Čeljabinsk – Kazaň 5:6 (po pr.)
koniec po predl.
Traktor Čeljabinsk
5:6 (2:1, 2:2, 1:2 - 0:1)
Ak Bars Kazaň
Štvrtok 28.03.2013, 14:00 • Traktor-Arena, Čeljabinsk (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už štvrtom semifinálovom zápase play-off KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Traktor-Arena v Čeljabinsku, kde si od 14:00 SEČ zmeria sily domáci celok Traktor Čeljabinsk, ktorý na svojom ľade privíta tím AK Bars Kazaň.

    Traktor Čeljabinsk si v minulej sezóne počínal ešte lepšie ako jeho dnešný súper z Kazane. V základnej časti si hráči Traktoru vybojovali vedenie v tabuľke východnej konferencie, následne v osemfinále zdolali Jugru v pomere 4:1 na zápasy. V štvrťfinále si počínali tiež veľmi dobre, keď vyradili Kazaň v pomere 4:2 na zápasy, no napokon v semifinále prehrali proti výberu Avangard Omsk v pomere 1:4 na zápasy.
    V základnej časti tejto sezóny si veľmi dobre počínal aj druhý účastník tohto semifinále – Traktor Čeljabinsk, ktorý si svojimi výkonmi vybojoval sympatickú tretiu priečku, kde nazbieral 98 bodov a gólové skóre 152:120. Traktor mal na svojom konte po základnej časti 31 výhier a 21 prehier.
    V prvom kole play-off si Traktor Čeljabinsk zmeral sily so šiestym tímom – Barys Astana, ktorý však dnešného účastníka semifinále poriadne potrápil. Po dvoch zápasoch na domácom ľade (3:4 po predĺžení a 3:5) Traktor už prehrával 0:2 na zápasy, no v Astane vyrovnal sériu výhrami 3:1 a 3:2 na 2:2. Následne sa Traktor dostal do vedenia výhrou na domácom ľade v pomere 6:3, no Astana dominovala na svojom ľade v pomere 4:2 a vyrovnala tak stav série na 3:3. V poslednom rozhodujúcom zápase Traktor rozhodol o svojom postupe pred svojími fanúšikmi výhrou 5:3 a uzavrel sériu na konečných 4:3.
    V druhom kole play-off to už mal Čeljabinsk o niečo ľahšie ako v tom prvom. Hokejky hráčov Traktoru sa skrížili s výberom Avangardu Omsk, ktorý vyradil Čeljabinsk v semifinále minulej sezóny. Hráči Avangardu však tentokrát toľko šťastia už nemali, keď v prvých dvoch zápasoch na svojom ľade nedokázali vsietiť ani gól a Traktor ich zdolal výsledkami 5:0 a 3:0. V prvom zápase na domácom ľade Traktor opäť dominoval v pomere 3:0, no v druhom už Omsk zabojoval a uhral výhru 3:1. Rozhodlo sa však hneď v piatom zápase v Omsku, kde hokejisti Traktoru deklasovali hráčov Avangardu výsledkom 4:0. Traktor teda postúpil cez Omsk do semifinále hladko – 4:1 na zápasy a pomstil sa za minuloročné vyradenie priam ukážkovo.

    Káder tímu Ak Bars Kazaň si veľmi dobre počínal aj v minulej sezóne, keď si vybojoval veľmi sympatickú šiestu priečku. Na toto umiestnenie sa hráči Kazane dostali po dobrých výkonoch v základnej časti, po vyradení Ufy v osemfinále (4:2 na zápasy), no vo štvrťfinále už boli prikrátki na ich dnešného súpera – Traktor Čeljabinsk, ktorý ich zdolal v pomere 4:2 na zápasy.
    V základnej časti tejto sezóny sa celok z Kazane po skvelých herných výkonoch umiestnil na čele tabuľky východnej konferencie so 104 bodmi a gólovým skóre 157:112. Len 112 inkasovaných gólov potvrdilo Kazani druhú najlepšiu defenzívu (po CSKA Moskva) v celej základnej časti KHL, kde si hráči tohto tímu pripísali na svoje konto až 34 výhier a len 18 prehier.
    V prvom kole play-off tejto sezóny si hráči Kazane zmerali sily s posledným postupujúcim z východnej konferencie – tímom Neftechimik Nižnekamsk. Ako sa od Kazane očakávalo, tak úlohu jasného favorita potvrdila s veľkým prehľadom, keď na domácom ľade vyhrala v pomeroch 5:1 a 3:0, a napokon dominovala aj v Nižnekamsku výsledkami 2:1 a 3:2 po predĺžení.
    V druhom kole play-off si Kazaň zmerala sily s výberom celku Salavat Julajev Ufa, ktorý ju poriadne potrápil. Po dvoch zápasoch v Kazani bola séria na strane Ufy – 2:0, keďže Kazaň najskôr prehrala 2:3 a aj v pomere 0:2. V Ufe však Kazaňčania ukázali svoju enormnú silu a napokon zdolali výber domáceho celku výsledkami 3:0 a 5:3. Séria sa po štyroch zápasoch teda vyrovnala na 2:2. V ďalších dvoch zápasoch sa taktiež nerozhodlo, keďže najskôr Kazaň vyhrala na svojom ľade v pomere 4:3 po predĺžení a následne rovnaký výsledok v predĺžení pred svojimi fanúšikmi uhrala aj Ufa. V poslednom rozhodujúcom zápase boli šťastnejší napokon domáci Kazaňčania, ktorý dominovali v pomere 4:3 a postúpili tak do semifinále.

    Play-off súboj týchto dvoch tímov sme mohli vidieť aj v minulej sezóne, kde si Kazaň zmerala sily s Čeljabinskom vo štvrťfinále. Práve vtedy sa Traktor tešil z postupu po výhre v sérii v pomere 4:2 na zápasy.
    Ako tomu bude v tomto dôležitom semifnále (konferenčnom finále)?
     
    Prvý semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohral 23. marca 2013 od 14:00 v kazaňskej Tatneft-Arena. Z prvého dôležitého triumfu sa po veľmi vyrovnanom zápase napokon tešili domáci hráči celku Ak Bars Kazaň, ktorý zdolali Čeljabinsk v pomere 2:1 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 – 1:0). Už v 2. minúte tohto zápasu sa po vylúčení domáceho Chomitskeho za držanie gólovo presadil hosťujúci Jevgeny Kuznecov, ktorý poslal Traktor do vedenia 1:0. V 11. minúte však domáci hráči domácej Kazane zobudili a zásluhov Danisa Zaripova dokázali v presilovej hre vyrovnať na 1:1. Od tohto momentu už góly v riadnom hracom čase nepadli, a tak sa predlžovalo. V predĺžení sa napokon lepšie darilo hráčom Kazane, ktorí v 65. minúte využili presilovú hru zásluhou gólu z hokejky Konstantina Kornejeva.
     
    Druhý semifinálový zápas sa odohral opäť v kazaňskej Tatneft-Arene od 14:00 SEČ. V prvej tretine tohto zápasu mali diváci na očiach veľmi vyrovnaný hokej plný dobrej defenzívy, a tak je logické, že gól počas prvých dvadsiatich minút nepadol. V druhej tretine to však bolo už o niečo pestrejšie, keď sa najskôr v 33. minúte gólovo presadil hráč Kazane – Denis Kuljaš, ktorý využil presilovú hru a nedal gólmanovi Garnettovi šancu. Na Kuljašov gól naviazal už v 39. minúte Danis Zaripov, ktorý v hre 5 na 5 dokázal prekonať Garnetta po skvelej prihrávkovej kombinácii a zvýšil tak skóre na 2:0 pre Kazaň. V tretej tretine sa mierne zadarilo aj hráčom Čeljabinska, ktorí sa však presadili len raz, keď v 53. minúte skóroval Jan Bulis, ktorý nedal šancu gólmanovi Barulinovi. Následne však hráči Čeljabinsku poriadne zaváhali, keď sa za podrazenie nechal vylúčiť Kosticyn. Kazaň túto početnú výhodu využila gólom Jarkka Immonena v 56. minúte. Ten uzavrel výhru Kazane na hodnote 3:1 (0:0, 2:0, 1:1).
     
    Tretí semifinálový zápas týchto dvoch celkov sa odohral včera – 26. marca 2013 v čeljabinskej Traktor-Arene. Oba tímy hrali od začiatku zápasu veľmi dobre v defenzíve, čo sa odrazilo na malom počte gólov. Výborný výkon podali aj gólmani Konstantin Barulin (kryl 48 striel Traktoru) a Michael Garnett (kryl 39 striel Kazane). V riadnom hracom čase napokon gól nepadol, a tak sa muselo rozhodovať až v predĺžení. Ani v tom prvom sa však nerozhodlo a gól padol až na konci toho druhého, keď sa v 99. minúte gólovo presadil hráč Čeljabinska – Anton Glinkin, ktorý delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu. Traktor Čeljabinsk teda v treťom semifinále vyhral v pomere 1:0 (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0) po predĺžení.
     
    Kazaň po troch semifinálových stretnutiach zatiaľ vedie v pomere 2:1!
     
    Úvodné zostavy:

    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Katičev, Razin, Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Šinin, Nesterov – Popov, Glinkin, Antipov ("C") – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Ničuškin, Osnovin, Karpov.

    AK Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov ("C") – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Sergej Gusev – Alexander Zacharenkov, Alexander Sadovnikov.
     
    Organizátori tohto semifinálového zápasu v čeljabinskej Traktor-Arene opäť nenechali nič na náhodu a svojich hráčov privítali excelentným grafickým prevedením a dobrou hudbou, ktorá túto grafiku sprevádza.
    O malú chvíľu si vypočujeme ruskú národnú hymnu.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    Puk sa po úvodnom vhadzovaní tohto zápasu bleskovo dostal na hokejky hráčov domáceho Traktoru, ktorí sa ihneď snažia ofenzívne presadiť a prekvapiť tak gólmana Barulina.
     
    00:46
    Jarullin sa snažil v spolupráci s Lukojanovom niečo vymyslieť, no títo dvaja hráči si napokon nerozumeli v rozohrávke na útočnej modrej čiare. Po malej chvíli sa k puku dostali pozorní hokejisti Traktoru.
     
    01:20
    Immonen tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Garnett bol v strehu a puk svojím pravým betónom vyrazil do rohu klziska. Na rade je ďalší útok domáceho Traktora.
     
    01:55
    Domácim tentokrát útočná kombinácia veľmi nevyšla a po nepresnej prihrávke od Katičeva sa k puku dostal len pozorný Kornejev, ktorý zakladá ďalší útok hosťujúcej Kazane.
     
    02:15
    Rjabykin tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Barulin s veľkým prehľadom vyrazil do bezpečia svojou vyrážačkou.
     
    02:57
    Čeljabinsk dal gól!
    Ofenzívna aktivita domácich hráčov bola napokon úspešná! K puku sa na pravej strane dostal VALERY NIČUŠKIN, ktorý si puk potiahol do medzikružia a svojou nekompromisnou delovkou umiestnil puk presne pomedzi betóny gólmana Barulina. Ten nemal šancu na úspešný zákrok. Asistenciu si pripisuje Nikita Nesterov.
     
    03:18
    Hráči domáceho Traktoru Čeljabinsk sú poriadne nabudení, no Kazaň ešte svoje sily nadáva bokom. Momentálne sa hostia zmocnili puku a útočne kombinujú pred Garnettovou bránou.
     
    03:51
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Petrov, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len na výstroji pozorného gólmana Garnetta, ktorý prerušil plynulosť hry.
     
    04:21
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Kapanen, no gólman Garnett odolal aj tentokrát a puk svojou lapačkou zblokoval na zadný mantinel. Tam sa ho zmocnili domáci obrancovia Čeljabinska.
     
    04:51
    Pesonen získal dobrú prihrávku od Immonena, no napokon ho zastavil čiarový rozhodca, ktorý v tejto situácii videl jasný ofsajd. Na rade je teda vhadzovanie v strednom pásme.
     
    05:22
    Z pravej strany to na Garnetta tentokrát skúšal Kornejev, no gólman domáceho celku bol v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    06:11
    Kosticyn nebezpečne napádal hosťujúceho obrancu Nikulina, od ktorého napokon získal puk. Obtočil sa okolo kazaňskej brány, no jeho následné zakončenie gólman Barulin vyrazil do rohu klziska svojími betónmi.
     
    06:53
    Kazaň je momentálne pri puku, no drží ho len za vlastnou bránou, odkiaľ sa snažia hosťujúci obrancovia takticky zaútočiť. Zatiaľ však Traktor forčekuje veľmi dobre.
     
    07:13
    Aktuálne sa puk nachádza prevažne v strednom pásme, odkiaľ sa ani jeden z tímov nevie dostať. Aktívnejší sú síce hráči Kazane, no Čeljabinsk sa veľmi dobre bráni a intentívne forčekuje.
     
    07:58
    Jakutsenja sa dostal s pukom do medzikružia a napokon aj tvrdo vystrelil, no gólman Barulin bol v strehu a puk zachytil medzi svojími betónmi. Následne však puk ešte stihol rozohrať.
     
    08:38
    Spoza kruhov to skúšal sj domáci Kontiola a jeho strelu dorážal domáci Jakutsenja, no gólman Barulin veľmi dobre zapracoval betónmi a puk vyrazil do bezpečia.
     
    09:21
    Hráči Traktora sú opäť pri puku a momentálne sa dostali do útočného pásma. Tam si ho takticky prihrávajú, no gólman Barulin je so svojou obranou zatiaľ v strehu.
     
    09:59
    Hra sa už dlho neprerušovala, no napokon na hranici pravého kruhu napriahol svoju hokejku Zaripov, ktorý však nezastrašil gólmana Garnetta. Ten puk zachytil medzi svojími betónmi a prerušuje hru. Po komerčnej prestávke sa bude vhadzovať pred bránou Traktora.
     
    10:27
    Lukojanov nebezpečne nahodil puk na domácu bránu, no gólman Garnett ho napokon svojou výstrojou len vyrazil pred seba. Lukojanov sa snažil ešte dorážať, no Garnett sa násldene po puku skvele hodil a hru prerušil.
     
    10:52
    Darzinš zaviezol puk po ľavom krídle až k domácej bráne, no následne si mierne nerozumel so svojími spoluhráčmi, ktorí puk stratili a domácim ponúkli rýchly protiútok. Ten však Traktoru tiež veľmi nevyšiel.
     
    11:18
    Petrov tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho delovku napokon gólman Garnett zblokoval svojou hokejkou len na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude naľavo od domácej brány.
     
    11:52
    Domáci Jakutsenja si v útočnom pásme dovolil niekoľko kľučiek a následne aj tvrdo zakončil, no gólman Barulin skvele vytiahol svoju lapačku, v ktorej strelu svojho súpera reflexívne ukryl!
     
    12:20
    Po ľavom krídle sa do útočného pásma tentokrát dostal Kapanen, ktorý sa snažil nájsť Zaripova, no ten napokon stratil puk a domáci teda opäť korčuľujú smerom k Barulinovej bráne.
     
    12:57
    Ďalšiu chybu na modrej čiare predveidol Morozov, ktorý stratil puk a poslal domáceho Bulisa do protiútoku. Ten však túto možnosť nevyužil a obranca Nikulin puk ešte stihol zachytiť.
     
    13:48
    Kazaň sa momentálne snaží gólovo presadiť, no zatiaľ sa nikam neponáhľa. Oba tímy striedajú svoje formácie a uvidíme, čo sa im podarí v "novom" zložení vymyslieť.
     
    14:18
    Bulis tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Barulin jeho delovku umiestnil svojím pravým betónom len do rohu klziska. Tam sa puku zmocnili obrancovia Kazane.
     
    14:59
    Po ľavom krídle sa veľmi dobre presúval domáci Osnovin, no jeho tvrdá strela napokon minula priestor kazaňskej brány. Barulin teda zasahovať nemusel.
     
    15:44
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hráči Čeljabinska ukázali svoju enormnú ofenzívnu snahu a napokon sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Po peknej krátkej prihrávke od Kontiolu sa k puku dostal Vasilčenko, ktorý tvrdo vypálil z pravej strany, no jeho delovku ešte stečoval MAXIM JAKUCENJA. Ten svojím tečom prekonal betóny gólmana Barulina, cez ktoré puk prešiel a napokon sa od pravej žŕdky odrazil presne do hosťujúcej brány. Asistencie si pripisujú hráči Alexej Vasilčenko a Petri Kontiola.
     
    16:28
    Karpov si po pravej strane s pukom veľmi dobre nakorčuľoval až ku kazaňskej bráne, no napokon bol neúspešný. Jeho delovku gólman Barulin zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    16:59
    Z medzikružia tentokrát pálil aj Kosticyn, no jeho delovku gólman Barulin zachytil medzi svojími betónmi. Následne uvidíme krátku komerčnú prestávku.
     
    17:55
    Z pravej strany to tentokrát skúšal Morozov, no gólman Garnett bol v strehu a puk zachytil vo svojej pozornej lapačke! Následne sa bude vhadzovať po Garnettovej pravici.
     
    18:32
    Na rade je prvé vylúčenie v tomto zápase. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jevgeny Kuznecov, ktorý sa previnil hákovaním. Kazaň si teda zahrá v početnej výhode.
     
    18:40
    Kazaň dala gól!

    Alebo nie? Ešte sa bude telefonovať!
     
    18:40
    Kazaň dala gól!
    Gól napokon platí! Kapanen sa s pukom dostal za bránu domáceho celku, následne si ho vymenil s ALEXEJOM MOROZOVOM, ktorý si našiel priestor pred bránou domáceho celku a skvelou "strelou" v znení svojej rukavice prekonal bezmocné betóny gólmana Garnetta. Kazaň teda využila túto presilovú hru už po ôsmich sekundách. Kapanenenova prihrávka bola pred Morozova zblokovaná, a tak je tento gól bez asistencií.
     
    19:09
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Obuchov, no gólman Garnett bol v strehu a puk zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať pred bránou domáceho celku.
     
    19:37
    Karpov sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď gólman Barulin vyšiel zo svojej brány príliš ďaleko a pred Karpovom stála už len odkrytá brána, no jeho nedôraznú strelu dokázal kazaňský gólman svojími rukami napokon ešte vytlačiť do rohu klziska.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V prvej tretine sme na ľade Traktor-Arena mohli vidieť veľmi dobrý a bojovný hokej na oboch stranách, no napokon sú po dvadsiatich minútach šťastnejší domáci hokejisti. Tí dokázali otvoriť gólový účet tohto stretnutia už v 3. minúte, keď sa delovkou presadil mladík Valery Ničuškin. Na jeho delovku v 16. minúte nadviazal Maxim Jakutsenja, ktorý svojim tečom po delovke od Vasilčenka nedal gólmanovi Barulinovi šancu. V 19. minúte však Kazaň dostala výhodu presilovej hry po vylúčení Kuznecova a tú dokázala už po ôsmich sekundách využiť. Z kontaktného gólu sa tešil hosťujúci Alexej Morozov.

    Podarí sa hráčom Kazane v druhej tretine aspoň vyrovnať alebo si Čeljabinsk svoje vedenie ustráži?
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Traktor Čeljabinsk (11) vs. AK Bars Kazaň (9)
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:02
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine dostali hráči hosťujúceho Barsu, ktorí sa ihneď snažia zaútočiť. Ich prvá útočná kombinácia však bola odstavená pozornými hráčmi Traktora.
     
    20:44
    Kuznecov sa dostal do úniku jeden na jedného a napokon z medzikružia tvrdo zakončil. Jeho súper – obranca Zacharčuk však Kuznecovovu delovku zblokoval svojou hokejkou len do rohu klziska.
     
    21:18
    Jakucenja tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Barulin veľmi dobre zasiahol svojou vyrážačkou, ktorou puk vytesnil na bočný mantinel. Traktor však stále ostáva v útočnom pásme.
     
    21:42
    Gólman Barulin si na svoje konto pripisuje ďalší dobrý zákrok. Tentokrát zachytil puk medzi svojími betónmi po nebezpečnej strele od Jakucenju, ktorému na hranicu pravého kruhu prihrával Kontiola.
     
    22:22
    Hokejisti Traktora sú pri puku, no momentálne ho majú len vo vlastnom obrannom pásme. Po malej chvíli sa však dostali na útočnú modrú čiaru, odkiaľ nekompromisne zakončoval Glinkin. Ten vybojoval pre svoj tím aspoň vhadzovanie pred gólmanom Barulinom.
     
    22:48
    Karpov sa dostal k puku na pravej strane, no napokon si poriadne nerozumel s Ničuškinom a puk poslal cez všetky čiary. Automaticky sa pískalo zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať pred Garnettom.
     
    23:23
    Karpov sa dostal k puku na pravej strane, obkorčuľoval si celé útočné pásmo, no napokon o puk proti urastenému Nikulinovi prišiel. Na rade je teda ďalší útok Kazane.
     
    23:51
    Hosťujúci Petrov získal puk za bránou domáceho celku, obkorčuľoval si ju a z medzikružia tvrdo zakončil. Jeho delovka však bola zblokovaná len za bránu gólmana Garnetta.
     
    24:33
    Kazaň dala gól!
    Je vyrovnané! Domáci poriadne zaváhali vo svojej defenzíve a zabudli na DENISA KULJAŠA, ktorý sa takmer osamotený presúval po ľavom krídle a z ľavého kruhu svojou delovkou nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Dokorčuľovať ho chcel ešte Katičev, no na tohto obrancu Kazane bol prikrátky. Bez asistencií.
     
    24:59
    Hokejisti Kazane sa opäť natlačili pred bránu domáceho Čeljabinska, no domáci ich napokon od puku odstavili. Následne sa však previnili len zakýzaným uvoľnením.
     
    25:02
    Gólman Garnett si na svoje konto pripísal fantastický zákrok, keď svojím švihom ukryl delovku z pravého krídla od Petrova vo svojej pozornej lapačke. K tomu pridal aj skvelý gymnastický premet, po ktorom sa jeho brána posunula.
     
    25:55
    Na druhej strane skvele vysunul svoj pravý betón gólman Barulin, ktorý čelil tvrdej delovke od Antipova. Ten krížne pálil z hranice pravého kruhu, no Barulin sa nenechal zastrašiť.
     
    26:19
    Kazaň dala gól!
    Hosťujúci hokejisti Kazane otáčajú zápas vo svoj prospech! Po fantastickej prihrávkovej kombinácii medzi Kuljašom a Golubevom sa druhý menovaný rozhodol poslať ďalšiu prihrávku na ľavú stranu pred ARTJOMA LUKOJANOVA, ktorý svojím lobom nedal gólmanovi Garnettovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Denis Golubev a Denis Kuljaš.
     
    26:58
    Kazaň si momentálne pred bránou domáceho celku vytvára enormný ofenzívny tlak. Traktor zatiaľ síce odoláva, no má to veľmi ťažké. Garnett je však v strehu.
     
    25:18
    Kazaň je usadená v útočnom pásme a puk si s veľkým prehľadom prihráva. Domáci hráči pokrývajú priestor pred svojou bránou a očividne inkasovať už nechcú.
     
    25:59
    Útočníci Kazane si pri svojom prieniku cez ofenzívnu modrú čiaru mierne nerozumeli a previnili sa ofsajdom. Po ňom nasleduje krátka komerčná prestávka a po nej vhadzovanie v strednom pásme.
     
    28:20
    Darzinš sa dostal k puku na pravej strane a tvrdo vystrelil, no gólman Garnett bol v strehu a puk zachytil medzi svojími pozornými betónmi.
     
    28:58
    Kuznecov si vycvičil dvoch obrancov hosťujúcej Kazane a následne z otočky na pravej strane zakončoval. Gólman Barulin však jeho delovku krotiť nemusel, keďže ešte pred ním ju zblokoval jeden z kazaňských obrancov.
     
    29:25
    Kazaň je opäť usadená pred bránou domáceho celku, no "traktoristi" zatiaľ s veľkým prehľadom odolávajú a gólman Garnett očividne inkasovať už nechce.
     
    29:59
    Jakucenja tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku gólman Barulin vyrazil do rohu klziska svojim ľavým betónom. Domáci hokejisti však stále odstávajú pri puku.
     
    30:29
    Kazaňčania po dlhšej dobe získali od svojich súperov puk, no napokon sa rozhodli vyhodiť ho len cez všetky čiary. Po tomto zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať opäť pred Barulinom.
     
    30:58
    Popov sa dostal k puku na pravej strane a následne mohol vybojovať pre seba samostatný nájazd, no nepodairlo sa mu to. Pozorný Kuljaš ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    31:29
    Po tvrdej strele od Lukojanova si ďalší úspešný zákrok pripísal gólman Garnett. Ten puk zachytil na svojej výstroji a následne uvidí vhadzovanie po jeho ľavici.
     
    31:47
    Ničuškin sa rýchlo presúval po ľavom krídle a následne tvrdo zakončil, no gólman Barulin s jeho delovkou nemal žiaden problém a puk zachytil na svojej výstroji.
     
    32:16
    Alexej Tereščenko získal prihrávku od Petrova, no napokon stál už v ofsajde. Na rade je komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    32:41
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát nebezpečne zakončoval domáci Čistov, no gólman Barulin bol aj tentokrát v strehu a puk svojím ľavým betónom vyrazil do bezpečia.
     
    33:07
    Domáci gólman Garnett si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok! Tentokrát zachytil skvelú krížnu prihrávku od Tereščenka z pravej strany, ktorá by v inom prípade našla nebráneného Petrova na strane ľavej.
     
    33:53
    Domáci hokejisti si opäť mierne nerozumeli v rozohrávke v strednom pásme a puk poslali len na hokejky svojich súperov. Kazaňčania majú teda priestor na ďalší útok.
     
    34:25
    Domáci Belov zaviezol puk do útočného pásma po ľavom krídle, no napokon bol neúspešný. Jeho následnú prihrávku zachytil pozorný Zacharčuk.
     
    34:51
    Garnett opäť poriadne zahviezdil! Po nebezpečnej prihrávke od Morozova na ľavú stranu sa k zakončeniu dostal Kapanen, no gólman Traktora jeho delovku v páde zachytil medzi svojími betónmi.
     
    35:23
    Nesterov zaviezol puk do útočného pásma po pravej strane, následne ho prihral na Karpova. Ten však nepálil a nepresnou prihrávkou našiel len kazaňského obrancu Kuljaša.
     
    35:59
    Ničuškin si tentokrát dovolil poriadnu lahôdku! Po skvelej prihrávke od Golubeva si zneškodnil obrancu Chomitskeho efektívnou kľučkou, no gólman Barulin skvele zasiahol svojím ľavým betónom, ktorým puk vyrazil do bezpečia!
     
    36:08
    Na rade je presilová hra pre Traktor Čeljabinsk. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť hosťujúci obranca Chomitsky.
     
    36:48
    Čeljabinsk dal gól!
    Je vyrovnané! Domáci hráči Čeljabinska využili presilovú hru po vylúčení Chomitskeho! Po peknej prihrávkovej kombinácii sa k puku za pravým kruhom dostal obranca Deron Quint, ktorý svojou delovkou našiel hokejku JANA BULISA! Tá bez problémov stečovala puk za chrbát gólmana Barulina, ktorému puk prepadol pomedzi do brány okolo betónov. Asistencie si pripisujú hráči Deron Quint a Dmitry Rjabykin.
     
    37:28
    Na druhej strane opäť skvele zapracoval gólman Garnett, ktorý zneškonil tvrdú delovku z medzikružia, ktorú si pre neho pripravil hosťujúci Obuchov.
     
    38:00
    Na rade je ďalšia presilová hra pre domáci Traktor. Na dve minúty si odchádza sadnúť obranca Kazane – Zacharčuk, ktorý sa previnil seknutím domáceho Antipova.
     
    38:45
    Z pravej strany tvrdo pálil Rjabykin, no jeho delovka napokon bola nepresná. Traktor však stále ostáva v útočnom pásme, kde si puk s veľkým prehľadom prihráva.
     
    39:04
    Čeljabinsk dal gól!
    Domáci hokejisti napokon využívajú aj túto presilovú hru a opäť sa dostávajú do vedenia! Puk na úrovni kazaňskej brány získal Čistov, ktorý skvelou prihrávkou našiel Kuznecova. Ten puk posunul na JANA BULISA, ktorý už svojou delovkou prekonal bezmocného gólmana Barulina. Tomu strela letela presne ponad ľavé rameno. Asistencie si pripisujú hráči Jevgenij Kuznecov a Stanislav Čistov.
     
    39:52
    Pri puku sú momentálne domáci hráči Traktora, ktorí držia puk vo vlastnom obrannom pásme. Vyzerá to tak, že v druhej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina priniesla divákovi tohto zápasu naozaj nádherný hokej, ktorý je typický pre KHL. Tuhý boj a odhodlanie pre hru sa najskôr ukázali na strane hosťujúcej Kazane, ktorá dokázala gólom Denisa Kuljaša v 25. minúte a následne aj Artjoma Lukojanova v 27. minúte otočiť výsledok zápasu z 1:2 na 3:2 vo svoj prospech. V závere druhej tretiny sa však nechali vylúčiť dvaja obrancovia Kazane, ktorí za to aj pykali. Domáci obe presilové hry využili a dvoma gólmi Jana Bulisa v 37. a 40. minúte dostali gólové vedenie opäť na svoju stranu – 4:3.

    Podarí sa hokejistom Kazane v druhej tretine aspoň vyrovnať?
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    Traktor Čeljabinsk (9) vs, AK Bars Kazaň (8)
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v tretej tretine dostali hráči domáceho Čeljabinska, ktorí ho však následne len nahodili na zadný mantinel za kazaňskú bránu.
     
    40:47
    Kuznecov si s pukom veľmi dobre nakorčuľoval na hranici pravého kruhu a následne aj tvrdo zakončil. Jeho delovku však gólman Barulin vyrazil na bočný mantinel svojou vyrážačkou.
     
    41:16
    Do dobrej šance na pravej strane sa tentokrát dostal Kontiola, no pálil už len z ťažkého uhla, a tak gólman Barulin s touto strelou veľa problémov nemal. Puk poslal na zadné pleksisklo svojou vyrážačkou.
     
    41:53
    Hráči domáceho Čeljabinska sú pri ofenzívnej chuti a momentálne svojou aktivitoi uzavreli hráčov Kazane pred gólmanom Barulinom. Momentálne sa však hostia stále dobre bránia.
     
    42:29
    Na rade je presilová hra pre hosťujúcu Kazaň. Na dve minúty si z domácich hráčov odchádza sadnúť Razin, ktorý sa previnil držaním.
     
    42:54
    Hokejisti Kazane sa v tejto presilovej hre zatiaľ nevedia ofenzívne presadiť. Hráči Čeljabinska sa veľmi dobre bránia a vysoko forčekujú.
     
    49:22
    Čeljabinsk dal gól!
    Enormná aktivita domácich v tretej tretine sa pretavila aj do gólovej podoby pri avízovanom vylúčení! Jakucenja napriahol svoju hokejku na ľavej strane a tvrdo vypálil. Jeho delovku ešte stečoval PETRI KONTIOLA, ktorý nedal gólmanovi Barulinovi žiadnu šancu na úspešný zásah. Asistenciu si pripisuje Maxim Jakucenja.
     
    Ospravedlňujeme sa za niekoľkominútový výpadok online prenosu, no v našom admin systéme sme mali "syntax error", ktorý nám nedovolil komentovať zápasy.
     
    49:59
    Na rade je presilová hra pre Čeljabinsk. Na dve plus dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Danis Zaripov,
     
    50:52
    Hráči Traktora sú aj v tejto presilovej hre veľmi aktívni, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Delovka od Kontiolu skončila len na výstroji gólmana Garnetta.
     
    51:45
    Momentálne je Kazaň vo veľmi dobrej defenzívnej forme a veľmi dobre sa bráni. Hráči Čeljabinska sú však stále pri puku a nebezpečne ohrozujú bránu gólmana Garnetta.
     
    52:38
    Od modrej tvrdo pálil Vasilčenko, no jeho delovku gólman Barulin zblokoval svojím pravým betónom len do rohu klziska. Následne sa Kazaň opäť oslobodila.
     
    53:27
    Z pravej strany tvrdo zakončoval Popov, no jeho nekompromisný projektil sa od ľavej žŕdky kazaňskej brány odrazil len do medzikružia. Tam už puk obrancovia Kazane upratali do bezpečia.
     
    53:59
    Kazaňčania hrajú už v plnom počte a stále sa veľmi dobre bránia. Čeljabinsk je pri puku a jeho hráči si ho prihrávajú v útočnom pásme.
     
    54:48
    Kuljaš tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Garnett puk zblokoval svojou vyrážačkou len na zadný mantinel. Náslende sa k puku dostávajú opäť hráči Kazane.
     
    55:08
    Kazaň dala gól!
    Obrana Čeljabinska opäť jemne zaspala, a to skvele využil hosťujúci ALEXEJ MOROZOV, ktorý si nakorčuľoval na hranicu ľavého kruhu a skvelou strelou zápästím vymietol ľavý horný roh Garnettovej brány. Gólman Čeljabinska nemal naozaj žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jevgenij Medvedev.
     
    55:36
    Kazaň dala gól!
    Je vyrovnané! Po prečkatom štvorminútovom oslabení sa hráči Kazane nabudili a dokázali vyrovnať! Po fantastickej prihrávke od Tereščenka sa k puku pred gólmanom Garnettom dostal LAURIS DARZINŠ, ktorý svojou delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Čeljabinska žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Alexej Tereščenko.
     
    56:18
    Jakucenja tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Barulin bol v strehu a puk vyrazil svojím pravým betónom do rohu klziska. Na rade je útok hráčov Kazane.
     
    56:57
    Zaripov tvrdo pálil z ľavého kruhu, no jeho delovku ešte pred gólmanom Garnettom zblokoval do bezpečia pozorný obranca Rjabykin.
     
    57:50
    Katičev tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Barulin jeho delovku zachytil medzi svojími betónmi! Na rade je teda vhadzovanie pred bránou Kazane.
     
    58:25
    Puk sa momentálne nestabilne presúva zo strany na stranu a oba tímy sa snažia niečo vymyslieť. Kazaň je pri puku, no má problém s prechodom cez stredné pásmo.
     
    58:59
    Pred nami je posledná minúta tretej tretiny a pri puku sú hráči Kazane, ktorí sa usadili pred bránou domáceho Čeljabinska, kde veľmi dobre útočia.
     
    59:19
    Hosťujúci Obuchov tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Garnett zachytil na svojej výstroji. Podobne to následne skúšal aj Immonen, no Garnett urobil s pukom to isté.
     
    59:49
    Pri puku sú momentálne hráči Kazane, ktorí puk len odovzdali svojím súperom. Vyzerá to tak, že tento zápas sa skončí remízou.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej tretine sa napokon o víťazovi tohto stretnutia nerozhodlo. Najskôr sa gólovo v 50. minúte presadili hráči domáceho Čeljabinska, ktorí sa dostali opätovne do dvojgólového vedenia. Následne hráči Traktora nedokázali využiť 4minútovú presilovú hru, a tak im Kazaň v 56. minúte za 28 sekúnd ukázala, že aj za takéhoto stavu treba bojovať a vyrovnala. O toto skvelé vyrovnanie sa postarali hráči Alexej Morozov a následne aj Lauris Darzinš, ktorý svojou delovkou nedal šancu gólmanovi Garnettovi.

    Ktorý z tímov bude napokon v predĺžení úspešnejší? Podarí sa Traktoru vyrovnať semifinálovú sériu na 2:2?
     
    Pomer striel na bránu v tretej tretine:
    Traktor Čeljabinsk (6) vs. AK Bars Kazaň (7)
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v predĺžení dostali hráči hosťujúcej Kazane, ktorí sa najskôr stiahli k svojej bráne, odkiaľ sa snažia takticky zaútočiť.
     
    60:26
    Úvod predĺženia sa zatiaľ nesie v znení poriadnych nepresností. Najskôr sa hráči Traktora previnili ofsajdom a následne hokejsiti Kazane pridali zakázané uvoľnenie.
     
    60:55
    Petrov tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Garnett bol v strehu a puk zblokoval svojim pravým betónom na bočný mantinel. Na rade je ďalší útok Traktora.
     
    61:04
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Kuznecov, no gólman Barulin napokon zasahovať nemusel, keďže Kuznecovova delovka letela len nad jeho bránu.
     
    61:28
    Gólman Barulin predviedol dva skvelé zákroky, keď najskôr zblokoval strelu Kontiolu a následen zneškodnil aj delovku od Jakucenju! Následne ešte založil rýchly útok Kazane.
     
    61:58
    Pesonen tvrdo pálil z hranice ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Garnett dobre videl a puk zachytil medzi svojími betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    62:28
    Kosticyn sa dostal k puku v rohu klziska, no následne ho od neho odstavil pozorný Medvedev, ktorý založil ďalší rýchly útok Kazane.
     
    62:59
    Momentálne sa puk nestabilne presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť vážnejšiu gólovú šancu. Ak sa mu to aj podarí, tak vždy tam je pozorný gólman súpera.
     
    63:28
    Bulis tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no gólman Barulin opäť skvele zapracoval svojím ľavým betónom, ktorým puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    63:51
    Hráči Traktora si mierne nerozumeli v útočnej kombinácii a previnili sa ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    64:21
    Kuznecov si dovolil poriadnu lahôdku, keď z otočky na ľavom kruhu tvrdo zakončoval. Jeho pohyby však gólman Barulin vystihol a puk následne zblokoval svojou výstrojou do bezpečia.
     
    64:58
    Obuchov tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no gólman Garnett bol v strehu aj tentokrát a puk úspešne zachytil vo svojej lapačke. Následne sa bude vhadzovať pred bránou Traktoru.
     
    65:12
    Na druhej strane z pravého krídla tvrdo pálil Kosticyn, no gólman Barulin bol napokon v strehu a rýchlo sa hodil po puku a svojou výstrojou ho priľahol.
     
    65:59
    Hráči Kazane sa usadili pred bránou Čeljabinska, kde si puk zatiaľ veľmi dobre prihrávajú a snažia sa niečo taktické vymyslieť.
     
    66:17
    Hostia si puk veľmi dobre rozohrali pred bránou Čeljabinska, no napokon boli neúspešní a po hre so zdvihnutou hokejkou boli vykázaní do stredného pásma.
     
    66:57
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil Kontiola, no gólman Barulin bol aj tentokrát v strehu a puk vyrazil svojím ľavým betónom do bezpečia.
     
    67:21
    Hokejisti domáceho celku sa previnili ofsajdom, po ktorom sa vhadzovalo v strednom pásme. Následne sa však k puku dostali len hráči Kazane, ktorí sa snažia niečo vymyslieť.
     
    67:58
    Hra sa opäť presúva zo strany na stranu a ani jeden z celkov si nedokáže vytvoriť žiadnu vážnu gólovú šancu. Pri puku sú momentálne hráči Čeljabinska.
     
    68:48
    Kuznecov držal puk napravo od brány hosťujúcej Kazane niekoľko sekúnd a nebezpečne s ním pohyboval zo strany na stranu. Následne sa však hráči Kazane zmocnili puku a predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    69:05
    Čistov tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Barulin sa nenechal zahanbiť a puk zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    69:17
    Kosticyn ihneď po vhadzovaní nekompromisne strieľal z medzikružia, no jeho delovka skončila len na pravej žŕdke kazaňskej brány, odkiaľ sa puk odrazil von z bránkoviska.
     
    69:50
    Pesonen nahodil puk z ľavej strany na gólmana Garnetta a týmto nahodením vybojoval pre svoj tím aspoň vhadzovanie pred bránou Čeljabinska.
     
    70:08
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Kapanen, no gólman Garnett sa nenechal zahanbiť a puk vyrazil svojou vyrážačkou len na zadný mantinel.
     
    70:43
    Popov tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovka napokon bez teču skončila len na ochrannej sieti. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme.
     
    71:13
    Karpov sa dostal k odrazenému puku v medzikruží a tvrdo vystrelil, no gólman Barulin zasahovať nemusel, keďže puk letel len mimo jeho brány.
     
    71:59
    Kuznecov sa dostal do fantastickej gólovej šance na ľavej strane, keď jeho prvú strelu gólman Barulin vyrazil, no kazaňský gólman napokon nezaváhal, v správnej chvíli sa premiestnil a puk napokon svojím rozkrokom vyrazil do bezpečia!
     
    72:25
    Kuznecov získal dobrú prihrávku od Karpova na ľavej strane a opäť tvrdo pálil, no jeho nekompromisný projektil gólman Barulin zblokoval na ochrannú sieť.
     
    73:11
    Z hranice pravého kruhu tentokrát strieľal domáci Jakucenja, no gólman Barulin bol v strehu a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    73:48
    Glinkin prenechal puk Popovovi na hranici pravého kruhu, no druhý menovaný sa napokon už k strele nedostal, keďže ho odstavil pozorný kazaňský obranca Nikulin.
     
    74:09
    Ničuškin sa dostal k puku na pravom kruhu a tvrdo vystrelil. Gólman Barulin však aj tentokrát puk zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    74:58
    Karpov sa dostal do dobrej šance na ľavej strane, no gólman Barulin napokon skvele vykryl strelecký uhol a Belova aj s pukom vytlačil len za kazaňskú bránu.
     
    75:28
    Z hranice ľavého kruhu pálil aj Kosticyn, no gólman Barulin zasahovať nemusel. Kosticynova delovka letela len mimo brány hosťujúcej Kazane.
     
    75:59
    Kontiola tvrdo pálil z hranice pravého kruhu a jeho delovku stečoval ešte Jakucenja, no gólman Barulin napokon puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    76:24
    Kontiola to tentokrát skúšal bekhendovo z medzikružia, no gólman Barulin aj teraz puk zachytil na svojej výstroji. Na rade je teda vhadzovanie pred bránou Kazane.
     
    76:48
    Kazaň dala gól!
    Hráči Kazane napokon rozhodujú o svojom treťom triumfe v sérii až v predĺžení! Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Medvedeva sa k puku na ľavej strane dostal DANIS ZARIPOV, ktorý si položil gólmana Garnetta na ľad a následne ho nekompromisnou delovkou prekonal. Asistenciu si pripisuje Jevgenij Medvedev.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Vo veľmi vyrovnanom a najmä ťažkom zápase na ľade čeljabinskej Traktor-Areny napokon Kazaň dokázala zvíťaziť gólom Danisa Zaripova v 17. minúte predĺženia a pripísala si tak do série tretí dôležitý triumf. V tomto zápase však výrazne treba pochváliť oboch gólmanov a v predĺžení najmä Konstantina Barulina, ktorý výrazne podržal svoj tím.

    Po štyroch zápasoch vyhráva Kazaň v sérii už 3:1!

    Séria sa presúva do Kazane, kde sa bude hrať v nedeľu 31. marca 2013 od 14:00 SEČ. Aj tento zápas si budete môcť zhliadnuť na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (17:03:04)

    Góly a asistencie: 3. Ničuškin (Nesterov), 16. Jakucenja (Vasilčenko, Kontiola), 37. Bulis (Quint, Rjabykin), 40. Bulis (Kuznecov, Čistov), 50. Kontiola (Jakucenja) – 19. Morozov, 25. Kuljaš, 27. Lukojanov (Golubev, Kuljaš), 56. Morozov (Medvedev), 56. Darzinš (Tereščenko), 77. Zaripov (Medvedev)


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (Mezin) – Katičev, Razin, Quint, Rjabykin, Vasilčenko, Belov, Šinin, Nesterov – Popov, Glinkin, Antipov ("C") – Čistov, Bulis, Kuznecov – Kontiola, Jakucenja, Kosticyn – Ničuškin, Osnovin, Karpov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin (Garipov) – Nikulin, Kornejev, Kuljaš, Medvedev, Zacharčuk, Chomitsky, Jarullin – Zaripov, Kapanen, Morozov ("C") – Pesonen, Immonen, Obuchov – Darzinš, Tereščenko, Petrov – Golubev, Lukojanov, Žerdev.

    Rozhodca: Vjačeslav Bulanov, Sergej Gusev – Alexander Zacharenkov, Alexander Sadovnikov