Waalwijk – Willem II 0:0 (kon.) | Utrecht – Amsterdam 0:0 (kon.) | Feyenoord – Groningen 2:1 (kon.)
Venlo – Kerkrade 2:4 (kon.)
koniec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (0:0)
FC Groningen
cz Nedeľa 23.12.2012, 14:30 • De Kuip, Rotterdam • Holandská Eredivisie
     
    88
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    V hodině dvanácté zachraňuje domácí tým opět GRAZIANO PELLÉ. Výbornou práci odvedl na hranici vápna Immers, jenž protlačil míč právě na autora branky. Ten už si před brankářem počínal nekompromisně a propálil ho. Nechytatelná střela a Luciano kapituluje podruhé.
     
    77
    Groningen právě vstřelil branku!
    A je to tady. Domácí hráli v posledních minutách hodně pasivně a nyní toho mohou litovat. Pustili soupeře do tlaku a ten vyrovnává. Standardku rozehrál Kirm, odražený míč se dostal k VIRGILOVI VAN DIJKOVI, jenž propálil celou obranu Feyenoordu včetně gólmana Muldera. Vyrovnáno 1:1!
     
    60
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Teď už však ano. Po rohu se dostal k míči hlavičkující GRAZIANO PELLÉ a s velkým štěstím končí míč v síti. Sice se snažil Burnet odvrátit na poslední chvílí míč z brankoviště, ale ten už se doplazil těsně za čáru a branka je proto správně uznána.

    Roman Zajíček

    Góly: 60. Pellé, 88. Pellé - 77. Dijk

    Karty:   74. Bacuna (GRO)


    Feyenoord Rotterdam: Mulder - Mathijsen, Janmaat, De Vrij, Martins Indi - Clasie, Immers, Vilhena (83. Vormer) - Pellé, Schaken (65. Verhoek), Boetius (90. Nelom). Trenér: Ronald Koeman.
    FC Groningen: Luciano - Burnet, Kappelhof, Van Dijk, Sparv - Kirm, Kwakman, Kieftenbeld (58. Ajilore) - De Leeuw (81. Zivkovič), Zeefuik (63. Bacuna), Schet. Trenér: Robert Maaskant.

    Rozhodca: Kuipers - Roekel, Zeinstra.

    Diváci: 45 000