Slavia – Hr. Králové 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Jihlava 2:1 (kon.) | Jablonec – Sigma Olomouc 2:1 (kon.)
Slovácko – Ostrava 2:0 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:2 (kon.) | Příbram – Brno 2:0 (kon.)
Dukla Praha – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Teplice – Sparta Praha 0:3 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
3:0 (2:0)
FC Hradec Králové
cz Nedeľa 26.05.2013, 18:00 • Eden Aréna, Praha • Gambrinus liga
     
    90
    Kisel zrežíroval další akce Slavie, po krásné výměně přihrávek se k dvojnásobnému zakončení dostal Zmrhal, ani z jedním ale ve velké šanci neuspěl!
     
    88
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hradec v závěru utkání otevřel hru, vzadu tím pochopitelně nechal obrovské množství prostoru, ideální míč od Zmrhala za obranu dostal Kisel, jenž obelstil Lindra a přihrál střídajícímu MARTINU HURKOVI, který vstřelil velmi jednoduchou branku.
     
    84
    Čontofalský si při vyběhnutí opět nebyl jistý, Klapka ale nezvládl zakončení a jeho následný pokus o nůžky Slavia zastavila i za cenu dalšího rohového kopu!
     
    82
    Kisel krásně prostrčil míč Dostálovi, ten místo střely přihrál před prázdnou branku Škutkovi s Hurkou, ani jeden z nich ale na míč nedosáhl!
     
    79
    Tomáš Malinský je navíc potrestán žlutou kartou za naskončení do Kisela a Slavia šetří čas.
     
    77
    Definitivně poslední střídání utkání: Hurka nahradil Koreše.
     
    76
    Poslední naděje Hradce se vkládají do Klapky, jenž při svém dvoustém ligovém startu na hřišti nahradil Plašila.
     
    74
    Zmrhal přihrávkou pod sebe výborně našel Kisela, jenž dokázal obejít Hochmeistera, pak ale podcenil zakončení a Lindr vykopnutou nohou udržel naděje Hradce při životě!
     
    74
    Dávid Škutka se po čtyřech minutách pobytu na hřišti uvedl do zápisu o utkání také žlutou kartou.
     
    73
    Skvělá akce Hradce, při níž se dostal ke střele z malého vápna Malinský, ten ale napálil míč přesně do Čontofalského a ten v ošemetné situaci míč vyboxoval před sebe!
     
    70
    Místo Škody přišel do hry oslavenec Škutka, jemuž bylo včera pětadvacet let.
     
    55
    Avizované střídání je tu, Petrák si zahraje místo Gecova.
     
    53
    Hosté se rozhodli dvakrát vystřídat a zasáhli hlavně do ofenzivy. Hadaščok nahradil Kuliče a místo Haliloviče bude nově hrát Štěpán.
     
    52
    Halilovičův centr směřoval na Harbu, před ním se ale k míči natlačil Čontofalský a dalším nepříliš jistým zákrokem uchránil Slavie od skórování!
     
    48
    Po Lindrově odkopu se k míči dostal Škoda, jenž šel sám na hradeckou branku, jeho pokus o přehození brankáře hostí ale skončil neúspěchem!
     
    45
    Vošahlík se nechal faulovat ve středu pole, Kisel rychle rozehrál a po Zmrhalově centru se k hlavičce dostal Škoda, Lindr se ale dokázal natáhnout a míč směřující pod jeho břevno posunul nad!
     
    39
    Čontofalskému vypadla Hochmeisterova střela z nějakých pětadvaceti metrů, Harba ale jen dílem velké smůly nedokázal míč dorazit za záda slovenského brankáře!
     
    36
    Slavia právě vstřelila branku!
    To už ale pro Hradec Králové začíná být velmi kritická situace. Brankář Lindr se na značce pokutového kopu srazil se Škodou, sudí Jílek ale nechal hru pokračovat, čehož využil osamocený MATÚŠ ČONKA a doklepl míč do prázdné branky.
     
    14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hradec se následně nestihl vrátit před svou branku, Čonka prošel mezi dvěma protihráči a skvěle předložil míč před šestnáctku KAROLU KISELOVI, jenž krásnou šajtlí odsoudil Lindra jen do role pozorovatele.
     
    4
    Kisel od rohového praporku poslal míč na hlavu Škody, proti němuž se skvělým zákrokem na brankové čáře předvedl Lindr! Následná dorážka Gecova už nebyla tak nebezpečná.

    Daniel Polách

    Góly: 14. Kisel (Čonka), 36. Čonka, 88. Hurka (Kisel)

    Karty:   74. Škutka (SLA) – 79. Malinský (HKR)


    SK Slavia Praha: Čontofalský – Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka – Koreš (77. Hurka), Zmrhal, Gecov (55. Petrák), Kisel, Vošahlík – Škoda (70. Škutka)
    FC Hradec Králové: Lindr – Plašil (76. Klapka), Hájek, Hochmeister, Poděbradský – Halilovič (53. Štěpán), Šisler, Schwarz, Malinský – Kulič (53. Hadaščok), Harba

    Rozhodca: Jílek – Filípek, Zeman

    Diváci: 6190