Omsk – Čerepovec 4:3 (1:0 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Barys – Jaroslavľ 5:3 (kon.)
Jekaterinburg – A. Mytišči 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | Viťaz – Nižnekamsk 1:0 (kon.)
Novgorod – Metallurg Magnitogorsk 5:0 (kon.) | D. Moskva – Ufa 4:1 (kon.) | S.Moskva – Riga 1:3 (kon.)
Dinamo Minsk – HC Slovan 2:0 (kon.) | Doneck – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Záhreb – Lev 1:3 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Metallurg Magnitogorsk
Utorok 10.09.2013, 17:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou stretnutie, v ktorom padlo dovedna 5 gólov a všetky padli do sieti Košečkina. Domáci si tak napravili chuť po dvoch nie príliš úspešných stretnutiach a dnes si pripisujú do tabuľky dôležité 3 body. Za pozornosť stojí spomenúť 2 góly obrancu Hietanena a 3 asistencie centra druhého útok Tim Brenta.
    Ja Vám ďakujem za pozornosť, prajem príjemný večer. (19:17:08)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Domáci sa už nikam neponáhľajú a zdá sa, že stretnutie dohrajú naozaj v kľude.
     
    58:52
    Tak predsa len tu máme ešte jedného potrestaného hráča. Je to hráč Magnitogorsku Lee, ktorý si odpyká 2 minúty na lavici hanby.
     
    58:02
    Začali sa posledné 2 minúty stretnutia.
     
    57:32
    Po dlhom čase zamierili do útočného pásma aj hostia, no tam nepochodili, podobne, ako tomu bolo počas celého stretnutia.
     
    56:42
    Hostia po dlhom čase hrajú s piatimi hráčmi, vylúčenie Platonova tak domáci potrestovali dvoma gólmi, za čo ho určite tréner nepochváli.
     
    55:47
    Torpédo Novgorod dal gól!

    Tak a toto je už naozaj debakel, ktorý utŕži Metallurg Magnitogorsk v dnešnom stretnutí. Presilovú hru o dvoch hráčov dokázal využiť JUSSI HIETANEN, podobne ako pred malou chvíľou jeho spoluhráč, aj on sa presadil tvrdou strelou a využíva tak presilovú hru. Asistencie: Denis Paršin, Pavel Valentenko.
     
    54:51
    Hostia budú hrať navyše v oslabení o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu smeruje Zaripov za sekanie.
     
    54:33
    Doplním ešte informáciu, že hoci domáci dali gól aj naďalej ich presilová hra pretrváva.
     
    53:45
    Torpédo Novgorod dal gól!

    Tak a teraz už môžme definitívne povedať, že o výsledku je rozhodnuté. Je to prvý gól v dnešnom stretnutí, v ktorom nemal prsty Brent. Paršin posunul na modrú čiaru VADIMU CHOMNICKEMU a ten tvrdou strelou zvyšuje na rozdiel 4 gólov. Asistencia: Denis Paršin.
     
    52:55
    Domáci v útočnom pásme, skúsili ohroziť Košečkina v bráne hostí, no ten radšej puk pridržal. Domáci tréner si navyše berie oddychový čas.
     
    51:41
    Tak a myslím si, že hostia majú definitívne po bodoch v dnešnom stretnutí. Platonov dostáva za zákrok na Žarkova trest 5+ do konca stretnutia za napadnutie hlavy a krku.
     
    50:15
    Prehupli sme sa do poslednej 10 minútovky a si myslím že stretnutia.
     
    49:11
    Do dobrej príležitosti sa dostávali domáci, no tam ich zastavila pozorná obrana Metallurgu, zdá sa, že aj hostia zistili, že v dnešnom stretnutí úspešný nebudú a do útoku postupujú iba sporadicky.
     
    48:20
    Domáci hrajú s piatimi hráčmi.
     
    47:25
    A opäť sa to opakuje, tak hosťom v dnešnom stretnutí presilové hry vôbec nevychádzajú.
     
    46:40
    Ihneď po tom, čo sa vhodilo buly však Torpedo vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    46:16
    Je tu jedna z posledných možností Metallurgu sa vrátiť do stretnutia. Po vylúčení Lukina za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou budú hrať presilovú hru.

    Tomáš Fiala

    Góly a asistencie: 22. Lukin (Brent), 24. Valentenko (Brent), 32. Hietanen (Brent), 54. Chomnickij (Paršin), 56. Hietanen (Paršin, Valentenko)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Chomnickij, Makarov, Hietanen, Valentěnko, Lukin, Grigorjev, Belochvostikov – Immonen, Salminen, Paršin – Wolski, Brent, Sentjurin – Galuzin, Potapov A., Kuljomin – Krasnoslobodcev, Žarkov, Potapov M. – Jamkin Náhradníci: Beljajev, Cyplakov – Ivanov, Nesterov
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Ibragimov, Birjkuv, Birjukov, Lee, Teresčenko, Metljuk, Chabarov, Malenkich, Antipin – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Šenfeld, Kazionov, Grigorenko – Hodgman, O'Reilly , Potěchin – Platonov, Kosov, Malinovskij.