Trenčín – Žilina 2:5 (kon.) | Skalica – Martin 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 2:0 (kon.)
Poprad – Košice 1:3 (kon.) | Piešťany – B. Bystrica 3:2 (po pr.)
koniec
HK Skalica
1:2 (1:1, 0:0, -:-)
HK VITAR Martin
Nedeľa 15.09.2013, 17:00 • ZŠ Skalica • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa nám tak zápas medzi Skalicou a Martinom výsledkom 1:2. Martinu sa tak podarilo vyhrať úvodný zápas, takže aj debut trénera Babku dopadol na výbornú.

    Skalica bola na domácom ľade favoritom a potvrdzovala to hneď v úvode, keď sa dostala do vedenia po góle Stielera. Martinu sa podarilo po pár minútach využiť presilovku, keď sa od modrej presadil Matejka. Rozhodujúci moment prišiel až v tretej tretine, keď domáci hokejisti nevyužili dve presilovky a počas druhej inkasovali rozhodujúci gól z hokejky Markoviča. (19:04:44)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:01
    Skalica nahadzuje puk do útočného pásma, ale ani týmto spôsobom sa im nepodarilo zatlačiť na bránu súpera. Šanca sa rodí aj po pár sekundách, keď strela Obdržálka končí v jeho lapačke!
     
    58:37
    Martin sa snaží dostať puk z vlastného pásma čo sa mu aj podarilo, lenže puk nekončí v bráne.
     
    58:37
    Lipovský ostáva na striedačke!
     
    58:14
    Pozeráme sa na útok Skalice, ktorý však skončil pri mantinely a následne sa Martin aj za cenu zakázaného uvoľnenia oslobodzuje cez všetky čiary.
     
    57:10
    Blíži sa nám záver zápasu a Martin je v týchto sekundách v útoku. Hostia sa snažia kontrolovať hru.
     
    56:17
    Dobrá kombinácia hostí v útočnom pásme. Viacero prihrávok, ktoré rozhádzali obranu súpera a na závere zakončenie Brcka, ktorý mieril dobre, ale Lipovský jeho zakončenie dokázal prečítať.
     
    55:11
    Domáci hráči v posledných sekundách útočia viac do plných. Viacero zakončení pred bránou Šureka, ale našťastie sa brána vzápätí posunula a rozhodca musel prerušiť hru.
     
    54:53
    Lažo sa dostal do zakončenia spoza obrancu, lenže Šurek nemusel zasahovať, keďže táto strela nebola presná a nemierila medzi tri tyče.
     
    53:48
    Po nejakom čase tu máme aj prerušenie hry. Skalica sa teda dostala do útočného pásma a Stieler to skúsil len tak ľahkovážne nahodiť. Šúrek nemal s týmto pukom žiadne problémy a zasiahol.
     
    53:12
    Domáci hráči sa znovu dostali do útočného pásma, ale ani tentokrát sa im nepodarilo presadiť a ani zakončiť. Martin sa v posledných sekundách iba bráni, parkrát sme svedkami útoku smerom do útočného pásma.
     
    52:15
    Kozák sa snaží za vlastnou bránou rozohrať čo sa mu aj následne podarilo. Skalica sa dostala do útočného pásma, lenže zakončenie z pravej strany minulo bránu Šúreka. Hra sa nám opäť sťahuje ku Kozákovi a od obraného pásma domácich.
     
    51:13
    Tretia tretina je opatrná na oboch stranách. Martin si stráži vedenia, taktiež Skalica sa snaží už neinkasovať. V týchto sekundách sa bude vhadzovať v útočnom pásme hostí.
     
    50:17
    Skaliac sa po pár sekundách dostáva znovu do útoku. Črtala sa nám herná situácia dva na dva, lenže zakončenie z pravej strany nebolo zakončené.
     
    49:26
    Po dlhšom čase sa Skalica snaží dostať do útočného pásma. V posledných sekundách je hra na oboch stranách opatrná. Domáci hráči sa do zakončenia nevedia dostať.
     
    48:38
    Vylúčenie prišlo na oboch stranách, na trestnú odchádza Srnec aj Brcko.
     
    48:28
    Hra je na teraz prerušená, keď sa skalickej modrej zrazili dvaja hráči a vyzerá to aj na vylúčenie. Hra je v týchto sekundách prerušená.
     
    47:09
    Skalica sa snaží niečo ešte s týmto zápasom spraviť. Na teraz sa dostali do útočného pásma, lenže tam sa im nepodarilo presadiť.

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Stieler (Lažo) – 8. Matejka (Galamboš), 46. Markovič


    HK Skalica: Lipovský – Školiak, Lažo, Vyrúbalík, Preisinger, Barák – Stieler, Srnec, Kozák, Obdržálek, Sloboda – Staňo, Kutálek, Šátek, Mráz, Ketner – Mikéska, Romančík, Kuľha, Jankovič.
    HK VITAR Martin: Šúrek – Matejka, Važan, Markovič, Galamboš, Tupý – Themár, Jurášek, Ďatelinka, Beran, Novotný – Šugár, Perniš, Fujerík, Brcko, Imrich.

    Rozhodca: Baluška – Holienka, Valach