Ufa – Kazaň 0:3 (kon.) | Čeljabinsk – Omsk 3:0 (kon.) | Čerepovec – Petrohrad 2:4 (kon.)
D. Moskva – CSKA Moskva 2:1 (po pr.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Utorok 12.03.2013, 14:00 • Ufa-Arena • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pre dnešok sa s vami lúči Tomáš Batiz, sprevádzať Vás budem aj zajtra. Pre dnešok mi nezostáva už len nič iné, ako Vám popriať pekný zvyšok utorňajšieho dňa. (16:21:32)
     
    Skončil sa nám tretí štvrťfinálový zápas medzi Julajev Ufa a Bars Kazaň výsledkom 0:3. Tento zápas bol tak povediac na hojdačke, raz mali lepšiu chvíľku domáci hráči, inokedy zas hostia. Rozoberme si však poslednú tretinu, do ktorej vstúpili jednoznačne lepšie domáci, ktorí si vyprodukovali aj viacero dobrých šancí, ktoré však do gólu nepretavili. Konečnú bodku v dnešnom zápase dali pätnásť sekúnd pred koncom hráči Kazane, ktorí skórovali do prázdnej brány zásluhou Petrova.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Kazaň dala gól!
    V závere stretnutia si hostia upevnili vedenie gólom do prázdnej brány, po tom ako si puk v strednom pásme prebral KIRILL PETROV, ktorý nemohol zaváhať.
     
    59:01
    Ufa je v útočnom pásme, snaží sa niečo vymyslieť, ale vyzerá to tak, že je o všetkom rozhodnuté.
     
    58:43
    UFA HRÁ SO ŠIESTIMI HRÁČMI!
     
    57:07
    Stále je Ufa v útočnom pásme, na teraz prišla prihrávka spoza brány, následne zakončenie spomedzi kruhov vyrazil brankár.
     
    57:01
    Domáci hráči si počas presilovky tvoria šance, prihrávkami točia súpera v útočnom pásme, na teraz prišlo zakončenie spomedzi kruhov, ktoré vyrazil betónom brankár.
     
    56:49
    Dobrá šanca v závere zápasu aspoň o gól pre domácich hráčov, na trestnú odchádza Komitský.
     
    56:12
    Ufa sa drží v útočnom pásme, jej úlohou je hlavne zakončovať a čím skôr vstreliť kontaktný gól, tento krát sa hra opäť prerušuje po tom ako strela z pravej strany skončila v lapačke brankára.
     
    57:59
    V záverečných minútach stretnutia prichádza vylúčenie na strane hostí, na trestnú odchádza Kornějev.
     
    55:11
    Na teraz postupuje do útoku Ufa, tá sa následne v útočnom pásme motá veľmi dlho, hlavne cez prihrávky za bránou. Po chvíli prichádza zakončenie z ľavej strany ľadovej plochy, ktoré však vyrazil brankár.
     
    54:14
    Viacero divákov už stávalo zo svojich sedadiel, zrejme aj očakávalo gól po tom ako sa domáci dostali pred bránu súpera, tam aj na dva krát zakončili, lenže tieto pokusy zlikvidoval Barulin, ktorý si drží čisté konto.
     
    53:28
    Podobnú variantu vidíme aj na opačnej strane, Ufa nahadzuje puk do útočného pásma a taktiež mení hráčov.
     
    52:51
    Dovolím si tvrdiť, že ak sa nestane zázrak, tak tento zápas Ufa nevyhrá. Tento krát začínala útok spoza vlastnej brány, ale o puk prišla tesne pred útočným pásmom, z čoho Kazaň iba vyhodila a strieda.
     
    51:50
    Zakázané uvoľnenie prichádza po pár sekundách opäť, tento krát je to na opačne strane, po ktorom budú mať šancu niečo spraviť v útočnom pásme domáci hráči.
     
    51:15
    Zápas sa nám už preklopil do posledných desiatich minútach hry. Na teraz sa rozohrávka nepodarila domácim hráčom, ktorí vyhodili puk cez všetky čiary na čo rozhodca píska zakázané uvoľnenie.
     
    50:52
    Ufa sa ešte nevzdáva! V tretej tretine mali dobré šance, ktoré mohli pretaviť do gólu, ale na to si ešte budú musieť počkať. Je tomu tak aj po strele z pravej strany, po ktorej zasahovala pozorná lapačka brankára.
     
    50:03
    Uvidíme aký bude mať konečný verdikt tento zápas, na teraz postupujú dopredu hostia, ktorí majú dvojgólový náskok a myslím si ak by pridali tretí gól, tak je zrejme rozhodnuté.
     
    49:47
    Vyzeralo to tak, že hostia si dokážu niečo vyprodukovať po nahodení, ale v konečnom dôsledku sa iba dotkli puku a ihneď oň prišli.
     
    49:25
    Po buly v útočnom pásme domácich sa hra presunula do stredného pásma, odkiaľ Kazaň nahodila puk.
     
    48:35
    Tvrdo sa teraz bojuje o puk pri mantinely v útočnom pásme domácich, nakoniec v týchto mikro súbojoch vyšli víťazne domáci, ktorí vzápätí aj zakončili, lenže pokus nebol až taký hrozivý, ale znížil náskok súpera.
     
    47:36
    Obrovská šanca teraz prišla na strane hostí, tí sa dostali do brejku dvoch na jedného, prihrávka z ľavej strany na druhú skončila zakončením, ktoré však minulo bránu!
     
    46:45
    Presilovka domácim nevyšla podla predstáv. V nej mali asi jasný cieľ a to znížiť náskok súpera, síce vystrelili pár krát nebezpečne, ostáva stav 0:2.
     
    45:38
    Domáci zakladajú útok pred vlastnou bránou, počas presilovky sa dostali veľmi rýchlo do útočného pásma, odkiaľ následne vystrelili od modrej. Odrazený puk vyhodil súper.
     
    45:08
    Po buly sa snažila Ufa udržať v pásme, stal sa však opak, po ktorom sa hráči Kazane oslobodili a vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    44:56
    Vylúčenie na strane hostí, na trestnú odchádza Pesonen.
     
    44:31
    V týchto sekundách to skúšali hostia, tí prenikli do útoku, ale za bránou stratili puk. Následný protiútok domácich skončil pred bránou, ale tá bola posunutá mimo svojej klasickej polohy, takže hra sa prerušila.
     
    43:40
    Po dlhšom čase vidíme aj hostí, ako sa dostavajú do útočného pásma, tento útok je dosť spomalený, ale na druhej strane možno aj premyslený. Jeden z hráčov naťahuje hru s pukom za bránu, následne však puk putuje medzi kruhy, odkiaľ prichádza zakončenie iba do lapačky brankára.
     
    43:21
    Hra sa nám na teraz prerušila, Kazaň sa pokúsila o rýchly protiútok, ale miesto neho sa postarala o zakázané uvoľnenie.
     
    42:33
    Dobrý vstup do tretej tretiny majú určite domáci hráči, tí do teraz moc nezakončovali, ale tlačili súpera v pásme, nie je tomu inak aj teraz, keď strelu od modrej už musel vyrážať brankár hostí.
     
    41:37
    Opäť sa ženú dopredu domáci, aj tento krát to bol rýchly vstup do pásma, ale tá finálna koncovka opäť chýbala. Pochváliť musíme obranu Kazane, ktorá perfektne zatlačila útočiacu dvojicu k mantinelu, kde im následne odobrala puk.
     
    40:58
    Začala sa nám tretia tretina zápasu. V úvode sa snažia niečo vymyslieť, resp. znížiť náskok súper domáci hráči, tí po prechodoch do útočného pásma ani nezakončili.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Pred pár sekundami sa nám už skončilo aj druhé dejstvo zápasu, v ktorom sú tí šťastnejší hráči hostí, ktorí si v závere druhej tretiny zaistili vedenie o dva góly.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    38:25
    Kazaň dala gól!
    Veľmi nepríjemná sprcha pre domácich hráčov, ktorí po pár sekundách inkasujú už po druhý krát. Perfektne sa teraz natlačili hráči Kazane pred brankára, všetko však zakončil perfektným blafákom DENIS GOLUBJOVA, ktorým prekonal brankára. Asistencie: Jevgenij Bodrov, Nikolaj Žerděv.
     
    37:08
    Kazaň dala gól!
    Ako som spomínal Ufa sa zahráva s ohňom, keď neprikladá veľký dôraz k bráneniu hráčov, čo sa na teraz presne aj potvrdilo. Prechod do útočného pásma v podaní Janneho Personena , ten našiel skvelou prihrávkou, YARKKA IMMONENA, ktorý už do odkrytej časti brány nemohol zaváhať. Asistencie: Personen, Obukhov.
     
    36:36
    Hra sa nám presunula na opačnú stranu, prihrávka z pravej strany po modrej skončila zakončením z prvej, to však minulo bránu.
     
    35:47
    Ufa až po niekoľkých minútach s viacero hráčmi v útoku. Najskôr si to natiahli popri mantinely, spätná prihrávka na modrú už skončila zakončením, to však neohrozilo brankára, keďže trafilo obrancu.
     
    35:12
    Hostia naďalej pri útočnej chuti! Najskôr zlikvidoval brankár pokus z ľavej strany, následne sa musel obracať po zakončení tesne pred ním. Domáci fanúšikovia musia iba veriť v to, že ich hráči sa stihnú čo najrýchlejšie skoncentrovať, pretože posledné šance zaváňali po góle!
     
    34:21
    Domáci sa zahrávajú s ohňom, ktorý by ich mohol popáliť v zmysle inkasovaného gólu. Tento krát sa Kazaň opäť dostala do zakončenia, po tom ako poľahky prešla po pravej strane.
     
    33:38
    Ako som spomínal. Kazaň si v týchto sekundách vyprodukovala veľmi dobré šance, ktoré však do úvodného gólu nevedela pretlačiť. Strely od modrej vyrazil brankár, následne sa tento muž v maske obracal po zakončeniach tesne pred ním, vo všetkých troch dorážkach bol úspešný, takže opäť nám pokračuje vyrovnaný stav 0:0.
     
    32:57
    Po buly v strednom pásme sa puk presunul do pásma hostí, tí to tam nejak rozohrali smerom dopredu, následne sa z ničoho nič dostali pred bránu súpera, kde spôsobili dobré tlaky na bránu, v tých však domáci odolali.
     
    32:52
    Po dlhšom čase sa Ufa dostala do útočného pásma, ich radosť však netrvala dlho, keď ich zastavil hvizd rozhodcu, ktorý odpískal ofsajd. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    32:19
    Hru v posledných minútach by sme mohli opísať veľmi stručne. Ufa prechádza do stredného pásma, kde stráca puk, následne z toho ťaží Kazaň, ktorý však nezakončuje moc efektívne, vo väčšine prípadov iba do brankára.
     
    31:58
    Po buly v obrannom pásme sa Ufa presunula do stredného pásma, tam však opäť prišla o puk a dala tak možnosť súperovi, ktorý z tejto ponúknutej šance moc teda nezískal. Nahodený puk však postačil na striedanie.
     
    31:38
    Kazaň sa v poslednom čase dobre prejavuje v útočnom pásme súpera, to sa azda nepáči ani divákom na tribúne, ktorí na čas trošku stíchli. Hostia zakončili od modrej čiary, pokus skončil u brankára.
     
    30:45
    V týchto sekundách sa hrá v obrannom pásme domácich hráčov, Ufa sa dobre bránila a natlačila súpera k mantinelu za bránou, v klbu hráčov si puk vybojovali práve domáci hráči, ktorí sa natlačili rýchlo do útoku, kde opäť neuspeli.
     
    30:23
    Všetko sme už vyriešili, pokračujeme teda dianím na ľade.
     
    27:00
    Prepáčte sa dočasný výpadok, budeme sa ho snažiť čo najrýchlejšie vyriešiť!
     
    24:15
    Ufa sa tento krát snažila niečo vymyslieť a vstreliť tak prvý gól v dnešnom zápase. Prechod do útoku po pravej strane, následné zakončenie spoza brány skončilo na betóne brankára. Kazaň sa následne aj za cenu zakázaného uvoľnenia oslobodzuje.
     
    23:43
    Myslel som si, že hostia to celkom dobre spravili tým nahodením, najskôr sa dostali k puku, no vzápätí už oň prišli.
     
    23:27
    Hra sa nám opäť prerušuje, pokračovať budeme vhadzovaním v strednom pásme, po ktorom Kazaň iba nahadzuje puk.
     
    23:12
    Šanca sa nám v týchto sekundách zrodila na opačnej strane, väčšina hráčov domácich sa sústredila na bránenie pred bránou, avšak zakončenie prišlo od modrej, pokus smeroval iba na brankára, ktorý si pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    22:14
    Domáci ostávajú po vyhratom buly v útočnom pásme, snažila sa rýchlo dostať pred bránu, ale dobrým vytlačením obrany sa dostala iba za bránu, odkiaľ následná prihrávka neskončila u spoluhráča , ale Kazaň ide z nej do útoku.
     
    20:35
    Ufa pokračuje tento krát smerom dopredu, prechod po pravej strane sa zastavil tesne pred útočným pásmom z čoho sa následne dostali do protiútoku hráči Kazane, ktorí skončili taktiež gólovo, či strelecky naprázdno.
     
    20:28
    V úvode druhej tretiny sa Kazaň veľmi rýchlo dostala do útočného pásma, v podstate si ho aj vybojovala tým, že puk nahodený spoza modrej skončil u brankára, ktorý ho podržal.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Skončila sa nám prvá tretina medzi Julajev Ufa a Bars Kazaň. Povedal by som, že to bola veľmi opatrná tretina. V jej samotnom úvode sa hráči tak povediac čisto iba oťukávali, následne sa dostali aj do nejakých zakončení, ale tie boli zväčša iba od modrej, resp. z krajov na čo brankári oboch mužstiev dobre zasahovali. Nejaké dobré šance prišli aj v presilovkách, ale ako máte možnosť vidieť na celkovom stave, tieto pokusy neboli premenené. Druhá tretina sa nám začne o 15 minút, čo podla môjho času by mal byť 14:51.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:47
    Pomaly sa blížime k záveru prvej tretiny, Ufa si zbehla po puk do vlastného pásma, bude sa snažiť v posledných sekundách aspoň zakončiť na bránu.
     
    18:57
    Ufa teraz nebezpečne v útočnom pásme, kombinovala v takom diamante medzi obrancami a krídlami. Zakončenie prišlo však asi až po šiestich prihrávkach a aj to iba do obrancu.
     
    18:38
    Po buly sa hra však presunula po dlhšom čase aj do pásma hostí, zakončenie skončilo u brankára, lenže tento súboj sa ešte dohrával a brána opustila svoje postavenie. Hra sa nám na niekoľko sekúnd preruší.
     
    18:17
    Záverečné minúty prvej tretiny patria s určitosťou hosťom, tí ťažili prevahu hlavne počas presilovky, v ktorej dva, či tri krát nebezpečne zakončili. Tento krát ostávajú v útočnom pásme po tom ako strela z pravej strany skončila v lapačke brankára.
     
    17:35
    V záverečných sekundách presilovky už boli hráči vytlačení do stredného pásma, vyzerá to tak, že gólu sa nedočkáme ani po tejto presilovke.
     
    16:48
    Aj teraz to vyzeralo nebezpečne pre domácich hráčov, Kazaň si to perfektne prihráva popri mantinely, následne hru otočí späť na modrú odkiaľ zakončuje iba do dobre postaveného brankára.
     
    16:07
    Kazaň teraz s tlakom v útočnom pásme, dva krát za sebou vyhrala buly, tento krát kombinuje iba po modrej čiare odkiaľ už dva krát vystrelila. V oboch prípadoch sa činila obrana, ktorá zablokovala tieto pokusy.
     
    15:47
    Kazaň sa dostala do útočného pásma, prihrávka na ľavú stranu, odkiaľ to vyzeralo na zakončenie, tesne pred tým prichádza ešte tvrdý zákrok Zinovieva, ktorý určite obdrží dve minúty.
     
    14:26
    Vylučuje sa na oboch stranách po tom ako sa strhla menšia strkanica po zakončení. Na strane hostí odchádza Obukhov, toho na domácej mi réžia neponúkla. S určitosťou sa však pokračuje v hre 4 na 4.
     
    13:31
    Skončí sa prvá tretina 0:0? Tí čo si podali na remízu budu určite potešení, ale do konca nám ostáva ešte niečo vyše šesť minút. Rýchly útok Kazane skončil za branou súpera, následná prihrávka medzi kruhy skončila strelou z prvej, tú však pokryl brankár domácich. Pokračujeme buly v útočnom pásme Kazane.
     
    12:47
    Ufa po buly vo vlastnom pásme postupuje do útoku, tam sa snažila o zakončenie z pravej strany, ale to zablokovala obrana súpera, vzápätí sa dostáva Kazaň do protiútoku, ale tá sa do zakončenia taktiež nedostáva.
     
    12:20
    Dobré šance sme videli na oboch stranách, najskôr nebezpečne do útočného pásma prenikla Kazaň, tá sa však do zakončenia nedostala. Lepšiu šancu mali po chvíli domáci hráči, ktorí však samostatný nájazd nevyužili, po tom ako strela z backhandu skončila na vyrážačke brankára.
     
    10:48
    Uvidíme ako bude pokračovať tento zápas, v posledných minútach sú to určite domáci, ktorí majú viac z hry. Tí postupujú do útoku aj teraz, keď však pri mantinely stratili puk, obrana súpera sa iba oslobodila.
     
    10:05
    Dlhšie sa hralo v útočnom pásme domácich. Tí si snažili hľadať čo najlepšie strelecké pozície, ale vo väčšine prípadov to dobre vykryla obrana Kazane. Tá sa vyhodila azda dva, či tri krát.
     
    09:20
    Ufa opäť pri chuti, znovu sa dostali domáci hráči do útočného pásma. Prihrávka z pravej strany na modrú odkiaľ prišlo zakončenie iba do obrancu, vzápätí ostávajú pri puku domáci.
     
    08:40
    Po dlhšom čase si pozreli útočné pásmo aj domáci hráči, tí prenikli cez stred, snažili sa aj o zakončenie, ale po prihrávke od mantinelu sa Kazaň dostala k puku.
     
    07:53
    Po vyhratom buly v útočnom pásme Kazane sa hostia dostali do zakončenia od modrej čiary, tento pokus brankár Tarkki vyrazil pred seba, následne obrana vyváža puk do stredného pásma.
     
    07:40
    Konečne niečo čo zdvihlo divákov zo sedadiel. Kazaň sa natlačila pred bránu domácich, už som skoro začínal písať o góle, ale puk nejak prekĺzol popri pravej tyči, následne domáca obrana vyhodila puk.
     
    06:59
    Stále je to taká opatrná hra na oboch stranách, v tejto chvíli sa do útoku dostali hostia, tí však taktiež nezakončili na bránu, po tom ako sa pri mantinely stretlo viacero hráčov, ktorí sa natlačili na seba a bojovali o puk.
     
    05:18
    V týchto sekundách musia niečo zo svojho umenia ukázať aj domáci obrancovia, tí čelia prihrávkam Kazane v útočnom pásme, tá zatiaľ kombinuje iba na modrej čiare.
     
    04:28
    Pri puku opäť domáci hráči, Ufa sa snažila niečo vymyslieť v strednom pásme. Počkala si na pohyb súpera, následne prihrávkou na modrú čiaru a následným vniknutím do pásma zakončili, lenže tento pokus míňa bránu.
     
    03:28
    Hra sa nám opäť presunula do obranného pásma domácich, tí po vyhratom buly postupujú do útoku, kde sa veľmi rýchlo dostali do útočného pásma. Pár prihrávok okolo ľavého mantinelu nič veľké nespôsobilo. Ufa o po chvíli prišla o puk.
     
    02:39
    Dovolím si povedať, že úvod stretnutie je naozaj ešte taký "oťukávaci". Ufa sa snaží niečo vymyslieť, ale Kazaň ju vysokým presingom k ničomu nepúšťa.
     
    01:29
    Sme svedkami aj prvého zakončenie na bránu, po strate puku domácich sa Kazaň dostala cez stredné pásmo do útoku, hra sa presunula na ľavú stranu, odkiaľ prišla strela od mantinelu. Na tú si brankár Tarkki dal pozor a schoval ju medzi betónmi.
     
    01:20
    Ufa už dlhšie s pukom na hokejke, dlhšie držala puk vo vlastnom pásme, na viac krát si to prihrávali na vlastnej obrannej modrej, po chvíli však prešli do útoku, kde taktiež nezakončili.
     
    00:41
    Pred malou chvíľou sa nám začalo stretnutie, v prvom útoku boli hráči Kazanne, tí však moc bránu súpera neohrozili, následne sa k puku dostavajú domáci hráči.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Salavat Julajev Ufa: Tarkki - Sopel, Koněv, Aťušov, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Blaťák, Proškin - Musatov, Stěpanov, Gluchov - Růžička, Filatov, Zinovjev - Svitov, Slepyšev, Pankov - Mirnov, Pihlstrom, Kajgorodov.

    AK Bars Kazaň: Barulin - Nikulin Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Zacharčuk, Komitský, Jarullin - Zaripov, Kapanen, Morozov - Pesonen, Immonen, Obuchov - Těrešenko, Lukojanov, Petrov - Bodrov, Golubjev, Žerděv.

    Rozhodca: Michel, Šichanov.
     
    Prajem všetkým krásne a pokojné utorňajšie popoludnie. Už o malý moment sa nám začne tretí štvrťfinálový zápas medzi Julajev Ufa a Bars Kazaň.
     
    Celok Ak Bars Kazaň hral v základnej časti maximálne suverénne a napokon skončil na čele tabuľky východnej konferencie. Kazaň potvrdila svoju suverénnosť aj v prvom kole play-off, kde narazila na výber Neftekhimiku Nižnekamsk, ktorý zdolala v pomere 4:0 na zápasy. Štvrťfinále play-off už však nie je pre hráčov Kazane také jednoznačné a z celkom Ufy majú veľké problémy. Po dvoch zápasoch na domácom ľade prehrávajú už 0:2, keď v oboch zápasoch prehrali pomerne tesne - 2:3 a 0:2.
     
    Domácej Ufe patrila po základnej časti KHL priaznivá piata priečka vo východnej konferencii. V prvom kole play-off sa však hráči tohto kádru KHL poriadne natrápili, keď narazili na výber Metallurgu Magnitogorsk, ktorý napokon zdolali až v pomere 4:3 na zápasy. V tomto štvrťfinále sa však Ufe darí už oveľa viac a po dvoch odohraných zápasoch vyhráva najlepšie ako sa dalo - 2:0. Tieto dva zápasy odohrali hráči Ufy na ľade Kazane, kde najskôr triumfovali v pomere 3:2 a následne aj v pomere 2:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:00.

    Tomáš Batiz

    Góly a asistencie: 38. Immonen (Personen, Obukhov), 39. Golubjov (Bodrov, Žerděv), 60. Petrov


    HC Salavat Julajev Ufa: Tarkki - Sopel, Koněv, Aťušov, Isangulov, Zubarev, Kolcov, Blaťák, Proškin - Musatov, Stěpanov, Gluchov - Růžička, Filatov, Zinovjev - Svitov, Slepyšev, Pankov - Mirnov, Pihlstrom, Kajgorodov.
    Ak Bars Kazaň: Barulin - Nikulin Kornějev, Kuljaš, Medvěděv, Zacharčuk, Komitský, Jarullin - Zaripov, Kapanen, Morozov - Pesonen, Immonen, Obuchov - Těrešenko, Lukojanov, Petrov - Bodrov, Golubjev, Žerděv.

    Rozhodca: Michel, Šichanov