Jugra Chanty-Mansijsk – Jekaterinburg 1:2 (kon.) | Kazaň – Omsk 0:0 (15:30)
koniec
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
Nedeľa 15.09.2013, 13:00 • Arena-Yugra • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu patrila domácim hokejistom Jugry, ktorí sa snažili ofenzívne prekvapiť svojich súperov. Dostali sa do niekoľkých skvelých šancí, no v nich vždy zahviezdil hosťujúci gólman Jakub Kovář, ktorý zneškodnil aj tie najgólovejšie šance súpera. V závere sa Jugra odhodlala hrať v šestici, no proti pozornej obrane Avtomobilistu to už dnes nestačilo.

    Hokejisti Jugry teda nezískavajú v piatom zápase na domácom ľade žiadny bod, zatiaľčo Jekaterinburg si po prvom zápase na ľade súpera pripisuje do tabuľky plný bodový zisk.

    Dovidenia pri ďalšich online prenosoch z Kontinentálnej hokejovej ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (15:09:23)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Domáci sa odhodlali hrať v šestici bez gólmana Birjukova, no vyzerá to tak, že hosťujúci Jekaterinburg si svoje tri body na ľade súpera už ustráži.
     
    59:19
    Domáci sa s pukom dostali už do stredného pásma, no tam napokon skvele zapracoval hosťujúci Lazarev, ktorý poslal puk do stredného pásma.
     
    58:53
    Hosťujúci Lewandowski podržal puk v útočnom pásme a získal tak veľmi dôležité sekundy. Uvidíme, ako dlho hosťom toto taktické zdržovanie hry vydrží.
     
    58:18
    Hostia sa opäť dokázali oslobodiť spod útočného tlaku svojich súperov. Jekaterinburg vysiela smerom dopredu intenzívny forčeking.
     
    57:56
    Hosťujúci Černov zachytil puk po nepresnej rozohrávke domácich hokejistov a následne ho vyhodil do bezpečného stredného pásma.
     
    57:16
    Po dobrom nahodení puku z ľavej strany od Šefera sa k dorážke dostal Igor Magogin, no ten napokon minul priestor hosťujúcej brány.
     
    56:47
    Jugra sa s pukom dostala do útočného pásma, no následne sa k nemu dostal domáci Trončinský, ktorý vyhodil puk do stredného pásma.
     
    56:06
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil domáci Krysanov, no gólman Kovář v správnej chvíli zovrel svoje betóny a opäť podržal Jekaterinburg nad vodou.
     
    55:43
    Hokejisti Jekaterinburgu sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od brány hosťujúceho Jekaterinburgu.
     
    55:12
    Hostia sa snažili dostať pred gólmana Birjukova, no následne sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    54:43
    Chvostov tvrdo pálil spoza kruhov a gólman Kovář bol clonený! V poslednej chvíli však natiahol svoju lapačku, v ktorej puk následne s pohodlím ukryl.
     
    54:19
    Brankár Jekaterinburgu je dnes pre svojich súperov nočnou morou! Z ľavej strany pálil Sitnikov, no gólman Kovář aj tentokrát puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    53:54
    Hosťujúci Krikunov sa chcel s pukom preštrikovať do medzikružia a následne vystreliť, no cez pozorného obrancu Sergeja Guseva sa mu to nepodarilo.
     
    53:20
    Z ľavej strany nahodil puk smerom do útočného pásma hosťujúci Žmakin, no následne sa do útoku opäť dostávajú len hokejisti Jugry.
     
    52:42
    Savinainen chcel prekonať gólmana Kovářa tentokrát aj spoza jeho brány, no napokon nebol úspešný. Gólman Jekaterinburgu si sadol do bránkoviska a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    52:17
    Kovář je dnes vo fantastickej forme! Tentokrát zlikvidoval zakončenie a aj následnú dorážku Savinainena z tesnej blízkosti jeho bránkoviska!
     
    51:56
    Z hranice pravého kruhu pálil Krysanov, no ani jeho delovka sa napokn neujala a skončila len tesne vedľa brány hosťujúceho Jekaterinbirgu.

    Góly a asistencie: 40. Sitnikov (Magogin, Skorochodov) – 29. Strelcov (Trjamkin, Krikunov), 31. Simakov (Lazarev)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kukin) – Šefer, Chvostov, Tjuljapkin, Pepeljaev, Safronov, Trončinský, Djakov – Skorochodov, Sitnikov, Magogin – Buljansky, Jakubov, N. Gusev – Žukov, Andersson, Savinainen – Krysanov, Krivonožkin, Jacenko – Knjazev.
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Fomin) – Selujanov, Antonov, S. Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepisto, Postnikov – Lewandowski, Belanger, Jefimov – Lazarev, Černov, Malychin – Fjodorov, Simakov, Žmakin – Krikunov, Strelcov, Toluzakov – Arkalov.

    Rozhodca: Sergej Beljajev, Michail Buturlin – Ivan Nazarov, Konstantin Čubykin