Šamorín – Bardejov 2:0 (kon.) | Podbrezová – L. Mikuláš 0:0 (kon.) | Dolný Kubín – Ružiná 0:2 (kon.)
Senec – Dubnica 1:1 (kon.) | R. Sobota – Michalovce 0:0 (kon.)
koniec
FC ŠTK 1914 Šamorín
2:0 (1:0)
Partizán Bardejov
Nedeľa 26.05.2013, 17:00 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Futbalisti Šamorína privítajú mužstvo zo severovýchodu Slovenska, ktoré vyučovalo v meste chémie v Šali, kde dokázali futbalisti Bardejova zvíťaziť nad Libovým Duslom Šaľa zvíťaziť 3:0. Je koniec sezóny a tak nie je potrebné sa nad tým vážnejšie zamýšľať. V týchto končinách je možné vari všetko, aj dnešný duel je otvorený.
     
    Šamorínčania cestovali do Rimavskej Soboty, kde v prípade výhry, mohli domácim ligovú súťaž v závere ešte okoreniť bojom o záchranu. Prekvapenie na úkor domácej Rimavksej Soboty sa však nekonalo a futbalisti okolo Ležaiča, podali nemastný-neslaný výkon a aj preto prehrali.
     
    Ťažké, preťažké je radiť v závere sezóny tipujúcim. Zrodiť sa môže akýkoľvek výsledok. My sa však prikláňame k výhre domácich, kde hrá pre oči fanúšika Ležaič, ktorý sa dokáže presadiť aj v tiesni. Verím, že góly padnú do súperovej siete a aj preto tipujem na víťazstvo domáceho mužstva.
    Náš tip: 1
     
    Kolo sa hrá v nedeľu o 17,00 hod. a nemusím pripomínať, že zrak aj sluch fanúšikov sa bude orientovať predovšetkým na duel v Prešove. Tam sa hrá stretnutie o zotrvanie v Corgoň lige medzi domácim 1.FC Tatran Prešov a päťnásobným majstrom Česko-Slovenska Spartakom Trnava. Prešovu stačiť plichta, Spartak musí vyhrať. Stretnutie môžete sledovať na onlajnoch v priamom prenose, ale aj v televizii.
     
    Po včerajšom finále Ligy majstrov späť, do slovenskej druholigovej reality, kde sa hrá v podstate už len o fazulky. Šéf ULK Dušan Tittel dekoroval víťaza II. najvyšej súťaže už včera. Netreba pripomínať, že do Corgoň ligy sa po roku vracia Mikuláš Radványi a jeho DAC 1904. Dnes sa už len čaká ako dopadnú stretnutia v Podbrezovej a v Dolnom Kubíne. Domáci futbalisti môžu v konečnom účtovaní skončiť na peknom šiestom mieste.
     
    Noooooo dnes na štadióne v Šamorine – Pomlé bude pravdepodobne slabšia kulisa ako po minulé stretnutia. Ako som už uviedol, každý fanúšik bude čakať na výsledok z Pršova, kde sa hrá duel o zotrvanie v Corgoň lige, že zostane Prešov, alebo Trnava. Stretnutie je vyslielané v priamom prenose a nikoho futbal, ktorý už končí sezónu 2021/2O13 nezaujíma. Všetko je nasmerované na Východ republiky, kde sa rozhoduje o soude červeno-čiernych.
     
    Tribúny su dne úplne riedko obsadené a chýba aj domáci fan club, ktorého bubny, trubky a vuvuzely chýbajú. Neznamená to, že to známe Somorja, Somorja nebudú futbalisti počuť. Dôchodcovia, ktorí tu majú početné zastúpenie vytvoria tú pravú futbalovú kulisu, ktorá patrí do koloritu futbalu v Šamoríne.
     
    Hracia plocha je plne obsadená, tam sa hráči rozcvičkou zahrievajú na prevádzkovú teplotu pred duelom v ktorom už podstate o nič nejde. Domáci sa však chcú so sezonou na domácom ihrisku rozlúčiť s fanúšikmi, ktorí ich v dueloch hnali dopredu.
     
    Robert Mojsej (nie Braňo) dnes v úlohre náhradného rozhodu posiela hráčov do dabín, aby sa išli pripraviť na duel, ktorý majú pred sebou.
     
    VITAJTE na stretnutí FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN vs Partizán Bardejov.
     
    ZOSTAVY:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák Vl. "K", 4 Marušín, 6 Mezovský, 7 Vaško, 8 Čemba, 9 Javorina, 10 Jančovič, 13 Urban, 20 Ležaič, 21 Fulmek.
    Náhradníci: 2 Stifter, 5 Cmaroko, 11 Dedič, 12 Tanguy, 14 Savič, 17 Staško, 50 Gabriš.

    Partizán Bardejov: 1 Molčan, 3 Palša, 6 Seman, 8 Kica, 9 Lukáč, 10 De Azevedo, 13 Dzurik, 16 Andraščík,18 Berecký, 19 Pavúk, Kuhajdík.
    Náhradníci: 5 Nworah, 12 Staš, 14 Guľa, 22 Čikoš – Pavličko, 23 Benes.

    Rozhodca: JEŽÍK, Bobko, Žákech.
     
    Všetko je pripravené k zahájeniu duelu 32 kola II. futbalovej ligy. Hlavný rozhodca spolu so svojími asistentmi privádza na zelený trávniky aktérov dnešného stretnutia. V strede ihriska prebieha tradičný rituál podávania rúk, losovania o strany.
     
    Domáci tradične v bielych dresoch, hostia v červených dresoch, rozhodcovia vo farbách finalistu Ligy majstrov Dortmundu žlto- čiernych.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Posledný duel Šamorína v sezóne 2012/2013 sa začal výkopom hostí.
     
    Urban stratil loptu pri autovej čiare, hostia sa na druhú stranu neponáhlajú a je zrejmé čo sa bude na trávniku odvíjať.
     
    2
    Ďalšia dlhá výmena medzi Beleckým, Semanom a Molčanom, ktorý je v bráne. Na začiatok oťukavanie sa oboch mužstiev na hracej ploche.
     
    4
    Akcia domácich sa začala pri Jančovičovi, ktorý loptu posunul Javorinovi a jeho center presvišťal popred Molčana, ktorý loptu nezachytil ta prešla na voľného Mezovského, ktorý z voleja trafil "iba" bočnú sieť.
     
    5
    Pavúk prenieso z pravej strany na ľavú dlhým pasom, na loptu reagoval Azevedo, ktorý ju stratil.
     
    7
    Hostia pravdepodobne čakali na nástup domácich, ktorí sa snažia v každom stretnutí vsietiť rýchly gól, dnes k tomu mal príležitosť už spomenutý Mezovský, ktorý trafil bočnú sieť.
     
    8
    Šanca domácich, ktorí pokračujú v úvodnom tlaku, k lopte na hranici 16/ky sa dostal Ležaič, ktorý priťukol na kopačku Urbanovi, ten sa mohol brankára Molčany opýtať "kam je chce?" no hosťujúci brankár ho vychytal, aj preto je stav bezgólový.
     
    11
    Domáci tlačia súpera pred svoju bránu Lukáš Čemba dostal loptu priamo na kopačku a z voleja vyskúšal vystreliť, strela bola tak prudká, že brvno sa trasie ešte aj v týchto chvíľach.
     
    13
    Fulmekova mala domov, nič nerieši, domáci sa dopustili v stredovom kruhu faulu, rozhodca videl odpískal, potrestal domáce mužstvo.
     
    14
    Dzúrik sa snažil preniesť hru na volnejšiu ľavú stranu, lopta sa tam dostala, ale na kopačky domáceho Pončáka, ktorý už vedel či s loptou.
     
    16
    Čemba v súboji so Semanom fauloval, rozhodca však tentokrát kartu nevytiahol ale dôrazne ho upozornil "uvidíš! ešte raz a..."
     
    17
    Ležaičov prvý strelecký pokus, muška vychýlena na niekoľko metrov mimo brány. Uvidíme, možno sa naskytne ďalší pokus.
     
    19
    Domácim futbalistom dodáva silu aj silný vietor, a tak ho môžeme považovať za dvanásteho hráča domácich.m To je však dovolené a domáci sa snažia túto výhodu využiť vo svoj prospech.
     
    21
    Pončák zbehol na bránkovú čiaru odkial na jeho center reagoval vo veľkom vápne Urban, ktorý chcel volejom prekvapiť Molčana, nestalo sa lopta letela vysoko nad.
     
    22
    Domáci bek Ernest Fulmek videl od hlavného rozhodcu Ježíka, žlté napomenutie.
     
    24
    Nepresný pokus Marušína išiel mimo brány hostí, Molčana neohrozil.
     
    25
    Na dostrel brány sa dostali hostia, ktorým snaha ohroziť domáceho brankára Penteka vyšla po nepresnej rozohrávke nazmar. Domáci po výraznom tlaku trochu poľavili, hostia sa chytili príležitosti.
     
    27
    Ježík-hlavný rozhodca je stredobodom nevôle fanúšikov, ktorí na jeho písknutie reagujú veľkým piskotom.
     
    29
    Ležaič v postavení mimo hry, v momente prihrávky, tak videl druhý asistent Žakech.
     
    31
    Fatálna chyba hosťujúceho brankára Molčana, ktorý vybehol proti súperovi na hranicu šestnástky, k lopte sa dostal Igor LEŽAIČ, ktorý dáva vedúci gól domáceho mužstva a musím pripísať, že do prázdnej brány.
     
    34
    Domáci fanúšikovia sa dočkali gólu, ktorý dal ich miláčik Igor LEŽAIČ, ktorý je na domácej tráve strelcom ako lusk, vonku to je už iná kapitola...
     
    35
    Seman na ľavú stranu Azevdovi, lopta bola priliš rýchla a dlhá Azevedov na ňu nemal nárok, domáci s loptou na kopačkách naberajú ten správny smer na bránu.
     
    38
    Fulmek si musí dávať pozor, pred hlavným rozhodcom najmä preto, že jednu žltú kartu už videl, aj teraz mu odpískal faul, ktorý videl len on.
     
    39
    Ležaič v samostatneja kaci nepochodil cez obranu hostí, poradil si s Palšom no cez Bereckého už neprešiel.
     
    40
    Pre Urbana, ktorý si spracoval loptu na prsiach, bola príliš rýchla, preskočila hosťujúceho obrancu, všetko vyriešil brankár hostí Molčan.
     
    43
    Marušín poslal loptu smerom pred hranicu veľkého vápna, kde nabiehal Ležaič, to vystihol hosťujúci brankár Molčan, ktorý loptu zneškodnil. AKcia bola ako cez kopirák pri prvom góle, vtedy však urobil chybu hosťujúci brankár.
     
    45
    Mezovského delovka spoza hranice 16/ky neprešla cez spleť nôch.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme videli celkom slušný futbal, najmä v podaní domácich, ktorí sa pustili do súpera bez rešpektu. Jediný gól dal kanonier Ležaič, ktorý nevyužil aj ďalšie možnosti. Hostia neohrozili domácu bránu, tak aby sa mohol prepisovať výsldok duelu, aj preto je výsledok taký aký je.
     
    Už aj v Šamoríne vedia, aký je stav v Prešove...
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Druhý polčas je realitou, v zostavách žiadne zmeny a domáci hráči vyrazili na zteč pred Molčanovu bránu.
     
    47
    Javorina a jeho odkop do autu, šanca pre hostí dostať sa na dostrel brány, rohový kop hostí a takmer šanca hostí do ktorej poslal loptu Urban.
     
    51
    V Šamoríne je veselo Igor LEŽAIČ po chybe hostujúcej obrany dáva svoj druhý gól v dnešnom stretnutí.
     
    54
    Po Ležaičovom súboji kopú domáci rohový kop, ktorý rieši Molčan razantným vyrazením lopty.
     
    58
    Po druhom, góle domáceho mužstva prvá strela medzi tri žrde z opačky hosťujúceho hráča, ktorým bol v zakončení Lukáš, Pentekovi lopta starosti nenarobila.
     
    60
    Ležaičovi do šance prihral Javorina, ktorý mu nabehol na päťku, kde mohol loptu Ležaič no ulakomil sa na strelu a trafil iba bočnú sieť.
     
    Potleskom odprevádzaný Jančovič, končí v dnešnom stretnutí nahradil ho Savič
     
    67
    Lukáč je striedaný Nworahom.
     
    68
    Pavúk opúšťa hraciu plochu, na tej ho nahradí Guľa.
     
    70
    Futbal, ktorému fandili fanúšikovia v prvom polčase odišiel z hracej plochy. Uroveň toho druhého sa nedá porovnávať. Domáci majú dostatočný náskok a hlavu si nelámu čo stým.
     
    71
    Čemba ktorý pri postranej čiare zroloval jedného z futbalistov Bardejova videl ŽK.
     
    72
    Hostia využivajú aj tretiu možnost striedania, hraciu plochu opustil len pred chvíľou striedajúci Guľa, ktorého nahradil Bene.s
     
    75
    Savič fauloval, ponúkol možnosť na priamy kop hostí po ktorom ratoval bránu Pentek, ktorý loptu vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Mezovský v dnešnom stretnutí po jednej ukážkovej strele skončil, nahradil ho Stifter.
     
    80
    Seman zahrával rohový kop z ľavej strany tak filištinsky, že lopta presvišťala popred všetkých hráčov, ktorí boli pritomní vo velkom vápne a skončila mimo ihrisko.
     
    83
    Lopta sa nachádza na polovičke súpera v bezpečí od brány Molčana v strede hracej plochy faulovaný hráč čaká na živú vodu.
     
    85
    Čemba odprevadený na striedačku veľkým potlskom, nahradil ho Tanguy.
     
    87
    Stretnutie v Šamoríne sa už len dohráva, do konca stretnutia chýba už len pár minút. Zdá sa, ýe je rozhodnuté, hostia na zvrat v závere nenájdu dostatok síl na otočenie výsledku.
     
    90
    Posledná minúta riedneho hracieho času v tejto sezóne v Šamoríne. Víťazstvo si pripíše domáce mužstvo.
     
    Koniec zápasu.
     
    DOBOJOVAÉ!
     
    V prvom polčase to bol duel, ktorý možno označiť za dobrý. V druhom polčase to bol futbal už o niečom inom. Priebehom sa tomu prvému však nevyrovnal. Spokojnosť domácich odmenili fanúšikovia potleskom. Prajem pekný večer a pri čitaní LIVE prenosu niekedy dočítania priatelia. (18:49:53)

    Jozef Fajták


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím Partizán Bardejov. Viac informácií tu.

    Góly: 31. LEŽAIČ, 51. LEŽAIČ

    Karty:   22. Fulmek (SAM), 71. Čemba (SAM), 75. Savič (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák Vl. "K", 4 Marušín, 6 Mezovský, 7 Vaško, 8 Čemba, 9 Javorina, 10 Jančovič, 13 Urban, 20 Ležaič, 21 Fulmek.
    Náhradníci: 2 Stifter, 5 Cmaroko, 11 Dedič, 12 Tanguy, 14 Savič, 17 Staško, 50 Gabriš.

    Partizán Bardejov: 1 Molčan, 3 Palša, 6 Seman, 8 Kica, 9 Lukáč, 10 De Azevedo, 13 Dzurik, 16 Andraščík,18 Berecký, 19 Pavúk, Kuhajdík.
    Náhradníci: 5 Nworah, 12 Staš, 14 Guľa, 22 Čikoš – Pavličko, 23 Benes.

    Rozhodca: JEŽÍK, Bobko, Žákech