Ufa – Kazaň 0:3 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 3:0 (kon.) | Čerepovec – Petrohrad 2:4 (kon.)
D. Moskva – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Utorok 12.03.2013, 14:00 • Ufa-Arena • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pre dnešok sa s vami lúči Tomáš Batiz, sprevádzať Vás budem aj zajtra. Pre dnešok mi nezostáva už len nič iné, ako Vám popriať pekný zvyšok utorňajšieho dňa. (16:21:32)
     
    Skončil sa nám tretí štvrťfinálový zápas medzi Julajev Ufa a Bars Kazaň výsledkom 0:3. Tento zápas bol tak povediac na hojdačke, raz mali lepšiu chvíľku domáci hráči, inokedy zas hostia. Rozoberme si však poslednú tretinu, do ktorej vstúpili jednoznačne lepšie domáci, ktorí si vyprodukovali aj viacero dobrých šancí, ktoré však do gólu nepretavili. Konečnú bodku v dnešnom zápase dali pätnásť sekúnd pred koncom hráči Kazane, ktorí skórovali do prázdnej brány zásluhou Petrova.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Kazaň dala gól!
    V závere stretnutia si hostia upevnili vedenie gólom do prázdnej brány, po tom ako si puk v strednom pásme prebral KIRILL PETROV, ktorý nemohol zaváhať.
     
    59:01
    Ufa je v útočnom pásme, snaží sa niečo vymyslieť, ale vyzerá to tak, že je o všetkom rozhodnuté.
     
    58:43
    UFA HRÁ SO ŠIESTIMI HRÁČMI!
     
    57:07
    Stále je Ufa v útočnom pásme, na teraz prišla prihrávka spoza brány, následne zakončenie spomedzi kruhov vyrazil brankár.
     
    57:01
    Domáci hráči si počas presilovky tvoria šance, prihrávkami točia súpera v útočnom pásme, na teraz prišlo zakončenie spomedzi kruhov, ktoré vyrazil betónom brankár.
     
    56:49
    Dobrá šanca v závere zápasu aspoň o gól pre domácich hráčov, na trestnú odchádza Komitský.
     
    56:12
    Ufa sa drží v útočnom pásme, jej úlohou je hlavne zakončovať a čím skôr vstreliť kontaktný gól, tento krát sa hra opäť prerušuje po tom ako strela z pravej strany skončila v lapačke brankára.
     
    57:59
    V záverečných minútach stretnutia prichádza vylúčenie na strane hostí, na trestnú odchádza Kornějev.
     
    55:11
    Na teraz postupuje do útoku Ufa, tá sa následne v útočnom pásme motá veľmi dlho, hlavne cez prihrávky za bránou. Po chvíli prichádza zakončenie z ľavej strany ľadovej plochy, ktoré však vyrazil brankár.
     
    54:14
    Viacero divákov už stávalo zo svojich sedadiel, zrejme aj očakávalo gól po tom ako sa domáci dostali pred bránu súpera, tam aj na dva krát zakončili, lenže tieto pokusy zlikvidoval Barulin, ktorý si drží čisté konto.
     
    53:28
    Podobnú variantu vidíme aj na opačnej strane, Ufa nahadzuje puk do útočného pásma a taktiež mení hráčov.
     
    52:51
    Dovolím si tvrdiť, že ak sa nestane zázrak, tak tento zápas Ufa nevyhrá. Tento krát začínala útok spoza vlastnej brány, ale o puk prišla tesne pred útočným pásmom, z čoho Kazaň iba vyhodila a strieda.
     
    51:50
    Zakázané uvoľnenie prichádza po pár sekundách opäť, tento krát je to na opačne strane, po ktorom budú mať šancu niečo spraviť v útočnom pásme domáci hráči.
     
    51:15
    Zápas sa nám už preklopil do posledných desiatich minútach hry. Na teraz sa rozohrávka nepodarila domácim hráčom, ktorí vyhodili puk cez všetky čiary na čo rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    50:52
    Ufa sa ešte nevzdáva! V tretej tretine mali dobré šance, ktoré mohli pretaviť do gólu, ale na to si ešte budú musieť počkať. Je tomu tak aj po strele z pravej strany, po ktorej zasahovala pozorná lapačka brankára.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 38. Immonen (Personen, Obukhov), 39. Golubjov (Bodrov, Žerděv), 60. Petrov


    HC Salavat Julajev Ufa: Tarkki - Sopel, Koněv, Aťušov, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Blaťák, Proškin - Musatov, Stěpanov, Gluchov - Růžička, Filatov, Zinovjev - Svitov, Slepyšev, Pankov - Mirnov, Pihlstrom, Kajgorodov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin - Nikulin Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Zacharčuk, Komitský, Jarullin - Zaripov, Kapanen, Morozov - Pesonen, Immonen, Obuchov - Těrešenko, Lukojanov, Petrov - Bodrov, Golubjev, Žerděv.

    Rozhodca: Michel, Šichanov