Wacker – Grodig 5:3 (kon.) | Ried – Rapid Viedeň 2:0 (kon.) | Wolfsberger – Salzburg 1:2 (kon.)
Neustadt – Admira Wacker Mödling 1:0 (kon.)
koniec
FC Wacker Innsbruck
5:3 (1:1, 4:2)
SV Grodig
cz Streda 04.12.2013, 20:30 • Tivoli Stadion Tirol • Rakúska Bundesliga
     
    Při dalším textovém online přenosu se těší a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (22:35:24)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely: 19-7.
    Střely na branku: 12-4.
    Žluté karty: 2-5.
    Červené karty: 0-3.
     
    Druhý poločas začal nejprve gólem Schütze, který se s ničím nepáral a z hranice vápna poslal domácí do vedení. Jenže hosté v šestapadesáté minutě zásluhou rány Nutze z přímého volného kopu vyrovnali.

    O minutu později hrál Grödig pouze v deseti, protože byl po zákroku v pokutovém území vyloučen Kammer a hosté navíc kopali pokutový kop. Ten s jistotou proměnil Hinterseer, když se trefil do pravého horního rohu branky. Ve čtyřiašedesáté minutě přidal další gól domácích Wallner a zdálo se být rozhodnuto, tím spíše, že patnáct minut před koncem viděl po druhé žluté kartě kartonek červené barvy hostující Leitgeb.

    Hosté tak dohrávali v devíti, ale ani tak se nevzdali. Minutu po druhém vyloučení Grödigu ještě stihl snížit na rozdíl jediného gólu Trdina, který napřáhl z pravého rohu velkého vápna a levačkou se trefil k bližší tyči Schroberovy branky.

    Zřejmě definitivní nadějí hostů za vyrovnání znamenalo vyloučení Tschernegga. Grödig už neměl v osmi hráčích šanci ani síly na zvrat a tři minuty před koncem inkasoval po střele Wernitzniga z velkého vápna popáté.
     
    V divokém zápase vítězí domácí FC Wacker Innsbruck a připisuje si důležité tři body do tabulky.

    První poločas skončil remízou, když se v úvodu prosadil Elsneg a zúročil tak tlak hostů. Ve 22. minutě vyrovnal Vucur a do konce prvního poločasu již branka nepadla.
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Pravděpodobně jsem byl špatně informován o délce nastavení ve druhém poločase. Nyní se rozbíhá již pátá minuta nad rámec devadesáti minut.
     
    90+2
    Roh pro SV Scholz Grödig po zákroku Schröbera.
     
    90+2
    Jak na střelnici je to nyní před brankou hostů. Dlouhý míč Haydena si zpracoval Trdina, z levé strany vystřelil, ale Stanković jeho pokus vyráží.
     
    90+1
    Christopher Wernitznig vystřelil z uctivé vzdálenosti, ale jeho rána nenadělala Stankovićovi žádné problémy.
     
    90
    Rozhodčí nastaví čtyři minuty.
     
    89
    Další útočnou akci domácích zastavuje ofsajd, ve kterém je po přihrávce Schütze přistižen Brauneis.
     
    87
    Wacker právě vstřelil branku!
    Pátý gól zasazuje značně frustrovaným hostům CHRISTOPHER WERNITZNIG, který se po přihrávce Brauneise trefuje z velkého vápna levačkou přesně pod břevno. Asistence: Daniel Brauneis.
     
    87
    Zdá se, že fotbalisté zpod můstku Bergisel si dnešní výhru bez problémů pohlídají.
     
    86
    Třetí střídání domácích. Na posledních pět minut nastupuje na hřiště Danile Brauneis, který vystřídá útočníka Romana Wallnera.
     
    86
    Domácí mají stále k dispozici ještě jedno střídání.
     
    86
    Po rohu ale Stanković nemusel zasahovat.
     
    85
    Pět minut před koncem základní hrací doby bude Innsbruck rozehrávat rohový kop.
     
    84
    I když domácí na tom nejsou v tabulce vůbec dobře a v rakouské Bundeslize se hodně trápí, jednogólový náskok by proti hostům, kteří dohrávají dnešní utkání v osmi hráčích, měli udržet.
     
    83
    Po faulu Elsnega zahrával přímý volný kop z levé strany a z velmi dobré vzdálenosti Hinterseer, ale míč prošel těsně nad břevnem.
     
    82
    Elsneg se dopustil faulu na Wernitzniga.
     
    79
    Opravdu se omlouvám, ale nevím, co se přesně nyní na hřišti stalo. Faktem je, že SV Scholz Grödig dohraje dnešní zápas v osmi hráčích. Třetím vyloučeným fotbalistou hostů je Peter Tschernegg. Inženýr Gerhard Grobelnik, který dnešní zápas píská, jistě nebude příliš v oblibě celého hostujícího týmu a jeho fanoušků.
     
    79
    Po faulu Tschernegga si domácí na chvilku odpočiou a zůstanou u míče.
     
    79
    Nicméně, hosté i dvojnásobném oslabení po vyloučení Karnera a Leitgeba bojují. I přes to, že hrají pouze v devíti, dokázali vstřelit kontaktní gól.
     
    79
    Do konce normální hrací doby zbývá deset minut. Uvidíme, kolik hlavní rozhodčí nastaví minut.
     
    76
    Grödig právě vstřelil branku!
    Jenže nechvalme dne před večerem! TADEJ TRDINA, který je na hřišti sotva deset minut, se dostal po dlouhém centru Haydena k míči, napřáhl z pravého rohu velkého vápna levačkou a trefuje se přesně k bližší tyči soupeřovy branky. Asistence: Christian Hayden.
     
    75
    Druhým hráčem hostů, který nedohraje dnešní zápas, je Mario Leitgeb. Po svém prvním žlutém faulu v 25. minutě dostává druhou žlutou kartu za zákrok na Christophera Wernitzniga. Nyní to už hosté budou mít hodně těžké.
     
    74
    Po rohu Schütze napálil odražený míč pravou nohou Thomas Bergmann, ale jeho střela ze třiceti metrů letěla těsně nad branku.
     
    73
    Domácí budou zahrávat rohový kop.
     
    73
    Domácí hrají ve velké pohodě, za dnešní zápas nastříleli čtyři branky, což je pětina jejich celkového počtu branek v předchozích sedmnácti kolech.
     
    71
    A znovu se fauluje, tentokrát se míč vrátí do držení Grödigu. PO zákroku Hinterseera je u pravé lajny faulován Marvin Potzmann.
     
    70
    Jenže ne na dlouho, nyní se provinil nedovoleným zákrokem Marvin Potzmann.
     
    69
    Faulu na Stefana Nutze se dopustil Alexander Hauser. Hosté budou nadále u míče.
     
    69
    Poslední střídání hostů, trenér Grödigu Adolf Hütter se ještě chce pokusil změnit nepříznivý stav. Ze hřiště míří Sascha Boller, kterého nahradí Simon Handle.
     
    66
    Druhé střánání SV Scholz Grödigu. Tomi Correa, který v poslední době velmi často fauloval, jde ze hřiště. Jeho místo převezme Tadej Trdina. Jedná se o střídání útočníka za útočníka.
     
    65
    Krátce na to mohli při chuti hrající domácí přidat pátý gól. Střela Schütze po piřhrávce Hausera prolétla těsně vedle levé tyče Stankoviće.
     
    64
    Wacker právě vstřelil branku!
    Předchozí šanci domácích ještě zastavil ofsajd, ve kterém byl přistižen Daniel Schütz, ale nyní už je všechno v pořádku a domácí se prosazují počtvrté. ROMAN WALLNER převzal před velkým vápnem míč od Hinterseera, z levé strany vystřelil a jeho rána pravačkou skončila až za zády Stankoviće. Asistence: Lukas Hinterseer.
     
    62
    Domácí se přibližují brance hostů, faulem na Schillinga se provinil hostující Correa.
     
    61
    Po faulu Huspeka na Hausera získali domácí míč na své polovině hřiště. Hostující záložník navíc dostává za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    61
    Na druhé straně dopadla úplně stejně rána Bollera snad z pětatřiceti metrů.
     
    60
    Domácí jsou při chuti. Alexander Hauser vystřelil z levé strany, ale nyní Stanković zasahovat nemusel, protože rána domácího hráče byla zblokována.
     
    59
    Sascha Boller si ještě za protesty vysloužil žlutou kartu.
     
    59
    Wacker právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil LUKAS HINTERSEER, který nedává Stankovićovi sebemenší šanci. Trefuje se totiž přesně do pravé šibenice. Bez asistence – pokutový kop.
     
    57
    Nový muž na hřišti, Maximilian Karner, vydržel na trávníku pouze 11 minut. Ve velkém vápně se dopustil faulu, za což dostává červenou kartu a domácí tým bude navíc kopat penaltu.
     
    57
    Byla nařízena penalta pro domácí.
     
    56
    Grödig právě vstřelil branku!
    Faul domácího Hausera trestá z přímého volného kopu STEFAN NUTZ, který levačkou z pravé strany zhruba z pětadvaceti metrů našel volné místo v pravém dolním rohu Schroberovy branky.
     
    55
    Zdá se mi, že domácí se po druhém vstřeleném gólu lehce zatáhli, což by se jim nemuselo vyplatit. Dalšího faulu domácích se dopustil Hauser, který si vyšlápl na Saschu Bollera.
     
    52
    Hosté budou u míče, protože faulu na Correu se dopustil Bergmann.
     
    50
    Druhé střídání domácích. Alexandera Fröschla nahrazuje Christopher Wernitznig.
     
    50
    Wacker právě vstřelil branku!
    DANIEL SCHÜTZ se s ničím nepáral, vystřelil z hranice vápna pravačkou a jeho střela končí v levém dolním rohu Stankovićovi branky.
     
    48
    Žlutou kartu dostává také hostující SV Grödig, konkrétně Tomi Correa, který fauloval Tomáše Abraháma za hranicí povolených pravidel i za hranicí "únosného bezkaretního" faulu.
     
    47
    Hned zkraje druhého poločasu se dopustil faulu Alexander Fröschl na Phillippa Huspeka, za což obdržel žlutou kartu.
     
    46
    Do druhého poločasu nastupuje SV Scholz Grödig s jednou změnou v sestavě. Thomas Salomon po pětačtyřiceti minutách zůstane v kabině a místo něj naskočí do druhého poločasu Maximilian Karner.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:35.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Střely celkem: 9-3.
    Střely na branku: 6-1.
    Źluté karty: 1-1.
    Rohové kopy: 5-3.
     
    První poločas, ve kterém se nastavovaly čtyři minuty z důvodu zjišťování zdravotního stavu hráčů a zranění Sebastian Siller musel na konci prvního poločasu odstoupit, je u konce. Hosté byli na začátku zápasu aktivnější a zaslouženě se po sedmi minutách hry ujali vedení zásluhou střely pravačkou Dietera Elsnega z pokutového území. O patnáct minut později se ale po rohu Wallnera a přihrávce Schillinga prosadil v dost netradiční pozici Stipe Vucur, který ale míč do opuštěné branky nakonec usměrnil. I nadále jsme viděli několik dobrých příležitostí na obou stranách, ale gólmani již za svá záda další míč nepustili.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Po faulu Hausera bude zahrávat přímý volný kop z uctivé vzdálenosti od branky Tomi Correa.
     
    45+1
    Ani jeden z týmů nechce v nastaveném čase prvního poločasu udělat zbytečnou chybu.
     
    45
    V prvním poločase budou nastaveny čtyři minuty kvůli zjišťování zdravotního stavu hráčů a s tím související prodlevy hry.
     
    44
    Po rohovém kopu se míč odrazil před velké vápno na nového muže na hřišti Tomáše Abraháma. Ten nelenil, vystřelil, ale Stanković byl připravený.
     
    43
    V závěru prvního poločasu budou kopat domácí ještě rohový kop.
     
    43
    Schillng postupoval na levé straně s míčem, ale dlouho jej v držení neměl.
     
    42
    Jak se dalo předpokládat, domácí obránce Sebastian Siller nebude v zápase kvůli zranění pokračovat a přepouští místo na trávníku českému obránci Tomáši Abrahámovi.
     
    41
    Stefan Nutz přihrál míč na volného Dietera Elsnega, ale ten si zatím na druhý gól v zápase musí zajít chuť, neboť je načapán v ofsajdu.
     
    41
    A o minutu později viděl rozhodčí prohřešek hostujícího Dietera Elsnega.
     
    40
    Tak teď se hráči obou týmů zřejmě předhánějí v tom, kdo bude více faulovat. V rychlém sledu je totiž pískán faul Romana Wallnera.
     
    39
    Opět se bude přerušovat hra, na trávníku leží obránce Sebastian Siller.
     
    37
    Další faul, kterého se tentokrát dopustil domácí obránce Bergmann na Salomona.
     
    36
    Daniel Schütz zahrával z pravé strany přímý volný kop, ale po něm je hra přerušena. Jeden z domácích hráčů se ve vápně provinil útočným faulem proti gólmanovi Grödigu.
     
    36
    Po krátkém ošetření ale pokračuje ve hře.
     
    34
    Hra je na chvíli přerušena, gólman hostů Cican Stanković vypadá lehce zraněn.
     
    33
    Roman Wallner vystřelil po rohovém kopu z pravé strany, když mu přistrčil míč hlavičkou Sebastian Siller. Domácí útočník ale mířil opět nad branku.
     
    31
    Po faulu na Hausera odvrací obrana Grödigu míč na roh.
     
    30
    Další střela dnes poměrně aktivního Vucura. Jeho ránu z pravé strany zhruba z dvaadvaceti metrů ale Stanković bezpečně chytá.
     
    29
    Odražený míč po rohu sebral Sascha Boller a ze třiceti metrů napřáhl na branku. Míč ale skončil zhruba dva metry nad břevnem.
     
    29
    Po střele Huspeka budou hosté kopat roh.
     
    28
    Na druhé straně se po dlouhém výkopu dostal k míči Phillipp Huspek. Jeho střela z pravé strany ale byla zblokována domácími obránci.
     
    28
    Hinterseer zkusil střelou z pravé strany pokutového území překvapit Stankoviće, ale ten výborně vyráží míč pryč.
     
    26
    Jenže faulu se dopustil také Kevin Nitzllnader a míč mají opět hosté.
     
    25
    Mario Leitgeb dostává žlutou kartu po faulu na domácího Bergmanna na pravé straně hřiště v blízkosti velkého vápna.
     
    23
    U míče budou krátce po rozehrávce ze středového kruhu nadále hosté, když se Alexander Fröschl provinil faulem na Martina Leitgeba.
     
    22
    Wacker právě vstřelil branku!
    Nakonec ale rohový kop, který domácí vybojovali z protiútoku, nebyl zase tak špatným zakončením rychlé akce. Nejprve to vypadalo, že si obránce Potzmann vstřelil vlastní gól, ale po rohu Wallnera střílí z krkolomné pozice vyrovnávací branku STIPE VUCUR, který se trefuje přesně pod břevno. Asistence: Christian Schilling.
     
    22
    Ten končí rohem, což je pro domácí asi ta nejméně vhodná varianta.
     
    21
    Následuje rychlý protiútok Wackeru.
     
    20
    Jenže hosté o jakoukoliv výhodu pobytu před brankou domácích přichází po tom, co jeden z jejich hráčů zahrál rukou.
     
    20
    Po přímém volném kopu následuje roh Grödigu.
     
    19
    Další faul Sebastiana Sillera (WCK) už je oceněn první žlutou kartou zápasu. Sascha Boller utekl po pravém křídle a domácímu bekovi nezbylo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    19
    Není tomu tak, navíc se vzápětí provinil faulem Sebastian Siller.
     
    17
    První roh zápasu bude zahrávat také domácí Wacker. Uvidíme, zda se mu vydaří lépe než před chvílí hostům.
     
    15
    Na levé straně se uvolnil Wallner, na nic nečekal a vystřelil, ale jeho pokus vyrazil gólman Stanković. Domácí jsou nyní o něco aktivnější.
     
    14
    Hlavní rozhodčí dobře viděl hru rukou v podání střelce prvního gólu Dietera Elsnega, takže se stadionem ozvala píšťalka, což znamená, že domácí zůstanou u míče.
     
    13
    Hosté ale po rohu ani nezakončili, míč tak má Innsbruck.
     
    12
    První rohový kop zápasu budou rozehrávat hosté po zákroku domácího obránce Stipe Vucura.
     
    11
    Když to nešlo kombinačně, napřáhl Alexander Hauser z dálky. Jeho pokus z dobrých třiceti metrů minul těsně pravou tyč branky Grödigu.
     
    10
    Po úvodním gólu hostů se hra poněkud uklidnila. Ani jeden z týmů nemá výraznější převahu.
     
    8
    Domácí vymýšlejí rychlý protiútok, který zastavili hosté jen za cenu faulu. Z levé strany bude rozehrávat Nitzlnader, kteréhoh fauloval záložník Leitgeb.
     
    7
    Grödig právě vstřelil branku!
    Hosté se po sedmi minutách hry ujímají vedení a zatím tak potvrzují své tabulkové postavení. Po přihrávce Huspeka se ve velkém vápně dostal k zakončení DIETER ELSNEG a po střele pravačkou posílá svůj tým do vedení. Asistence: Philip Huspek.
     
    6
    Peter Tschernegg rozehrál přímý volný kop, ale ani po něm nemusel gólman domácích Schrober zasahovat.
     
    5
    Alexandre Fröschl se provinil faulem a hosté tak budou u míče.
     
    4
    Brankáři obou týmů zatím mohou být v klidu, hraje se převážně ve středu pole. Muži s rukavicemi tak zatím nemuseli zasahovat proti žádné střele.
     
    2
    Hostující obránce Hayden zahrál dlouhý míč na záložníka Dietera Elsnega, ale hra je přerušena pro ofsajd.
     
    1
    V úvodní minutě jsme přímou střelu na branku neviděli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči nastupují na hrací plochu, zápas za malý okamžik začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Wacker Innsbruck: Schrober – Bergmann, Schilling, Vucur, Siller – Schütz, Hinterseer, Hauser, Fröschl, Nitzinader – Wallner. Trenér: Roland Kirchler.
    Náhradníci: Weiskopf, Jaio, Wernitznig, Milosević, Abrahám, Brauneis, Jevtić

    SV Grödig: Stankovic – Tschernegg, Potzmann, Salamon, Hayden – Nutz, Leitgeb, Boller, Elsneg, Huspek – Correa. Trenér: Adolf Hütter.
    Náhradníci: Oberst, Handle, Gimpl, Karner, Fend, Sigurdsson, Trdina

    Rozhodčí: Ing. Gerhard Grobelnik – Mag. Alain Hoxha, Maximilian Kolbitsch.
     
    SV Grödig je na tom mnohem lépe. Jesliže Innsbruck v posledních pěti zápasech čtyřikrát prohrál, u hostů je mnohem lepší bilance, protože získali 8 bodů z 15.

    Celkem má Grödig v 17 zápasech 28 bodů za 8 výher, 4 remízy a 5 porážek. Skóre hostů je 36:30.

    Grödig má stejně bodů jako třetí Austria Vídeň, ale pouze horší skóre. Na vedoucí Salzburk ztrácí hosté devět bodů.
     
    FC Wacker Innsbruck na tom po sedmnácti odehraných zápasech není vůbec dobře. Vybojoval totiž pouhé dvě výhry, ke kterým si připsal sedm remíz. V dalších osmi zápasech odcházel z hřiště jako poražený – a z toho hned čtyřikrát v posledních pěti zápasech.

    Skóre domácích je 21:41 a bodový součet činí 13 bodů.

    Pouhé 3 body mají Innsbručtí náskok na poslední Admiru.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u zápasu osmnáctého kola rakouské ligy, ve kterém se mezi sebou utkají FC Wacker Innsbruck a SV Grödig.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Lysý

    Góly: 22. Vucur, 50. Schütz, 59. Hinterseer (pen.), 64. Wallner, 87. Wernitznig – 7. Elsneg, 56. Nutz, 76. Trdina

    Karty:   19. Siller (WCK), 47. Fröschl (WCK) – 25. Leitgeb (GRD), 48. Correa (GRD), 59. Boller (GRD), 61. Huspek (GRD)   75. Leitgeb (GRD)   57. Karner (GRD), 79. Tschernegg (GRD)


    FC Wacker Innsbruck: Schrober – Bergmann, Schilling, Vucur, Siller – Schütz, Hinterseer, Hauser, Fröschl, Nitzlnader – Wallner. Trenér: Roland Kirchler.
    Náhradníci: Weiskopf, Jaio, Wernitznig, Milosević, Abrahám, Brauneis, Jevtić

    SV Grodig: Stanković – Tschernegg, Potzmann, Salamon, Hayden – Nutz, Leitgeb, Boller, Elsneg, Huspek – Correa. Trenér: Adolf Hütter.
    Náhradníci: Oberst, Handle, Gimpl, Karner, Fend, Sigurdsson, Trdina

    Rozhodca: Ing. Gerhard Grobelnik – Mag. Alain Hoxha, Maximilian Kolbitsch