Švédsko – Fínsko 2:1 (kon.) | Česko – Rusko 1:2 (kon.)
koniec
Česko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Rusko
cz Nedeľa 28.04.2013, 18:00 • KAJOT ARENA, Brno • Euro Hockey Tour
Partner:
     
    Loučím se dnes naposledy v této sezóně z brněnské haly. Opět se budu těšit zhruba v srpnu, kdy začíná příprava brněnské Komety. Pro dnešní den je to tedy vše a můžeme si jen přát, aby česká reprezentance na mistrovství světa ukázala daleko lepší výkon, než na tomto turnaji v Brně. Pěkný zbytek víkendu a na počtenou. (20:23:32)
     
    Nejlepší hráči utkání: Tomáš Hertl – Konstantin Barulin.
     
    Je to tak. Boj o první místo se nám nepodařil a v celém seriálu EHT končíme na druhém místě. Rusové si připisují triumf v této celosezónní soutěži.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Bohužel jsme ztratili pásmo a už se do něj nedostali. Vypadá to, že i v tomto zápase nedokážeme bodovat.
     
    59:32
    Zkusíme to v šesti bez brankáře, Salák je pryč ze své klece.
     
    59:32
    Nyní chytá nahození Novotného a Salák odjíždí ven z brány. Zkusíme to v šesti. Alois Hadamcizk si nemůže vzít oddechový čas, rozhodčí proto urgují českou střídačku, aby si pospíšila s nasazením hráčů na led.
     
    59:06
    Máme pásmo a začínáme mít i tlak. Dvě střely Tenkráta ale Barulin dokázal vyrazit.
     
    58:28
    Český tým je v plném počtu, času na vyrovnání už mnoho není.
     
    57:36
    Utkání je vyprodáno, 7200 diváků je v Rondu, současné KAJOT ARENĚ.
     
    57:09
    Nikulinova bomba od modré se jen otřela o zadní mantinel a kotouč je pryč z třetiny. Rusové musí začít od svého brankáře.
     
    56:19
    Ivan Rachůnek vyloučen za hákování a naše naděje alespoň na vyrovnání jsou zase o něco víc oslabeny.
     
    55:15
    Hledá se střelec, celý turnaj máme problémy s koncovkou a dnešek je toho důkazem. Se Švédskem za nula, dnes zatím pouze jedna branka. To je proklatě málo na to, abychom Rusko porazili.
     
    54:13
    Šance pro Rusko, které mohlo zvýšit skóre. Petrov dostal ideální pas před bránu od Těreščenka a jen díky Salákovi, který se roztáhl v brankovišti a náš protivník třetí gól naštěstí nepřidává.
     
    53:29
    Rusové nic moc nevymyšlí a ihned pálí z každé pozice. Salákovu pozornost prověřil Kirill Petrov, který byl zároveň vyhlášen nejlepším střelcem turnaje.
     
    52:57
    Čáslavova nepřesná střela nás vyhání z útočné třetiny a tuhý boj pokračuje.
     
    51:39
    Po poměrně hluché pasáži jsme sledovali obrovskou šanci českého týmu. Velká škoda, že Koukal nedokázal zhodnotit perfektní přihrávku Ivana Rachůnka před bránu. Koukal zvolil rychlou střelu mezi betony. Barulin však jeho záměr vystihl.
     
    50:33
    Hra přerušena, buly v naší útočné třetině.
     
    49:40
    Něco málo přes deset minut do konce základní hrací doby a stále je to z našeho pohledu marný boj. Těžko se dostáváme do nějakého soustavnější tlaku. Rusko je třeba pochválit za dobrou činnost v defenzivě.
     
    49:01
    Vhazování ve středním pásmu, stále je stav příznivější pro našeho soupeře, jenž kráčí za vítězstvím v celém seriálu EHT.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 5. Rachůnek I. (Koukal, Rachůnek T.) – 24. Averin (Kuzněcov), 40. Petrov


    Česko: Salák (Francouz) – Voráček, Čáslava (A), Trončinský, Nakládal, Mojžíš, Kolář, Kubát (Linhart) – Pech, Novotný (C), Kašpar – Hertl, Vrána, Tenkrát (A) – Gulaš, Kovář, Vondrka – T. Rachůnek, Koukal, I. Rachůnek – Sekáč. Trenér: Alois Hadamczik.
    Rusko: Barulin (Košečkin) – Rjasenskij, Nikulin (C), Birjukov, Medvěděv, Denisov, Bělov, Zajcev, Rylov – Mozjakin, Těreščenko (A), Petrov – Popov, Tichonov, Perežogin – Plotnikov, Svitov (A), Kokarev – Averin, Kazionov, Kuzněcov – Šipačev. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.

    Rozhodca: Nord, Sjoqvist – Gebauer, Lederer.

    Diváci: 7200