Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (po pr.) | D. Moskva – Petrohrad 2:6 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
SKA Petrohrad
Streda 27.03.2013, 16:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Petrohrad dal gól!
    Domáci Solovjov sa dostal k puku pri bočnom mantineli a chcel ho naslepo vyhodiť, no touto prihrávkou našiel len TEEMUA RAMSTEDTA, ktorý svojou delovkou spoza kruhov trafil priestor prázdnej moskovskej brány. Bez asistencií.
     
    58:44
    Dinamo Moskva sa rozhodlo hrať v šestici a gólman Šaryčenkov teda ostal na striedačke. V úvode tejto powerplay sa však hosťujúci Tichonov previnil zakázaným uvoľnením.
     
    58:31
    Po ďalšom dobrom zákroku v podaní gólmana Ježova, keď sa ho snažil prekonať Kokarev si tréner domáceho celku vyžiadal oddychový čas!
     
    58:15
    Po dobrej prihrávke od Petružáleka sa do pozície medzi kruhmi dostal Jalasvaara, ktorý však svojou delovkou Ježova nezastrašil a gólman Petrohradu aj tentokrát puk vyrazil do bezpečia.
     
    51:44
    Arťjuchin sa dostal do skvelej gólovej šance, keď išiel sám na gólmana Šaryčenkova, no útočníkovi Petrohradu napokon puk mierne ušiel, čo využil Šaryčenkov na dobrý zásah svojou hokejkou.
     
    49:35
    Ramstedt tvrdo zakončoval z pravej strany a jeho delovku chcel ešte dorážať Varnakov, no gólman Šaryčenkov bol v strehu a puk zblokoval svojím betónom do bezpečia.
     
    48:02
    Do brány domáceho celku nastupuje namiesto Alexandra Jerjomenka oddýchnutý Alexander Šaryčenkov.
     
    46:38
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania pomaly, ale isto rozhodujú o svojom jasnom triumfe v tomto zápase. DMITRY VOROBJOV získal skvelú prihrávku do stredného pásma a napokon si s pukom prešiel až na hranicu ľavého kruhu, odkiaľ nekompromisným švihom vymietol ľavý horný roh Jerjomenkovej brány. Asistenciu si pripisuje Tony Martensson.
     
    45:12
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania navýšili svoj gólový náskok na úroveň dvoch gólov! Po skvelej prihrávke od bočného mantinelu od Makarova sa k puku za kruhmi dostal KEVIN DALLMAN, ktorý tvrdo zakončil a jeho delovka napokon prešla pomedzi betóny dobre cloneného gólmana Jerjomenka, o čo sa postaral Průcha. Asistencie si pripisujú hráči Igor Makarov a Alexander Kučerjavenko.
     
    38:49
    Gólman Jerjomenko sa blysol skvelým zákrokom, keď sa po skvelej prihrávke od Martenssona z pravej strany dostal k puku Thoresen, ktorý však trafil len hrudnú výstroj gólmana Jerjomenka.
     
    38:16
    Do ďalšej fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Martensson, ktorý sa snažil tečovať tvrdý projektil od Alexandrova, no gólman Jerjomenko stihol puk zachytiť medzi svojími betónmi. Na rade je komerčná prestávka.
     
    37:26
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania v druhej tretine otáčajú zápas vo svoj prospech! Dallman sa dostal k puku na pravej strane a nahodil ho na zadný mantinel presne tak, že sa dostal na hokejku JEVGENYHO ARŤJUCHINA, ktorý svojím bekhendovým tečom našiel medzeru medzi Jerjomenkovými betónmi a skóroval. Asistenciu si pripisuje Kevin Dallman.
     
    34:26
    Petrohrad dal gól!
    Je vyrovnané! Po zahodenej gólovej šanci domáceho Petružáleka si hokejisti Petrohradu vytvorili rýchly protiútok, z ktorého aj gólovo ťažili! Obrovskou chybou sa previnil Solovjov, ktorý poslal puk presne na hokejku Kučerjavenka. Ten skvelou prihrávkou našiel pred bránou Dinama MICHAILA VARNAKOVA, ktorý nezaváhal a po dobrej kľučke prekonal bezmocného Jerjomenka. Asistenciu si pripisuje Alexander Kučerjavenko.
     
    33:55
    Makarov sa dostal do fantastickej gólovej šance v medzikruží, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Jerjomenka, ktoré puk zblokovali len mimo brány Dinama.
     
    32:28
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania napokon dokázali vsietiť kontaktný gól v presilovej hre! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku na modrej čiare dostal Alexandrov, ktorý ho posunul na Thoresena a ten ďalej na ľavý kruh ku KEVINOVI DALLMANOVI! Ten svojou delovkou vymietol ľavý horný roh domácej brány a nedal Jerjomenkovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Patrick Thoresen a Jury Alexandrov.
     
    30:58
    Petrohradčania majú k dispozícii presilovú hru za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche v podaní Dinama. Tento trest si odchádza odpykať Petružálek.
     
    30:18
    Prvý petrohradský útok spôsobil poriadny závar pred bránou Dinama Moskva, no napokon ani delovka Martenssona, švih Thoresena a do tretice ani bekhend Tichonova z medzikružia nedokázali prekonať pozorného gólmana Jerjomenka!
     
    27:55
    Pervyšin tvrdo pálil spoza kruhov a spoza štyroch hráčov, no gólman Jerjomenko puk napokon vyrazil svojími betónmi do bezpečia. Následne hrajú hráči Dinama už v plnom počte.
     
    26:16
    Jerjomenko sa blysol ďalšími skvelými zákrokmi! Najskôr svojim pravým betónom zneškodnil delovku od Martenssona a napokon aj od aktívneho Tichonova. Obe na Jerjomenka leteli z medzikružia.
     
    25:45
    Petrohradčania si vytvorili ofenzívny tlak pred gólmanom Jerjomenkom a napokon si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odišiel sadnúť Derljuk, ktorý sa previnil podrazením.
     
    23:49
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Kokarev sa s pukom presunul až za bránu Petrohradu a následne skvelou prihrávkou našiel nebráneného ALEXEJA CVETKOVA, ktorý svojou delovkou z medzikružia do Ježovovho protipohybu nedal gólmanovi Petrohradu žiadnu šancu. Dinamo teda využilo presilovú hru po vylúčení Kalinina. Asistenciu si pripisuje Denis Kokarev.
     
    22:23
    Na rade je aj presilová hra pre Dinamo Moskva. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť Dmitry Kalinin.
     
    19:59
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane domáceho Dinama Moskva. Na dve minúty si odchádza sadnúť slovenský obranca Dominik Graňák, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    19:28
    Konkov sa dostal do fantastickej gólovej šance v medzikruží, keď ho skvelou prihrávkou z pravej strany našiel Babenko, no gólman Ježov bol v strehu a puk opäť zachytil pod svojími betónmi.
     
    17:08
    Mosaljov nebezpečne prihrával na Gorovikova, ktorý však už nedokázal trafiť bránu gólmana Ježova. Gorovikov bol následne krosčekovaný Semjonovom, ktorý si za tento faul odnáša dvojminútový trest. Nasleduje prvá presilová hra pre Dinamo.
     
    15:59
    Kučerjavenko sa dostal do skvelej gólovej šance, keď tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon gólmana Jerjomenka neprekvapila. Pozorný brankár Dinama puk vyrazil svojími betónmi do bezpečia.
     
    13:28
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia už v prvej tretine! Po pravom krídle sa skvele presúval Petružálek, ktorý následne tvrdo vystrelil, no gólman Ježov jeho delovku svojími betónmi vyrazil len presne na hokejku MAREKA KVAPILA! Ten puk už len zasunul do odkrytej petrohradskej brány cez bezmocného gólmana Ježova. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Petružálek a Konstantin Gorovikov.
     
    09:11
    Dinamo sa dostalo do plného počtu, no napokon sa bude opäť vylučovať. Domáci Soin sa tentokrát previnil nedovoleným faulom lakťom.
     
    07:07
    Na rade je prvé vylúčenie v tomto zápase. V početnej výhode si zahrajú hráči Petrohradu, ktorí môžu využiť dvojminútový trest Soina. Ten sa previnil nedovolenými údermi – hrubosťou.
     
    06:50
    Pred gólmanom Ježovom poriadne pohrozila dvojica domácich útočníkov Kasjančuk – Volkov! Prvý menovaný tvrdo vypálil z ľavého kruhu, no Ježov jeho delovku vyrazil výstrojou pred seba. Následne sa snažil Volkov dorážať, no petrohradský gólman puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    04:57
    Po nepresnej prihrávke od jedného z domácich obrancov sa k puku v medzikruží dostal Alexandrov, ktorý strieľal naozaj tvrdo, no gólman Jerjomenko puk zblokoval svojou hrudnou výstrojou do rohu klziska.
     
    02:59
    Burdasov tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho nekompromisnú delovku gólman Jerjomenko videl a svojími betónmi napokonpuk vytlačil na zadný mantinel.
     
    01:09
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Varnakov, no gólman Jerjomenko vytlačil puk len na žŕdku svojej brány, od ktorej sa napokon odrazil na zadný mantinel!
     
    Dinamo Moskva vedie v tejto semifinálovej sérii po troch zápasoch už 3:0!

    Góly a asistencie: 14. Kvapil (Petružálek, Gorovikov), 24. Cvetkov (Kokarev) – 33. Dallman (Thoresen, Alexandrov), 35. Varnakov (Kučerjavenko), 38. Arťjuchin (Dallman), 46. Dallman (Makarov, Kučerjavenko), 47. Vorobjov (Martensson), 60. Ramstedt


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (49. Šaryčenkov) – Derljuk, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev, Lukin – Soin, Babenko, Konkov – Cvetkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Mosaljov, Kvapil – Volkov, Sopin, Kasjančuk.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Berdjukov, Semjonov, Pervyšin, Vorobjov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Alexej Belov, Sergej Kulakov – Roman Šichanov, Sergej Šeljanin

    Diváci: 8113