Sampdoria – Chievo 2:0 (kon.) | Parma – Catania 1:2 (kon.) | Bergamo – AS Rím 2:3 (kon.)
Cagliari – Turín 4:3 (kon.) | Juventus – Siena 3:0 (kon.) | Inter – AC Miláno 1:1 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (1:0)
AC Siena
Nedeľa 24.02.2013, 15:00 • Juventus Stadium, Turín • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    V závere zápasu nám posledné striedanie predviedol aj hosťujúci tréner Iachini. Ten poslal na trávnik namiesto Della Roccaa oddýchnutého Verrea.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    89
    Juventus Turín dal gól!
    Nedáš - dostaneš! Toto jasné pravidlo sa potvrdilo aj tentokrát, keď hostia poriadne zaváhali a PAUL POGBA si dovolil nekompromisné prízemné zakončenie spoza svojho protihráča. To mu vyšlo a loptu presne umiestnil k pravej žŕdke hosťujcej brány. Pegolo jednoducho nemal šancu.
     
    84
    Terlizzi tentokrát tvrdo pálil z pravej strany, no jeho delovku gólman Buffon spolu so svojou pravou žŕdkou dokázali vyraziť do bezpečia.
     
    83
    Agra sa dostal do skvelej palebnej pozície na ľavej strane, no jeho strieľaný center napokon gólman Buffon opäť skvele vyrazil do bezpečia pred svoju bránu!
     
    81
    A je tu aj posledné striedanie domáceho celku. Namiesto mierne poraneného Giovinca posiela tréner Conte na trávnik Giaccheriniho.
     
    78
    Matri si s loptou dobre nabehol na ľavú stranu, no napokon bolo jeho zakončenie neúspešné. Zblokoval ho pozorný Jorge Teixeira.
     
    77
    Na rade je aj druhé striedanie na domácej strane. Tréner Conte posiela na trávnik namiesto Asamoaha oddýchnutého Chielliniho.
     
    76
    Domáci gólman Buffon predviedol svojím fanúšikom fantastický gólový zákrok, keď sa reflexívne hodil po hlavičke od Emegharu a loptu vyrazil do brvna jeho brány, odkiaľ sa následne odrazila von.
     
    74
    Juventus Turín dal gól!
    Hosťujúca obrana sa po rýchlom striedaní nestihla zorientovať a ihneď inkasuje! Druhý gól Juventusu vsietil známy SEBASTIAN GIOVINCO, ktorý nekompromisnou delovkou z ľavej strany umiestnil loptu presne pod brvno hosťujúcej brány. Od neho sa lopta odrazila do siete.
     
    74
    Hosťujúci tréner Sieny Iachini posiela na trávnik aj druhé striedanie. Namiesto Rosinu nastupuje do hry oddýchnutý Agra.
     
    70
    Priamy kop hostí odišiel zahrávať Rosina a poriadne pohrozil! Jeho tvrdý center však v poslednej chvíli zblokoval do bezpečia pozorný Marchisio, ktorý vystrčil svoju nohu. Na rade je rohový kop pre Sienu.
     
    65
    Na rad prichádza aj striedanie hostí. Tréner Iachini posiela na trávnik namiesto Valianiho oddýchnutého Pozziho.
     
    65
    Na rade je prvé striedanie domáceho celku. Namiesto Vučinića nastupuje do hry oddýchnutý Matri.
     
    60
    A ďalšia veľká šanca domácich! Pirlo sa snažil využiť fakt, že gólman Pegolo je vonku z brány a padáčikovým zakončením ho prelobovať. Lopta však napokon len veľmi tesne minula priestor sienskej brány!
     
    59
    Domáci hráči Juventusu sa dostali do fantastickej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Lichtsteinera si s loptou na pravú stranu zbehol Giovinco. Následne ju odcentroval na stred, kde ju mohol zblokovať Vučinić, no tentokrát bol prikrátky.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    43
    Po skvelej prihrávke od Marchisia zo stredu sa k zakončeniu dostal Giovinco, no jeho delovka skončila len tesne nad bránou hosťujúcej Sieny!
     
    40
    Emeghara sa sympaticky presúval po pravej strane, no napokon bol nekompromisne odstavený domácim Bonuccim. Ten za tento zákrok zinkasoval jasnú žltú kartu.
     
    35
    Pogba zinkasoval fantastickú prihrávku od Marchisia v strede pokutového územia hostí, no následne svojou delovkou trafil len pozorného Pegola!
     
    30
    Juventus Turín dal gól!
    Domáci celok sa napokon dokázal gólovo presadiť! Postaral sa o to STEPHAN LICHTSTEINER, ktorý si pred bránu hostí fantasticky nabehol z pravej strany, kde zblokoval odrazenú loptu od gólmana Pegola presne do hosťujúcej brány. Celú túto akciu vypracoval skvelou prihrávkou do behu domáci Vučinić.
     
    25
    Po skvelom centri z priameho kopu sa k lopte na ľavej strane dostal Vučinić, ktorý loptu poslal smerom na bránu hostí. Tam sa však opäť blysol Pegolo, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    24
    Hosťujúci hráč Della Rocca zinkasoval žltú kartu a môže byť, že je to len v tejto farbe. Nekompromisným sklzom zozadu odstavil bežiaceho Giovinca, ktorý mal pred sebou takmer voľný priestor.
     
    21
    Marchisio tvrdo zakončoval z hranice pokutového územia hostí, no gólman Pegolo bol v strehu a po lopte sa veľmi dobre hodil. Následne ju vyrazil za vlastnú bránu.
     
    15
    Lichtsteiner sa dostal do skvelej gólovej šance, keď zinkasoval presnú prihrávku na stred a následne nekompromisne zakončil! Jeho projektil však skončil len tesne nad bránou hostí.
     
    6
    Giovinco svojou rýchlosťou mierne prekvapil hosťujúcich obrancov a tí ho faulovali. Na rade je teda priamy kop pre domácich zo vzdialenosti približne 21 metrov. Zahrávať ho bude Pirlo.

    Góly: 30. Lichtsteiner, 74. Giovinco, 89. Pogba

    Karty:   40. Bonucci (JUV) - 24. Rocca (SIE)


    Juventus Turín: Buffon - Barzagli, Lichtsteiner, Bonucci, Pirlo, Marchisio, Asamoah (77. Chiellini), Pogba, Vučinić (65. Matri), Giovinco (81. Giaccherini).
    Tréner: Antonio Conte

    AC Siena: Pegolo - Terlizzi, Felipe, Rubin, Jorge Teixeira, Rosina (74. Agra), Vergassola, Valiani (65. Pozzi), Della Rocca (90+2. Verre), Bolzoni, Emeghara.
    Tréner: Giuseppe Iachini

    Rozhodca: D. Celi - F. Altomare, A. Crispo