Žilina – Kutaisi 3:3 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
3:3 (2:1)
Torpedo Kutaisi
Štvrtok 11.07.2013, 17:30 • Pod Dubňom • Európska liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Futbalisti MŠK Žilina ako prví zo slovenských mužstiev odštartovali novú sezónu 2013/2014. Uplynulý týždeň vstúpili do bojov v pohárovej Európe, keď v prvom zápase I. predkola Európskej ligy UEFA zvíťazili na pôde gruzínskeho tímu FC Torpedo Kutaisi hladko 3:0. Pootvorili si tak brány do II. predkola, no ešte je pred slovenským zástupcom odveta pred vlastnými divákmi.
     
    Žilinčania majú všetko vo svojich rukách a nič by im nemalo brániť v postupe. Trojgólový náskok z prvého zápasu je na prvý pohľad sľubný, no v tíme MŠK nesmú nič podceniť. Určite si to uvedomuje aj tréner Adrián Guľa, ktorý musí mužstvo pripraviť hlavne po psychickej stráne. Žlto-zelení sa nemôžu útočne "zblázniť", ale v pokoji dohrať "povinnú" odvetu.
     
    Štvrtkový futbalový podvečer pod Dubňom bude špecifický pre spomínaného trénera Adriána Guľu. Ten si odkrúti domácu premiéru v ostrom súťažnom zápase. Ambiciózny kormidelník verí, že na štadión príde dostatočný počet divákov a aj vďaka nim sa bude Žilina tešiť z postupu.
     
    FC Torpedo Kutaisi je pre slovenského fanúšika veľkou neznámou. Klub sídli v druhom najväčšom meste Gruzínska Kutaisi. Počiatky vzniku klubu siahajú do roku 1946. Po roku 2005 sa klub dostal do veľkej finančnej krízy a nebol ďaleko od zániku. Neisté obdobie trvalo až do roku 2010. Vtedy najväčšia olejárska firma v krajine Wissum Petroleum zachránila FC Kutaisi od bankrotu.
     
    FC Torpedo Kutaisi hráva svoje domáce zápasy na štadióne Givi Kaladzeho. Jeho kapacita je 14 700 divákov. Trénerom Torpeda je Španiel Zaragoza Mulet Gerard.
     
    MŠK Žilina je v rebríčku UEFA na 117. mieste, Torpedu patrí 362. pozícia. Hlavným rozhodcom stretnutia bude Elmir Pilav, asistentmi Dalibor Drašković a Haris Baković. Všetci traja z Bosny a Hercegoviny.
     
    V Žiline je všetko pripravené na prvý súťažný zápas v sezóne 2013/2014. Fanúšikovia veria, že sa dočkajú víťazného vstupu, ktorý by mužstvu mohol pomôcť aj pred blížiacimi sa ligovými duelmi.
     
    -15
    Pekný podvečer vážení športoví fanúšikovia. Hlásime sa vám priamo zo štadióna pod Dubňom. Do zápasu zostáva približne štvrťhodina. Ostaňte so stránkou Onlajny.eu naďalej, o pár minút vám predstavíme úvodné zostavy.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Výkop mali domáci. Lopta sa dostala ku stopérskej dvojici Akakpo-Piaček. Postupný útok však rýchlo skončil.
     
    1
    Napokon predsa len prišlo nebezpečenstvo. Prihrávka do veľkého vápna našla Bella, zasahovať musel hosťujúci brankár.
     
    2
    Škvarka si vôbec nerozumel s Majtánom, prihrávka bola nepresná, uvidíme kop od brány.
     
    3
    Do útoku zavelili hostia, Dúbravka vyšiel ďaleko od brány a situáciu kontroloval.
     
    3
    Na opačnej strane nie celkom istý zákrok brankára Migineisviliho.
     
    4
    Piaček si pomohol faulom, aktivita Kutaisi pokračuje. Lenže ich snahu zastavil hvizd hlavného rozhodcu. Hosťujúci hráč si pomohol faulom.
     
    5
    Od úvodných sekúnd sa z južnej tribúny ozýva početná skupinka domácich priaznivcov, ktorí povzbudzujú svoj tím.
     
    6
    Parádička Mihálika potešila oko diváka, Žilina má hru vo svojej moci.
     
    6
    Spoľahlivý Akakpo zastavil brejk Gruzíncov, pri lopte Dúbravka.
     
    7
    Pečovský dobre odcentroval, ale obrana hostí si s nebezpečenstvom poradila.
     
    8
    Momentálne sa hra odvíja v strede poľa, MŠK kontroluje priebeh duelu a má loptu častejšie na svojich kopačkách.
     
    9
    Obaja tréneri sú na nohách. Hosťujúci Španiel Gerard neustále rozdáva pokyny svojim zverencom, Guľa je očividne pokojnejší.
     
    10
    Pozrime sa na tribúny. Tie nie sú ani zďaleka zaplnené. Severná s východnou je dokonca zatvorená – podobné ako v predošlej sezóne.
     
    11
    Hostia na polovici svojho súpera, ale ich snahu opäť zastavili hlavní arbitri. Tentokrát pre ofsajd.
     
    12
    Dúbravka v krikľavom oranžovom drese je od úvodu stretnutia pomerne často pri lopte, ale zvyčajne po prihrávkach svojich spoluhráčov alebo po nepresnostiach súperovho hráča. Obaja gólmani zatiaľ bez zákroku.
     
    13
    Štatistika faulov v úvodných 13 minútach vyznieva v neprospech slovenského tímu. Hráči v žlto-zelenom sa previnili už trikrát, hostia hrajú do týchto chvíľ čisto.
     
    14
    Priemerný futbal pokračuje, zápasu chýba nejaký vzruch, šanca alebo ďalekonosná strela. Zatiaľ je to až príliš opatrné a aj dosť nepresné.
     
    15
    Predošlé slová potvrdil Bello. Ten mal vo voľnom priestore Majtána, ale prihrávka bola veľmi nepresná.
     
    16
    Mihálik sa snažil preštrikovať až k zakončeniu, lenže obrana hostí prehustila priestor a situáciu bez problémov zvládla.
     
    17
    Žilina dala gól!
    Žilina sa pomerne rýchlo ujala vedenia. Najskôr Škvarka trošku váhal so strelou, aby napokon zvolil prihrávku na TOMÁŠA MAJTÁNA. Ten najskôr prudko vypálil, ale iba do stredu brány. Neistý hosťujúci gólman vyrazil loptu znova pred Majtyho a ten bez väčších problémov prekonáva Migineishviliho po prvýkrát.
     
    19
    Gól by mohol zápasu pomôcť a povzbudiť domácich v ďalšej útočnej snahe. Dovolíme si tvrdiť, že o osude dvojzápasu je rozhodnuté.
     
    20
    Piaček nepríjemne atakoval Chelidzeho a videl trošku prísnu žltú kartu.
     
    21
    Kukhianidze z veľkej diaľky pokúšal šťastie, ale mieril veľmi nepresne. Hráči Kutaisi si pýtajú roh, ale bolo to z ich strany veľmi naivné.
     
    22
    Gruzínci majú veľké problémy pri zakladaní útočných výpadov. Robia chyby a strácajú ľahké lopty.
     
    23
    Žilina dala gól!
    V šestnástke hostí to poriadne vrelo. Brankár FC sa mohol aj roztrhať. Najskôr niekoľkokrát vychytal Majtána, aby sa k lopte dostal RÓBERT PICH a po druhýkrát rozvlnil sieť. Obrana hostí sa opäť nevyznamenala.
     
    24
    Priebeh zápasu je podľa žilinského scenára. Diváci očakávajú aj ďalšie góly. Uvidíme, koľko ich ešte pod Dubňom dnes padne.
     
    25
    V hre gruzínskeho tímu je množstvo nepresností, hostia útočia iba sporadicky.
     
    26
    Teraz sa dlhšie usadili na polovici MŠK, ale o loptu prišli veľmi ľahko. Uvidíme ošetrovanie.
     
    27
    Na zemi ostal ležať Tabatadze. Ťažko sa zdvíha z trávnika, ale napokon sa situácia zaobíde bez ošetrovania.
     
    29
    FC Torpedo Kutaisi dal gól! Rýchly výpad hostí končí kontaktným gólom. Loptu potiahol z polovice ihriska Gigauri, nahral na pravú stranu TORNIKE KAPANADZEMU, ktorý krásnou strelou prekonáva bezmocného Dúbravku.
     
    30
    Gól Kutaisi bol naozaj nádherný, strela vonkajším priehlavkom k ľavej žrdi bola skutočne vydarená.
     
    31
    Odpoveď Žiliny ale nemusela na seba dlho čakať. Pich páli z veľkého vápna. Vyznamenal sa strážca svätyne a zároveň kapitán Torpeda Migineishvili.
     
    32
    Máme za sebou viac ako tretinu riadneho hracieho času. Videli sme tri góly a aj tempo má stúpajúcu tendenciu. Ostáva nám len zaželať si podobný priebeh aj v ďalších minútach duelu.
     
    33
    Vedenie "šošonov" mohlo byť opäť dvojgólové. Bello presnou prihrávkou za obranu našiel Škvarku. Skúsil kľučku na brankára, ale ten úmysel vystihol a zabránil ďalšiemu gólu vo svojej sieti.
     
    34
    Žilina stále kontroluje duel, je aktívnejšia a aj lepšia.
     
    35
    Výmena lopty medzi Škvarkom a Majtánom končí ošetrovaním brankára Kutaisi. Majtán totiž išiel do súboja príliš razantne a došlo ku kontaktu. Kapitán FC je v poriadku a za potlesku tribún je pripravený pokračovať.
     
    36
    Hra v týchto minútach nemá taký spád. Iniciatívu na pár sekúnd prevzali hostia.
     
    37
    Kukhianidze vyskúšal strelu z väčšej vzdialenosti a narobil problémy Dúbravkovi. Heco loptu vyráža.
     
    38
    Akakpo zavaril svojmu tímu. V šestnástke bol úplne voľný, no zvolil istotu a loptu chcel odkopnúť. Krkolomná situácia dopadla pre Žilinu dobre, aj keď jej hráči sa museli brániť po rohovom kope. Odkop inak spoľahlivého obrancu bol dosť nevydarený a nechýbalo veľa k vlastencu.
     
    40
    Hráči Kutaisi v závere polčasu poriadne vystrkujú rožky. Momentálne vidíme z ich strany najvydarenejšiu pasáž v zápase.
     
    41
    Bielo-čierni, čiže Gruzínci, držia loptu na svojich kopačkách. Žilina vyčkáva, čo urobí súper. Hráči tohto tímu už niekoľkokrát ukázali solídnu techniku a slušnú hru na lopte.
     
    42
    Žlto-zelení sú už zrejme v kabíne. Z ich strany nevidieť v týchto momentoch veľa snahy. Len aby sa im to nevypomstilo.
     
    43
    Mabouka fauluje strelca gólu a uvidíme rozohrávku Torpeda. Ali Ceesay ale na pravej strane situáciu zvládol, postrážil si Tabatadzeho.
     
    44
    Po Maboukovi fauluje aj Bello. Lopta je ďaleko od brány, takže priama strela asi nehrozí. Gerard stále diriguje svojich zverencov.
     
    45
    Center Kukhianidzeho odvrátil Piaček, prvý polčas sa blíži k svojmu záveru. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Hrať sa bude ešte 60 sekúnd, no asi už toho veľa nestihneme.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas skončil. MŠK Žilina sa dostala do dvojgólového vedenia a má hru i celý dvojzápas pod kontrolou. FC Kutaisi ukázalo svoju silu najmä v záverečných 15 minútach, výsledkom čoho bol kontaktný gól. Ostaňte so stránkou Onlajny.eu aj naďalej, po prestávke sa vám opäť prihlásime. Druhý polčas začne približne v čase 18:30.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Je pred nami druhých 45 minút. Náskok Žiliny je nedostihnuteľný, a tak môžu hrať oba celky uvoľnene a pobaviť prítomných divákov.
     
    47
    Torpedo pekne kombinuje pred šestnástkou a pokračuje tak v aktivite zo záveru polčasu. Je to však bez zakončenia.
     
    48
    "Šošoni" asi ešte neboli pri lopte po obrátke. Kutaisi hýri aktivitou.
     
    49
    Torpedo má k dispozícii roh z ľavej strany, jeho realizácia ale nebola ideálna. MŠK z toho nevyťažil a naďalej sa bráni.
     
    50
    A po zásahu Majtána je tu ďalší kop od rohovej zastávky. Teraz z opačnej strany. No ani z tohto útoku hostí nebolo nič.
     
    51
    Šikovný výpad Akakpa defenzíva FC zastavila. Lopta je až pri Dúbravkovi, ktorý zakladá ďalší útok.
     
    52
    Škvarka po výmene lopty s Akakpom vybojoval roh. Zahrávať ho bude Bello. Fanúšikovia si pýtajú gól a asi dvaja diváci na západnej im do taktu aj tlieskajú.
     
    53
    Znovu neprehľadná situácia a zmätky v obrane hostí. Napokon sa Torpedo ubránilo.
     
    54
    Mihálik po ľavej strane unikal do otvorenej obrany, lenže jeho prihrávka bola nepresná. Diváci si povzdychli, pretože išlo o nádejnú akciu. Chýbala jej však lepšia realizácia.
     
    55
    Mabouka centroval do veľkého vápna, kde bol pripravený Bello. Obetavým zákrokom sa prezentoval Tabatadze, ktorý rybičkou odhlavičkoval. Pri súboji ho ale kopol do hlavy Bello, chvíľkové otrasenie ale gruzínsky futbalista rozchodil a pokračuje v hre.
     
    56
    Centre Kutaisi sú dnes dosť nevydarené. Aj teraz to potvrdil Kukhianidze, keď trafil len prvého hráča pred ním.
     
    57
    Odbočme trochu od futbalu. Domáci brankár Martin Dúbravka zaujal krátkym letným strihom. "Heco" po ňom trošku omladol.
     
    58
    Hosťujúci Gigauri zrejme čosi povedal rozhodcovi, ktorý ho odmeňuje žltou kartou.
     
    60
    Prvé striedanie v zápase. Sandokhadze dohral, mení ho Gorozia.
     
    61
    FC Torpedo Kutaisi dal gól! Absolútne nevinná akcia Kutaisi končí druhým presným zásahom. Nakopnutá lopta v podaní Tabatadzeho z pravej strany smerovala na Piačeka. Kapitán Žiliny však zaváhal, TORNIKE KAPANADZE ho obohral a krížnou strelou do protipohybu prekonáva Dúbravku.
     
    62
    Žilina dala gól!
    Gólové hody pokračujú. Hneď po rozohrávke prišiel útok domácich. Mihálik na ľavej strane podržal loptu a ako na podnose ju posunul na nabiehajúho RÓBERTA PICHA, pre ktorého nebol problém z bránkovej čiary doraziť ju do siete.
     
    63
    Kapanadze sa prezentoval tvrdým zákrokom pred šestnástkou a vidí kartu.
     
    64
    Škvarka na dnes končí, novým mužom je Paur.
     
    65
    Ofenzívny futbal pokračuje a naozaj sa máme na čo pozerať. Druhý polčas sa nám prehupol do druhej polovice.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 197 divákov.
     
    69
    Pirtskhalava je novým hráčom v zostave FC. Vymenil Tsitsadzeho.
     
    70
    Otvorený priestor pre Mihálika. Ten si počkal na nabiehajúceho Bella, za ním bol aj Pich, lenže Bello volil zbytočnú strelu z prvej. Lopta mu absolútne nesadla a ani zďaleka netrafila priestor troch žrdí.
     
    71
    Je pred nami ešte 20 minút. Hra bola trošku rozkúskovaná. Dôvodom boli striedania a kartové napomínanie. Situácia sa ale upokojila.
     
    71
    Hráči Torpeda si vôbec nerozumeli, čo využil Pich. Na ľavú stranu posunul na Mihálika, ten podržal loptu a vyslúžil si dlhý potlesk.
     
    73
    Na zemi ostáva ležať Kapanadze. Momentálne sa nehrá.
     
    74
    Gruzínsky futbalista odchádza za postrannú čiaru, kde je v opatere lekárov. Po chvíľke sa pýta do hry.
     
    75
    Paur vybojoval loptu a vhodí aut. Žilinčania sa ale nikam neponáhľajú. Uvidíme striedanie.
     
    77
    Kapitán Piaček schádza za potlesku tribún z trávnika, na jeho miesto talentovaný Vavro.
     
    78
    Kapitánsku pásku prevzal po Piačekovi Pečovský. Tempo upadlo a dlhšie sa nič nedeje, ak nerátame striedania alebo ošetrovania.
     
    80
    FC Torpedo Kutaisi dal gól! Ďalšia absolútne nevinná akcia Kutaisi skončila loptou v sieti. Mnohí si možno ani nevšimli, ako gól padol. Na pravej strane sa do súboja dostal Dúbravka s ALEKOM MZEVASHVILIM. Gruzínsky hráč prakticky z bránkovej čiary poslal loptu do siete. Domáci gólman bol ďaleko z brány a nebezpečenstvo nedokázal zažehnať.
     
    82
    Posledná zmena v tábore hostí. Strelec gólu Mzevashvili sa pri zakončení zranil, vymenil ho Jikia.
     
    84
    Lekári Torpeda sa prakticky nezastavia. V týchto chvíľach ostáva na trávniku hneď dvojica futbalistov v bielom.
     
    85
    Tri góly na domácom trávniku nie sú dobrým vysvedčením pre defenzívu MŠK. Momentálne to škrípe aj v útoku, a tak sa nemáme prakticky na čo pozerať.
     
    86
    Hru navyše spomaľuje množstvo ošetrovaní a prerušení.
     
    86
    Žilinčania mohli rozhodnúť, no to by museli lepšie naložiť s koncovkou. Majtán našiel úplne voľného Mihálika, ale tomu lopta vôbec nesadla.
     
    87
    Posledné striedanie MŠK. Žilák si vymenil miesto s Pichom.
     
    88
    Žilák sa ihneď zapojil do útočnej akcie. Prihráva Majtánovi, ktorý vyzvŕtal obrancu Torpeda, ale jeho prihrávka adresáta nenašla.
     
    89
    Jikia nasadil jasličky Ceesayovi, no všetko istil Akakpo. V závere duelu uvidíme ešte priamy kop v podaní Kukhianidzeho.
     
    90
    Ale znovu prichádza nevydarený center a aj črtajúci sa brejk žlto-zelených. Lenže brankár Migineishvili včas vybehol a zabránil zakončeniu.
     
    90
    Hrať budeme ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Paur váhal so zakončením, čo sa nepáčilo ani divákom. Už ani domáci fanklub nepočuť. S remízou spokojnosť vládnuť nemôže.
     
    90+2
    Majtán napodobnil Paura a nevystrelil. Zmätky v obrane Kutaisi.
     
    90+3
    Neuveriteľnú možnosť spálil v nadstavenom čase Pečovský. Zlý odkop Torpeda bývalý hráč Banskej Bystrice zachytil, vnikol do úplne voľnej obrany, v ktorej ležal otrasený Gruzínec, lenže zoči-voči brankárovi FC neuspel, keď absolútne nepochopiteľne zaváhal a ani netrafil bránu.
     
    90+4
    Pirtskhalava tvrdo atakoval Mihálika a ešte doň kopol aj loptu. V závere vidí žltú kartu. Už sa nič nezmení.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas je na konci. Žilinčania doma nedokázali zvíťaziť, keď s Torpedom iba remizovali po gólovej prestrelke 3:3. Nerozhodný stav ale "šošonov" mrzieť nemusí. Napriek remíze postupujú do II. predkola Európskej ligy UEFA. Diváci videli pomerne zaujímavý futbal a aj šesť gólov. K spokojnosti chýbalo už len víťazstvo domáceho tímu. Od nás je to spod Dubňa všetko, ostaňte nám verní aj naďalej. Ďakujeme za pozornosť, pekný večer! (19:22:08)

    Milan Gončár

    Góly: 17. Majtán, 23. Pich, 62. Pich – 29. Kapanadze, 61. Kapanadze, 80. Mzevashvili

    Karty:   20. Piaček (ZIL) – 58. Gigauri (KUT), 63. Kapanadze (KUT), 90+4. Pirtskhalava (KUT)


    MŠK Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček (K) (77. Vavro), Akakpo, Ceesay – Pečovský, Škvarka (64. Paur) – Mihalík, Bello, Pich (87. Žilák) – Majtán. Tréner: Adrián Guľa.

    Náhradníci: Le Giang, Káčer, Žilák, Guba, Vavro, Kadlec, Paur.

    Torpedo Kutaisi: Migineishvili (K) – Chelidze, Tchanturia, Sandokhadze (60. Gorozia) – Gigauri, Tsintsadze (69. Pirtskhalava) – Gabadze, Kuhianidze, Tabatadze – Mzevashvili (82. Jikia), Kapanadze. Tréner: Mulet Gerard.

    Náhradníci: Kvitilia, Chiteishvili, Pirtskhalava, Jikia, Gorozia, Barabadze, Akhvlediani.

    Rozhodca: Pilav – Draskovic, Bakovic (všetci Bosna a Hercegovina)

    Diváci: 3 197
    04.07.2013
    Kutaisi - Žilina 0:3

    Góly: 58. Majtán, 76. Pich, 84. Majtán

    Karty:   8. Tabatadze (KUT), 26. Kukhianidze (KUT), 85. Kvilitaia (KUT), 87. Kapanadze (KUT) – 55. Paur (ZIL), 60. Ceesay (ZIL), 74. Žilák (ZIL)