USA – Nemecko 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.) | Slovensko – Rusko 1:3 (kon.)
Nórsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
USA
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Nemecko
Nedeľa 12.05.2013, 15:15 • Hartwall aréna, Fínsko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Na trestnú lavicu ide Nate Thompson za narazenie lakťom.
     
    51:27
    USA dalo gól!
    Nemecká obrana teraz zaspala a máme tu teda tretí gól Američanov. Strela od modrej, ktorej autorom bol Hunwick, brankár vyrážal, následne jeden z Američanov poslal puk medzi jeho nohy na druhú stranu a STEPHEN GIONTA dokázal trafiť z uhlu do prázdnej bránky. Asistencie: Nate Thompson a Matt Hunwick.
     
    50:15
    Endras dnes chytá všetko, čo sa dá. Jamie McBain tvrdo vystrelil, brankár nedokázal chytiť puk. Následne sa o dorážku snažil Craig Smith, no zachraňoval Endrasov betón.
     
    46:35
    Aaron Palushaj a Christian Ehrhoff vylúčení. Nemec za podrazenie a Američan za sekanie.
     
    38:38
    John Tripp vylúčený na dve minúty za podrazenie.
     
    34:07
    Nepodarilo sa im to, boli zastavení v strednom pásme. Nate Thompson vylúčený na dve minúty za nedovolenú výstroj.
     
    32:40
    Aarin Palushaj nepremieňa svoj nájazd, ktorý bol sprevádzaný obrovským piskotom na tribúnach. Stav teda zostáva nezmenený.
     
    32:40
    Po faule na Aarona Paulshaja, ktorý sa dostal do samostatného úniku bude nasledovať samostatný nájazd Američanov. Patrick Hager za sekanie.
     
    30:09
    Nemci až teraz dokázali získať pásmo. Diváci ich povzbudzujú tlieskaním, Gogulla prihráva pred bŕanku na Michaela Wölfa, ten nedokázal zasunúť za Gibsona!
     
    29:26
    Aaron Palushaj vylúčený na dve minúty za sekanie.
     
    19:31
    Mortiz Müller vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    14:24
    Obrovská šanca v oslabení. Aaron Palushaj sa dostal k puku v strednom pásma a rútil sa úplne sám na Endrasa, nedokázal však premeniť svoj nájazd. Už to mohlo byť 3:0.
     
    13:44
    Nate Thompson vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    08:30
    Matt Hunwick vylúčený na dve minúty za držanie.
     
    08:30
    Michal Wölf sa dostal pred brankára, poslal puk za jeho chrbát, ale nebol tam nikto z jeho spoluhráčov. Obrana USA odpratala puk a bude sa vylučovať.
     
    04:53
    USA dalo gól!
    Piata minúta a máme tu druhý gól Američanov. Erik Johnson po pravej strane nakorčuľoval až k rohu bránky, prihral na PAULA STASTNEHO pred bránku, ten najprv nastrelil brankára, ale potom na druhý raz posiela puk do siete. Asistencia: Erik Johnson.
     
    02:39
    USA dalo gól!
    Máme tu otvárací gól zápasu, ktorý padá v presilovej hre Amerčianov. Od modrej vystrelil Faulk, strela sa odrazila od brankára a dostal sa k nej BOBBY BUTLER, ktorý dokázal zasunúť puk do bránky. Asistencie: Justin Faulk a Craig Smith.
     
    01:57
    Justin Faulk napriahol od modrej a tvrdou strelou triafa iba tyčku Endrasovej bránky, ten zostal na zemi a nabiehajúci hráči už nedokázali zasunúť puk do siete.
     
    01:27
    Felix Schütz vylúčený na dve minúty za sekanie.

    Ján Sárközi

    Góly a asistencie: 3. Butler (Faulk, Smith), 5. Stastny (Johnson), 52. Gionta (Thomspon, Hunwick)


    USA: Gibson (Bishop) – Carle (A), Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler Ch., McBain – Smith, Moss, Stastny (C) – Butler B., Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson (A) – Bjugstad, Palushaj, Galchenyuk
    Nemecko: Endras (Aus den Birken) – Krueger, Ehrhoff (C), Hordler, Ankert, Goc N., Müller, Kohl – Greilinger, Schütz, Goc M. (A) – Wölf, Ullmann, Gogulla – Kink, Tripp, Seidenberg – Hager, Pietta, Noebels

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Olenin (RUS) – Blumel (CZE), Dedioulia (BLR)

    Diváci: 11057