    08:34
    V týchto chvíľach majú Slováci puk plne pod kontrolou, ale nedarí sa im presne vystreliť. Od modrej to skúšal pravdepodobne Habšuda, ale puk po jeho delovke minul priestor troch žrdí.
     
    09:24
    Britskí hokejisti sa po dlhej dobe aspoň na moment oslobodili. Puk sa im podarilo vyhodiť do stredného pásma a naši musia von z útočnej tretiny.
     
    10:13
    Priebeh hry má doposiaľ jednoznačný charakter. Slováci nepúšťajú súpera v podstate nikam, všetko sa odohráva pred Flavellom.
     
    11:45
    Veľká šanca našich! Kentoš sa z medzikružia neulakomil na strelu a volil ešte prihrávku na stranu pre Čížeka, no ten trestuhodne míňa odkrytú sieť.
     
    12:42
    Slovensko dalo gól!
    Slováci pridávajú gól s poradovým číslom 4. Postaral sa oň MARTIN KALINÁČ, ktorý pred bránou čakal na prihrávku, do ktorej iba šikovne vložil hokejku a puk sa odrazil za chrbát bezmocného brankára Británie. Asistencie: Eduard Šedivý a Matúš Rais.
     
    13:29
    A bude sa prvýkrát v stretnutí vylučovať! Britskí hokejisti nedokázali uniesť obrovský tlak a rozhodca má už zdvihnutú pravicu, zatiaľ ponechaná výhoda pre našich.
     
    13:51
    Slováci počas aviziovaného vylúčenia neskórovali a na trestnej lavici už za podrazenie sedí Harding.
     
    14:20
    Zverenci trénera Tótha okamžite vybojovali puk a v pásme rozostavili presilovkový vzorec. Môžeme očakávať obrovský tlak na Flavella.
     
    14:47
    Od útočnej modrej čiary tvrdo vypáli obranca Slimák, ale jeho rana bola zblokovaná a napokon skončila iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    15:02
    Ale teraz mali Briti obrovské šťastie! Od útočnej modrej čiary veľmi tvrdo vypálil Šedivý a jeho pokus zastavila iba konštrukcia brány.
     
    15:28
    Naši súperi sa oslobodzujú a konečne si tak počas vlastnej oslabovky môžu aspoň na pár sekpúd vydýchnuť. Puk končí až za Cibuľom.
     
    15:51
    Vylúčený hráč je späť na ľade, pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    16:21
    Slováci sú neustále nasťahovaní v útočnej tretine. Z ľavého kruhu pálil Šedivý, jeho pokus ale skončil iba u Flavella.
     
    17:04
    Briti získali puk za vlastnou svätyňou a podarilo sa im ho dokonca zaviesť až na opačnú polovicu klziska. Tam ale veľmi rýchlo ich útočný vpád skončil, obrancovia všetko upratali a Cibuľa sa nemusel obávať.
     
    17:53
    Teraz si už ale zahral aj náš brankár. Cibuľa po buly v jeho tretine puk rozohral hokejkou a pomohol tak svojim spoluhráčom rýchlejšie sa presunúť na opačnú polovicu klziska.
     
    18:34
    Tam veľmi prudko vypálil Brejčák! Britskí hokejisti sa obetavo vrhli do tejto rany a pokus dokázali zablokovať, takže Flavell nemal problémy.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva už iba jediná minúta.
     
    19:37
    Slováci ani s pribúdajúcim časom neuberajú na aktivite. Rais pálil od útočnej modrej čiary, ale iba preveril betóny muža stojaceho medzi tromi žrďami.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Je po prvej tretine ďalšieho univerzitného súboja Slovákov. Stretnutie má doposiaľ jednoznačný priebeh a naši hokejisti vyhrávajú už po 20 minútach hry jednoznačne 4:0. Svojho súpera vôbec k ničomu nepustili a ak budú v takomto výkone pokračovať aj po prestávke, určite sa môžeme tešiť na ďalšiu spŕšku pukov v britskej sieti.

    Druhá tretina začne približne o 21:15.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Druhá tretina začala víťazným buly opäť pre tím Slovákov. Tí puk zatiahli smerom k vlastnej bráne a s pokojom na hokejkách budú rozohrávať.
     
    20:13
    Slovensko dalo gól!
    Tak toto bolo skutočne rýchle! Prvý útok našich v druhej tretine končí gólovo! Z ľavej strany zakončoval MARCEL BALÁŽ a mieril presne do nepokrytého horného rohu brány. Asistencie: Peter Boltun a Dominik Kramár.
     
    21:06
    A obraz hry sa naďalej nemení. Slovensko nasťahované v útočnom pásme a súperovi nedá ani dýchať. Tartaľ si pýtal puk na pravej strane, ale spoluhráči si ho nevšimli a tak na Flavella vypálili z opačnej polovice, no puk skončil iba na obrancoch.
     
    21:45
    Od útočnej modrej čiary vypálil Brejčák, ale preveril iba betóny muža stojaceho medzi tromi žrďami domácej svätyne.
     
    22:05
    naši hokejisti neustále držia puk. Z medzikružia to strelecky skúšal Kramár, ale triafa iba brankára.
     
    22:26
    Zdalo sa mi, že za Flavellom zvonila žrď! Od modrej čiary páli Šedivý a jeho pokus pravdepodobne zastavila iba konštrukcia britskej brány.
     
    23:03
    Briti sa opäť bránia iba za cenu faulu, naši hokejisti hrajú v šestici v ponechanej výhode.
     
    23:46
    Až teraz sa hra prerušuje a rozhodca môže vylučovať. Habšuda vypálil z medzikružia, ale iba do lapačky Flavella.
     
    23:46
    Na trestnej lavici sedí za hákovanie Harding.
     
    24:10
    Naši hokejisti sa usadili v útočnej tretine a spustili spŕšku striel na domácu bránu. Kramár to skúšal od modrej, ale tentokrát puk v sieti nekončí.
     
    24:35
    Briti sa dokázali nátlaku ubrániť a puk dokonca vyhodili až k Cibuľovi a môžu odísť striedať.
     
    25:00
    Slováci sa vrátili do pásma, ale táto presilovka im akosi nevychádza. Puk mali síce na hokejkách, ale iba pri mantineli a odtiaľ presne vypáliť nedokázali.
     
    25:24
    A náš súper sa opäť oslobodzuje, slovenským hráčom táto presilovka zrejme gólovú radosť neprinesie.
     
    25:46
    Vylúčený Harding je späť na ľadovej ploche a pokračuje sa v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    26:04
    Aktívny Rais vypáli z útočnej tretiny, no jeho tvrdý pokus bol súperovou obranou zrazený iba mimo priestoru brány.
     
    26:35
    Ani tento pokus slovenského kapitána v sieti neskončí. Raisova strela smerovala iba na zadný mantinel a odtiaľ sa puk odrazil pred bránu, kde bol ale najrýchlejší gólman Británie.
     
    27:01
    Briti majú čo robiť, aby sa veľkému tlaku ubránili. Puk iba vyhadzujú do stredu klziska.
     
    27:29
    A máme tu vylúčenie opäť na strane Veľkej Británie. Na trestnej lavici si 2 minúty za nedovolené bránenie posedí Piggott.
     
    28:03
    Slováci ale ani v tejto početnej výhode nedokážu obsadiť útočnú tretinu. Ich súperovi pomáha to, že môže puky pokojne vyhadzovať cez všetky čiary.
     
    28:11
    Pomer síl na ľade sa vyrovná. O prvé vylúčenie Slovenska sa za hákovanie postaral Gápa.
     
    28:39
    Domáci hokejisti si užívajú azda prvú dlhšiu akciu v útočnom pásme. Bullas s pukom na hokejke krúži tretinou a zbiera tak aspoň cenné sekundy, počas ktorých sa jeho tím nemusí o dušu brániť.
     
    29:05
    V hre štyroch proti štyrom veľa vzrušenia na ľadovej ploche nevidíme. Ani jeden z celkov si nevie vypracovať lepšiu streleckú pozíciu.
     
    29:29
    Domáci v plnom počte, začína sa ich skrátená presilová hra.
     
    29:55
    Na ľade to ale vôbec nevyzerá, že je v tíme nášho súpera na ľadovej ploche aktuálne o jedného muža viac. Slováci zomkli Britov v pásme a obliehajú bránu.
     
    30:18
    Vylúčený Gápa je späť na ľade a pokračujeme v plnom počte na oboch stranách.
     
    30:41
    Hráči Veľkej Británie sa úspešne bránia. Puk vyhadzujú do strednej tretiny a odtiaľ smeruje ešte ďalej, s jeho rozohrávkou tak pomáha až brankár Cibuľa.
     
    31:22
    Ale naši chlapci sa do pásma ihneď po prestriedaní vrátili. V medzikruží si na puk počkal Rais, no po prihrávke zo strany jeho strelecký pokus skončil iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    31:59
    Snaha sa britským hokejistom rozhodne uprieť nedá, no na ľadovej ploche proti aktívnym a pozorným Slovákom dnes Briti jednoducho nemajú šancu a aj keď sa im podarilo preniknúť aspoň do pásma, k strele sa zatiaľ nedostali.
     
    32:21
    Útočný výlet Veľkej Británie netrval dlho. Slovensko berie puk a okamžite mieri na opačnú polovciu ľadovej plochy.
     
    33:47
    Ale naši hokejisti už majú s pobytom v pásme súpera menšie problémy. Nie žeby sa ich výkon zhoršil, to iba domáci pridali na aktivite a puk pomaly vedú opäť až pred Cibuľu.
     
    34:36
    Hrá sa ako na hojdačke a puk smeruje z jednej polovice klziska na druhú. Viac z hry majú stále naši reprezentanti.
     
    34:47
    Puk skončil mimo priestoru klziska, rozhodca nariadil buly v strednom pásme.
     
    35:24
    Bol to Loydl kto sa natlačil do zakončenia v útočnej tretine, ale mieril iba tesne vedľa brány súpera.
     
    36:01
    O niečo podobné sa teraz pokúsil jeho spoluhráč Varga, ale puk tentokrát letí do priestoru troch žrdí. Tam ale pozorne čakal na priamu strelu Flavell, ktorý tento pokus bezproblémovo zneškodnil.
     
    36:34
    Slovenskí hokejisti opäť raz prevzali iniciatívu do svojich rúk a neustále obliehajú bránu súpera. S pukom na hokejkách pália z každej možnej pozície, no Flavell sa v týchto chvíľach drží.
     
    37:01
    Varga sa pokúsil vypáliť opäť. Naposledy trafil iba brankára súpera, tentokrát ani priestor brány.
     
    37:29
    Briti puk šikovne vytlačili z pásma a nahodili smerom na Cibuľu a môžu odísť pokojne striedať.
     
    38:03
    Do konca druhej tretiny už ostávajú iba necelé dve minúty hry, počas ktorých by Slováci mohli svoj náskok ešte viac zvýšiť.
     
    38:39
    A naši hokejisti sa o to veru aj snažia! Baláž s pukom na hokejke operoval pred bránou, ale Flavell si dal pozor a priestor pri tyči pokryl.
     
    39:12
    Opäť ďalšia z kombinačných akcií Slovákov. Čížik si nakorčuľoval pred bránu a zinkasoval prihrávku, po ktorej ale puk nenamieril presne a minul priestor brány.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej časti hry Slováci svoj náskok zvýšili o jeden presný zásah, o čo sa hneď po vhadzovaní expresne postaral Baláž. Britskí hokejisti v druhej polovici tejto dvadsaťminútovky začali prejavovať prvý odpor, no ten neskončil ani len vážnejším ohrozením Cibuľovej svätyne, nie to ešte gólom v nej.

    Tretia tretina začne približne o 21:58.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:06
    Posledná tretina tohto stretnutia sa začala. Puk ihneď po vhadzovaní na hokejkách nášho súpera, ktorý sa stiahol za brankára a bude rozohrávať.
     
    40:20
    Slováci ale začali vysoko napádať začínajúcu rozohrávku a tak sa Briti v snahe o upokojenie situácie dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    40:53
    Naši reprezentanti sa usadili pred brankárom Veľkej Británie. Tomu sa podarilo vyraziť tvrdý pokus od útočnej modrej čiary a puk následne zachytil Gmitter, no presne nevypálil.
     
    41:35
    Slovenskí hokejisti obliehajú bránu svojho súpera. Zápas má jednoznačný charakter a o víťazovi je už v podstate rozhodnuté a tak sa zverenci trénera Tótha nemusia nikam ponáhľať.
     
    42:03
    Muž medzi tromi žrďami britskej brány si teraz zákrok pripísať nemusel, puk po strele od mantinelu smeroval iba nad priestor jeho svätyne.
     
    42:51
    Slovensko bude hrať presilovku 5 proti 3! Na trestnú lavicu zároveň odchádzajú Bullas a Gray.
     
    43:23
    Zatiaľ sa v tejto početnej výhode podarilo Flavellovi vždy úspešne zakročiť. Teraz schoval puk vo výstroji a nedovolil Kalináčovi tečovať.
     
    43:47
    Slovensko dalo gól!
    Poltucet je kompletný. Naši hokejisti úplne vyšachovali trojicu súperových hráčov a pred bránou sa ocitol osamotený BRANISLAV VARGA, ktorý presne mierenou ranou nedal gólmanovi šancu na zákrok. Asistencie: Peter Gápa a Miroslav Habšuda.
     
    44:15
    Briti si v štvorici dlho nezahrali a naši hokejisti budú opäť útočiť iba proti trom hráčom. Na trestnú lavicu smeruje za zdržovanie hry Mogg.
     
    44:54
    Slovensko dalo gól!
    Slovákov nebolo treba dlho presviedčať a je tu siedmy presný zásah v stretnutí. Tentokrát sa do štatistík zapisuje presnou ranou spomedzi kruhov DOMINIK KRAMÁR. Asistencie: Marcel Baláž a Peter Slimák.
    Gól padol už v presilovke 5 proti 4.
     
    45:19
    Slovensko dalo gól!
    Štatisti musia mať so zapisovaním určite problémy. Už v hre v plnom počte nezastaviteľní hokejisti Slovenska opäť zvyšujú už tak dosť veľký náskok. Spoza kruhu na pravej strane vypálil DANIEL BREJČÁK a bol úspešný. Asistencie: Peter Čížek a Tibor Tartaľ.
     
    46:30
    Briti po dlhšom čase pri puku a zaviezli ho až do útočnej tretiny, ale ich pokus o odpor je úplne márny, nič nedosiahli a Cibuľa naďalej drží čisté konto.
     
    47:23
    Slovensko dalo gól!
    Je tu deviaty gól a Británia už musí byť poriadne zúfalá. Ušľachtilá strela v podaní MIROSLAVA HABŠUDU nedala Flavellovi vôbec žiadnu šancu na zákrok, buk bol mierený presne pod hornú žrď. Asistencie: Peter Gápa a Branislav Varga.
     
    48:13
    Briti si vypracovali azda prvú veľkú šancu v stretnutí! Bullas potiahol puk až do pásma, kde ho ešte pred bránou ponúkol Moggovi, ktorý sa pokúšal dorážať, ale Cibuľa bol proti.
     
    48:13
    Vylúčenie Slovenska. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Cútt.
     
    48:41
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje aj domáci Cook za držanie protihráča.
     
    49:32
    Hra vo štvoriciach na oboch stranách neprináša doposiaľ nič výnimočne. Slováci majú puk plne pod kontrolou a ich súper sa nedokáže dostať k presnému zakončeniu.
     
    50:00
    Piačka si teraz nakorčuľoval na prihrávku do pravého kruhu, ale jeho rana z prvej skončila iba u gólmana Flavella.
     
    50:13
    Slováci hrajú v plnom počte a začína sa ich skrátená presilovka o jediného muža.
     
    50:41
    Naši hokejisti ale početnú výhodu nedokázali využiť, čo ich za tohto stavu ale absolútne mrzieť nemusí. Cook je späť na ľadovej ploche a pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    51:14
    A opäť sa bude vylučovať. Bullas tvrdo narazil protihráča na mantinel a už korčuľuje na trestnú lavicu.
     
    51:50
    Slováci, samozrejme, obsadili pásmo a úplne zničili defenzívu súpera! Z medzikružia pálil Habšuda, ale jeho pokus zastavila iba konštrukcia brány.
     
    52:58
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko využíva početnú výhodu a v sieti Veľkej Británie končí už desiaty puk v stretnutí. Tentokrát si na prihrávku pri pravej žrdi počkal TOMÁŠ DANIŠKA a okamžitou dorážkou prekonal Flavella. Asistencie: Peter Čížek a Tibor Tartaľ.
     
    52:58
    Oddychový čas domácich.
     
    53:36
    Briti už v duchu určite odpočítavajú posledné minúty tohto duelu, v ktorom na ľade nepredviedli absolútne nič, z čoho nie je nadšený ani tréner Bradbury.
     
    54:40
    Slováci ale ešte rozhodne nekončia. Do medzikružia si už bez akýchkoľvek problémov nakorčuľoval kapitán Rais, ale Flavell ho vychytal.
     
    54:59
    Slovensko dalo gól!
    Jedenásť. Zaujímavé číslo, zvlášť ak si vezmete, že toľko gólov už musela zniesť psychika Flavella. Tentokrát z pravého kruhu pálil PETER GÁPA a jeho pokus mieril presne nad vyrážačku. Asistencia: Branislav Varga.
     
    55:36
    Táto herná prevaha a chuť slovenských reprezentantov sa nedá ani opísať. Veľká Británia je dnes na ľade iba do počtu, slovenskí hráči proti nej iba trénujú góly z každej pozície.
     
    56:03
    Teraz sa na malý moment Britom podarilo puk vyhodiť z vlastnej obrannej tretiny až k Cibuľovi, ktorý drží čisté konto, pretože mal snáď iba jeden vážnejší zákrok v celom zápase.
     
    56:38
    Preece s pukom na hokejke čosi vymýšľal v útočnej tretine, ale bol úplne neúspešný a nedokázal ani len vystreliť. Pre svojich ale získal aspoň sekundičky bez bránenia sa.
     
    57:24
    V týchto chvíľach musíme domácich pochváliť za pozornú defenzívu, ktorá nedovoľuje Slovákom usadiť sa v pásme. Puk letí až k Cibuľovi.
     
    58:33
    Eduard Šedivý vypálil z kruhu, ale Flavell natiahol svoju lapačku a puk zastavil,
     
    59:00
    Čas sa neúprosne kráti a do konca zápasu už ostáva iba posledná minúta.
     
    59:20
    Vylúčenie Slovenska. Peter Gápa sa previnil vrazením na mantinel.
     
    59:24
    Domáci budú hrať 5 proti 3! Na trestnú lavicu odchádza Kramár na dve minúty za sekanie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Neuveriteľných 6 gólov do siete Veľkej Británie nám priniesla záverečná časť hry, čo v konečnom dôsledku znamená debakel pre Britániu, ktorá neskórovala ani raz. Celkové skóre 11:0 v prospech slovenských reprezentantov hovorí jasnou rečou a presne odrzkadľuje priebeh hry na ľadovej ploche.

    Slováci si týmto víťazstvom zabezpečili postup zo základnej skupiny!

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera. Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková.
     
    Na záver ešte jedna zaujímavosť. Slovensko prestrieľalo svojho súpera neuveriteľným pomerom 90:6. (22:49:27)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 3. Cútt (Baran, Loydl), 5. Kalináč (Piačka, Šedivý), 7. Tartaľ (Daniška, Čížek), 13. Kalináč (Šedivý, Rais), 21. Baláž (Boltun, Kramár), 44. Varga (Gápa, Habšuda), 45. Kramár (Baláž, Slimák), 46. Brejčák (Čížek, Tartaľ), 48. Habšuda (Gápa, Varga), 53. Daniška (Čížek, Tartaľ), 55. Gápa (Varga)


    Veľká Británia: Flavell (Lawrance) – Jenion, Cook (A), Francis-Barrie, Baveystock, Gray, Good – Preece, Tonnar, Piggott (C) – Bullas (A), Elder, Mogg – Brown, Breisner, Johnson-Brown – Cutting, Downward, Harding
    Slovensko: Cibuľa (Srnec) – Slimák, Kramár, Tartaľ, Brejčák, Šedivý, Rais (C), Habšuda, Loydl – Boltun, Gmitter (A), Baláž – Čížek, Kentoš, Daniška – Kalináč, Piačka, Baran (A) – Varga, Gápa, Cútt

    Rozhodca: Stigell (FIN) – Aasum (NOR), Hofer (GER)