Hr. Králové – Jihlava 3:2 (kon.) | Kadaň – Třebíč 2:1 (po pr.) | Benátky n/J – Ústí n/L 2:3 (kon.)
Šumperk – Olomouc 2:4 (kon.) | Litoměřice – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Beroun 3:1 (kon.)
Most – Písek 5:0 (kon.)
koniec
Královští lvi Hradec Králové
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
cz Sobota 20.10.2012, 17:001. liga (ČR)
Partner:
     
    Vynikající a dramatický zápas je za námi, Hradec nakonec těsné vedení udržel a před Jihlavu se zároveň dostává v tabulce. Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni střelec dvou branek domácích Petr Haluza a na druhé straně obránce Tomáš Kolafa. Ode mě je to pro dnešek vše, příjemný zbytek sobotního večera! (19:20:22)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Ne, tohle už Dukla nestihne.
     
    59:30
    Hosté hrají v plném počtu, ale nemohou se dostat do útočného pásma.
     
    58:51
    Petr Haluza vzápětí střílel a Michal Mikeska tečoval. David Rittich dnes za svým protějškem ale v ničem nezaostává, také on svým betonem drží dosavadní stav!
     
    58:17
    Jak jinak, než že Haluzův útok tvrdí muziku před Rittichem.
     
    57:44
    Dnešnímu utkání přihlíží 976 diváků.
     
    57:18
    Snahu hostů ale výrazně kazí faul Tomáše Kolafy na Zdeňka Kubicu. Jihlavský obránce si odsedí menší trest za sekání a Hradec bude hrát po velkou část zbytku utkání přesilovou hru.
     
    56:48
    Rozhodčí Petr Humpolíček teď necitlivě přerušil hru, ačkoli David Rittich neměl puk ve své moci. Domácím se teď sudí omlouvá.
     
    56:26
    Tomáš Čachotský měl přechod modré čáry ztížený a nemohlo to skončit jinak než ofsajdem.
     
    56:06
    Už i Moskal se zapojuje do hry. Dukle už nezbývají ani čtyři minuty.
     
    55:52
    Lukáš Chmelíř na trestné nesedí, navzdory hlášení trestoměřičů je to Patrik Moskal. Chmelíř teď v oslabení prověřil Rittichovu pozornost střelou z levého kruhu.
     
    55:18
    Proti jedovce Martina Filipa už to měl Čech jednodušší, kotouč utlumil na hrudi.
     
    54:46
    Tohle jsme už dneska jednou viděli. Na brankové čáře se v cestě Adamu Zemanovi zničehonic zjevil beton Jakuba Čecha! Hradecký brankář drží akcie svého týmu nad vodou.
     
    54:02
    A teď dokonce i v početní výhodě, to je pro svěřence trenéra Petra Vlka velká šance! Patrik Moskal je vyloučen za držení protihráče.
     
    53:18
    Jihlava se už také může snažit v plném počtu hráčů.
     
    52:28
    Hradec je kompletní, ale nezdá se, že by měl přidat další úder.
     
    51:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dnes nám není souzena branka v plném počtu hráčů, Hradečtí využívají předchozí přísný verdikt sudích a ve hře čtyři na čtyři berou zpět ztracené vedení! Martin Vágner se na straně brankoviště neukvapil a zkusil nahrát ke druhé tyčce na DAVIDA ŠVAGROVSKÉHO. Ten byl sice obsazený, ale i tak se ke kotouči dostal jako první a posunul ho za brankovou čáru - 3:2! Asistence: Martin Vágner.
     
    51:06
    Až tak dlouho ale Dukle přesilovka nevydržela, teď jde pykat za hru v šesti. 4 na 4
     
    50:21
    Domácí Zdeněk Kubica chtěl získat kotouč dříve než vyjetý David Rittich, jenže místo toho ho zezadu seknul do nohy a po zásluze odchází na trestnou lavici s menším trestem.
     
    50:15
    Vladimíru Říhovi poskočil puk v klíčovém momentu, kdy se už chystal namířit Brožovu nabídku do odkryté brány!
     
    49:32
    Jan Berger ve vzduchu tečoval Valáškovu střelu, ale mimo. Takovouto hru si však domácí trenéři od posledního útoku rozhodně představují.
     
    48:42
    Hraje se dlouho před Rittichem, čtvrtá formace domácích mladíků a odchovanců se však nedostává do střeleckých pozic.
     
    47:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak už i hosté vědí, jak využít přesilovku. Na modré čáře TOMÁŠ KOLAFA dobře viděl, že Čechovi stojí ve výhledu skoro všichni zbývající hráči na ledě. Jeho nahození si tak našlo cestičku až do sítě a máme znovu vyrovnáno - 2:2! Asistence: Lukáš Nahodil, Adam Zeman.
     
    46:52
    Naopak je tu možnost pro hráče z Vysočiny. David Roupec si vysloužil menší trest za držení hole.
     
    46:44
    Hosté jsou v plném počtu, tentokrát neměli moc problémů.
     
    45:49
    Dokonaný obrat Východočechy pro další přesilovku na koně neposadil.
     
    44:38
    Nedovolené zákroky Duklu dnes srážejí, teď navíc přichází další. Tomáš Kolafa - 2 minuty za vysokou hůl. Kolafa pro změnu působil i v Hradci Králové, kromě působení u A-týmu pomohl také v sezóně 2004/05 zdejší juniorce vybojovat extraligu.
     
    44:25
    Jihlavští hokejisté nevydrželi v útoku dlouho, jejich soupeře zase zastavil ofsajd. Jakub Kania s přejezdem modré čáry otálel příliš dlouho.
     
    43:37
    Teď už musel proti hradeckému štírkovi zasahovat David Rittich.
     
    42:59
    A znovu druhý útok domácích, který je jednoznačně nejlepším v celém utkání. Kombinace vypadala trochu improvizovaně, přesto nakonec scházelo hodně málo, aby se Vít Budínský natáhl ke kotouči před odkrytou klecí!
     
    41:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí podruhé využívají přesilovou hru. Obrovskou možnost měl už Michal Mikeska, který byl ale zablokován obráncem. Stačil však přihrát puk za sebe na hokejku PETRA HALUZY, který viděl, že Rittich plave kdesi v brankovišti. Hokejista, který to zná i v jihlavském dresu, tak otáčí zápas - 2:1! Asistence: Michal Mikeska.
     
    40:58
    Dukla jde do čtyř, za sekání je vyloučen Lukáš Nahodil.
     
    40:34
    Hradec vstoupil do třetiny ostrým pokusem Vladimíra Říhy po Brožově přiťuknutí. Rittich si oddechl, že mu kotouč proletěl nad břevnem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zásluhou nedovolených zákroků na obou stranách se nám konečně posunulo skóre z bezbrankového stavu. I když na to vlastně stačily fauly Dukly. Po jednom takovém totiž hosté udeřili v oslabení, aby následně inkasovali a dovolili domácím přesilovkové vyrovnání. Rozuzlení zápasu bude jistě hodně dramatické. Třetí třetina odstartuje zhruba v 18:38.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Zbytek třetiny se už jen dohrává.
     
    39:09
    Mikeskova přihrávka napříč pásmem se dostala k Lukáši Chmelířovi, který si najížděl z druhé vlny. Svižná střela ale minula bližší tyčku, jinak ten útok vypadal povedeně.
     
    38:21
    Hradeckému publiku se nelíbily dva zákroky na domácí hráče, které byly opravdu minimálně na hraně.
     
    37:46
    Milanu Valáškovi se nepodařilo zpracovat kotouč poté, co ho ze vzduchu sebral rukavicí. Následné počínání Zdeňka Čápa tak bylo zastaveno.
     
    37:11
    Malec nabízel na levé straně kotouč na teč Michaelu Polcarovi. Jakub Čech se ale nenechal zmást a i když se už přesouval na druhou stranu, ještě se stačil natáhnout zpět.
     
    36:36
    S naskočením Maliníka na led vypálil jeho spoluhráč Tomáš Kolafa z uctivé vzdálenosti, ale pořádně ostře. Jakub Čech musel kotouč podržet.
     
    35:38
    Pravděpodobně Tomáš Čachotský obětavě lehl do dráhy kotouče a zlostně odkulhává na střídačku. Domácím se tentokrát nedaří.
     
    34:35
    Dostanou k tomu šanci v další početní výhodě, která je logickým vyústěním jejich momentální aktivity. Roman Maliník (JIH) - 2 minuty za nedovolené bránění.
     
    34:07
    Po vypršení trestu se domácí usadili v soupeřově pásmu a brousí si zuby na otočení stavu.
     
    33:31
    Nakonec Hradečtí oslabení přestáli bez inkasované branky.
     
    32:38
    Jihlavský nápor pokračuje bez přestání, i když hostům tentokrát chybí pohyb.
     
    31:59
    No tak to bylo něco! Kotouč se motal před hradeckým brankovištěm a chvíli ho nikdo nemohl najít, Jakub Čech byl navíc mimo svou pozici. Když se ale k dorážce dostal Radek Hubáček a zamířil do prázdné brány, Čech neuvěřitelně vykopl svůj levý beton a zabránil jistému gólu!
     
    31:15
    Hradec jde však vzápětí zase do čtyř, Patrik Moskal se provinil držením protihráče.
     
    30:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    O pořádný kus lepší přesilovka než ta předchozí přináší domácím vyrovnání! Také druhý hradecký útok si vytvořil tlak, který korunovala střílená nabídka Víta Budínského. Do její dráhy zasáhl PETR HALUZA a Rittich se tentokrát natahoval marně - 1:1! Asistence: Vít Budínský.
     
    30:20
    Parádní zákrok nejen pro diváky v podání Davida Ritticha! Zřejmě si našel skulinku, kterou viděl další bombu Milana Karlíčka. Kotouč si vychutnala brankářova lapačka.
     
    29:42
    Brožova teč Karlíčkovy rány skončila těsně vedle tyčky! To by měl Rittich hodně těžké.
     
    29:19
    Když ale Lukáš Nahodil přibrousil u hrazení, neměli už sudí na co čekat. Menší trest pro střelce jediné branky dosavadního průběhu přináší domácím početní výhodu.
     
    29:06
    Stejně jako v první části, ani teď není důvod často přerušovat hru.
     
    28:27
    V mírném závaru před jihlavskou klecí si našel puk Martin Vágner, což byla další práce pro spolehlivého Davida Ritticha.
     
    27:40
    Michal Mikeska kroužil v útočném pásmu a pak přihrál Lukáši Chmelířovi, který vyslal tvrdý projektil. Rittichův levý beton byl ale rychlejší.
     
    26:46
    Jihlava úspěšně napadá rozehrávku domácích, kteří se k ničemu nemohou dostat.
     
    26:01
    V závěru přesilovky musel Čech zasahovat proti dělovce Tomáše Kolafy. Pravda je, že toho asi příliš neviděl. Domácí jsou kompletní.
     
    25:14
    Zatím se víc daří týmům, které hrají ve čtyřech. Teď si Hradec v klidu hlídá stav.
     
    23:57
    Dukla už je pochopitelně v plném počtu a sama si zahraje přesilovku. Hříšníkem je David Švagrovský, verdikt zní faul loktem.
     
    23:00
    Dukla právě vstřelila branku!
    První gól zápasu přichází v oslabení a hosté lehce šokují hradecký stadion. Tomáš Kolafa vyslal přesným pasem dopředu LUKÁŠE NAHODILA, k nemuž se domácí bek vracel pozdě a Nahodil stačil přesně zamířit do druhého růžku nad Čechovu lapačku - 0:1! Asistence: Tomáš Kolafa.
     
    22:50
    Konečně se Hradečtí dostali k přesné střele, ovšem Rittich neměl s pokusem Zdeňka Čápa od modré čáry potíže.
     
    22:35
    Vladimír Říha posílal zpětnou přihrávku na modrou čáru, ale ta byla nepřesná a vyhnala domácí z pásma.
     
    21:58
    Hradec se nemůže udržet v útočné třetině.
     
    21:02
    Jeden z domácích hráčů byl zasažen vysokou holí a rozhodčí po konzultaci vylučují Michaela Polcara na dvě minuty. První vyloučení v zápase.
     
    20:33
    Michal Velecký nebezpečně clonil Jakubu Čechovi a pak se ještě snažil vyšťourat puk zpod jeho výstroje, to se mu ale nepodařilo!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vstup do utkání měla lepší jihlavská Dukla, poté převzal taktovku domácí Hradec Králové. Ten si vypracoval také několik možností, které však v branku neproměnil. Před druhou třetinou, která začne zhruba v 17:48, vládne na východočeském zimáku stav 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    No, skoro jako by se jen čekalo na přestávku.
     
    18:50
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, kvalitě hry to rozhodně nijak neškodí. Žádný strhující zápas ale také nesledujeme.
     
    17:48
    Znovu dvojice Budínský - Haluza v nebezpečné situaci! Před jihlavským brankářem byli nehlídáni, ale nedokázali překonat jeho položené tělo!
     
    17:05
    Chmelířova ztečovaná střela znamenala pro Ritticha netušené nebezpečí, ale nakonec si ji v brankovišti nikdo nenašel.
     
    16:17
    Pro změnu zase práce pro Rittichovu lapačku. Na gól stále čekáme, dočkáme se ještě do sirény?
     
    15:48
    Jihlavě se poslední minuty příliš nedaří, chtěl to přetrhnout její asi nejaktivnější hráč Tomáš Čachotský. Dobrou pozici mezi kruhy ale nevyužil, puk napálil těsně vedle.
     
    14:43
    Další náznak šance pro Hradec, Milan Valášek pílil za kotoučem a místo střely se rozhodl pro zadovku Šimonu Macháňovi. Ten se však ke kotouči přes brusle jihlavského beka neproklestil.
     
    14:11
    Na druhé straně tak Jakub Luštinec polechtal vyrážečku Davida Ritticha.
     
    13:44
    Dukle se vepředu vůbec nedaří, její průniky přes červenou čáru jsou hodně platonické.
     
    12:58
    Z hradecké strany zatím nejvíce hrozí druhý útok Budínský - Mikeska - Haluza, ten si i teď podmanil oblast kolem Rittichovy brány.
     
    12:10
    O chvíli později ale už rozhodčí domácím tento prohřešek odpískat museli.
     
    11:43
    Zdeněk Kubica jen protečoval kotouč do útočného pásma, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    11:02
    Hradec dlouho forčekuje v hájemství svého soupeře, k další šanci se však prozatím nedostává.
     
    10:12
    Ke kotouči před jihlavskou brankou se po chvíli dostal znovu Vít Budínský. Rittich vytáhl výtečný zákrok vyrážečkou!
     
    09:44
    Kotouč na holích má Dukla, hra se hodně uklidnila. Na stadionu vládne hrobové ticho.
     
    08:57
    Na druhé straně přišel rychlý přejezd do útoku a Tomáš Čachotský líznul boční konstrukci brány Jakuba Čecha.
     
    08:12
    Ve spolupráci dvou mladíků, Zdeňka Čápa s Milanem Valáškem, se druhý jmenovaný pokoušel tečovat nabídku svého parťáka. Záměr mu ale zcela nevyšel.
     
    07:43
    Východočeši pozvolna přebírají kontrolu nad hrou.
     
    06:55
    David Rittich vyjel z brány, aby rozehrál puk po mantinelu. Tam ho sebral Vít Budínský a zkusil to hned na prázdnou bránu, ve které ale poctivě strážil jeden z obránců Dukly.
     
    06:41
    Hra se trochu otevřela, každopádně jí zase brzdí zakázané uvolnění domácích.
     
    05:52
    Zdeněk Kubica se na útočné modré dostal ke kotouči, ale musel střílet hned, než se k němu dostali dva obránci. David Rittich si poradil.
     
    05:20
    Po souboji v hradeckém pásmu zůstal na ledě chvíli ležet Tomáš Čachotský. Za chvíli se ale zvednul a ani nepotřeboval vystřídat.
     
    04:49
    Hosté kontrují náporem, ale jim se žádné zakončení vyprodukovat nepovedlo.
     
    03:44
    Když už se Petr Haluza dostal k ostré střele z levého kruhu, Rittich se nervózně ohlížel, kde má kotouč. Zůstal mu ale mezi betony.
     
    03:19
    Teď už to pro domácí vypadalo poměrně nadějně, Petr Haluza zkoušel z pravé strany najít rozjetého Lukáše Chmelíře. Pas byl ale zablokován.
     
    02:29
    Elitní útok domácích vedený Luďkem Brožem pronikl jako první do Rittichovy třetiny, ale dlouho mu to nevydrželo.
     
    01:52
    Jedině tedy pomocí zakázaného uvolnění.
     
    01:31
    Hradec je jako obvykle v začátku utkání pod dekou, nemůže se dostat ze třetiny.
     
    00:59
    Další práce pro východočeského muže v masce. Tentokrát ho prověřil Martin Filip, hradecká legenda, ovšem v dresu Jihlavy.
     
    00:23
    Po zaváhání v rozehrávce musel poprvé zasahovat domácí brankář Jakub Čech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) – Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Kania, Vágner "C", Čáp, Klement – Kubica, Brož, Říha – Budínský, Mikeska, Haluza – Luštinec, Švagrovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger. Trenér: Martin Hosták.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Novotný) – Podlipnik, Ficenc "C", Drtina, Kolafa, Jaroš, Dobrovolný, Zadražil – Čachotský, Nahodil, Velecký – Malec, Filip, Jeslínek – Krupka, Hubáček, Zeman – Polcar, Maliník, Pekárek – Pometlo. Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodčí: Humpolíček – Kotlík, Zídek.
     
    Asi málokterý příznivce z řad obou týmů si nevzpomene na úvodní kolo, které proti sobě svedlo dnešní soupeře poprvé. Jako ve zlém snu si Východočeši připadali, když na jihlavském ledě po 36 sekundách prohrávali už 0:2. Ve zbytku utkání se pokračovalo v podobném duchu a Dukla nakonec zvítěžila vysoko 7:1.
     
    Hradečtí se postupně dostávají z krize, která je postihla v samotném úvodu soutěže. Z posledních šesti zápasů vyhráli hned čtyři, což jim pomohlo dostat se na desátou příčku tabulky se ziskem sedmnácti bodů.

    Hokejisté z Vysočiny jsou na tom o pouhé dva bodíky a tři příčky lépe. Především se jim nedaří na venkovních kluzištích, vyhráli totiž jen na ledě Mostu.
     
    První hokejová liga se dnes láme do své druhé čtvrtiny. V metropoli na soutoku Labe a Orlice budeme sledovat utkání Hradce Králové s Duklou Jihlava, tedy týmů, které by si své postavení v tabulce určitě představovaly jinak.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 31. Haluza (Budínský), 42. Haluza (Mikeska), 52. Švagrovský (Vágner) - 23. Nahodil (Kolafa), 48. Kolafa (Nahodil, Zeman)


    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) – Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Kania, Vágner "C", Čáp, Klement – Kubica, Brož, Říha – Budínský, Mikeska, Haluza – Luštinec, Švagrovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger. Trenér: Martin Hosták.
    HC Dukla Jihlava: Rittich (Novotný) – Podlipnik, Ficenc "C", Drtina, Kolafa, Jaroš, Dobrovolný, Zadražil – Čachotský, Nahodil, Velecký – Malec, Filip, Jeslínek – Krupka, Hubáček, Zeman – Polcar, Maliník, Pekárek – Pometlo. Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodca: Humpolíček – Kotlík, Zídek.