Pittsburgh – NY Islanders 4:0 (kon.) | Montreal – Ottawa 1:6 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:1 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
New York Islanders
cz Piatok 10.05.2013, 01:00Play-off NHL
Partner:
     
    45:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!

    Bleskově využitá přesilovka! Crosby potáhl puk podél pravého mantinelu a poté krásnou bekhendovou žabičkou vybídl ke střele kousek za modrou čárou KRISE LETANGA. Rána obránce domácích prošla nad betonem Nabokova až do branky.
    Asistence: Crosby, Martin
     
    34:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!

    Góly ale padají zatím jen na jedné straně. Úžasnou individuální akcí se prezentoval SIDNEY CROSBY, který z couvajícího Hickyho udělal učedníka a poté sám před Nabokovem zamířil přesně nad pravý beton! Tučňáci vedou už o tři góly.
    Asistence: Iginla, Dupuis
     
    28:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!

    To je smršť od Tučňáků! Skvělé napadání Kunitze se stalo základem střely DOUGLASE MURRAYHO, který jen lehkým nahozením od modré čáry překvapil Nabokova! Puk proskotačil pod rukou ruského brankáře až do branky!
    Asistence: Kunitz, Malkin
     
    27:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!

    Domácí se dostávají do vedení! TYLER KENNEDY se zjevil za obranou Islanders, dostal krásný kolmý pas od Letanga a v situaci sám na Nabokova nezaváhal a prostřelil jej střelou na lapačku!
    Asistence: Letang, Sutter

    Michal Šíma

    Góly a asistencie: 28. Kennedy (Letang, Sutter), 29. Murray (Kunitz, Malkin), 34. Crosby (Iginla, Dupuis), 46. Letang (Crosby, Martin)


    Pittsburgh Penguins: Vokoun – Letang, Martin, Niskanen, Murray, Despres, Orpik– Dupius, Crosby, Kunitz – Iginla, Malkin, Bennett – Cooke, Sutter, Morrow – Adams, Kennedy, Vitale
    New York Islanders: Nabokov (od 45. Poulin) – Strait, Višňovský, Martínek, Hamonic, Hickey, Streit – Boyes, Tavares, Moulson – Okposo, Nielsen, Bailey – McDonald, Aucoin, Grabner – Martin, Cizikas, Joensuu

    Rozhodca: Leggo, O'Rourke – Miller, Wheler