Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (po pr.) | D. Moskva – Petrohrad 2:6 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
SKA Petrohrad
Streda 27.03.2013, 16:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí štvrtom semifinálovom zápase play-off KHL!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Lužniki v Moskve, kde si od 16:30 zmeria sily domáci celok Dinamo Moskva, ktorý na svojom ľade privíta káder celku SKA Petrohrad.

    Dinamo Moskva je po minuloročnom triumfe podľa mnohých opäť najväčším favoritom na zisk Gagarinovho pohára. Tento tím je podobne ako SKA dlhoročným účastníkom KHL a výkony jeho hráčov sú jedny z najlepších v celej lige. V semifinále minulého ročníka sa dinamu podarilo deklasovať Petrohrad v pomere 4:0 na zápasy a vo finále si poradilo s celkom Avangard Omsk tesne – 4:3 na zápasy.
    V základnej časti Dinamo podávalo opäť veľmi sympatické výkony a napokon skončilo na tretej priečke západnej konferencie so 101 bodmi a gólovým skóre 150:115. Základná časť je však nepodstatná, keďže Dinamo sa minulý rok z rovnako – tretej priečky stalo majstrom.
    V prvom kole play-off sa Dinamo stretlo so slovenským nováčikom KHL – Slovanom Bratislava, ktorý však aktuálnemu majstrovi nerobil takmer žiadne problémy a Dinamo ho napokon zdolalo v pomere 4:0 na zápasy. Najskôr dominovalo na svojom ľade v pomeroch 5:1 a 3:2 po predĺžení, následne si vybojovalo dve výhry aj v Bratislave – 4:2 a 3:2.
    V druhom kole play-off si hráči Dinama zmerali sily vo veľkej moskovskej derby sérii proti tímu CSKA Moskva. Po dvoch zápasoch na ľade CSKA bola séria vyrovnaná, keďže Dinamo najskôr vyhralo v pomere 3:0, no následne prehralo v pomere 2:1. Na ľade Dinama sme mohli vidieť veľmi vyrovnané zápasy, v ktorých sa rozhodovalo až v predĺžení. Dinamo však na domácom ľade obstálo lepšie a zdolalo svojho súpera výhrami 3:2 a 2:1. V poslednom piatom zápase na ľade CSKA Dinamo rozhodlo o svojom postupe výhrou 2:0.

    SKA Petrohrad je dlhoročným členom KHL a v tejto súťaži sa dostal svojími výkonmi medzi tie najlepšie tímy. Pre SKA dopadla dobre aj minulá sezóna, kde si jeho hráči vybojovali konečnú štvrtú priečku. Postúpili do semifinále, no tam sa stretli s aktuálnym majstrom a ich dnešným súperom – Dinamom Moskva, ktorý ich vyradil v pomere 4:0 na zápasy (5:4 po predĺžení, 2:1, 3:1, 6:1).
    V základnej časti tejto sezóny KHL podával celok z Petrohradu skvelé výkony a napokon skončil na čele tabuľky západnej konferencie so 115 bodmi a gólovým skóre 182:116. Toto skóre hovorí, že Petrohrad mal v základnej časti najlepšiu ofenzívu v celej lige.
    V prvom kole play-off si Petrohrad zmeral sily z Atlantom Moskovská oblasť, ktorý však skúsenému tímu SKA nerobil veľké problémy. Petrohrad začal v tejto sérii na svojom ľade, kde potvrdil suverénnosť výhrami 1:0 po predĺžení a 7:0. Následne Atlant znížil stav série na svojo ľade výhrou 3:1. O deň neskôr však Petrohrad pokoril aj hosťujúci ľad výhrou 6:1. Svoj triumf v sérii hráči SKA potvrdili výhrou na domácom ľade v pomere 7:0.
    V druhom kole play-off si Petrohrad zmerial sily s výberom Severstalu Čerepovec a aj tentokrát to šlo hladko. Do semifinále postúpili hráči SKA v pomere 4:0 na zápasy, keď najskôr dominovali na svojom ľade v pomeroch 7:4 a 4:1. Následne sa im podarilo triumfovať aj na ľade Severstalu v pomeroch 4:0 a 4:2.

    Tento semifinálový súboj sme videli aj v minulej sezóne, kde jasne vyhralo Dinamo (4:0 na zápasy).
     
    Prvý semifinálový zápas sa odohral na ľade štadióna Ice Palace v Petrohrade, kde si v piatok 22. marca domáci nepočínali až tak dobre. Hneď v prvej minúte ich Dinamo zastrašilo gólom Janneho Jalasvaaru, ktorý nedal gólmanovi Ježovovi žiadnu šancu. Následne na Jalasvaarovu delovku nadviazal aj slovenský hráč Dinama – Dominik Graňák, ktorý v 20. minúte uzavrel výsledok prvej tretiny na 2:0 v prospech Dinama Moskva. V druhej tretine sa Dinamu darilo opäť viac ako domácim hráčom Petrohradu. V 38. minúte navýšil vedenie Dinama na 3:0 Konstantin Kasjančuk, ktorý nekompromisne prekonal Ježova. V závere tretej tretiny sa však Petrohradčania pozviechali, keď najskôr v 56. minúte skóroval Alexander Kučerjavenko a následne 50 sekúnd pred koncom tretej tretiny aj Viktor Tichonov. Napokon si však Dinamo na petrohradskom ľade svoj náskok udržalo a vyhralo v pomere 3:2 (2:0, 1:0, 0:2).
     
    Druhý semifinálový zápas sa odohral o deň neskôr – v sobotu 23. marca 2013 a opäť v petrohradskom štadióne Ice Palace. Domácim hokejistom však opäť nevyšiel úvod zápasu, čo sa pretavilo aj do konečného výsledku. Najskôr sa gólovo presadil hosťujúci Konstantin Kasjančuk, ktorý prekonal gólmana Kasutina v 8. minúte prvej tretiny. Už v 12. minúte prekonal bezmocného Kasutina hráč Dinama – Denis Mosalev, ktorý nedal gólmanovi Petrohradu šancu. V 16. minúte znižoval na 1:2 domáci Andrej Pervišin, no napokon jeho radosť zneškodnil hosťujúci Alexej Sopin, ktorý skóroval v 19. minúte. Po prvej tretine viedlo Dinamo v pomere 3:1. Na začiatku druhej tretiny nastúpil do brány Petrohradu Ilja Ježov, pre ktorého to vyzeralo celkom dobre, keď domáci dokázali v 31. minúte využiť presilovú hru a gólom Viktora Tichonova znížili stav na 2:3. Netešili sa však veľmi dlho, keďže domáci následne zaváhali v defenzíve a už v 33. minúte upravil na konečných 2:4 hosťujúci Marek Kvapil. Domáci Petrohradčania hrali bez vylúčení, zatiaľčo Dinamo zinkasovalo až štyri dvojminútové tresty. Domáci však dokázali využiť len jednu z týchto presilových hier. V druhom zápase na ľade Petrohradu teda Dinamo vyhralo v pomere 4:2 (3:1, 1:1, 0:0).
     
    Tretí semifinálový zápas sa odohrával v moskovskej aréne Lužniki včera – 26. marca 2013 od 16:30. V prvej tretine tohto stretnutia sme mohli vidieť veľmi vyrovnaný a najmä defenzívny hokej, v ktorom sa napokon nedokázal presadiť ani jeden z tímov, no oveľa aktívnejší boli hráči Petrohradu. Tí svoju aktivitu dokázali pretaviť na góly až v druhej tretine, keď sa najskôr v 29. minúte gólovo presadil Viktor Tichonov a následne v 34. minúte Tony Martensson. Už to vyzeralo s Dinamom veľmi zle, keď sa mu vôbec nedarilo. Na začiatok tretej tretiny však na ľad vstúpil "iný" tím Dinama, ktorý už po 16 sekundách vsietil kontaktný gól zásluhou Dominika Graňáka. O vyrovnanie sa v 49. minúte postaral Alexej Cvetkov. 7 sekúnd pred koncom zápasu dokázalo Dinamo otočiť vedenie na svoju stranu gólom Konstantina Kasjančuka, ktorý si vychutnal bezmocného Ježova. Zlatú bodku sekundu pred koncom zápasu zavesil Jury Babenko, ktorý skóroval do prázdnej brány Petrohradu. Zápas teda skončil výhrou Dinama Moskva v pomere 4:2 (0:0, 0:2, 4:0).
     
    Dinamo Moskva vedie v tejto semifinálovej sérii po troch zápasoch už 3:0!
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) – Derljuk, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev, Lukin – Soin, Babenko, Konkov – Cvetkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Mosaljov, Kvapil – Volkov, Sopin, Kasjančuk.

    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Berdjukov, Semjonov, Pervyšin, Vorobjov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Alexej Belov, Sergej Kulakov – Roman Šichanov, Sergej Šeljanin.
     
    Hráči oboch tímov nastupujú na ľad moskovskej hokejovej arény v Lužnikách. O malú chvíľu si vypočujeme tóny ruskej národnej hymny, po ktorých sa tento zápas bude môcť začať.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v tomto zápase dostali hráči domáceho Dinama, ktorí však ďaleko nezašli. Pozorný forčeking Petrohradu uchmatol domácim puk už v strednom pásme.
     
    00:47
    Domáce Dinamo, ktoré vyhráva 3:0 na zápasy sa nikam neponáhľa a veľmi dobre drží puk. Momentálne sa nachádza za bránou domáceho celku, odkiaľ bude založený útok Dinama.
     
    01:09
    Z hranice pravého kruhu tvrdo pálil Varnakov, no gólman Jerjomenko vytlačil puk len na žŕdku svojej brány, od ktorej sa napokon odrazil na zadný mantinel!
     
    01:55
    Dinamo sa opäť dostalo k puku a s veľkým prehľadom kontroluje tempo hry. Petrohradčania sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí presadiť sa.
     
    02:27
    Hráči domáceho Dinama si pri prechode cez stredné pásmo mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa len nedovoleným ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    02:59
    Burdasov tvrdo zakončoval z medzikružia, no jeho nekompromisnú delovku gólman Jerjomenko videl a svojími betónmi napokonpuk vytlačil na zadný mantinel.
     
    03:22
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal hosťujúci Tichonov, ktorý po skvelej prihrávke od Martenssona pálil spomedzi kruhov, no gólman Jerjomenko sa stihol rýchlo premiestniť a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    03:59
    Moskovčania hrajú v maximálnej hernej pohode a nerobia žiadne väčšie zaváhania. Momentálne plynulo prechádzajú cez stredné pásmo, čo sa hosťom očividne veľmi nepáči.
     
    04:22
    Petrohradčania si opäť mierne nerozumeli v rozohrávke a v útočnom pásme odovzdali puk len domácim obrancom, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    04:57
    Po nepresnej prihrávke od jedného z domácich obrancov sa k puku v medzikruží dostal Alexandrov, ktorý strieľal naozaj tvrdo, no gólman Jerjomenko puk zblokoval svojou hrudnou výstrojou do rohu klziska.
     
    05:49
    Hráči Petrohradu sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im veľmi nedarí. Moskovčania sa bránia naozaj veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    06:11
    Fjodorov sa dostal k puku na pravej strane a následne chcel nájsť dobrou prihrávkou Arťjuchina, no to sa mu už nepodarilo, keďže Arťjuchin stál v ofsajde. Na rade je prvá komerčná prestávka, po ktorej sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    06:50
    Pred gólmanom Ježovom poriadne pohrozila dvojica domácich útočníkov Kasjančuk – Volkov! Prvý menovaný tvrdo vypálil z ľavého kruhu, no Ježov jeho delovku vyrazil výstrojou pred seba. Následne sa snažil Volkov dorážať, no petrohradský gólman puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    07:02
    Po pravom krídle sa veľmi dobre presúval Tony Martensson, ktorý tvrdo zakončil, no gólman Jerjomenko skvele vysunul svoj pravý betón a puk napokon zblokoval do rohu klziska.
     
    07:07
    Na rade je prvé vylúčenie v tomto zápase. V početnej výhode si zahrajú hráči Petrohradu, ktorí môžu využiť dvojminútový trest Soina. Ten sa previnil nedovolenými údermi – hrubosťou.
     
    07:49
    Dallman tvrdo pálil z pravej strany, jeho delovku následne chcel stečovať ešte Kalinin, no oboch hráčov Petrohradu gólman Jerjomenko odstavil svojími pozornými betónmi.
     
    08:20
    Domáci hráči Dinama zachytili nepresnú rozohrávku hosťujúceho Petrohradu, no puk napokon vyhodili len cez všetky čiary za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    08:58
    Domáci budú o malú chvíľu už v plnom počte, no momentálne sa bránia veľmi dobre. Po tvrdej strele spoza kruhov od Ramstedta gólman Jerjomenko puk vyradil svojím ľavým betónom do bezpečia. Následne sa Dinamo oslobodilo.
     
    09:11
    Dinamo sa dostalo do plného počtu, no napokon sa bude opäť vylučovať. Domáci Soin sa tentokrát previnil nedovoleným faulom lakťom.
     
    09:51
    Hráčom Petrohradu sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. To využívajú hráči Dinama, ktorí sa veľmi dobre bránia a ešte lepšie forčekujú.
     
    10:25
    Dallman tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho tvrdú delovku gólman Jerjomenko vyrazil svojou vyrážačkou len k bočnému mantinelu. Následne sa domáci oslobodili.
     
    10:59
    Po tvrdej strele od Alexandrova sa snažil na ľavej strane dorážať ešte Makarov, no gólman Jerjomenko napokon skvele zapracoval svojími betónmi, ktorými puk vyrazil na hokejky svojich obrancov.
     
    11:28
    Po skvelej prihrávke od Kučerjavenka sa k puku na ľavom kruhu dostal Pervyšin, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len mimo brány Dinama. V tomto momente hrali domáci už v plnom počte.
     
    11:57
    Petrohradčania sa opäť natlačili pred domácu bránu Dinama, no napokon nedokázali nič zaujímavé vymyslieť. Po tvrdej strele od Panarina skončil puk len pri zadnom mantineli.
     
    12:18
    Hráči hosťujúceho Petrohradu si opäť nerozumeli v rozohrávke cez stredné pásmo a následne sa previnili postavením mimo hry – ofsajdom, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    12:43
    Tentokrát sa hráči Petrohradu previnili nedovoleným zakázaným uvoľnením, po ktorom bude nasledovať komerčná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred Ježovom.
     
    13:28
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia už v prvej tretine! Po pravom krídle sa skvele presúval Petružálek, ktorý následne tvrdo vystrelil, no gólman Ježov jeho delovku svojími betónmi vyrazil len presne na hokejku MAREKA KVAPILA! Ten puk už len zasunul do odkrytej petrohradskej brány cez bezmocného gólmana Ježova. Asistencie si pripisujú hráči Jakub Petružálek a Konstantin Gorovikov.
     
    13:58
    Petružálek to skúšal aj tentokrát, keď tvrdo vystrelil spoza pravého kruhu, no gólman Ježov jeho delovku zblokoval len do rohu klziska. Dinamo však ostáva v útočnom pásme.
     
    14:21
    Spoza hosťujúcej brány si pred Ježova nakorčuľoval domáci Martensson, ktorý zakončoval bekhendovo, no gólman Ježov dobre postavil svoje betóny a puk nimi vyrazil do bezpečia.
     
    14:59
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov sa zatiaľ nedokáže gólovo presadiť. Pri puku sú hráči Petrohradu, ktorí takticky útočia.
     
    15:25
    Graňák si veľmi dobre pokryl Burdasova, no napokon sa tento petrohradský útočník z Graňákovej moci vymanil a prihrával na stred. Tam však našiel len pozorného domáceho Derljuka.
     
    15:59
    Kučerjavenko sa dostal do skvelej gólovej šance, keď tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon gólmana Jerjomenka neprekvapila. Pozorný brankár Dinama puk vyrazil svojími betónmi do bezpečia.
     
    16:40
    Hokejisti Petrohradu sú opäť pri puku, no momentálne im moskovský forčeking robí poriadne problémy. Napokon sa však hostia dostali do útočného pásma, kde si puk prihrávajú.
     
    17:08
    Mosaljov nebezpečne prihrával na Gorovikova, ktorý však už nedokázal trafiť bránu gólmana Ježova. Gorovikov bol následne krosčekovaný Semjonovom, ktorý si za tento faul odnáša dvojminútový trest. Nasleduje prvá presilová hra pre Dinamo.
     
    17:57
    V úvode presilovej hry sa domácemu Dinamu zatiaľ veľmi nedarí, keďže hráči Petrohradu puk poľahky vyhadzujú von zo svojho obranného pásma. Momentálne Dinamo prechádza cez stredné pásmo a útočí.
     
    18:21
    Graňák tvrdo pálil z pravého kruhu, no gólman Ježov jeho delovku zachytil vo svojej pozornej lapačke. Na rade je teda vhadzovanie po pravici petrohradského gólmana.
     
    18:59
    Od modrej tvrdo pálil Marek Kvapil a gólman Ježov bol síce clonený, no puk napokon videl, dobre sa presunul a ukryl ho medzi svojimi betónmi.
     
    19:28
    Konkov sa dostal do fantastickej gólovej šance v medzikruží, keď ho skvelou prihrávkou z pravej strany našiel Babenko, no gólman Ježov bol v strehu a puk opäť zachytil pod svojími betónmi.
     
    19:59
    Na rade je ďalšie vylúčenie na strane domáceho Dinama Moskva. Na dve minúty si odchádza sadnúť slovenský obranca Dominik Graňák, ktorý sa previnil nedovoleným bránením.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá tretina tohto veľmi dôležitého zápasu semifinálovej série priniesla mnoho zaujímavých momentov, v ktorých však prevažne dominovali gólmani Jerjomenko a Ježov. Tí niekoľkokrát výrazne podržali svoj tím, no napokon bol Ježov menej šťastný, keď ho v 14. minúte po skvelej prihrávke od Petružáleka prekonal Marek Kvapil, ktorý mu nedal žiadnu šancu na úspešný zákrok. Pre Petrohrad však zatiaľ nie je ešte nič stratené, a tak musia zabojovať. Druhú tretinu začneme v znení presilovej hry Petrohradu, ktorá bude trvať celé dve minúty.

    Podarí sa Petrohradu v druhej tretine zabojovať a aspoň vyrovnať stav tohto stretnutia?
     
    Pomer striel na bránu v prvej tretine:
    Dinamo Moskva (10) vs. SKA Petrohrad (10)
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:06
    K puku sa po úvodnom vhadzovaní v druhej tretine dostali hráči Petrohradu, ktorí sa však najskôr stiahli k vlastnej bráne, odkiaľ sa snažia ofenzívne preniknúť k Jerjomenkovi.
     
    20:59
    Hráčom Petrohradu sa vôbec nedarí ani v tejto početnej výhode, ba dokonca petrohradskú bránu ohrozil z ľavej strany pozorný Gorovikov, ktorý veľmi dobre forčekoval. Ježov však s prehľadom odolal.
     
    21:16
    Po tvrdej strele od Kalinina sa snažil dorážať puk ešte Ramstadt, no gólman Jerjomenko bol v strehu a puk vytlačil na bočný mantinel. Následne sa domáci oslobodzujú vyhodením puku.
     
    21:58
    O malú chvíľu sa Graňák vráti z trestnej lavice a Dinamo sa stále veľmi dobre bráni. Makarov tvrdo pálil z medzikružia, no jeho delovka bola zblokovaná jedným z obrancov Dinama do bezpečia.
     
    22:23
    Na rade je aj presilová hra pre Dinamo Moskva. Na dve minúty za seknutie si odchádza sadnúť Dmitry Kalinin.
     
    22:59
    Graňák sa snažil natlačiť do útočného pásma po pravej strane, no to mu napokon prekazil aktívny Thoresen, ktorý veľmi dobre forčekoval a nedal súperom šancu.
     
    23:24
    Moskovčanom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí a Petrohrad sa veľmi dobre bráni. Dinamo je momentálne v takej fáze, že sa nedokáže dostať ani do útočného pásma.
     
    23:49
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Kokarev sa s pukom presunul až za bránu Petrohradu a následne skvelou prihrávkou našiel nebráneného ALEXEJA CVETKOVA, ktorý svojou delovkou z medzikružia do Ježovovho protipohybu nedal gólmanovi Petrohradu žiadnu šancu. Dinamo teda využilo presilovú hru po vylúčení Kalinina. Asistenciu si pripisuje Denis Kokarev.
     
    24:35
    Arťjuchin sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a tvrdo zakončil, no gólman Jerjomenko odolal aj tentokrát a puk po strele svojho súpera zachytil vo svojej lapačke.
     
    25:21
    Thoresen tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho strelu s veľkým prehľadom zblokoval pozorný obranca Sopin, ktorý zachytil puk a upokojil tempo hry.
     
    25:45
    Petrohradčania si vytvorili ofenzívny tlak pred gólmanom Jerjomenkom a napokon si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si odišiel sadnúť Derljuk, ktorý sa previnil podrazením.
     
    26:16
    Jerjomenko sa blysol ďalšími skvelými zákrokmi! Najskôr svojim pravým betónom zneškodnil delovku od Martenssona a napokon aj od aktívneho Tichonova. Obe na Jerjomenka leteli z medzikružia.
     
    26:57
    Petrohradu sa ani v tejto presilovej hre veľmi nedarí. Dinamo Moskva sa veľmi dobre bráni a efektívne forčekuje už v strednom pásme.
     
    27:24
    Hosťujúci hráči Petrohradu sa stále snažia niečo vymyslieť, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí. Dinamo bude už o niekoľko sekúnd v plnom počte a vyzerá to tak, že už sa ubráni.
     
    27:55
    Pervyšin tvrdo pálil spoza kruhov a spoza štyroch hráčov, no gólman Jerjomenko puk napokon vyrazil svojími betónmi do bezpečia. Následne hrajú hráči Dinama už v plnom počte.
     
    28:18
    Kasjančuk tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Ježov jeho strelu zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel. Dinamo však stále ostáva v útočnom pásme, kde si takticky prihráva puk.
     
    28:58
    Od modrej čiary tvrdo pálil Jalasvaara, no gólman Ježov bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil na svojej výstroji. Následne ho však stihol ešte s dobrým prehľadom rozohrať.
     
    29:11
    Martensson to skúsil strelou z hranice ľavého kruhu, no Jerjomenko bol aj tentokrát v strehu a puk svojou hokejkou zachytil a následne ho rozohral na svojich obrancov.
     
    29:35
    Hráči Petrohradu si mierne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii a previnili sa ofsajdom. Po krátkej komerčnej prestávke sa teda bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    30:18
    Prvý petrohradský útok spôsobil poriadny závar pred bránou Dinama Moskva, no napokon ani delovka Martenssona, švih Thoresena a do tretice ani bekhend Tichonova z medzikružia nedokázali prekonať pozorného gólmana Jerjomenka!
     
    30:58
    Petrohradčania majú k dispozícii presilovú hru za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche v podaní Dinama. Tento trest si odchádza odpykať Petružálek.
     
    31:24
    Kalinin tvrdo pálil spoza kruhov a jeho delovku ešte stečoval Panarin, no gólman Jerjomenko dokázal odolať aj tentokrát a puk zachytil nad svojími betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    31:53
    Hráčom Petrohradu sa momentálne veľmi nedarí a nevedia prejsť cez stredné pásmo, kde Dinamo veľmi dobre forčekuje a kazí rozohrávku svojho súpera.
     
    32:28
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania napokon dokázali vsietiť kontaktný gól v presilovej hre! Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k puku na modrej čiare dostal Alexandrov, ktorý ho posunul na Thoresena a ten ďalej na ľavý kruh ku KEVINOVI DALLMANOVI! Ten svojou delovkou vymietol ľavý horný roh domácej brány a nedal Jerjomenkovi žiadnu šancu. Asistencie si pripisujú hráči Patrick Thoresen a Jury Alexandrov.
     
    33:15
    Petrohradčania sú opäť pri puku, no momentálne sa im veľmi nedarí. Dinamo sa veľmi dobre bráni, no taktiež nedokáže zaútočiť podľa svojich predstáv.
     
    33:55
    Makarov sa dostal do fantastickej gólovej šance v medzikruží, no napokon nedokázal prekonať pozorné betóny gólmana Jerjomenka, ktoré puk zblokovali len mimo brány Dinama.
     
    34:26
    Petrohrad dal gól!
    Je vyrovnané! Po zahodenej gólovej šanci domáceho Petružáleka si hokejisti Petrohradu vytvorili rýchly protiútok, z ktorého aj gólovo ťažili! Obrovskou chybou sa previnil Solovjov, ktorý poslal puk presne na hokejku Kučerjavenka. Ten skvelou prihrávkou našiel pred bránou Dinama MICHAILA VARNAKOVA, ktorý nezaváhal a po dobrej kľučke prekonal bezmocného Jerjomenka. Asistenciu si pripisuje Alexander Kučerjavenko.
     
    34:59
    Petrohradčania sú momentálne oveľa aktívnejší ako domáce Dinamo a vyzerá to tak, že domáci mierne uvoľnili. Ktovie, čo ich k tomuto ráznemu kroku viedlo.
     
    35:21
    Thoresen sa musel vrátiť do defenzívy a poriadne pomohol svojím obrancom, ktorý nedokázali od puku odstaviť aktívneho Kokareva. Následne Thoresen založil ďalší útok Petrohradu.
     
    36:01
    Kalinin a Pervyšin odviedli poriadny kus defenzívnej práce pred svojou bránou, keď sa do zakončenia najskôr dostal Petružálek a následne to skúšal aj Jalasvaara. Petrohradskí obrancovia sa však obetavo hodili do striel.
     
    36:45
    Kalinin veľmi dobre odstavil Petružáleka a aj jeho náznak strely napokon zblokoval len na bočný mantinel. Hráči Petrohradu teda pokračujú v útoku.
     
    37:26
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania v druhej tretine otáčajú zápas vo svoj prospech! Dallman sa dostal k puku na pravej strane a nahodil ho na zadný mantinel presne tak, že sa dostal na hokejku JEVGENYHO ARŤJUCHINA, ktorý svojím bekhendovým tečom našiel medzeru medzi Jerjomenkovými betónmi a skóroval. Asistenciu si pripisuje Kevin Dallman.
     
    37:58
    Petrohradskí hráči pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite a výkon domácich hráčov Dinama je momentálne naozaj len veľmi nedôrazný.
     
    38:16
    Do ďalšej fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Martensson, ktorý sa snažil tečovať tvrdý projektil od Alexandrova, no gólman Jerjomenko stihol puk zachytiť medzi svojími betónmi. Na rade je komerčná prestávka.
     
    38:49
    Gólman Jerjomenko sa blysol skvelým zákrokom, keď sa po skvelej prihrávke od Martenssona z pravej strany dostal k puku Thoresen, ktorý však trafil len hrudnú výstroj gólmana Jerjomenka.
     
    39:15
    Spomedzi kruhov to tentokrát skúšal aj Kalinin, no gólman Jerjomenko odolal aj tentokrát a puk zachytil na svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    39:55
    Derljuk pri zadnom mantineli s veľkým prehľadom odstavil hosťujúceho Varnakova a poslal puk na hokejky domácich hráčov. Vyzerá to tak, že v druhej tretine sa už nič vážne nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Druhá tretina tohto zápasu priniesla fanúšikom domáceho Dinama Moskva poriadne prekvapenie, keď domáci najskôr začali dobre a v 24. minúte zvýšili gólom Cvetkova v presilovej hre svoje gólové vedenie na 2:0, no od tohto momentu svoje herné schopnosti znížili na minimum. Naopak Petrohradčania zabrali a tromi gólmi dokázali otočiť výsledok tohto zápasu z 0:2 na 3:2 vo svoj prospech! Tento skvelý obrat odštartoval v presilovej hre Dallman (33. minúta), na ktorého nadviazal v 35. minúte Varnakov a následne v 38. minúte aj Arťjuchin, ktorý so šťastím prekonal gólmana Jerjomenka.

    Podarí sa Dinamu v tretej tretine zabrať a vyrovnať tak stav tohto stretnutia alebo si hráči Petrohradu svoje vedenie už ustrážia?
     
    Pomer striel na bránu v druhej tretine:
    Dinamo Moskva (4) vs. SKA Petrohrad (15)
     
    Dnešné stretnutie sleduje 8113 divákov.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:04
    Prvé úvodné vhadzovanie v tretej tretine nevyšlo, no v tom druhom už puk na svoje hokejky získali domáci hráči Dinama, ktorí sa na krátku chvíľu stiahli k vlastnej bráne.
     
    40:44
    Martensson sa po dobrej prihrávke od Thoresena dostal k puku na ľavej strane, no napokon bol neúspešný a v osobnom súboji proti Barancevovi nedokázal uspieť.
     
    41:22
    Dinamo hrá opäť veľmi pokojne, no práve teraz by mali domáci poriadne zabrať. Momentálne sú pri puku hráči Dinama, ktorí si ho však prihrávajú len vo vlastnom obrannom pásme.
     
    41:41
    Marek Kvapil sa veľmi dobre presúval po pravej strane a z ťažkého uhla napokon tvrdo zakončil, no gólman Ježov bol v strehu a puk s veľkým prehľadom zachytil vo svojej lapačke.
     
    42:25
    Průcha poslal peknú krížnu prihrávku z ľavej strany na Makarova, ktorý následne pálil z prvej, no trafil len dobre osadenú hrudnú výstroj gólmana Jerjomenka. Na rade je ďalší útok Dinama.
     
    42:54
    Arťjuchin sa s pukom nebezpečne presúval po ľavom krídle a napokon aj tvrdo zakončil. Gólman Jerjomenko bol však v strehu a puk vyrazil svojim ľavým betónom do bezpečia.
     
    43:22
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Konkov, no gólman Ježov bol v strehu a puk zachytil medzi svojími betónmi. Následne ho však ešte rozohral a Petrohrad teda opäť útočí.
     
    44:01
    Makarov sa veľmi dobre presúval po ľavej strane a prihrával na Průchu, ktorý by bol sám pred Jerjomenkom, no túto prihrávku v správnej chvíli zastavil pozorný Petružálek, ktorý poslal puk do stredného pásma.
     
    44:58
    Dallman tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Jerjomenko jeho delovku vyrazil do bezpečia. Petrohradčania však stále ostávajú v útočnom pásme.
     
    45:12
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania navýšili svoj gólový náskok na úroveň dvoch gólov! Po skvelej prihrávke od bočného mantinelu od Makarova sa k puku za kruhmi dostal KEVIN DALLMAN, ktorý tvrdo zakončil a jeho delovka napokon prešla pomedzi betóny dobre cloneného gólmana Jerjomenka, o čo sa postaral Průcha. Asistencie si pripisujú hráči Igor Makarov a Alexander Kučerjavenko.
     
    45:58
    Dinamo sa stále snaží niečo vymyslieť, no tentokrát tvrdá delovka Derljuka z ľavej strany bola napokon len veľmi nepresná a puk skončil mimo brány gólmana Ježova.
     
    46:38
    Petrohrad dal gól!
    Petrohradčania pomaly, ale isto rozhodujú o svojom jasnom triumfe v tomto zápase. DMITRY VOROBJOV získal skvelú prihrávku do stredného pásma a napokon si s pukom prešiel až na hranicu ľavého kruhu, odkiaľ nekompromisným švihom vymietol ľavý horný roh Jerjomenkovej brány. Asistenciu si pripisuje Tony Martensson.
     
    47:15
    Sopin tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho delovku gólman Ježov dokázal vyraziť svojími betónmi na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude pred bránou Petrohradu.
     
    47:59
    Po tvrdej delovke delovke od Mosaljova sa gólman Ježov blysol ďalším dobrým zákrokom, po ktoroom ukryl puk na svojej výstroji. Po komerčnej prestávke sa bude vhadzovať napravo od petrohradskej brány.
     
    48:02
    Do brány domáceho celku nastupuje namiesto Alexandra Jerjomenka oddýchnutý Alexander Šaryčenkov.
     
    48:59
    Šaryčenkov si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok, keď svojími betónmi zblokoval tvrdú delovku spoza ľavého kruhu, ktorú si pre neho pripravil Vorobjov.
     
    49:35
    Ramstedt tvrdo zakončoval z pravej strany a jeho delovku chcel ešte dorážať Varnakov, no gólman Šaryčenkov bol v strehu a puk zblokoval svojím betónom do bezpečia.
     
    50:24
    Dallman tvrdo pálil z ľavejs trany, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli. Puk následne hráči Dinama upratali do bezpečia.
     
    50:58
    Burdasov to skúšal od modrej čiary, no jeho delovku gólman Šaryčenkov umiestnil len do rohu klziska. Následne sa do útoku dostávajú domáci.
     
    51:44
    Arťjuchin sa dostal do skvelej gólovej šance, keď išiel sám na gólmana Šaryčenkova, no útočníkovi Petrohradu napokon puk mierne ušiel, čo využil Šaryčenkov na dobrý zásah svojou hokejkou.
     
    52:16
    Pervyšin si na svoje konto pripísal ďalší dobrý obranný zákrok, keď dobrým bodyčekom odstavil útočiaceho Kokareva, ktorý sa snažil natlačiť pred Ježova.
     
    52:53
    Konkov si vymenil puk so Soinom a druhý menovaný napokon aj zakončil, no jeho projektil skončil len mimo brány petrohradského tímu.
     
    53:20
    Momentálne sú pri puku hráči Dinama Moskva, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no tentokrát to majú ťažké, keďže sú s pukom len pred svojou bránou.
     
    53:48
    Panarin sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon sa rozhodol ho len vyhodiť cez všetky čiary. Okamžite sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    54:20
    Kvapil prihrával nebezpečne na Mosaljova na ľavú stranu, no ten sa napokon už neodhodlal efektívne strieľať a svojim nedôrazným zakončením minul priestor Ježovovej brány.
     
    54:57
    Pervyšin nevyhodil puk najlepšie a napokon ním našiel len Graňáka, ktorý tvrdo vystrelil z hranice pravého kruhu. Jeho tvrdá delovka však Ježova nezastrašila a gólman Petrohradu puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    55:11
    Petružálek nahodil puk na zadný mantinel, no gólman Ježov radšej neváhal a zachytil ho po odrazení pod svojou lapačkou. Uvidíme, čo sa podarí domácim ešte vymyslieť.
     
    55:59
    Jalasvaara poslal puk na Cvetkova, no ten napokon tvrdo vystrelil a puk umiestnil len presne na výstroj gólmana Ježova, ktorý si s touto šancou domácich poradil.
     
    56:41
    Soin tvrdo pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka boal zblokovaná jedným z hráčov Petrohradu. Následne chcel puk ešte doraziť Konkov, no už trafil len Ježovove betóny.
     
    57:18
    Petrohradčania sa už nikam neponáhľajú a očividne si chcú svoje vedenie ustrážiť. Zatiaľ sa veľmi dobre bránia, čo robí Dinamu zjavné herné problémy.
     
    57:58
    Mosaljov tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Ježov bol napokon úspešnejší a puk zblokoval svojím ľavým betónom na bočný mantinel.
     
    58:15
    Po dobrej prihrávke od Petružáleka sa do pozície medzi kruhmi dostal Jalasvaara, ktorý však svojou delovkou Ježova nezastrašil a gólman Petrohradu aj tentokrát puk vyrazil do bezpečia.
     
    58:31
    Po ďalšom dobrom zákroku v podaní gólmana Ježova, keď sa ho snažil prekonať Kokarev si tréner domáceho celku vyžiadal oddychový čas!
     
    58:44
    Dinamo Moskva sa rozhodlo hrať v šestici a gólman Šaryčenkov teda ostal na striedačke. V úvode tejto powerplay sa však hosťujúci Tichonov previnil zakázaným uvoľnením.
     
    59:18
    Do skvelej gólovej šance po prihrávke od Konkova sa dostal Kokarev, no gólman Ježov odolal aj tentokrát a puk svojou vyrážačkou vyrazil do rohu klziska.
     
    59:50
    Petrohrad dal gól!
    Domáci Solovjov sa dostal k puku pri bočnom mantineli a chcel ho naslepo vyhodiť, no touto prihrávkou našiel len TEEMUA RAMSTEDTA, ktorý svojou delovkou spoza kruhov trafil priestor prázdnej moskovskej brány. Bez asistencií.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa domáce Dinamo už na nič nezmohlo a Petrohrad potvrdil svoju jasnú suverenitu z druhej polovice druhej tretiny. Najskôr zvýšil náskok Petrohradu na 4:2 v 42. minúte Kevin Dalmann, ktorý svojou delovkou od modrej nedal gólmanovi Jerjomenkovi šancu. Následne na neho v 47. minúte nadviazal Dmitry Vorobjov, na ktorého nedala moskovská obrana pozor a nechala ho osamoteného prejsť až k bráne Dinama. Po krátkej chvíli od tohto góly do brány Dinama namiesto Jerjomenka nastupoval už Šaryčenkov. Ten síce neinkasoval, no 11 sekúnd pred koncom zápasu pridal šiesty gól Petrohradu do prázdnej brány Teemu Ramstedt.

    Petrohradčania teda znížili stav série na 1:3 na zápasy!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo semifinále play-off KHL.
    Piaty semifinálový zápas týchto tímov je naplánovaný na sobotu 30. marca 2013 v Petrohrade.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:48:38)

    Góly a asistencie: 14. Kvapil (Petružálek, Gorovikov), 24. Cvetkov (Kokarev) – 33. Dallman (Thoresen, Alexandrov), 35. Varnakov (Kučerjavenko), 38. Arťjuchin (Dallman), 46. Dallman (Makarov, Kučerjavenko), 47. Vorobjov (Martensson), 60. Ramstedt


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (49. Šaryčenkov) – Derljuk, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev, Lukin – Soin, Babenko, Konkov – Cvetkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Mosaljov, Kvapil – Volkov, Sopin, Kasjančuk.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Berdjukov, Semjonov, Pervyšin, Vorobjov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Alexej Belov, Sergej Kulakov – Roman Šichanov, Sergej Šeljanin

    Diváci: 8113