Pittsburgh – Montreal 6:4 (kon.) | Boston – Buffalo 2:3 (0:1 po s.n.) | Calgary – Detroit 3:2 (kon.)
Anaheim – Columbus 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
Anaheim Ducks
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
cz Štvrtok 18.04.2013, 04:00 • Honda Center • NHL
Partner:
     
    62:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Ale jeden z týmů nakonec přece jenom chybu udělal a ke smůle domácích fanoušků, byl to Anaheim! Selänne chybuje při rozehrávce ve středním pásmu, puk získává důrazný Foligno, který udělal ještě jednu kličku obránci, z levého křídla lehce nahazuje přímo na připravenou hokejku FJODORA ŤJUTINA, který mění směr puku tak, že mezi betony Fastha míří přímo do branky! Asistence: Nick Foligno, Marian Gáborík.
     
    59:48
    Obrana Ducks se brání "zuby-nehty" a vypadá to, že se ubrání.
     
    59:04
    Jack Johnson střílí z levé strany, nebezpečná střela, Fasth opět chytá.
     
    57:52
    Pozor, přesilová hra končí Anaheimu končí! Bude se hrát ve čtyřech na obou stranách, domácí špatně střídají, na ledě bylo šest hráčů Ducks!
     
    56:37
    Vylučuje se, Jack Johnson nedovoleně brání Palmieriho, hosté se budou bránit v oslabení!
     
    49:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté ale přece jenom vyrovnávají! MATT CALVERT "číhá" před Fasthem, odráží se k němu puk po střele Dubinskyho, který obkroužil branku a snažil se zakončit z pravé strany, Fasth vyráží přímo ke Calvertovi, který se trefuje přesně! Asistence: Brandon Dubinsky, Dalton Prout.
     
    49:34
    Jack Johnson najíždí do útočného pásma z levé strany, dostává přesnou přihrávku, střílí "z první", dělovku snad ani Fasth nevnímá a zvoní tyč!
     
    45:54
    Fantastický Fasth, to byla neskutečná dělovka Johnsona z pravé strany, z kruhu pro vhazování, Fasth máchl lapačkou a chytá, excelentní zákrok!
     
    45:32
    A již to neplatí, Columbus si zahraje přesilovou hru čtyři na tři, Corey Perry hákuje a je vyloučen na dvě minuty.
     
    44:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Smolný okamžik pro Blue Jackets! DAVID STECKEL se dostává do zakončení z levé strany, puk se však odrazil od Bobrovskyho, nikdo však nevěděl kam, až najednou zapadl za zády gólmana a před zírajícím Prospalem přímo do branky! Neskutečný gól! Asistence: Kyle Palmieri, Sheldon Souray.
     
    38:23
    Dubinsky ujíždí po pravém křídle, není důsledně bráněn a má dost času na střelu, Fasth možná ani neví jak, ale vyrážečkou vytěsňuje puk vedle branky!
     
    36:38
    Ano, je to tak, na trestnou lavici míří domácí Souray a hostující Boll, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    36:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    A sám BLAKE COMEAU, který má největší zásluhu na tom, že se Blue Jackets dostali před Fastha, dává vyrovnávací branku, když si nabruslil před branku Ducks tečuje střelu Wisniewskiho z pravé strany, puk proklouzl mezi betony Fastha do brány, je vyrovnáno! Asistence: James Wisniewski.
     
    18:21
    Perry nedovoleně atakuje Ťjutina, Columbus si zahraje první přesilovou hru.
     
    11:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks využívají přesilovou hru, stačilo jim na to šest vteřin, SAMI VATANEN si sjel z levé strany blíže k brance a ze středu levého kruhu pro vhazování přesnou střelou překonává Bobrovskyho. Asistence: Ryan Getzlaf, Corey Perry.
     
    11:31
    Blake Comeau je dalším potrestaným hráčem Columbusu, který si půjde odpykat dvouminutový trest, domácí si zahrají další přesilovou hru.
     
    08:42
    Umberger v samostatném úniku, ale Fasth chytá!
     
    07:01
    Bude se poprvé vylučovat, Ťjutin nezachytil únik Etema, kterého musí zastavit pouze za cenu nedovoleného zákroku.
     
    06:25
    Blue Jackets ve třetině Ducks, střela Atkinsona z levé strany od modré, zazněla tyč, hosté již zvedali ruce nad hlavu, ale gól to není, puk se odráží od tyčky, správné posouzení rozhodčím.
     
    04:34
    Václav Prospal nachází z levé strany Gáboríka, který pálí z mezikruží, Fasth chytá, první dobrá gólová šance.

    Martin Dvořák

    Góly a asistencie: 12. Vatanen (Getzlaf, Perry), 45. Steckel (Palmieri, Souray) – 37. Comeau (Wisniewski), 50. Calvert (Dubinsky, Prout), 63. Ťjutin (Foligno, Gáborík)


    Anaheim Ducks: Fasth (Hiller) –Vatanen, Allen, Beauchemin, Souray, Lovejoy, Lydman – Perry, Getzlaf, Palmieri – Beleskey, Lombardi, Selänne – Cogliano, S. Koivu, Ryan – Steckel, Winnik, Etem
    Columbus Blue Jackets: Bobrovsky (Leighton) – Nikitin, Prout. Erixon, Wisniewski, Ťjutin, Johnson – Umberger, Johansen, Foligno – Prospal, Letestu, Gáborík – Comeau, MacKenzie, Boll – Calvert, Dubinsky, Atkinson

    Rozhodca: Jackson, Lee – Henderson, Pancich

    Diváci: 15074