Hr. Králové – Jihlava 3:2 (kon.) | Kadaň – Třebíč 2:1 (po pr.) | Benátky n/J – Ústí n/L 2:3 (kon.)
Šumperk – Olomouc 2:4 (kon.) | Litoměřice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 3:1 (kon.)
Most – Písek 5:0 (kon.)
koniec
Královští lvi Hradec Králové
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
cz Sobota 20.10.2012, 17:001. liga (ČR)
Partner:
     
    58:51
    Petr Haluza vzápětí střílel a Michal Mikeska tečoval. David Rittich dnes za svým protějškem ale v ničem nezaostává, také on svým betonem drží dosavadní stav!
     
    57:44
    Dnešnímu utkání přihlíží 976 diváků.
     
    57:18
    Snahu hostů ale výrazně kazí faul Tomáše Kolafy na Zdeňka Kubicu. Jihlavský obránce si odsedí menší trest za sekání a Hradec bude hrát po velkou část zbytku utkání přesilovou hru.
     
    54:46
    Tohle jsme už dneska jednou viděli. Na brankové čáře se v cestě Adamu Zemanovi zničehonic zjevil beton Jakuba Čecha! Hradecký brankář drží akcie svého týmu nad vodou.
     
    54:02
    A teď dokonce i v početní výhodě, to je pro svěřence trenéra Petra Vlka velká šance! Patrik Moskal je vyloučen za držení protihráče.
     
    51:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dnes nám není souzena branka v plném počtu hráčů, Hradečtí využívají předchozí přísný verdikt sudích a ve hře čtyři na čtyři berou zpět ztracené vedení! Martin Vágner se na straně brankoviště neukvapil a zkusil nahrát ke druhé tyčce na DAVIDA ŠVAGROVSKÉHO. Ten byl sice obsazený, ale i tak se ke kotouči dostal jako první a posunul ho za brankovou čáru - 3:2! Asistence: Martin Vágner.
     
    51:06
    Až tak dlouho ale Dukle přesilovka nevydržela, teď jde pykat za hru v šesti. 4 na 4
     
    50:21
    Domácí Zdeněk Kubica chtěl získat kotouč dříve než vyjetý David Rittich, jenže místo toho ho zezadu seknul do nohy a po zásluze odchází na trestnou lavici s menším trestem.
     
    50:15
    Vladimíru Říhovi poskočil puk v klíčovém momentu, kdy se už chystal namířit Brožovu nabídku do odkryté brány!
     
    47:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak už i hosté vědí, jak využít přesilovku. Na modré čáře TOMÁŠ KOLAFA dobře viděl, že Čechovi stojí ve výhledu skoro všichni zbývající hráči na ledě. Jeho nahození si tak našlo cestičku až do sítě a máme znovu vyrovnáno - 2:2! Asistence: Lukáš Nahodil, Adam Zeman.
     
    46:52
    Naopak je tu možnost pro hráče z Vysočiny. David Roupec si vysloužil menší trest za držení hole.
     
    44:38
    Nedovolené zákroky Duklu dnes srážejí, teď navíc přichází další. Tomáš Kolafa - 2 minuty za vysokou hůl. Kolafa pro změnu působil i v Hradci Králové, kromě působení u A-týmu pomohl také v sezóně 2004/05 zdejší juniorce vybojovat extraligu.
     
    42:59
    A znovu druhý útok domácích, který je jednoznačně nejlepším v celém utkání. Kombinace vypadala trochu improvizovaně, přesto nakonec scházelo hodně málo, aby se Vít Budínský natáhl ke kotouči před odkrytou klecí!
     
    41:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí podruhé využívají přesilovou hru. Obrovskou možnost měl už Michal Mikeska, který byl ale zablokován obráncem. Stačil však přihrát puk za sebe na hokejku PETRA HALUZY, který viděl, že Rittich plave kdesi v brankovišti. Hokejista, který to zná i v jihlavském dresu, tak otáčí zápas - 2:1! Asistence: Michal Mikeska.
     
    40:58
    Dukla jde do čtyř, za sekání je vyloučen Lukáš Nahodil.
     
    34:35
    Dostanou k tomu šanci v další početní výhodě, která je logickým vyústěním jejich momentální aktivity. Roman Maliník (JIH) - 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    31:59
    No tak to bylo něco! Kotouč se motal před hradeckým brankovištěm a chvíli ho nikdo nemohl najít, Jakub Čech byl navíc mimo svou pozici. Když se ale k dorážce dostal Radek Hubáček a zamířil do prázdné brány, Čech neuvěřitelně vykopl svůj levý beton a zabránil jistému gólu!
     
    31:15
    Hradec jde však vzápětí zase do čtyř, Patrik Moskal se provinil držením protihráče.
     
    30:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    O pořádný kus lepší přesilovka než ta předchozí přináší domácím vyrovnání! Také druhý hradecký útok si vytvořil tlak, který korunovala střílená nabídka Víta Budínského. Do její dráhy zasáhl PETR HALUZA a Rittich se tentokrát natahoval marně - 1:1! Asistence: Vít Budínský.
     
    30:20
    Parádní zákrok nejen pro diváky v podání Davida Ritticha! Zřejmě si našel skulinku, kterou viděl další bombu Milana Karlíčka. Kotouč si vychutnala brankářova lapačka.
     
    29:42
    Brožova teč Karlíčkovy rány skončila těsně vedle tyčky! To by měl Rittich hodně těžké.
     
    29:19
    Když ale Lukáš Nahodil přibrousil u hrazení, neměli už sudí na co čekat. Menší trest pro střelce jediné branky dosavadního průběhu přináší domácím početní výhodu.
     
    23:57
    Dukla už je pochopitelně v plném počtu a sama si zahraje přesilovku. Hříšníkem je David Švagrovský, verdikt zní faul loktem.
     
    23:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    První gól zápasu přichází v oslabení a hosté lehce šokují hradecký stadion. Tomáš Kolafa vyslal přesným pasem dopředu LUKÁŠE NAHODILA, k nemuž se domácí bek vracel pozdě a Nahodil stačil přesně zamířit do druhého růžku nad Čechovu lapačku - 0:1! Asistence: Tomáš Kolafa.
     
    21:02
    Jeden z domácích hráčů byl zasažen vysokou holí a rozhodčí po konzultaci vylučují Michaela Polcara na dvě minuty. První vyloučení v zápase.
     
    20:33
    Michal Velecký nebezpečně clonil Jakubu Čechovi a pak se ještě snažil vyšťourat puk zpod jeho výstroje, to se mu ale nepodařilo!
     
    17:48
    Znovu dvojice Budínský - Haluza v nebezpečné situaci! Před jihlavským brankářem byli nehlídáni, ale nedokázali překonat jeho položené tělo!
     
    14:43
    Další náznak šance pro Hradec, Milan Valášek pílil za kotoučem a místo střely se rozhodl pro zadovku Šimonu Macháňovi. Ten se však ke kotouči přes brusle jihlavského beka neproklestil.
     
    10:12
    Ke kotouči před jihlavskou brankou se po chvíli dostal znovu Vít Budínský. Rittich vytáhl výtečný zákrok vyrážečkou!
     
    06:55
    David Rittich vyjel z brány, aby rozehrál puk po mantinelu. Tam ho sebral Vít Budínský a zkusil to hned na prázdnou bránu, ve které ale poctivě strážil jeden z obránců Dukly.
     
    03:44
    Když už se Petr Haluza dostal k ostré střele z levého kruhu, Rittich se nervózně ohlížel, kde má kotouč. Zůstal mu ale mezi betony.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 31. Haluza (Budínský), 42. Haluza (Mikeska), 52. Švagrovský (Vágner) - 23. Nahodil (Kolafa), 48. Kolafa (Nahodil, Zeman)


    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) – Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Kania, Vágner "C", Čáp, Klement – Kubica, Brož, Říha – Budínský, Mikeska, Haluza – Luštinec, Švagrovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger. Trenér: Martin Hosták.
    HC Dukla Jihlava: Rittich (Novotný) – Podlipnik, Ficenc "C", Drtina, Kolafa, Jaroš, Dobrovolný, Zadražil – Čachotský, Nahodil, Velecký – Malec, Filip, Jeslínek – Krupka, Hubáček, Zeman – Polcar, Maliník, Pekárek – Pometlo. Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodca: Humpolíček – Kotlík, Zídek.