Jekaterinburg – Doneck 0:3 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HK Donbass Doneck
Nedeľa 06.10.2013, 13:00 • Uralets, Jekaterinburg (Rusko) • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Počas tretej dvadsaťminútovky boli opäť aktívnejší hokejisti domáceho Jekaterinburgu, ktorí presunuli svoje sily do ofenzívy, no napokon nedokázali nájsť ten správny recept na gólmana Leightona, ktorý pohodlne vyriešil všetky ťažké situácie vo svojom bránkovisku. Domáci však napokon poľavili v defenzíve, čo v 49. minúte využil hosťujúci Teemu Laine, ktorý si vychutnal gólmana Kovářa pekným švihom z tesnej blízkosti.

    Domácim hráčom Avtomobilistu sa teda nepodarilo odplatiť Donecku prehru z posledného kola. Ukrajinský Doneck si teda po dnešnom zápase odnáša do tabuľky ďalšie tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:36:45)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    V posledných sekundách zápasu sa domáci snažia ešte zaútočiť, no nahodenie puku od domáceho Trjamkina na zadný mantinel už nič neriešilo.
     
    59:11
    Doneck sa dostal s pukom do útočného pásma, no napokon bol zastavený čiarovými rozhodcami, ktorí avízovali jasné postavenie mimo hry. Vhadzovať sa bude teda v strednom pásme.
     
    58:57
    Piganovič sa dostal do dobrej šance na hranici pravého kruhu, no gólman Kovář bol v strehu a strelu doneckého obrancu dokázal svojim pravým betónom vyraziť na ochrannú sieť.
     
    58:09
    Hokejisti Jekaterinburgu hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť vo svojom oslabení. Momentálne sa snažia ešte zaútočiť, no Doneck im veľa priestoru nedáva.
     
    57:54
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde má puk vo svojej moci hosťujúci Doneck. Ten sa snaží niečo vymyslieť, no jekateringburský forčeking je v strehu.
     
    57:19
    Pomaličkými krokmi sa hokejisti Donecku snažia dostať do útoku, no Jekaterinburg veľmi dobre forčekuje a snaží sa ešte niečo vymyslieť.
     
    56:50
    Hokejisti ukrajinského Donecku sa počas svojej presilovej hry nikde neponáhľajú a momentálne získavajú cenné sekundy pre svoje víťazstvo.
     
    56:06
    Doneck si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené spracovanie puku rukami odchádza sadnúť domáci kapitán Simakov.
     
    55:56
    Jakucenja potiahol puk do útočného pásma po ľavom krídle a následne ohrozil gólmana Kovářa. Ten však veľmi dobre zasiahol svojim pravým betónom, ktorým puk vyrazil do bezpečia.
     
    55:18
    Po nevydarenej útočnej akcii Jekaterinburgu sa hokejisti Donecku previnili nedovolenou prihrávkou rukou v strednom pásme. Hra sa teda okamžite prerušila.
     
    54:49
    Simakov hľadal dobrou prihrávkou z ľavého krídla pred bránou Donecku svojho spoluhráča Toluzakova, no napokon sa mu to nepodarilo. Toluzakov bol od puku len príliš ďaleko.
     
    54:18
    Doneckí hokejisti veľmi dobre kontrolujú priebeh hry. Momentálne sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa však nikde neponáhľajú.
     
    53:46
    Domáci Viklund nahodil puk spoza pravého kruhu na bránu gólmana Leightona, no ten bol v strehu aj tentokrát a puk vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    53:07
    Wirtanen potiahol puk po pravom krídle a následne zakončoval z pravého kruhu, no gólman Kovář radšej puk ukryl vo svojej dobre osadenej lapačke. Následne sa domáci obranca Trjamkin zapojil do náznaku potýčky proti Wirtanenovi, no obaja kohúti sa po príchode rozhodcov upokojili.
     
    52:49
    Času je čoraz menej a menej. Momentálne to vyzerá tak, že aj domáci hokejisti začínajú poľavovať. Doneck sa však opäť previnil zakázaným uvoľnením.
     
    52:10
    Jekaterinburg sa snaží dostať do útočného pásma a ešte niečo vymyslieť, no Doneck je zatiaľ v strehu a bráni sa veľmi dobre. Domáceho Simakova tentokrát dobre odstavil Razin.
     
    51:21
    Po vyhratom vhadzovaní v obrannej tretine sa hráči Donecku dokázali oslobodiť úspešným vyhodením puku do stredného pásma. Momentálne ide hosťom pravdepodobne o udržanie shutout-u pre Leightona.

    Góly a asistencie: 5. Nedorost (Wilson), 14. Podhradský (Fedotenko, Laine), 49. Laine (Wirtanen, Fedotenko)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Fomin) – Viklund, Lepisto, Antonovsky, Selujanov, Antonov, Trjamkin, Rybnitsky, Žilin – Lazarev, Černov, Malychin – Fjodorov, Simakov ("C"), Toluzakov – Lewandowski, Jefimov, Jemelejev – A. Strelcov, V. Strelcov, Arkalov.
    HK Donbass Doneck: Leighton (Ševčuk) – Wilson, Podhradský, Bartulis, Piganovič, Kolář, Razin, Silnicky – Nedorost, Jakucenja, Dadunov – Wirtanen, Fedotenko ("C"), Laine – Kašpar, Beluchin, Varlamov – Kvitčenko, Blagoi, Šalimov.

    Rozhodca: Sergej Gusev, Jury Cyplakov – Evgeny Petrov, Ivan Fatejev

    Diváci: 5000