Čeljabinsk – Kazaň 5:6 (po pr.)
koniec po predl.
Traktor Čeljabinsk
5:6 (2:1, 2:2, 1:2 - 0:1)
Ak Bars Kazaň
Štvrtok 28.03.2013, 14:00 • Traktor-Arena, Čeljabinsk (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    76:48
    Kazaň dala gól!
    Hráči Kazane napokon rozhodujú o svojom treťom triumfe v sérii až v predĺžení! Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Medvedeva sa k puku na ľavej strane dostal DANIS ZARIPOV, ktorý si položil gólmana Garnetta na ľad a následne ho nekompromisnou delovkou prekonal. Asistenciu si pripisuje Jevgenij Medvedev.
     
    71:59
    Kuznecov sa dostal do fantastickej gólovej šance na ľavej strane, keď jeho prvú strelu gólman Barulin vyrazil, no kazaňský gólman napokon nezaváhal, v správnej chvíli sa premiestnil a puk napokon svojím rozkrokom vyrazil do bezpečia!
     
    69:17
    Kosticyn ihneď po vhadzovaní nekompromisne strieľal z medzikružia, no jeho delovka skončila len na pravej žŕdke kazaňskej brány, odkiaľ sa puk odrazil von z bránkoviska.
     
    68:48
    Kuznecov držal puk napravo od brány hosťujúcej Kazane niekoľko sekúnd a nebezpečne s ním pohyboval zo strany na stranu. Následne sa však hráči Kazane zmocnili puku a predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    61:28
    Gólman Barulin predviedol dva skvelé zákroky, keď najskôr zblokoval strelu Kontiolu a následen zneškodnil aj delovku od Jakucenju! Následne ešte založil rýchly útok Kazane.
     
    57:50
    Katičev tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Barulin jeho delovku zachytil medzi svojími betónmi! Na rade je teda vhadzovanie pred bránou Kazane.
     
    55:36
    Kazaň dala gól!
    Je vyrovnané! Po prečkatom štvorminútovom oslabení sa hráči Kazane nabudili a dokázali vyrovnať! Po fantastickej prihrávke od Tereščenka sa k puku pred gólmanom Garnettom dostal LAURIS DARZINŠ, ktorý svojou delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Čeljabinska žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexej Tereščenko.
     
    55:08
    Kazaň dala gól!
    Obrana Čeljabinska opäť jemne zaspala, a to skvele využil hosťujúci ALEXEJ MOROZOV, ktorý si nakorčuľoval na hranicu ľavého kruhu a skvelou strelou zápästím vymietol ľavý horný roh Garnettovej brány. Gólman Čeljabinska nemal naozaj žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jevgenij Medvedev.
     
    53:27
    Z pravej strany tvrdo zakončoval Popov, no jeho nekompromisný projektil sa od ľavej žŕdky kazaňskej brány odrazil len do medzikružia. Tam už puk obrancovia Kazane upratali do bezpečia.
     
    49:59
    Na rade je presilová hra pre Čeljabinsk. Na dve plus dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Danis Zaripov,
     
    Ospravedlňujeme sa za niekoľkominútový výpadok online prenosu, no v našom admin systéme sme mali "syntax error", ktorý nám nedovolil komentovať zápasy.
     
    49:22
    Čeljabinsk dal gól!
    Enormná aktivita domácich v tretej tretine sa pretavila aj do gólovej podoby pri avízovanom vylúčení! Jakucenja napriahol svoju hokejku na ľavej strane a tvrdo vypálil. Jeho delovku ešte stečoval PETRI KONTIOLA, ktorý nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu na úspešný zásah. Asistenciu si pripisuje Maxim Jakucenja.
     
    42:29
    Na rade je presilová hra pre hosťujúcu Kazaň. Na dve minúty si z domácich hráčov odchádza sadnúť Razin, ktorý sa previnil držaním.
     
    39:04
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hokejisti napokon využívajú aj túto presilovú hru a opäť sa dostávajú do vedenia! Puk na úrovni kazaňskej brány získal Čistov, ktorý skvelou prihrávkou našiel Kuznecova. Ten puk posunul na JANA BULISA, ktorý už svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Barulina. Tomu strela letela presne ponad ľavé rameno. Asistencie si pripisujú hráči Jevgenij Kuznecov a Stanislav Čistov.
     
    38:00
    Na rade je ďalšia presilová hra pre domáci Traktor. Na dve minúty si odchádza sadnúť obranca Kazane – Zacharčuk, ktorý sa previnil seknutím domáceho Antipova.
     
    37:28
    Na druhej strane opäť skvele zapracoval gólman Garnett, ktorý zneškonil tvrdú delovku z medzikružia, ktorú si pre neho pripravil hosťujúci Obuchov.
     
    36:48
    Čeljabinsk dal gól!
    Je vyrovnané! Domáci hráči Čeljabinska využili presilovú hru po vylúčení Chomitskeho! Po peknej prihrávkovej kombinácii sa k puku za pravým kruhom dostal obranca Deron Quint, ktorý svojou delovkou našiel hokejku JANA BULISA! Tá bez problémov stečovala puk za chrbát gólmana Barulina, ktorému puk prepadol pomedzi do brány okolo betónov. Asistencie si pripisujú hráči Deron Quint a Dmitry Rjabykin.
     
    36:08
    Na rade je presilová hra pre Traktor Čeljabinsk. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť hosťujúci obranca Chomitsky.
     
    35:59
    Ničuškin si tentokrát dovolil poriadnu lahôdku! Po skvelej prihrávke od Golubeva si zneškodnil obrancu Chomitskeho efektívnou kľučkou, no gólman Barulin skvele zasiahol svojím ľavým betónom, ktorým puk vyrazil do bezpečia!
     
    34:51
    Garnett opäť poriadne zahviezdil! Po nebezpečnej prihrávke od Morozova na ľavú stranu sa k zakončeniu dostal Kapanen, no gólman Traktora jeho delovku v páde zachytil medzi svojími betónmi.
     
    33:07
    Domáci gólman Garnett si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát zachytil skvelú krížnu prihrávku od Tereščenka z pravej strany, ktorá by v inom prípade našla nebráneného Petrova na strane ľavej.
     
    26:19
    Kazaň dala gól!
    Hosťujúci hokejisti Kazane otáčajú zápas vo svoj prospech! Po fantastickej prihrávkovej kombinácii medzi Kuljašom a Golubevom sa druhý menovaný rozhodol poslať ďalšiu prihrávku na ľavú stranu pred ARTJOMA LUKOJANOVA, ktorý svojím lobom nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Denis Golubev a Denis Kuljaš.
     
    25:02
    Gólman Garnett si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď svojím švihom ukryl delovku z pravého krídla od Petrova vo svojej pozornej lapačke. K tomu pridal aj skvelý gymnastický premet, po ktorom sa jeho brána posunula.
     
    24:33
    Kazaň dala gól!
    Je vyrovnané! Domáci poriadne zaváhali vo svojej defenzíve a zabudli na DENISA KULJAŠA, ktorý sa takmer osamotený presúval po ľavom krídle a z ľavého kruhu svojou delovkou nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Dokorčuľovať ho chcel ešte Katičev, no na tohto obrancu Kazane bol prikrátky. Bez asistencií.
     
    23:51
    Hosťujúci Petrov získal puk za bránou domáceho celku, obkorčuľoval si ju a z medzikružia tvrdo zakončil. Jeho delovka však bola zblokovaná len za bránu gólmana Garnetta.
     
    19:37
    Karpov sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď gólman Barulin vyšiel zo svojej brány príliš ďaleko a pred Karpovom stála už len odkrytá brána, no jeho nedôraznú strelu dokázal kazaňský gólman svojími rukami napokon ešte vytlačiť do rohu klziska.
     
    18:40
    Kazaň dala gól!
    Gól napokon platí! Kapanen sa s pukom dostal za bránu domáceho celku, následne si ho vymenil s ALEXEJOM MOROZOVOM, ktorý si našiel priestor pred bránou domáceho celku a skvelou "strelou" v znení svojej rukavice prekonal bezmocné betóny gólmana Garnetta. Kazaň teda využila túto presilovú hru už po ôsmich sekundách. Kapanenenova prihrávka bola pred Morozova zblokovaná, a tak je tento gól bez asistencií.
     
    18:40
    Kazaň dala gól!

    Alebo nie? Ešte sa bude telefonovať!
     
    18:32
    Na rade je prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jevgeny Kuznecov, ktorý sa previnil hákovaním. Kazaň si teda zahrá v početnej výhode.
     
    17:55
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Morozov, no gólman Garnett bol v strehu a puk zachytil vo svojej pozornej lapačke! Následne sa bude vhadzovať po Garnettovej pravici.
     
    15:44
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hráči Čeljabinska ukázali svoju enormnú ofenzívnu snahu a napokon sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po peknej krátkej prihrávke od Kontiolu sa k puku dostal Vasilčenko, ktorý tvrdo vypálil z pravej strany, no jeho delovku ešte stečoval MAXIM JAKUCENJA. Ten svojím tečom prekonal betóny gólmana Barulina, cez ktoré puk prešiel a napokon sa od pravej žŕdky odrazil presne do hosťujúcej brány. Asistencie si pripisujú hráči Alexej Vasilčenko a Petri Kontiola.
     
    11:52
    Domáci Jakutsenja si v útočnom pásme dovolil niekoľko kľučiek a následne aj tvrdo zakončil, no gólman Barulin skvele vytiahol svoju lapačku, v ktorej strelu svojho súpera reflexívne ukryl!
     
    09:59
    Hra sa už dlho neprerušovala, no napokon na hranici pravého kruhu napriahol svoju hokejku Zaripov, ktorý však nezastrašil gólmana Garnetta. Ten puk zachytil medzi svojími betónmi a prerušuje hru. Po komerčnej prestávke sa bude vhadzovať pred bránou Traktora.
     
    08:38
    Spoza kruhov to skúšal sj domáci Kontiola a jeho strelu dorážal domáci Jakutsenja, no gólman Barulin veľmi dobre zapracoval betónmi a puk vyrazil do bezpečia.
     
    02:57
    Čeljabinsk dal gól!
    Ofenzívna aktivita domácich hráčov bola napokon úspešná! K puku sa na pravej strane dostal VALERY NIČUŠKIN, ktorý si puk potiahol do medzikružia a svojou nekompromisnou delovkou umiestnil puk presne pomedzi betóny gólmana Barulina. Ten nemal šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Nikita Nesterov.
     
    Kazaň po troch semifinálových stretnutiach zatiaľ vedie v pomere 2:1!

    Góly a asistencie: 3. Ničuškin (Nesterov), 16. Jakucenja (Vasilčenko, Kontiola), 37. Bulis (Quint, Rjabykin), 40. Bulis (Kuznecov, Čistov), 50. Kontiola (Jakucenja) – 19. Morozov, 25. Kuljaš, 27. Lukojanov (Golubev, Kuljaš), 56. Morozov (Medvedev), 56. Darzinš (Tereščenko), 77. Zaripov (Medvedev)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Katičev, Razin, Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Šinin, Nesterov – Popov, Glinkin, Antipov ("C") – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Ničuškin, Osnovin, Karpov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov ("C") – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Sergej Gusev – Alexander Zacharenkov, Alexander Sadovnikov