Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (po pr.) | D. Moskva – Petrohrad 2:6 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
2:6 (1:0, 1:3, 0:3)
SKA Petrohrad
Streda 27.03.2013, 16:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sa domáce Dinamo už na nič nezmohlo a Petrohrad potvrdil svoju jasnú suverenitu z druhej polovice druhej tretiny. Najskôr zvýšil náskok Petrohradu na 4:2 v 42. minúte Kevin Dalmann, ktorý svojou delovkou od modrej nedal gólmanovi Jerjomenkovi šancu. Následne na neho v 47. minúte nadviazal Dmitry Vorobjov, na ktorého nedala moskovská obrana pozor a nechala ho osamoteného prejsť až k bráne Dinama. Po krátkej chvíli od tohto góly do brány Dinama namiesto Jerjomenka nastupoval už Šaryčenkov. Ten síce neinkasoval, no 11 sekúnd pred koncom zápasu pridal šiesty gól Petrohradu do prázdnej brány Teemu Ramstedt.

    Petrohradčania teda znížili stav série na 1:3 na zápasy!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo semifinále play-off KHL.
    Piaty semifinálový zápas týchto tímov je naplánovaný na sobotu 30. marca 2013 v Petrohrade.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:48:38)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Petrohrad dal gól!
    Domáci Solovjov sa dostal k puku pri bočnom mantineli a chcel ho naslepo vyhodiť, no touto prihrávkou našiel len TEEMUA RAMSTEDTA, ktorý svojou delovkou spoza kruhov trafil priestor prázdnej moskovskej brány. Bez asistencií.
     
    59:18
    Do skvelej gólovej šance po prihrávke od Konkova sa dostal Kokarev, no gólman Ježov odolal aj tentokrát a puk svojou vyrážačkou vyrazil do rohu klziska.
     
    58:44
    Dinamo Moskva sa rozhodlo hrať v šestici a gólman Šaryčenkov teda ostal na striedačke. V úvode tejto powerplay sa však hosťujúci Tichonov previnil zakázaným uvoľnením.
     
    58:31
    Po ďalšom dobrom zákroku v podaní gólmana Ježova, keď sa ho snažil prekonať Kokarev si tréner domáceho celku vyžiadal oddychový čas!
     
    58:15
    Po dobrej prihrávke od Petružáleka sa do pozície medzi kruhmi dostal Jalasvaara, ktorý však svojou delovkou Ježova nezastrašil a gólman Petrohradu aj tentokrát puk vyrazil do bezpečia.
     
    57:58
    Mosaljov tvrdo pálil z ľavej strany, no gólman Ježov bol napokon úspešnejší a puk zblokoval svojím ľavým betónom na bočný mantinel.
     
    57:18
    Petrohradčania sa už nikam neponáhľajú a očividne si chcú svoje vedenie ustrážiť. Zatiaľ sa veľmi dobre bránia, čo robí Dinamu zjavné herné problémy.
     
    56:41
    Soin tvrdo pálil z ľavého kruhu, no jeho delovka boal zblokovaná jedným z hráčov Petrohradu. Následne chcel puk ešte doraziť Konkov, no už trafil len Ježovove betóny.
     
    55:59
    Jalasvaara poslal puk na Cvetkova, no ten napokon tvrdo vystrelil a puk umiestnil len presne na výstroj gólmana Ježova, ktorý si s touto šancou domácich poradil.
     
    55:11
    Petružálek nahodil puk na zadný mantinel, no gólman Ježov radšej neváhal a zachytil ho po odrazení pod svojou lapačkou. Uvidíme, čo sa podarí domácim ešte vymyslieť.
     
    54:57
    Pervyšin nevyhodil puk najlepšie a napokon ním našiel len Graňáka, ktorý tvrdo vystrelil z hranice pravého kruhu. Jeho tvrdá delovka však Ježova nezastrašila a gólman Petrohradu puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    54:20
    Kvapil prihrával nebezpečne na Mosaljova na ľavú stranu, no ten sa napokon už neodhodlal efektívne strieľať a svojim nedôrazným zakončením minul priestor Ježovovej brány.
     
    53:48
    Panarin sa dostal k puku na ľavej strane, no napokon sa rozhodol ho len vyhodiť cez všetky čiary. Okamžite sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    53:20
    Momentálne sú pri puku hráči Dinama Moskva, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no tentokrát to majú ťažké, keďže sú s pukom len pred svojou bránou.
     
    52:53
    Konkov si vymenil puk so Soinom a druhý menovaný napokon aj zakončil, no jeho projektil skončil len mimo brány petrohradského tímu.
     
    52:16
    Pervyšin si na svoje konto pripísal ďalší dobrý obranný zákrok, keď dobrým bodyčekom odstavil útočiaceho Kokareva, ktorý sa snažil natlačiť pred Ježova.
     
    51:44
    Arťjuchin sa dostal do skvelej gólovej šance, keď išiel sám na gólmana Šaryčenkova, no útočníkovi Petrohradu napokon puk mierne ušiel, čo využil Šaryčenkov na dobrý zásah svojou hokejkou.

    Góly a asistencie: 14. Kvapil (Petružálek, Gorovikov), 24. Cvetkov (Kokarev) – 33. Dallman (Thoresen, Alexandrov), 35. Varnakov (Kučerjavenko), 38. Arťjuchin (Dallman), 46. Dallman (Makarov, Kučerjavenko), 47. Vorobjov (Martensson), 60. Ramstedt


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (49. Šaryčenkov) – Derljuk, Graňák, Jalasvaara, Solovjov, Gorochov, Mironov, Barancev, Lukin – Soin, Babenko, Konkov – Cvetkov, Kokarev, Petružálek – Gorovikov, Mosaljov, Kvapil – Volkov, Sopin, Kasjančuk.
    SKA Petrohrad: Ježov (Kasutin) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Berdjukov, Semjonov, Pervyšin, Vorobjov, Burdasov – Martensson, Tichonov, Thoresen – Panarin, Varnakov, Ramstedt – Průcha, Kučerjavenko, Makarov – Fjodorov, Sigarjov, Arťjuchin.

    Rozhodca: Alexej Belov, Sergej Kulakov – Roman Šichanov, Sergej Šeljanin

    Diváci: 8113