Ufa – Kazaň 0:3 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 3:0 (kon.) | Čerepovec – Petrohrad 2:4 (kon.)
D. Moskva – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Dynamo Moskva
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
CSKA Moskva
Utorok 12.03.2013, 16:30 • Lužniki, Moskva (Rusko) • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:38
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Tak toto predĺženie prebehlo priam bleskovo a domáci hráči Dinama získavajú ďalší dôležitý triumf! K puku sa na pravej strane dostal Babenko, ktorý strieľanou prihrávkou našiel v medzikruží SERGEJA KONKOVA, ktorý zblokoval puk presne pod Staňov betón. Staňa sa snažil ešte úspešne zasiahnuť, no bol veľmi dobre clonený a už nestihol puk vyraziť do bezpečia. Asistenciu si pripisuje Jury Babenko.
     
    59:51
    V závere tretej tretiny sa do skvelej gólovej šance dostal Petružálek, no napokon bol neúspešný! Puk mu ušiel a z veľmi veľkého uhla napokon trafil len Staňovu výstroj.
     
    57:13
    Žarkov sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď ešte dorážal odrazený puk po strele Rylova, no napokon spolu s Davisom nedokázali trafiť odkrytú domácu bránu.
     
    55:41
    Dinamo je pod veľkým tlakom hosťujúceho CSKA a momentálne sa majstri nezmohli na nič iné, ako zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred Jerjomenkom.

    Domáci tréner Dinama si vyžiadal taktický oddychový čas!
     
    55:15
    Z pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Kvaša, no gólman Jerjomenko napokon so šťastím puk vytlačil vedľa svojej brány. Následne sa hostia snažili ešte presadiť, no nepodarilo sa im to.
     
    54:38
    Hosťom sa rysovalo skvelé prečíslenie dvojice Kugryšev - Zubov, no prvý menovaný po dobrom presune cez ľavú stranu nedokázal nájsť voľného Zubova a celú situáciu upokojil Jerjomenko.
     
    51:34
    Z pravého kruhu to skúšal aj Kvapil, no jeho nekompromisná delovka po teči Staňu napokon minula priestor brány hosťujúceho celku CSKA.
     
    50:59
    Konkov sa dostal do ďalšej dobrej šance, no opäť zahviezdil skvelý Staňa! Ten strelu svojho súpera zblokoval svojím pravým betónom do bezpečia!
     
    50:24
    Obrana hosťujúceho CSKA tentokrát poriadne prepadla, no gólman Staňa sa blysol fantastickým zákrokom, keď sa rýchlo presunul a strelu z prvej od Konkova fantasticky vyrazil do bezpečia svojou hrudnou výstrojou!
     
    48:12
    Grigorenko si vypracoval skvelú gólovú šancu, keď tvrdo zakončil z hranice pravého kruhu a Staňovi puk vypadol. Obrancovia CSKA však hráčom Dinama neumožnili dorážať odrazený puk do odkrytej brány.
     
    39:32
    A na rade je napokon presilová hra pre CSKA v pomere štyroch na troch. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť domáci Mosaljov.
     
    39:14
    A je tu vylúčenie na oboch stranách. Na dve minúty si odchádzajú sadnúť hráči Gymajev a domáci Soin. Obaja získali tento trest za hrubosť.
     
    38:51
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal Kokarev, no ten sa napokon na ľavej strane rozhodol len prihrávať. Soin jeho prihrávku nezachytil a následne sa k puku dostali hostia.
     
    37:55
    Z pravej strany ohrozil Staňu domáci Kvapil, no slovenský gólman v službách CSKA nezaváhal a puk zachytil na svojej výstroji. Následne hru okamžite prerušil.
     
    36:58
    Mosaljov sa spolu s Kvapilom dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, no prvý menovaný napálil puk len do Staňu a druhý napokon len do bočnej siete.
     
    35:46
    Po skvelej prihrávke od Rjasenskeho z ľavej strany sa k puku na pravej strane dostal Alexander Radulov, ktorý z prvej pálil. Gólman Jerjomenko sa však stihol premiestniť a puk zachytil na svojej pozornej výstroji!
     
    35:10
    Do skvelej gólovej šance sa dostal aj Grigorenko, no jeho tvrdá delovka napokon skončila s pomocou Staňu len na ľavej žŕdke brány hosťujúceho kádra CSKA.
     
    32:53
    Staňa opäť v permanencii! Tentokrát svojou vyrážačkou poslal na mantinel tvrdú strelu od Sopina z pravej strany. Následne sa k puku dostávajú hráči CSKA.
     
    32:12
    Staňa si na svoje konto pripísal dva veľmi dôležité zákroky! Najskôr svojou hokejkou vypichol puk Soinovi a následne zneškodnil aj delovku od Konkova, ktorý pálil z medzikružia!
     
    31:35
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal hosťujúci Prokorkin, no jeho tvrdá delovka napokon nedokázala trafiť odkrytú domácu bránu. Následne sa do útoku rúti Dinamo.
     
    27:15
    Do ďalšej skvelej gólovej šance sa dostal Gorokov, no gólman Staňa bol v strehu a puk zblokoval svojími betónmi do bezpečia na zadný mantinel. Následne sú pri puku hráči CSKA.
     
    25:11
    A je tu prvé vylúčenie na strane hostí. Na dve plus desať minút za napadnutie hlavy a krku si odchádza sadnúť Oleg Kvaša. Ten nekompromisne zložil k ľado Solovjova, ktorý však bude v poriadku.
     
    21:57
    Tým CSKA dal gól!
    A je to tu! Enormný tlak hráčov CSKA napokon viedol ku gólu! NIKOLAJ PROKORKIN sa dostal k puku na pravej strane, tvrdo vypálil, no gólman Jerjomenko puk zachytil na svojich betónoch. Následne sa však z nich nejako dostal na ľadovú plochu a spomínaný Prokorkin trafil odkrytú domácu bránu. Asistenciu si pripisuje Dmitry Kugryšev.
     
    21:44
    Igor Radulov potvrdil svoj herný dôraz aj tentokrát, keď sa pred bránu domácich natlačil spoza nej a chcel Jerjemanka prekonať zasunutím puku. Domáci gólman bol však v strehu a puk ukryl pod svojou lapačkou.
     
    17:41
    Jakov Rylov sa dostal k puku za bránou domáceho celku a následne sa chcel presadiť spoza brány. Gólman Jerjomenko si však dokázal ustrážiť svoju ľavú žŕdku a puk zachytil pod svojími betónmi.
     
    16:15
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domáci celok Dinamo sa dostáva do vedenia! K puku sa na pravom krídle dostal Graňák, ktorý skvelou prihrávkou našiel v medzikruží nebráneného SERGEJA SOINA. Ten už neza váhal a cez hŕstku hráčov tvrdo vypálil. Puk napokon umiestnil presne a vymietol pavučinu medzi Staňovými betónmi. Asistenciu si pripisuje Dominik Graňák.
     
    14:59
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostala dvojica Gorovikov a Sopin, no prvý menovaný na ľavej strane poriadne zaváhal a následne stratil puk. Obrovská šanca pre Dinamo.
     
    14:09
    Kvapil sa dostal k puku napravo od Staňovej brány a snažil sa kľučkou zneškodniť Žarkova. To mu však veľmi nevyšlo a k puku sa dostal len pozorný Staňa.
     
    12:08
    Igor Radulov sa dostal do skvelej gólovej šance na pravej strane, no napokon ho v hodine dvanástej odstavil pozorný Graňák, ktorý zneškodnil jeho veľkú šancu!
     
    07:58
    Lukin tvrdo zakončoval z ľavej strany, no gólman Staňa bol v strehu a jeho delovku vyrazil svojou hrudnou výstrojou na zadný mantinel! Následne sa k puku dostávajú hráči CSKA.
     
    02:10
    Kvaša nastrelil puk na bránu Dinama, no gólman Jerjomenko ho následne vyrazil len napravo od seba. Pred Grigorenkom stála už len prázdna brána, no jeden z obrancov Dinama si tohto útočníka hostí ustrážil.
     
    01:31
    Alexander Radulov tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no napokon trafil len pozorného Jerjomenka, ktorý upokojuje tempo hry. Dorážať sa snažil ešte Kvaša, no gólman Dinama si už puk ustrážil.
     
    01:02
    A je tu prvé vylúčenie v tomto zápase. V početnej výhode si zahrajú hráči CSKA, ktorí získali túto výhodu po nedovolenej hre so zdvihnutou hokejkou v znení domáceho Jalasvaaru.
     
    00:24
    Kvaša sa dostal do skvelej gólovej šance, keď získal puk v medzikruží, no napokon nedokázal z tesnej blízkosti prekonať pozorného Jerjomenka, ktorý puk vyrazil na ochrannú sieť.

    Góly a asistencie: 17. Soin (Graňák), 61. Konkov (Babenko) – 22. Prokorkin (Kugryšev)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Šaryčenkov) - Graňák, Gorokov, Jalasvaara, Solvjov, Novák, Derljuk, Mironov - Soin, Babenko, Konkov - Tsvetkov, Kokarev, Petružálek - Gorovikov, Sopin, Lukin - Pestunov, Mosaljov, Kvapil.
    CSKA Moskva: Staňa (Proskurjakov) - Rylov, Rjasensky, Denisov, Markov, Gimajev, Kondratjev, Ožiganov, Ljubimov - Kvaša, Grigorenko, A. Radulov - Sprukts, I. Radulov, Širokov - Zubov, Kugryšev, Prokorkin - Žarkov, Davis, Barbašev.

    Rozhodca: Roman Gofman (RUS), Jyri Ronn (FIN) - Viktor Birin (RUS), Alexei Medvedev (RUS)

    Diváci: 7721