Poľsko – Estónsko 5:3 (kon.) | Rumunsko – Litva 2:1 (kon.) | Holandsko – Ukrajina 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Holandsko
2:3 (2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)
Ukrajina
cz Štvrtok 18.04.2013, 19:00 • Stadion Družba, Doněck. • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B
Partner:
     
    62:47
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A je tady konec utkání, který zařídilo nejprve skvělé napadání Torjanyka, který obral o kotouč v rohu De Jonga a následně jej přehrál na OLEGA TYMČENKA a ten sám před Oosterwijkem nezaváhal, poslal kotouč nad beton a ukořistil tak druhý bod navíc pro Ukrajinu! Asistence: Olexander Torjanyk.
     
    52:27
    Alexander Materjuchin (UKR) oslabuje svůj celek právě v momentě, kdy se nadechoval k náporu. Vyloučen je konkrétně na podražení.
     
    47:15
    Pobjedonostsev vypálil z voleje a jeho ránu skvostným semaforem zpacifikoval dnes úžasně chytající Oosterwijk!
     
    42:15
    Velká šance Ukrajiny, kdy se uvolnil Tymčenko, který následně našel Materjuichina, jehož švihová rána skončila na Oosterwijkovi.
     
    40:47
    Oosterwijk byl na místě, kdy střílel Varlamov!
     
    38:30
    Blagij se dostal nadvakrát do velké šance, kdy pokaždé vystřelil, pouze do Oosterwijka. Následně dorážel Bondarjev, ale brankář Holandska je na místě!
     
    37:09
    Bude se hrát 4 na 3! V útočném pásmu zbytečně fauloval Ivy van den Heuvel (NED), který míří na dvě minuty za držení hole.
     
    36:25
    Bude se hrát 4 na 4. Na dvě minuty míří Steve Mason (NED).
     
    36:25
    Ukrajinci nyní prováhali obrovskou příležitost ve vlastním oslabení! Blagij s Varlamovem uháněli sami na Oosterwijka! Ale zpětná přihrávka Blagije už přišla příliš pozdě!
     
    35:21
    Tulipány budou hrát další přesilovou hru. Na dvě minuty za nedovolené bránění míří Rjabenko (UKR).
     
    33:16
    Velká šance na nizozemské straně! Opět to byl Kevin Bruijsten, který se po přihrávce od Demelinna ocitl sám před Napněnkem, ten vyrazil ramenem!
     
    32:29
    Michnov se v nájezdu 2 na 1 po přihrávce Zacharenka neprosadil. Oosterwijk skvěle zasáhl!
     
    29:58
    Vyloučení na straně Ukrajiny a Nizozemci mohou opět zužitkovat výhodu k vedení. Na trestnou lavici za faul loktem míří Roman Blagij (UKR).
     
    29:44
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Velký tlak Ukrajiny končí zaslouženým vyrovnáním! Materjuchin objel branku a nahodil kotouč do skrumáže, kde se nejlépe orientoval OLEG TYMČENKO a tečí srovnává krok! Asistence: Alexander Materjuchin, Oleg Šafarenko.
     
    28:20
    Střelec prozatím jediné branky Ukrajiny Andrej Michnov způsobil svým krásným průnikem ze strany na střed velký tlak svého celku! Ljuftkevič pálil od modré, Torjanyk následně dorážel, ale Oosterwijk drží nizozemské akcie nad vodou!
     
    27:21
    Ronald Wurm se společně s van Slounem dostal do přečíslení 2 na 1! Rozhodl se pro střelu z levého kruhu, po které si další zákrok připsal Napněnko. Nizozemci mohli jít zpět do dvoubrankového vedení.
     
    25:37
    Další velké chvíle bratří Bruijstenů! Kevin nejprve trefil rameno Napněnka a následně Mitch nepřehodil poskakující kotouč na brankovišti!
     
    24:50
    Vylučuje se na straně Ukrajiny. Oleg Tymčenko (UKR) na dvě minuty za podražení.
     
    21:29
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    A domácí se dostávají zpět na dostřel jediné trefy! Arťjom Bondarjev nastřelil kotouč na Oosterwijka, který kotouč neudržel a následně jej do branky doslova dobil ANDREJ MICHNOV, k radosti celé arény Družba. Asistence: Arťjom Bondarjev, Olexander Torjanyk.
     
    21:15
    Maxim Kvytčenko byl podražen van den Heuvelem (NED), který si půjde odsedět dvě minuty. Bude z toho zkrácená dvojnásobná výhoda, jež potrvá 6 sekund.
     
    18:32
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tohle nečekal nikdo! Průnik naturalizovaného Kanaďana STEVA MASONA mezi třemi bránícími byl opravdu skvostným. Co však bylo ještě pohlednějším? Zakončení. Tulipán se tváří v tvář postavil Napněnkovi, poslal mu kotouč do šibenice a následuje radost! Asistence: Raphael Joly, Nick De Jong.
     
    14:49
    Zkušenosti Sergeje Varlamova nyní mohly znamenat vyrovnání! Útočník Donbassu Doněck si podržel kotouč až do té doby, kdy viděl zcela volného Kvytčenka, který sám před Oosterwijkem selhal!
     
    13:18
    Velká příležitost na straně Ukrajiny. Zacharenko prostrčil na modré Pietrangovskému, který následně trefil rameno Oosterwijka!
     
    11:25
    Krásná akce Nizozemců. Raphael Joly vytáhl puk ze skrumáže u mantinelu, vyjel s ním a předal jej na zlatém podnose Stevu Masonovi, který však nechal vyniknout Napněnka!
     
    10:47
    Volodymyr Aleksijuk (NED) jde pykat na dvě minuty za vražení. Šance pro Oranjes na zvýšení náskoku.
     
    06:54
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    No a to je studená sprcha pro domácí Ukrajinu, která po řadě šancí inkasuje v oslabení! A to zásluhou krásné individuální akci MITCHE BRUIJSTENA, který vypálil z levého vrcholku kruhu a posílá Tulipány do vedení! Asistence: Ivy van den Heuvel, Kevin Bruijsten.
     
    05:15
    A jakmile skončila první přesilová hra Ukrajiny, začne hned druhá. Na dvě minuty za vysokou hůl půjde pykat Dax van den Velden (NED).
     
    02:55
    Bude se poprvé vylučovat. Velký tlak Ukrajiny vyústil v nedovolené bránění Nicka De Jonga (NED).
     
    02:18
    Velké šance domácí Ukrajiny! Michnov pálil do betonů Oosterwijka, který pak řešil další dva nájezdy Aleksijuka. Nizozemský brankář úspěšný!

    Dominik Tobola

    Góly a asistencie: 7. M. Bruijsten (Heuvel, K. Bruijsten), 19. Mason (Joly, De Jong) – 22. Michnov (Bondarjev, Torjanyk), 30. Tymčenko (Materjuchin, Šafarenko), 63. Tymčenko (Torjanyk)


    Holandsko: Oosterwijk (Mollen) – De Jong, van den Velden, Smid, van Iersel, Overweg, Staats – Joly, Potsma, Mason – K. Bruijsten, M. Bruijsten, Demelinne – van Sloun, Wurm, Houkes – van den Heuvel, Natte, Hagemeijer – van Hullen.
    Ukrajina: Napněnko (Jačnyk) – Pobjedonostsev, Ljuftkevič, Polonystskij, Petruchno, Rjabenko, Aleksijuk, Borysenko – Šafarenko, Tymčenko, Materjuchin – Varlamov, Kvytčenko, Blagij – Michnov, Torjanyk, Bondarjev – Zacharenko, Nymenko, Pietrangovskij.

    Rozhodca: Michael Hicks (GBR) – Rene Jensen (DEN), Frederic Monaie (BEL).

    Diváci: 3797