USA – Nemecko 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.) | Slovensko – Rusko 1:3 (kon.)
Nórsko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
koniec
USA
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Nemecko
Nedeľa 12.05.2013, 15:15 • Hartwall aréna, Fínsko • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:27
    USA dalo gól!
    Nemecká obrana teraz zaspala a máme tu teda tretí gól Američanov. Strela od modrej, ktorej autorom bol Hunwick, brankár vyrážal, následne jeden z Američanov poslal puk medzi jeho nohy na druhú stranu a STEPHEN GIONTA dokázal trafiť z uhlu do prázdnej bránky. Asistencie: Nate Thompson a Matt Hunwick.
     
    04:53
    USA dalo gól!
    Piata minúta a máme tu druhý gól Američanov. Erik Johnson po pravej strane nakorčuľoval až k rohu bránky, prihral na PAULA STASTNEHO pred bránku, ten najprv nastrelil brankára, ale potom na druhý raz posiela puk do siete. Asistencia: Erik Johnson.
     
    02:39
    USA dalo gól!
    Máme tu otvárací gól zápasu, ktorý padá v presilovej hre Amerčianov. Od modrej vystrelil Faulk, strela sa odrazila od brankára a dostal sa k nej BOBBY BUTLER, ktorý dokázal zasunúť puk do bránky. Asistencie: Justin Faulk a Craig Smith.

    Ján Sárközi

    Góly a asistencie: 3. Butler (Faulk, Smith), 5. Stastny (Johnson), 52. Gionta (Thomspon, Hunwick)


    USA: Gibson (Bishop) – Carle (A), Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler Ch., McBain – Smith, Moss, Stastny (C) – Butler B., Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson (A) – Bjugstad, Palushaj, Galchenyuk
    Nemecko: Endras (Aus den Birken) – Krueger, Ehrhoff (C), Hordler, Ankert, Goc N., Müller, Kohl – Greilinger, Schütz, Goc M. (A) – Wölf, Ullmann, Gogulla – Kink, Tripp, Seidenberg – Hager, Pietta, Noebels

    Rozhodca: Bulanov (RUS), Olenin (RUS) – Blumel (CZE), Dedioulia (BLR)

    Diváci: 11057