Olomouc – Chomutov 2:3 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Olomouc
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1)
Piráti Chomutov
cz Piatok 05.04.2013, 18:10 • Zimní stadion Olomouc. Kapacita: 5.500 míst. • Baráž o ELH (CZ)
Partner:
     
    60:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští rozhodují o osudu utkání! Další střelecký pokus od modré LUKÁŠE PULPÁNA končí za zády olomouckého gólmana. Asistence: Milan Kraft.
     
    59:43
    Mrázek nastřelil tyč olomoucké branky!
     
    59:01
    Chomutov má velkou šanci rozhodnout utkání, zahraje si totiž přesilovou hru. Lukáš Kucsera je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    56:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští srovnávají pár minut před koncem základní hrací doby průběžný stav! Sikora našel zpoza brány MICHALA DŮRASE, který propálil Kašíka. Asistence: Marek Sikora, Brett Palin.
     
    53:47
    Chomutovští budou hrát ve čtyřech. Za hru vysokou holí je potrestán na dvě minuty Tomáš Káňa.
     
    48:36
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora otáčí vývoj zápasu a ujímá se vedení! Olomoučtí se dostali do rychlého protiútoku, MICHAL VODNÝ si vyměnil puk s Kolouchem, a první jmenovaný poté přesně propálil Hanuljaka. Asistence: Petr Kolouch.
     
    47:20
    Ministr pálil z pravého kruhu, odražený puk se opět odrazil k olomouckému hráči, který trefil zvedajícího se Hanuljaka do masky! Chomutov nyní přežívá obrovský nápor domácích!
     
    46:44
    Ministr se ocitl tváří v tvář Hanuljakovi, poté se ještě snažil nahrát do lepší pozice Řípovi, který však nedokál chomutovského brankáře překonat!
     
    45:27
    Rozjetý Kolouch mohl ujíždět na Hanuljaka po levé straně kluziště, byl však faulován. Martin Šagát je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    43:50
    Po Selingrově ztečovaném pokusu se puk dostal ke Kucserovi, který přímo před Hanuljakem přestřelil!
     
    39:07
    Dvě obrovské šance Hanáků v krátkém sledu! Kucsera i Kucharczyk se ocitli bezprostředně osamocení před Hanuljakem, ani jeden olomoucký útočník ale nedokázal překonat gólmana Pirátů!
     
    Dnešní utkání sleduje na olomouckém zimním stadionu 4523 diváků.
     
    34:35
    Další početní výhoda pro Moru. Za podražení si dvě minuty vykoledoval hostující gólman Miroslav Hanuljak, trest za něj odpyká Michal Důras.
     
    30:48
    Zleva střílel na Hanuljaka Rác, jeho pokus chomutovský gólman vyrazil poouze ke Kolouchovi, ten však napůl odkrytou branku trefit nedokázal a puk skončil opět u Hanuljaka. Olomoučtí jsou nyní ve velkém tlaku.
     
    24:57
    Podruhé v utkání si zahrají přesilovou hru Kohouti. Vojtěch Kubinčák je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    21:58
    Třetí přesilová hra pro Chomutov. Martin Janáček odchází na dvě minuty na trestnou za hru vysokou holí.
     
    19:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Mora srovnává průběžný stav utkání! Hned na úvod přesilovky si vzal puk na modré domácí kapitán JAKUB BARTOŇ a nikým neatakován vypálil bombu, která skončila až za zády bezmocného Hanuljaka. Asistence: Jiří Ondrušek, Lukáš Kucsera.
     
    13:53
    Piráti si podruhé zahrají přesilovou hru, Radim Kucharczyk je vyloučen na dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    12:20
    I Hanáci teď měli blízko ke gólové radosti! Lhotského střela od modré se odrazila od mantinelu přímo před překvpaného Hanuljaka, po kotouči se užuž natahoval Králík, na poslední chvíli hostující obrana odpálila puk do bezpečí.
     
    09:30
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Domácí Milan Ministr je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    09:19
    Gólová šance Chomutova! Michal Důras dostal výbornou přihrávku do samostatného úniku, Kašíkovi chtěl po blafáku puk zasunout mezi betony, olomoucký brankář ho ovšem vychytal!
     
    06:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je tu úvodní branka zápasu a vedení se ujímají Chomutovští! K překvapení domácích fanoušků se po nahození JAROSLAVA KŮSE z pravého kruhu kotouč neocitl v Kašíkově lapačce, nýbrž až za jeho zády. Pro Kůse to je tak první branka v barážových bojích. Asistence: Martin Rýgl, David Hruška.
     
    00:20
    Obrovská šance Pirátů! Chomutovští jeli dva na jednoho, Pulpán dostal přihrávku víceméně před prázdnou bránu, poskakující puk však nedokázal trefit, a Hanáky od inkasované branky zachránil kapitán Bartoň, který kotouč odpálil z brankoviště pryč.

    Luděk Stránský

    Góly a asistencie: 20. Bartoň (Ondrušek, Kucsera), 49. Vodný (Kolouch) – 7. Kůs (Rýgl, Hruška), 57. Důras (Sikora, Palin), 61. Pulpán (Kraft)


    HC Olomouc: Kašík (Halász) – Bartoň (C), Ondrušek, Kříž, Staněk, Janáček, Valenta, Kadela, Lhotský – Kucharczyk, Kucsera, Selingr – Rác, Kolouch, Vodný – Králík, Řípa, Herman – Diviš, Ministr, Švaňhal.
    Piráti Chomutov: Hanuljak (Řehoř) – Mrázek, Rutta, Palin, Trefný, Stehlík, Rýgl, Bartejs, Pulpán – Jíra, Divíšek, Kubinčák – Šagát, Kraft (C), Káňa – Důras, Sikora, Hromas – Hruška, Kůs, Procházka.

    Rozhodca: Lacina, Šindler – Barvíř, Blümel