Fiorentina – Neapol 1:1 (kon.) | CFC Janov – Catania 0:2 (kon.) | Chievo – Parma 1:1 (kon.)
Siena – Sampdoria 1:0 (kon.) | Pescara – Turín 0:2 (kon.) | AC Miláno – Bologna 2:1 (kon.)
Bergamo – Cagliari 1:1 (kon.) | AS Rím – Inter 1:1 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:1 (0:0)
Bologna FC
Nedeľa 20.01.2013, 15:00 • Stadio Giuseppe Meazza, Miláno • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas bol už o niečo bojovnejší a aj o niečo gólovo bohatší. Pazzini sa v prvej polovici druhého polčasu dostal do niekoľkých zaujímavých šancí, no napokon ich dokázal zahodiť. V 65. minúte však svoju smolu premohol, keď delovkou zblokovanou od Antonssona prekonal gólmana hostí. V 82. minúte pridal do svojich štatistík aj druhý úspešný zásah, keď volejovou delovkou nedal hosťujúcemu brankárovi šancu na úspešný zásah. V 84. minúte si nešťastný vlastný gól vsietil Mexes, ktorý stečoval hlavičkové zakončenie od Pasquata. Následne sa však Milánčania už dokázali ubrániť.
    V Miláne teda ostávajú tri body a Bologna odchádza domov bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo zápasov talianskej Serie A!
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:58:35)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po dobrej prihrávke od Pasquata sa k lopte dostal Diamanti, no ten to skúsil sám, čo sa mu stalo osudným. Milánski obrancovia ho od lopty nekompromisne odstavil a oslobodzujú sa.
     
    90+3
    El Shaarawy nám predviedol dobré zakončenie spoza hranice pokutového územia, ktoré malo aj patričnú rotáciu, no gólman Agliardi napokon zasahovať nemusel. Lopta letela len mimo jeho brány.
     
    90+2
    Dobrým únikom po pravej strane a následným zakončením chcel prekvapiť Boateng, no jeho nedôrazná strela napokon skončila len mimo brány hostí.
     
    90+1
    Momentálne sa hrá prevažne v okolí stredu ihriska, kde majú loptu v moci hráči Bologne. Tí sa snažia ešte niečo vykúzliť, no uvidíme, či sa im to proti pozornej milánskej obrane podarí.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú štyri minúty!
     
    90
    Gabbiadini sa dobre presúval po ľavej strane a následne bezchybne prihral pred bránu gólmana Abbiatiho. Tam však nestál ani jeden z jeho spoluhráčov, a tak sa Milánčania úspešne oslobodili.
     
    89
    Domáci získali výhodu rohového kopu, no tú napokon nedokázali využiť. Po dobrom centri do El Shaarawyho sa k lopte dostal Traoré, ktorý však loptu zblokoval len za bránu hostí.
     
    88
    Na druhej strane sa snažil gólovo presadiť Pasquato, no jeho strieľaný center gólman Abbiati videl veľmi dobre a pohodlne loptu zadržal vo svojom náručí.
     
    87
    Z pravého krídla to tentokrát delovkou skúšal Nocerino, no jeho tvrdé zakončenie napokon skončilo len tesne vedľa brány hosťujúcej Bologne.
     
    86
    Mexes nám tentokrát predviedol veľmi dobrú defenzívnu hru, keď svojím efektívnym sklzom odstavil útočiaceho Gabbiadiniho, ktorý sa presúval po ľavej strane.
     
    85
    Z pravej strany to tentokrát skúšal El Shaarawy, no napokon bol neúspešný. Jeho strelu hlavou zblokoval pozorný Garics, ktorý posiela svojich do útoku.
     
    84
    Bologna dala gól!
    Lopta napokon nešťastne končí aj v sieti domáceho milánskeho celku. Po dobrej hlavičke od Pasquata sa k lopte dostal PHILIPPE MEXES, ktorý nevediac stečoval loptu do vlastnej brány. Tá sa tam dokotúľala pomaly, no gólman Abbiati nemal šancu na úspešný zásah.
     
    83
    Pri lopte sú momentálne hráči Bologne, ktorí sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Milánčania veľmi dobre napádajú rozohrávku hostí.
     
    82
    AC Miláno dalo gól!
    GIAMPAOLO PAZZINI sa presadil aj podruhýkrát! Zo smoliara zápasu sa momentálne stáva dvojgólový strelec. Po skvelom centri od Boatenga sa Pazzini dostal k lopte, následne sa obtočil okolo Antonssona a z voleja nekompromisnou delovkou prekonal bezmocného gólmana Allegriho.
     
    81
    Na rade je aj druhé striedanie domáceho celku AC. Tréner Allegri posiela na trávnik namiesto Flaminiho oddýchnutého Traorého.
     
    81
    Následný priamy kop hostia napokon nevyužili! Po dobrom strieľanom centri lopta sympaticky rotovala, no následne minula priestor domácej brány!

    Góly: 65. Pazzini, 82. Pazzini - 84. Mexes (vla.)

    Karty:   80. Abate (ACM) - 21. Diamanti (BOL), 32. Pazienza (BOL), 77. Cherubin (BOL)


    AC Miláno: Abbiati - Constant, Mexes, Zapata, Abate - Boateng, Montolivo, Flamini (81. Traoré) - Pazzini, El Shaarawy, Niang (77. Nocerino).
    Bologna FC: Agliardi - Garics, Portanova, Antonsson, Cherubin - Riverola (51. Taider), Pérez, Diamanti, Pazienza (75. Pasquato), Kone - Gilardino (62. Gabbiadini).

    Rozhodca: D. Doveri - V. Marrazzo, M. Liberti