Norwich – Aston Villa 1:2 (kon.) | Tottenham – Southampton 1:0 (kon.) | Swansea – Manchester City 0:0 (kon.)
West Ham – Newcastle 0:0 (kon.) | West Bromwich – Wigan 2:3 (kon.) | Fulham – Reading 2:4 (kon.)
QPR – Arsenal 0:1 (kon.)
koniec
West Ham United
0:0 (0:0)
Newcastle United
Sobota 04.05.2013, 16:00Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na dnes je to odo mňa všetko, no od onlajny.eu zďaleka nie. Sledujte s nami zápasy futbalových líg, ale aj prebiehajúce MS v hokeji. Ja sa na Vás teším už zajtra pri ďalších futbalových prenosoch. Zatiaľ prajem pekný zvyšok dňa. (18:00:35)
     
    Tak zápas medzi West hamom a Newcastlom nám skončil nepopulárnou remízou 0:0. Lepší boli domáci, no tým sa aj napriek obrovskej snahe presadiť nepodarilo. Hostia sa sústredili viac na obranu a tento výsledok teda berú všetkými desiatimi. Čo táto remíza pre oba tými znamená ? Pre domácich nič významné, kedže aj napriek nej ostávajú na 10. mieste ligovej tabuľky. Hosťom získaný bod pomohol, kedže sa posunuli v tabuľke pred Sunderland a pred Wiganom, ktorý je posledným zostupujúcim tímom majú náskok troch bodov. Zachránený však ešte určite nie sú.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Odkopávať od svojej brány bude Elliot, ktorý sa určite nikam ponáhľať nebude. Dá sa očakávať, že krátko po jeho odkope rozhodca toto stretnutie ukončí.
     
    90+3
    Rohový kop pre domácich bol možno poslednou šancou ešte niečo s výsledkom urobiť, no domácim sa z neho nepodarilo nič vyťažiť.
     
    90+2
    Domáci síce chcú tento zápas vyhrať viac, no hostia ich v posledných minútach dobre držia na dištanc.
     
    90+1
    V prvej minúte sa snažil niečo vymyslieť Carrol, no opäť mu nebolo dopriate. Priznám sa Vám, že počas mojej komentátorskej kariéry na onlajnoch, ktorá trvá už niečo cez pol roka, som ešte neodkomentoval zápas, ktorý by skončil bez gólovou remízou. A to každý víkend komentujem slušné porcie zápasov.
     
    90
    Nadstavený čas tohto zápasu sú štyri minúty.
     
    90
    Bežia posledné sekundy riadneho hracieho času a hra je prerušená kvôli ošetrovaniu Collinsa. Túto pauzu privítali aj ostatní hráči, ktorí sa prišli občerstviť.
     
    89
    Po centri Coleho hlavičkoval Carrol do brvna, no aj keby dal gól neplatil by. Domáci útočník bol totiž v ofsajde a navyše aj vo vzduchu fauloval Elliota.
     
    88
    Tioté, ktorý sa celý zápas prezentoval agresívnou hrou, bol za to konečne potrestaný. Videl žlté napomenutie.
     
    87
    K rozohrávke sa postavil práve faulovaný Cole, ktorého center z pokutového územia vyboxoval brankár Elliot.
     
    86
    Diamé posunul na ľavé krídlo Coleovi a ten bol faulovaný. Štandartná situácia pre domáci tím z ľavej strany.
     
    86
    Diamé v defenzíve dobre zasiahol a okamžite vyváža loptu do rýchleho brejku. Keď už sme pri tomto záložníkovi, s obrovským fyzickým fondom, môžme si povedať, že je o neho záujem aj v Manchestri. Do svojho tímu ho vraj chce Alex Ferguson.
     
    84
    Big Sam, ako sa hovorí domácemu koučovi Samovi Allardaycovi, pripravil posledné striedanie v zápase. Ihrisko opustil jeden z najlepších hráčov na pľaci Jarvais, ktorého nahradila domáca ikona Joe Cole.
     
    83
    Podarí sa v posledných minútach riadnej hracej doby, či nadstaveného času ešte jednému z tímov strhnúť víťazstvo na svoju stranu ?
     
    82
    Piaty rohový kop z ľavej strany priniesol nebezpečenstvo pred bránou Newcastlu. Na center si naskočil, kto iný, ako Andy Carrol a jeho hlavičku z pred brankára odvracal Dan Gosling.
     
    81
    Odkopm Tiotému absolútne nevyšiel. Domáci tak vďaka tomu ostávajú na polovici súpera aspoň prostredníctvom autového vhadzovania.
     
    80
    Striedanie aj na domácej strane. Aktívneho Demela na ihrisku nahradil Taylor. Ten sa ešte niečo pokúsi vymyslieť v záverečnej desať minútovke.
     
    78
    Žltú kartu videl za nepríjemný faul hosťujúci stopér Fabricio Coloccini.
     
    77
    Na ihrisko sa v dnešnom zápase predsa pozrie aj Dan Goslin, ktorému miesto na trávniku prenechal Gouffran.
     
    76
    Po páde Nolana si domáci fanúšikovia opäť žiadali pokutový kop. Ani tentoraz však ich prosby a vyčítavé pohľady na Dowda neplatili.
     
    75
    Na druhej strane prehral Tioté šprintérsky súboj s Jarvisom. Lopta skončila za čiarou. Lopta prisúdená West hamu.
     
    73
    Tempo hry nám teraz trošku upadlo. Hra sa síce presúva z jednej strany na druhú, no bez toho, aby si jeden z tímov vypracoval vážnejšiu šancu.
     
    72
    Neviem, či si vy ešte pamätáte súboj Manchestru United proti West hamu ešte za čias keď za diablov dával góly Cristiano Ronaldo. Práve v tomto zápase dal Ronaldo gól po krásnej individuálnej akcii Berbatova, ktorý vtedy v pokutovom území predviedol nádhernú priam hokejovú sťahovačku a potom loptu naservíroval Cristianovi pred prázdnu bránu. Prečo o tom hovorím ? Pretože, podobnú sťahovačku nám teraz predviedol aj Andy Carrol, ktorého následnu strelu po zemi dokázal Elliot zneškodniť. Domáci útočník si však za svoj dnešný výkon presný zásah zaslúži.
     
    71
    Akcia domácich úspešne zastavené a aj keď Coloccinho rozohrávka úplne bezchybná nebola pri lopte ostali hostia naďalej. Vpredu sa však Ameobi presadiť nedokázal.
     
    70
    Domáci tentoraz v ofenzíve rýchlo stroskotali. Loptu majú v moci futbalisti hostí, ktorí sa po tlaku domácich, ktorý ostal nevyužitý, v posledných minútach čoraz viac tlačia dopredu.
     
    67
    V druhom dejstve sme teda videli šance na góly pred oboma bránami, no na otvárací zásah stretnutia stále čakáme. Dočkáme sa ho dnes vôbec ?
     
    66
    Obrovská šanca hostí ostala nevyužitá. Gouffran sa dostal do samostatného nájazdu, všimol si, že Jasskelainen je mimo brány a ľavačkou sa snažil do odkrytej svätyne zakončiť. Napokon sa mu rozjasať fanúšikov hostí nepodarilo. Lopta totiž skončila mimo.
     
    65
    Prvé striedanie aj na strane Newcastlu. Ihrisko opustil Ben Arfa, ktorého miesto zaujal Ameobi.
     
    65
    Domáci si dokázali v poslednej minúte vypracovať niekoľko skvelých šancí, no Newcastle drží and vodou ich brankár Elliot, ktorý najprv skvelým spôsobom vychytal Carrola a v následnom pokračovaní akcie keď s loptu dostala k Jarvisovi, dokázal vytesniť aj jeho strelu ľavačkou.
     
    64
    O'Neilov center odvrátil Taylor len ku Carrolovi, no ten v páde nezakončil.
     
    64
    Domáci majú k dispozícii rohový kop z ľavej strany.
     
    63
    Na prízemný center Nolana z pravej strany si nabiehalo hneď niekoľko hráčov, no loptu napokon do svojej moci spoľahlivo dokázal zachytiť Elliot.
     
    62
    Demel to teraz skúsil prihrávkou na Collisona, ktorý sa však na pravom krídle vo svojej prvej akcii po príchode na ihrisko nedokázal presadiť.
     
    61
    Andy Carrol je všade. Teraz sa ocitol na poliacej čiare, kde dokázal pre svoj tím vybojovať autové vhadzovanie. Domáci tak môžu zaútočiť.
     
    60
    Carrol tentoraz vo vzdušnom súboji neuspel. Loptu chcel sklepnúť pre spoluhráčov prsiami, no proti presile sa mu to nepodarilo.
     
    59
    Prvé striedanie v zápase prichystal domáci tréner. Z ihriska sťahuje Portugalčana Vaz Tého a na jeho miesto posiela čerstvý vietor v podobe Collisona.
     
    58
    Ich snaha však bola zastavená, po tom, čo sa v ofsajdovom postavení ocitol Cissé.
     
    58
    Domáci kapitán Kevin Nolan zablokoval center z ľavého krídla a odvrátil loptu na autové vhadzovanie. V útoku však ostanú hostia.
     
    57
    A opäť Carrol po centri z ľavého krídla. Tentoraz mu však loptu z krídelného priestoru pred bránu neadresoval Jarvis, ale Diamé. Hlavička anglického hrotového hráča sa do brány nevošla ani v tomto prípade.
     
    56
    Ben Arfa rozohral ľavačkou rohový kop z pravej strany a svojim centrom hľadal Taylora. Pred ním loptu odhlavičkoval Demel.
     
    55
    Opäť bol v pokutovom území hostí aktívny Carrol. O tomto útočníkovi Liverpoolu je známe, že pred bránou súpera sa cíti ako ryba vo vode. Dnes mu to tam však zatiaľ padnúť nechce.
     
    55
    Na druhej strane sa snažil Demel hodiť loptu cez Colocciniho a preniknúť do šestnástky. Myšlienka to bola od domáceho hráča dobrá, no to bolo asi tak všetko.
     
    54
    K rozohrávke priameho kopu sa postavil hráč, ktorý si ho aj vybojoval, teda Ben Arfa. Jeho strela ľavačkou síce ponad múr prešla, no bola veľmi slabá a letela rovno do miest, kde stal domáci brankár. ten zasiahol bez problémov.
     
    53
    Ben Arfa sa dostal pred pokutovým územím do obkľúčenia trojice protihráčov. Zdalo sa, že o loptu príde, no dobre si ju pokryl a vybojoval faul na svoju osobu.
     
    52
    Hostia sa ubránili len za cenu odkopu do autu. Do druhého polčasu vybehli lepšie domáci, ktorí sú jasne aktívnejším a lepším tímom.
     
    51
    Takmer identická situácia ako pred pár okamihmi. Diamé posunul na krídlo Jarvisovi, ten sa uvoľnil, ľavačkou odcentroval pred bránu, kde si na loptu naskakoval Vaz Té. Ten padol na zem a domáci sa dožadovali pokutového kopu. Píšťalka Phila Dowda sa však neozbala.
     
    50
    Na druhej strane sa lopta od Tiotého dostala ku Cabayému, ktorý pravačkou bez prípravy vypálil. Jeho strela preletela tesne vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    49
    Po aktivite Diamého, ktorý sa snažil vniknúť do šestnástky sa na ľavom krídle lopty zmocnil Jarvis, ktorý ľavačkou odcentroval pred bránu. Na jeho center si naskočil Carrol, ktorého hlavička sa však do brány nevošla.
     
    48
    Hlavičkový biliard ukončil Cabaye, ktorý loptu podržal na zemi a snažil sa kolmicou vysunúť Gouffrana. Ten bol dobre pokrytý a od lopty odstavený.
     
    47
    Coloccini posunul loptu späť na Ellita, ktorého domáci dobre napádali a tento brankár sa nakoniec dopustil chyby. Loptu odkopol len do autu. Lopta pre domáci celok.
     
    46
    Na druhej strane zastavil domácu akciu verdikt postranného rozhodcu, ktorý odmával ofsajd.
     
    46
    Výkop mali hostia, no o loptu okamžite prišli. Faulu sa dopustil Tioté. Ten to niekedy so svojou agresívnou hrou preháňa.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca Phil Dowd práve ukončil prvý polčas tohto zápasu. Presný zásah sme v ňom nevideli, no príležitosti sme videli na oboch stranách. Najväčšiu šancu zápasu mal hosťujúci Cissé, ktorý už aj domáceho brankára prekonal, no na čiare loptu odkopol O'Brien. Či sa zásahu dočkáme v druhom polčase, sa dozviete v našom online prenose, ktorý bude po prestávke pokračovať.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45
    Z rohového kopu neprišlo pre svätyňu hostí, ktorú stráži Jarvis, žiadne väčšie nebezpečenstvo. Nadstavovať sa bude jedna minútka.
     
    45
    Domáci sa v záverečnej minúte prvého dejstva takmer dostali do peknej šance. Dlhú loptu predĺžil jeden z domácich futbalistov na Jarvisa, ktorý sa ocitol na chvíľku sám v pokutovom území, no okamžite k nemu dostúpil Taylor a nedovolil mu zakončiť. Nasledovať bude rohový kop.
     
    44
    Domáci s loptou na kopačkách na polovici súpera. Hostia sa zatiaľ úspešne bránia a hráčov vo vínových dresoch držia ďaleko od pokutového územia.
     
    43
    Domáci to skúsili nákopom dopredu, kde bol rozbehnutý Carrol a mohol s loptou vniknúť do pokutového územia. Akcia však bola zastavená postranným rozhodcom, ktorý videl domácehu útočníka v ofsajde.
     
    42
    Hostia sa dostali na polovicu súpera prostredníctvom autového vhadzovania, ktoré rozohral Simpson, no hneď po tom o loptu odchovanec Manchestru United prišiel.
     
    41
    Jonas je späť na nohách a my môžme pokračovať v hre. Do konca prvého dejstva nám ostáva už len pár minút a my stále čakáme na otvárací zásah stretnutia.
     
    40
    Domáci teraz zavreli hostí na vlastnej polovici. Po jednom súboji ostal na zemi ležať Jonas a hráči West Hamu tak museli loptu poslať mimo hraciu plochu. Príliš sa im však nechcelo, kedže boli v dobrom ofenzívnom tempe.
     
    39
    Hostia nevedeli ako rozohrať, domáci ich dobre napádali a tak sa lopta dostala až ku brankárovi Ellitovi, ktorého nákop vpred na Cissého bol nepresný.
     
    38
    Coloccini poslal dlhú loptu na Cissého, ktorý ju dokázal zachytiť a poslal ju na krídlo Ben Arfovi. Francúzsky záložník nacentroval loptu do pokutového územia, kde však boli len hráči West Hamu, ktorý loptu odvrátili. Následne sa falu dopustil Tioté.
     
    37
    Situácia to bola pre praváka a k lopte sa aj pravák postavil. Konkrétne to bol Cabaye, ktorý skúsil obstreliť múr, no tento zámer mu nevyšiel. Múr domácich bol pevný.
     
    36
    Ben Arfa bol faulovaný O'Neilom a hostia majú k dispozícii dobrú príležitosť ohroziť domácu svätyňu z priameho kopu.
     
    35
    Demel si narazil loptu a snažil sa uniknúť po pravom krídle. Aj napriek veľkej snahe však loptu v hre nezachytil. Tá mu unikla za postrannú čiaru.
     
    34
    Hra je teraz trošku rozháraná a pravdu povediac nemám príliš o čom písať. Lopta si obe družstvá prekopávajú z jednej strany na druhú.
     
    33
    Opäť sme sledovali súboj Tiotého s Carrolom. Tentoraz si nedovolene počínal domáci útočník. Súboje týchto dvoch futbalistov sledujeme počas celého prvého dejstva.
     
    32
    S loptou mal teraz kontakt aj brankár Newcastlu, Elliot, ktorý ju však odkopol len k hráčom domácich.
     
    31
    Síce sa to dalo z tejto pozície skúsiť aj priamou strelou, rozohrávajúci O'Neil sa rozhodol inak. Loptu nacentroval na zadnú tyč, kde sa však v hlavičkovom súboji presadili hostia a loptu následne zo svojej šestnástky dostali preč.
     
    30
    Tioté si vo vzdušnom súboji počínal proti spomínanému Carrolovi nedovolene. Priamy kop pre domáci tím.
     
    28
    O'Brien bol faulovaný Simpsonom. Pri lopte teda budú futbalisti domáceho celku.
     
    25
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, ku ktorého rozohrávke sa postavil Ben Arfa. Záložník hostí poslal do pokutového územia center, ktorý O'Neil bezpečne odpálil z pokutového územia.
     
    24
    O'Neil nakopol loptu do pokutového územia, no tam sa žiadny hráč v domácich dresoch nepresadil. Očakáva sa to najmä od Carrola, ktorý je dobre stavaný. Ten v šestnástke tentoraz chýbal.
     
    23
    Demel poslal Vaz Tému peknú prihrávku na pravé krídlo, odkiaľ sa prvý menovaný snažil odcentrovať pred bránu. Trafil však len brániaceho hráča Newcastlu.
     
    22
    Hosťujúci útočník Cissé síce krútil hlavou a vyčítavo sa pozeral na čiarového rozhodcu kvôli predchádzajúcej situácii. Hráč hostí mal to totiž pocit, že lopta už bola za čiarou, no postranný rozhodca videl dobre. Keby však videl zle, v zajtrajšom vydaní novín by sme sa mali na , čo tešiť.
     
    21
    Práve sme videli najväčšiu šancu zápasu, o ktorú sa postarali futbalisti Newcastlu. Hostia prešli do rýchleho brejku, ktorý viedol Cabaye a tento špílmachér okamžite vysunul do samostatného nájazdu Cissého. Obávaný ostrostrelec aj prekonal Jaaskelainena, no na čiare loptu vykopol Reid.
     
    20
    Ofenzívna akcia domácich bola úspešne zastavená hráčmi Newcastlu, ktorí sa tak môžu vydať do rýchleho brejku.
     
    19
    Domáci sa pokúsili o priame ohrozenie brány. Vaz Té priťukol Diamému a ten vypálil z prvej. Obrancov hostí pred sebou však neprestrelil.
     
    18
    Hostia sa dopustili faulu a súperovu teda ponúkli na vlastnej polovici štandartnú situáciu,
     
    17
    Domáci sa dostali do obrovskej šance, keď sám v pokutovom území hlavičkoval Vaz Té. Vzrušenie bolo zbytočné, kedže sa jednalo o ofsajdovú pozíciu.
     
    16
    Simpson sa snažil vyviesť loptu po narážačke s jedným spoluhráčom, no neúspešne. Loptu mu zobrali domáci, ktorí si ju teraz vymieňajú na polovici súpera.
     
    15
    Pekná snaha hosťujúceho Ben Arfu, ktorý sa snažil nájsť kolmicou do pokutového územia rozbehnutého Goffrana. Prihrávka bola napokon o čosi dlhšia akoby Francúz potreboval.
     
    14
    Hostia na tú svoju rozohrávku zo zadných radov doplatili. Prihrávku nedokázal spracovať Tioté. Aut pre domácich, ktorí sa takto za darmo dostali na súperovu polovicu.
     
    13
    Ďalšia akcia Newcastlu začína až od stopérov, konkrétne od Colocciniho.
     
    10
    Priamy kop si vzal na starosť Ben Arfa, ktorý ľavačkou vyslal veľmi prudkú strelu, tá skončila nad bránou. Jaaskelainen zasahovať nemusel, ale radšej všetko istil.
     
    9
    Joey O'Brien zastavil Taylora nedovoleným spôsobom a hostia dostanú výhodu.
     
    6
    Diamé sa dostal až do šestnástky, kam dostal kolmicu. Potom si loptu pripravil na strelu a zakončil, ale Elliot zasahovať nemusel, pretože strelecký pokus skončil nad bránou.
     
    5
    Elliot veľmi nepresne rozohral a loptu zachytil Vaz Té, ale nedokázal ju spracovať.
     
    3
    O'Neil sa dokázal uvoľniť, prezentoval sa nepresnou prihrávkou. Nasledovať bude autové vhadzovanie v prospech hostí.
     
    1
    Po faule zahrával kop Ried, odcentroval loptu do pokutového územia. Jeho spoluhráči trikrát hlavičkovali, ale ani jeden z týchto pokusov neohrozil bránu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Newcastle United sa nachádza na 17. mieste, čo je len jedno miesto nad pásmom zostupu. Pád do nižšej súťaže však už hosťom asi nehrozí, kedže osemnásty Wigan na nich stráca až päť bodov. Straky získali v doterajšom priebehu 37 bodov, za desať výhier a sedem remíz. Na prázdno odchádzali z boja v osemnástich prípadoch. V posledných piatich kolách hostia bodovali iba dva krát, z toho na plno len raz. Až tri zápasy prehrali. Minulý víkend privítali na svojom trávniku FC Liverpool, od ktorého dostali výprask, 0:6. Hosťom sa vonku vôbec nedarí. V štatistike súbojov na súperových ihriskách sú na predposlednom mieste. Vyhrať sa im podarilo v roli hosťujúceho tímu len raz.
     
    Londýnsky klub sa nachádza presne v strede tabuľky, na 10. mieste. V doterajšom priebehu získali 42 bodov, za jedenásť výhier a deväť remíz. Ako porazení, odišli z boja pätnásť krát. Z posledných piatich zápasov síce domáci bodovali až v štyroch prípadoch, no naplno to bolo len raz. Jeden bod získali tri krát a raz aj všetky tri stratili. V minulom kole cestovali Kladivári do Manchestru, kde na Erihad stadium podľahli domácemu City 1:2. West Ham je doma silným tímom a tak je proti trápiacemu sa Newcastlu v tomto zápase favoritom.
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových priaznivcov pri online textovom prenose zo zápasu anglickej Premier League. Tá tento víkend ponúkne už svoje 36. pokračovanie v tejto sezóne. Spoločne sa bližšie pozrieme na dianie v Upton Parku, kde domáci Kladivári – West Ham United privítajú Straky z Newcastlu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   9. O'Brien (WHU) – 78. Coloccini (NEW), 88. Tioté (NEW)


    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins, Reid, O'Brien ─ Diamé, O'Neil ─ Vaz Té, Nolan, Jarvis ─ Carroll.
    Newcastle United: Elliot ─ Simpson, Taylor, Coloccini, Yanga-Mbiwa ─ Ben Arfa, Cabaye, Tiote, Gouffran, Gutierrez ─ Cisse.

    Rozhodca: Dowd ─ Ganfield, Wilkes