Pittsburgh – NY Islanders 4:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 1:6 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:1 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Ottawa Senators
cz Piatok 10.05.2013, 01:05 • Bell Centre, Montreal, Quebec • Play-off NHL
Partner:
     
    57:01
    Oboustranné vyloučení. Na trestnou lavici odešli hostující Conacher a domácí Dumont. Pokračuje se 4 na 4. Osobní tresty navíc vyfasovali Blunden s Kassianem.
     
    56:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Montreal se rozloučí s play-off debaklem. Po velkém závaru před Budajem se dostal k volnému puku ERIK CONDRA a doklepl ho do odkryté klece – 1:6! Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Matt Kassian.
     
    55:19
    P.K. Subban vzápětí oplácel a je vyloučen za hrubost.
     
    52:27
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Fanoušci Habs si musí vypít kalich hořkosti až do dna. Zibanejad zavezl kotouč do útočného pásma, kde ho přenechal CORYMU CONACHEROVI, který se zápěstím trefil mezi betony Budaje. Domácí brankář, jenž dnes nahradil zraněného Price, neprožívá dobrý zápas. Asistence: Mika Zibanejad.
     
    50:56
    Pacioretty zasáhl vysokou holí Karlssona a Ottawa bude hrát přesilovou hru.
     
    46:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A troufám si tvrdit, že je rozhodnuto. DANIEL ALFREDSSON převzal na modré puk od Gončara, udělal krok dopředu a lehkou střelou zápěstím překonal Budaje, který zřejmě neviděl přes stínícího Turrise. Asistence: Sergej Gončar, Erik Karlsson.
     
    45:07
    Michael Ryder to přehnal se snahou vybojovat kotouč a jde na trestnou lavici.
     
    35:17
    Dumont se snažil před brankou dostat k volnému puku. V tom mu zabránil Sergej Gončar, ale bylo to s faulem. Canadiens budou hrát přesilovou hru.
     
    31:29
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí inkasují ve vlastní přesilovce! Plekanec hledal na zadní tyči Markova, ale ten kotouč nezachytil. Condra s Turrisem se tak vydali do protiútoku, který zakončoval střelou Condra. Budaj sice puk zastavil, ale v té chvíli na něho Plekanec natlačil dojíždějícího KYLA TURRISE a kotouč následně skončil v brance. Sudí se ještě museli poradit s videem a poté gól uznali. Branka připsána Turrisovi. Asistence: Erik Condra.
     
    30:37
    Anderson je doslova ostřelován! Nepustil za svá záda střely Bouillona, Diaze ani Paciorettyho!
     
    29:51
    Také Sens měli na ledě o jednoho hráče více. Síly na ledě se vyrovnají.
     
    29:21
    Domácí mohli v oslabení vyrovnat! Plekanec vybojoval kotouč a vyslal do brejku Armstronga, který svůj samostatný únik neproměnil.
     
    28:15
    Canadiens měli na ledě šest bruslařů, což je samozřejmě porušení pravidel. Dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Ryder.
     
    25:19
    Chris Neil zasáhl soupeře vysokou holí a je vyloučen. Třetí přesilovka Habs v zápase.
     
    21:01
    Přesilová hra pro Montreal! Vyloučen Silfverberg.
     
    20:17
    Hned na začátku druhé třetiny se dostal do brejku obránce Phillips. Naštěstí pro domácí ho vychytal Budaj.
     
    19:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Využitá přesilovka Habs a hlavně gól do šatny! Plekanec vyhrál buly na Markova, který nahrál na modrou P.K. SUBBANOVI a ten golfákem prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:2! Asistence: Andrej Markov, Tomáš Plekanec.
     
    19:24
    Daniel Alfredsson zastavil Moena jen za cenu faulu. Přesilová hra pro Montreal.
     
    14:09
    Bouillon vyloučen za nedovolené bránění Zibanejada, Ottawa bude hrát přesilovku.
     
    12:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    S Montrealem to vypadá zase o něco hůře! Pageau hledal před brankou Condru, který stačil kotouč usměrnit na Budaje jen bruslí. Domácí brankář ale stačil puk pouze ztlumit tak, že mu zůstal ležet vedle betonů, čehož využil dojíždějící CORY CONACHER, jenž pouze doklepával do prázdné branky. Asistence: Erik Condra, Jean-Gabriel Pageau.
     
    09:58
    Chris Neil dostal přihrávku na útočnou modrou a řítil se sám na Budaje. Dobruslit ho však stačil obránce Bouillon a s Neilovým bekhendem si Budaj poradil.
     
    07:13
    Nahození jednoho z domácích beků se odrazilo na hůl Moena, který nedokázal zblízka překonat Andersona. Domácí mají velké šance.
     
    06:16
    Domácí se snaží vyrovnat. Před brankou nejprve operoval Plekanec a po něm nastřelil Bourque dokonce tyčku!
     
    02:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První nebezpečná akce Sens končí gólem! Budaj vyrazil střelu Kassiana pouze před sebe, kde se kotouče ujal ZACK SMITH, který udělal slovenskému brankáři bekhendovou kličku a zasunul kotouč do prázdné branky. Asistence: Matt Kassian, Marc Methot.
     
    01:52
    Další velká možnost domácích! Střelu Dumonta z pravé strany vyrazil Anderson jen k dojíždějícímu Blundenovi, který však nedokázal přetlačit beton hostujícího gólmana!
     
    01:08
    Plekanec připravil gólovou pozici pro Bourquea, který zblízka trefil jen Andersonovu lapačku!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 20. Subban (Markov, Plekanec) – 3. Smith (Kassian, Methot), 13. Conacher (Condra, Pageau), 32. Turris (Condra), 47. Alfredsson (Gončar, Karlsson), 53. Conacher (Zibanejad), 57. Condra (Pageau, Kassian)


    Montreal Canadiens: Budaj (Mayer) – Markov, Subban, Diaz, Gorges, Tinordi, Bouillon – Bourque, Plekanec, Ryder – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Galčenjuk, Halpern, Moen – Blunden, Dumont, Armstrong. Trenér: Michel Therrien
    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Methot, Karlsson, Gončar, Phillips, Cowen, Gryba – Alfredsson, Turris, Michálek – Silfverberg, Zibanejad, Kassian – Neil, Smith, Greening – Condra, Pageau, Conacher. Trenér: Paul MacLean

    Rozhodca: Kozari, Rooney – Cameron, Sharrers