Kadaň – Havířov 4:2 (kon.) | Třebíč – Beroun 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:2 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Most 4:2 (kon.)
Ústí n/L – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
koniec
HC Olomouc
4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
HC Most
cz Pondelok 11.11.2013, 18:00 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.300 míst. • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC MOST: S mužstvem ze severozápadních Čech se ani před touto sezónou nepočítalo jako s jedním z favoritů na postup do play-off. Vypadá to, že i letos budou mít Mostečtí zejména záchranářské povinnosti. Most má zatím průměr bodu na zápas, 20 duelech má na svém kontě 20 bodů a patří mu předposlední 13. pozice. Spodek tabulky je však hodně našlapaný, kupříkladu mezi 11. a 14. místem je rozdíl pouhých čtyř bodů. Celek, který úzce spolupracuje s extraligovým Litvínovem, si v průběhu sezóny zatím připsal jen pět vítězství. To poslední si připsali v 18. kole, když venku porazili trápící se Ústí nad Labem. V posledním hraném duelu narazil Most na největší kalibr, a to Mladou Boleslav. Dlouho s lídrem soutěže dokázal držet vyrovnaný stav, nakonec však padl 2:5.

    Nejproduktivnější hráči Olomouce:
    Pavel Smolka – 14 bodů (8+6), 20 utkání
    Zdeněk Tauš – 11 bodů (5+6), 18 utkání
    Pavel Písařík – 11 bodů (5+6), 18 utkání
     
    HC OLOMOUC: Hanáci se nutně potřebují zvítězit. Další prohra by totiž znamenala už třetí v řadě, přitom ještě před 19. kolem držela Olomouc sérii pěti výher v řadě, když dokázala bez ztráty bodu zdolat Třebíč, Šumperk, Kadaň, Litoměřice a Beroun. Následně však přišla domácí prohra s aktuálně druhou Jihlavou, v zatím posledním kole pak svěřenci kouče Petra Fialy nestačili ani na poslední Benátky nad Jizerou, kterým podlehli 0:2. Potřetí v sezóně tak v jednom duelu nedala Mora ani branku. Červenobílí jsou tak po 20 odehraných kolech na třetím místě. Se 40 body jim na druhou Duklu Jihlava chybí čtyři body.

    Nejproduktivnější hráči Olomouce:
    Denis Kindl – 17 bodů (8+9), 20 utkání
    Radim Kucharczyk – 16 bodů (6+10), 20 utkání
    Jan Knotek – 14 bodů (6+8), 20 utkání
     
    V tomto týdnu jsou na programu první hokejové ligy hned tři kola. První zápasy se hrají už v pondělí a jedno z nich bude hostit i olomoucký zimní stadion. Souboj mezi hokejisty HC Olomouc a HC Most začíná od 18:00. Buďte s námi u toho.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Cartelli, Ondušek, Janáček, Jaroměřský, Bartoň (C), Staněk, Škůrek – Jergl, Řípa, Kindl – Kucharczyk, Ostřížek, Herman – Rác, Knotek, Selingr – Králík, Vodný.

    HC Most: Volke (Gutsevich) – Hora, Tůma, Slavík, Charousek, Pavelka, Šimon, Čížek – Tauš (C), Smolka, Bojer – Sedláček, Slavíček, Písařík – Jurčík, Zavřel, Andres – Kafan, Gerhát.

    Rozhodčí: Šutara – Bateček, Štěpán.
     
    Hráči Olomouce už jsou na ledové ploše, z útrob stadionu vycházejí i borci v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Martin Šimon nahodil kotouč do pásma Olomouce, tam vak nikdo z hostujících hráčů nebyl, proto je u puku domácí Mora.
     
    00:49
    Na druhé straně se střeleckým pokusem prezentoval obránce Cartelli, jeho střela však byla zblokována hned prvním bránícím hokejistou Mostu.
     
    01:36
    Písařík ve středním pásmu nepřešel přes Janáčka, Kohouti mohou jít na útočnou zteč.
     
    02:00
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se prosazují hned po dvou minutách hry! Přečíslení dva na jednoho dokázal přesnou střelou k tyčce proměnit v branku JAN KNOTEK, který dostal přesně načasovaný pas od Romana Ráce. Asistentence: Roman Rác, Pavel Selingr.
     
    03:00
    Mora je při chuti, obránce Ondrušek se vydal s kotoučem za hostující klec. Mosteční mu sice černou gumu na chvíli odebrali, nakonec ale Kohouti zůstanou u puku.
     
    03:40
    Na pozoru se musel mít Tomáš Vošvrda, tvrdá rána z hoile Pavla Smolky však netrefila zařízení!
     
    04:28
    Průnik Jakuba Hermana podél pravého mantinelu skončil neúspěchem, jeho bekhend se mezi tři tyče Volkeho branky nevlezl. Po pár vteřinách pálila olomoucká 71 znovu, tentokrát však její pokus skončil v ochranné síti.
     
    04:55
    Knotkova nahrávka na Ráce nebyla přesná, skončila pouze na čepeli hostujícího zadáka Slavíka.
     
    05:25
    Mora od úvodních minut potvrzuje roli favorita, příliš nechybělo a mohl se z branky radovat kapitán Bartoň.
     
    06:17
    Ránou přes obránce se prezentoval David Ostřížek, Volke si však kotouč nakonec ve výhledu dokázal najít a vyrazil ho vyrážečkou do bezpečných míst.
     
    06:31
    Je tu první vyloučení zápasu. Mostecký Martin Šimon (MST) odchází za katr, protože přidžel soupeřovu hokejku.
     
    07:20
    Mora se dlouho džela v útočném pásmu na puku. Nakonec je hra přerušena kvůli Cartellimu, který zůstal ležet u pravého hrazení. Zřejmě inkasoval zásah pukem.
     
    08:07
    Jaroměřský nahazoval od modré čáry, jeho pokus na teč ale nakonec skončil pouze v rukavici brankáře Volkeho.
     
    08:35
    Tato početní výhoda se Hanákům příliš nepovedla. Jen dvě ušmudlané střely, se kterými neměl gólman Volke příliš potíží.
     
    09:00
    Jurčík dostal na útočné modré kotouč přímo do jízdy, jeho následnou střelu ale vykopl Vošvrda svým pravým betonem do roho kluziště.
     
    09:46
    Most si zahraje první přesilovku. Denis Kindl (OLO) se provinil podražením. Ještě v ponechané výhodě se však do obrovské šance dostal Kafan, Vošvrda vsedě však dokázal puk vyrazit.
     
    10:07
    Domácí brankář se může pyšnit skvělou prací s holí. Za tu by se nemusel stydět ani kanadský gólman ve službách New Jersey Martin Brodeur. Vošvrda osvobodil Kohouty a navíc zaměstnal Volkeho.
     
    11:03
    Ani Mostu se početní výhoda zatím moc nedaří, udržet puk v pásmu Kohoutů se zdá být jako nadlidský úkol.
     
    11:46
    Domácí mužstvo už hraje opět v pěti mužích.
     
    12:16
    Roman Rác se proháčkoval až před brankáře Vokeho, kterého chtěl pokořit bekhendovou střelou. Stážce mostecké svatyně ale svým betonem ukázal domácímu forvadovi stopku!
     
    15:00
    Charousek vypálil z rohu kluziště na Vošrvrdu, ale ten jeho pokus vyráží lapačkou.
     
    16:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    DAVID OSTŘÍŽEK dostal přihrávku na levé křídlo odkud propálil Volkeho. Puk se však rychle odrazil z brány a hlavní rozhodčí musel ještě potvrzovat vstřelený gól s brankovým rozhodčím. Asistence: Radim Kucharczyk.
     
    16:14
    Martin Volke (MST) ve velké flustraci praštil hokejkou o mantinel a hlavní rozhodčí mosteckému brankáři uděluje 10 minutový osobní trest za nesportovní chování. Trest odpyká Daniel Hora.
     
    16:30
    Domácí příliš spěchali do útoku a olomouckým hokejistům je pískán offside.
     
    16:47
    Škůrkovi projel puk pod bruslí a ke kotouči se tak nakonec dostal Jurčík, který svou střelou těsně netrefuje Vošvrdovu klec.
     
    17:28
    Máme tu dvojnásobné vyloučení na straně hostí. Na dvě minuty za držení hole putuje na trestnou Václav Čížek (MST) a Zdeněk Tauš (MST) na dvě minuty za sekání.
     
    Domácí zatím pouze kombinují v útočné třetině.
     
    18:43
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bartoň vystřelil od modré čáry, ale jeho střela šla za bránu hostí, kde se však kotouč odrazil před klec na hůl Kucharczyka, který ještě posunul puk na DAVIDA OSTŘÍŽKA, který již uklidil puk do odkryté brány. Asistence: Radim Kucharczyk, Jakub Bartoň.
     
    19:35
    Hosté v plném počtu.
     
    19:58
    Ještě v závěru první třetiny je vyloučen domácí kapitán Jakub Bartoň (OLO) na dvě minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla jasnou záležitostí v podání olomoucké Mory, která vede nad Mostem 3:0. Už ve druhé minutě Volke inkasoval po střele Knotka, dvakrát se pak do střelecké listiny zapsal Ostřížek. Proti druhé brance se však hosté včetně brankáře Volkeho hodně bouřili. Podle Mosteckých se totiž puk odrazil od tyčky, rozhodčí však gól uznali. Puk se totiž s největší pravděpodobností dostal zpět do hry od vnitřní brankové konstrukce.

    Druhá část startuje přibližně v 18:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Mostečtí zahajují druhou třetinu v početní výhodě, Mora se však zatím dobře brání.
     
    21:21
    Výborně zabojoval o puk Ostřížek, jenž nedovolil vystřelit Charouskovi.
     
    22:02
    Domácí už jsou v plném počtu, ještě předtím ale pálil Čížek. Vošvrda zřejmě neměl zrovna nejideálnější úhel pohledu, nakonec si ale se střelou po ledě poradil.
     
    22:24
    Olomouští dlouho v pěti lidech nevydrželi. Dvouminutový trest dostal obránce Robin Staněk (OLO), který podrazil soupeře.
     
    22:50
    Teď jsem příliš nepochopil úmysl Tomáše Pavelky, který poslal vzduchem kotouč přes celé hřiště na zakázané uvolnění. V těchto místech se nenacházel ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    23:41
    Pavelka se však nyní ukázal v mnohem lepším světle! Po Taušově přiklepnutí se dostal až před domácího brankáře. Puk se mu ale nepodařilo protlačit mezi betonem a tyčkou za čáru!
     
    24:24
    Kohouti se dokázali bez úhony ubránit i třetímu oslabení v zápase. Robin Staněk už opustil trestnou lavici.
     
    25:10
    Kindk nabídl puk Řípovi, ten se snažil kotouč propasírovat ještě na Jergla. Jeho si však hostující obranná řada dobře pohlídala.
     
    25:16
    Moru na začátku duhé části tráůí nedisciplinovanost. Další trest, druhý v zápase, je udělen kapitánovi Olomouce Jakubu Bartoňovi (OLO) – hákování.
     
    25:54
    Taušovu ránu z pravého kruhu dokázal Vošvda nadvakrát zlikvidovat. Po přerušení se bude bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    26:27
    Kohouti se díky Martinu Janáčkovi osvobozující, proto mohou na led poslat další obrannou čtyřku, která bude vzdorovat snaze Mostu ve skórování kontaktního gólu.
     
    27:16
    Vyloučený Bartoň už je na ledě, Mora opět v pěti.
     
    27:35
    Po nahrávce Jaroměřského se ne zrovna dobře zorientoval Ostřížek, proto mohl na druhou stranu vyrazit Jurčík. Jeho střela byla bruslí Cartelliho zblokována do rohu kluziště.
     
    28:29
    Hra je v posledních minutách od obou celků poněkud neucelená. Postrádáme přesné přihrávky a smysluplné kombinace.
     
    29:07
    Ale jako bych to přivolal! Nejprve se sám před Volkem zjevil Řípa, který však pas od Kindla nedokázal přetavit bv branku. Následně si položil naznačením obránce Mostu domácí bek Jaroměřský, jeho dělovka orazítkovala břevno!
     
    30:16
    Zdálo se, že byl domácí Kucharczyk při svém úniku podražen, hlavní sudí ale nechává hru pokračovat. O pár momentů později uklouzl před Vošvrdou jeden z útočníků Mostu, jenž poté dokonce skončil v brance Kohoutů.
     
    30:45
    Tůmova schovaná střela nadělala Vošvrdovi trochu potíže, domácí gólman si ale nakonec připsal úspěšný zákrok.
     
    30:55
    Po delší době si vyzkouší hru v přesilovce i Olomouc. Jan Knotek byl zasažen holí Bohumila Slavíčka (MST), který dostává menší trest za nebezpečnou hru vysokou holí.
     
    31:08
    Jurčík ale hned po buly vyhazuje puk až za klec Kohoutů, kteřá tak další útočnou akci musejí začít ze svého pásma.
     
    31:48
    Kindlovu ránu z levého kruhu tečoval Jergl, puk se ale odrazil mimo branku.
     
    32:23
    Cartelliho dělovka od modré taktéž zaduněla jen o mantinel za Volkeho klecí. Hned poté si hosté díky vyhození puku až k Vošvrdovi mohou oddechnout.
     
    32:55
    Slavíček je na ledě, Mora svou početní převahu využít nedokázala.
     
    33:55
    Ostřížek se snažil zakrýt Volkemu výhled, hostující brankář si i přesto dokázal ve skrumáži najít Jaroměřského nahození.
     
    34:37
    Ani jeden celek se ve hře pět na pět nedokáže výrazněji prosadit v pásmu soupeře. Více méně se hraje v neutrální zóně.
     
    35:27
    Ondřej Jurčík patří mezi nejaktivnější hráče mosteckého týmu. Jeho další střelecký projektil Vošvrda vyrazil pomocí své vyrážečky.
     
    36:24
    Roman Rác obkroužil celé útočné pásmo, poté předal kotouč na Řípu, který se ale najednou objevil mezi třemi hráči soupeře naprosto sám, proto měla tato akce domácích jepičí život.
     
    36:59
    Cartellimu se nepodařilo v pásmu Mostu udělat díru do světa, hosté se ale osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, a tak se bude vhazovat znovu před Volkem.
     
    37:30
    Kohouti chtěli využít toho, že pětka hostujících borců už je dlouho na ledě. Kucharczyk našel před svatyní Volkeho Ostřížka. Ten se rozhlížel, zda mu do střelecké pozice nesjede Herman, nakonec se však kmenový hráč Třince rozhodl pro střelu. Puk si našel cestu jen do rukavice Martina Volkeho.
     
    37:47
    Robin Staněk (OLO) napodobuje kapitána Bartoně a už podruhé míří za vrátka trestné lavice. Tentokrát se domácí zadák povinil držením hole.
     
    38:27
    Olomoučtí výborně brání obrannou modrou čáru, Most se ještě nedostal k tomu, aby defenzívu Hanáků trochu rozvířil.
     
    39:06
    Běží poslední minuta druhé třetiny. Marek Zavřel se chtěl vložit do nahrávky od Pavelky, puk se mu však po čepeli hole skouzl a skončil za brankou Tomáše Vošvrdy.
     
    39:47
    Mora je v plném počtu, ve druhé části už branku neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá část příliš hokejové krásy nepřinesla, a to ani z jedné strany. Mostečtí měli k dispozici zpočátku třetiny tři téměř po sobě jdoucí početní výhody, ani jedna se však nesetkala s úspěchem. Mora jako kdyby ve druhé dvacetiminutovce ze svého tempa polevila. Proto na světelné tabuli svítí stejný stav jako po prvním dějství.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Deset vteřin po žačátku třetí části jde Mora znovu do čtyř. Za faul vysokou holí usedá za katr mladíček Aleš Jergl (OLO).
     
    41:06
    Most právě vstřelil branku!
    Most trestá nedisciplinovanost. Čížek vypálil puk od modré čáry, Vošvrda dokázal kotouč vyrazit jen před sebe, kde už na odražený kotouč čekal PAVEL PÍSAŘÍK, který obral domácího brankáře o čisté konto. Asistence: Václav Čížek.
     
    42:39
    Most se chce rychle dostat na rozdíl jedné branky, střela Kafana ale neměl gólové parametry.
     
    43:11
    Ráce zase na druhé straně obral o kotouč Martin Šimon.
     
    43:40
    Rác se však nevzdal a dokázal vypálit, když se opřel do puku v místech modré čáry. Volke kotouč neudržel ve své lapačce, nikdo z Hanáků ale nebyl připraven na dorážku.
     
    44:34
    Poměrně jednoduše prošel kolem Robina Staňka Tomáš Pavelka, hostující obránce chtěl překvapit Vošvrdu zasunutím kotouče k bližší tyčce, tam byl ale gólman Kohoutů připraven.
     
    45:11
    Další ránu si připsal Slavíček, puk byl však odražen do ochranné sítě.
     
    46:00
    Vyloučen kapitán Mostu Zdeněk Tauš (MST), který si nedovoleně přidržel protihráče.
     
    46:20
    Od modré čáry pálil Bartoň, puk se odrazil od zadního mantinelu před branku, kde už byl připraven David Ostřížek, před kteým zívala pázdná branka! Hattrick ale nezaznamenal!
     
    47:00
    O pár vteřin později orazítkoval tentýž hráč tyčku za Volkeho zády!
     
    47:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    I když průběh posledních minut zrovna nepřípomínal hru v početní výhodě, nakonec domácí slaví branku! Jaroměřský nabil kotouč DENISU KINDLOVI, jenž z levého kruhu překonal přesouvajícího se brankáře Volkeho. Asistence: Jan Jaroměřský.
     
    49:02
    Ostřížek se vidiny hattricku nechce vzdát, nyní mu však chyběl krok k tomu, aby dosáhl na odražený kotouč.
     
    49:50
    Třetí gól snad není Ostřížkovi souzený! Po parádní výměně s Kucharczykem se dostal kmenový hráč Třince snad ke třetí střele během střídání, rána se však mezi tři tyče nevešla.
     
    50:42
    Mora drží Mostecké už snad dvě minuty v obranném pásmu, obrana hostujícího mužstva v čele s gólmanem Volkem ale odolává.
     
    51:53
    Během krátké chvíle se prezentovali oba obránci Mory, kteří byli zrovna na ledě, tvrdou střelou. Nejprve pálil Catelli, jeho rána branku netrefila, následná dělovka z hole Ondruška byla lapena ve Volkeho rukavici.
     
    52:56
    Jakub Bartoň si dobře sjel před branku, střela mu však příliš nesedla. Volke zasahovat nemusel.
     
    53:24
    Na ledě zůstává ležet hostující kapitán Zdeněk Tauš, kterého kolenem srazil mladík v olomouckém kádru Aleš Jergl. S Taušem to nevypadá vůbec dobře, do kabiny odchází jen za pomoci masérů. Pravé koleno mosteckého matadora zřejmě nevydrželo. Aleš Jergl (OLO) však dostal jen dvouminutový trest za podražení.
     
    54:20
    Most se sice drží v pásmu Olomouce, nepříchází však žádná střela, kteá by Vošvrdu výrazněji pozlobila.
     
    55:24
    Most právě vstřelil branku!
    Těsně předtím, než Jergl opustil trestnou lavici, se hosté prosazují podruhé v utkání! Šimonovu tvrdou střelu od modré čáry srazil Kucharczyk jek volnému PAVLU PÍSAŘÍKOVI, který neměl problém zavěsit za Vošvrdova záda! Asistence: Martin Šimon, Kamil Charousek.
     
    57:00
    Olomoučtí jako kdyby poslední minuty trochu vypustili, toho se chytili hosté, kteří chtějí o body ještě zabojovat.
     
    58:01
    Probíhají posldní dvě minuty třetí třetiny a s největší pravděpodobností i utkání.
     
    58:33
    Hanáci se snaží držet kotouč co nejdále od své branky.
     
    58:48
    Vošvrda si však musí minimálně jeden zákrok ještě připsat, Bohumil Slavíček ale stejně úspěšný jako před několika okamžiky nebyl.
     
    59:10
    Vošvrda neudržel kotouč ve své výstroji, proto vznikl před jeho klecí velký závar. Ten nakonec dokázal vyřešit Jaroměřský, ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    59:14
    Po time-outu Mostu zůstává Volke na střídačce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí za stavu 4:2 pro Kohouty, kteří byli v dnešním utkání jasným favoritem. Mora si tak po dvou duelech bez bodu připisuje tři body.
     
    Ze zimního stadionu v Olomouci je to vše, přeju příjemný zbytek večera. (20:10:21)

    David Jahoda

    Góly a asistencie: 2. Knotek (Rác, Selingr), 17. Ostřížek (Kucharczyk), 19. Ostřížek (Kucharczyk, Bartoň), 48. Kindl (Jaroměřský) – 42. Písařík (Čížek), 56. Písařík (Šimon, Charousek)


    HC Olomouc: Vošvrda (Halász) – Cartelli, Ondušek, Janáček, Jaroměřský, Bartoň (C), Staněk, Škůrek – Jergl, Řípa, Kindl – Kucharczyk, Ostřížek, Herman – Rác, Knotek, Selingr – Králík, Vodný.
    HC Most: Volke (Gutsevich) – Hora, Tůma, Slavík, Charousek, Pavelka, Šimon, Čížek – Tauš (C), Smolka, Bojer – Sedláček, Slavíček, Písařík – Andres, Gerhát, Kafan – Jurčík, Zavřel.

    Rozhodca: Šutara – Bateček, Štěpán

    Diváci: 912