Ružomberok – Myjava 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 1:2 (kon.) | Nitra – Senica 0:1 (kon.)
B. Bystrica – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Prešov – Trnava 0:1 (kon.) | Košice – Žilina 2:2 (kon.)
koniec
MFK Košice
2:2 (1:1)
MŠK Žilina
Nedeľa 26.05.2013, 17:30Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Žilina dala gól!

    Neuveriteľné! Vabank Žiliny aj s brankárom v šestnástke priniesol úspech. V poslednej akcii stretnutia a aj sezóny vyrovnáva hrdina DÁVID GUBA.
     
    90+1
    Obrovská príležitosť hostí! Priznáme sa, že v zmätku v šestnástke sme príliš nevideli, ale lopta po akcii skončila na Tofiloskom.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    86
    Predsa len to ešte nemuselo byť také jednoznačné! Tofiloski sa vo svojom priestore predviedol a zlikvidoval pokus z uhla.
     
    85
    Posledné striedanie v tíme hostí. Nunesa vystriedal Leitner.
     
    84
    Pozdravujeme 6 fanúšikov Žliliny, ktorí merali ďalekú cestu do metropoly východu aj napriek tomu, že sa so sezónou zrejme rozlúčia prehrou. Na trávniku tomu všetko nasvedčuje. Pri lopte domáci pred Le Giangom.
     
    83
    Na posledný zápas Corgoň ligy sa v Košiciach prišlo pozrieť 1420 divákov, čo je presne o 84 878 menej, než si priamo na štadióne pozrelo včerajší súboj Dortmundu a Bayernu.
     
    76
    Majtán v šestnástke hlavou krásne trafil center z ľavej strany a ten už-už letel do siete. Napokon všetko zastavil Kavka, ktorý loptu zrazil a tá sa od nôh Majtána odrazila za čiaru iba mimo brány Košíc.
     
    73
    Na opačnej strane "malá domov" poriadne poskočila a odrazila sa od nôh Tofiloskeho, len tak-tak, že ju Košičania stihli upratať. Mohlo z toho byť celkom komické vyrovnanie.
     
    72
    Nový Košičan na trávniku Duda sa blysol peknou strelou. V šestnástke si vytvoril priestor, ale v konečnom momente tesne minul.
     
    69
    Striedanie v domácom tíme. Karaša nahradil Duda.
     
    63
    Barčík sa v šestnástke párkrát obtočil a pokúsil sa vystreliť, ale napokon skončil po kontakte s protihráčom na zemi. Žilina sa dožaduje pokutového kopu, ale rozhodca o tom nechce ani počuť. Naopak, na zemi ostáva ležať domáci hráč, ktorého už prichádzajú ošetrovať aj zdravotníci.
     
    60
    Striedanie na oboch stranách. Z domácich odišiel Oumar Diaby a nahradil ho Coulibaly Diaby, z hostí odchádza Čmelík a nahradí ho Guba.
     
    58
    Z pravej strany Tóth poslal loptu pred bránu, kde sa veľmi nebezpečne a zároveň nešťastne odrazila od brankár Žiliny. Našťastie pre hostí však nie na kopačku nikoho z domácich.
     
    55
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostali do vedenia! Po prvýkrát v tomto stretnutí sa im to podarilo zásluhou UROŠA MATIČA, ktorý prepálil Le Gianga.
     
    52
    Barčík poslal loptu priamo na bránu, v ktorej stál pripravený Tofiloski a strelu schoval v rukaviciach.
     
    46
    A hneď v úvodnej minúte sa blysli domáci. Kamil Karaš zamieril do útoku a vypálil z hranice šestnástky. Jeho strelecký pokus skončil pár centimetrov od spojnice Le Giangovej brány.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili hostia so zmenou. Škvarku nahradil Barčík.
     
    34
    K strele spoza šestnástky sa dostal Majtán. Mal pred sebou iba bránu a v nej Tofiloskeho, ktorý si so streleckým pokusom do stredu brány poradil.
     
    32
    Šinglár poslal polovysokú prihrávku do šestnástky, a tam si na ňu vyskočil Oumar Diaby. Ten predviedol ukážkové "nožničky", ale tesne minul priestor brány.
     
    30
    Domáci mali výhodu priameho kopu z približne 17 metrov, ale Uroš Matič loptu napálil len do žrde!
     
    27
    Prvá žltá karta v stretnutí. Vyslúžil si ju domáci Boris Sekulič.
     
    23
    Košice dali gól!

    A stav je vyrovnaný! Domáci získali výhodu rohového kopu, ktorú využil KAMIL KARAŠ. Situácia sa podobala na gólovú na opačnej strane. Hosťujúcemu gólmanovi sa teraz lopta mierne vyšmykla a Karaš už so skórovaním nemal problém.
     
    16
    Hovančík mal gól na kopačke! Príliš ale zaváhal a nevystrelil v pravý čas, a tak ho dostihol jeden z hosťujúcich obrancov, ktorý ho potom v šestnástke aj poslal k zemi, ale dovoleným spôsobom.
     
    12
    Boris Sekulič poriadne vystrašil hŕstku hosťujúcich priaznivcov v Košiciach! Z hranice šestnástky poslal strelu priamo na bránu, ale Le Giang sa predviedol.
     
    10
    Jedným z takých sa teraz prezentoval Viazanko. Ten zrýchlil po pravej strane a vypálil z hranice šestnástky. Lopta tesne minula priestor brány.
     
    2
    Žilina dala gól!

    Tak toto je neuveriteľné! Žilina sa ihneď od výkopu usadila na útočnej polovici a získala výhodu priameho kopu. Nunes rozohrával priamo do šestnástky, kde Tofiloski školáckou chybou ponúkol gól priamo JAKUBOVI PAUROVI. Košický gólman loptu veľmi zle vyrazil a Jakub ju iba dokopával do prázdnej brány.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 23. Karaš, 55. Matič – 2. Paur, 90+2. Guba

    Karty:   27. Sekulič (KOS)


    MFK Košice: Tofiloski – Sekulić, Šinglár (C), O. Diaby, Tóth, Kavka, Gál-Andrezly, Viazanko, Matić, Karaš, Hovančík
    MŠK Žilina: Le Giang – Angelovič, Pečovský, Piaček (C), Čmelík, Pich, Vavro, Škvarka, Majtán, Paur, Nunes

    Rozhodca: Hrčka – Balko, Kubačka

    Diváci: 1420