Sevilla – Barcelona 2:3 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:3 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 29.09.2012, 22:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 22:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí šiestom kole španielskej najvyššej futbalovej súťaže - Primera División!
    V tomto online prenose Vám budem približovať aktuálne dianie zo štadióna Estadio Ramón Sánchez Pizjuán v Seville, kde si dnes zmeria sily domáci tím FC Sevilla s jedným s najväčších futbalových gigantov - FC Barcelona!

    Domáci tím FC Sevilla je po piatich odohraných zápasoch na piatej priečke s jedenástimi bodmi a priaznivým skóre +4. Túto tabuľkovú štatistiku si Sevillčania vybojovali za tri výhry s tímami Getafe (2:1), Deportivo La Coruña (2:0) a napokon aj s ďalším španielským gigantom - Real Madrid (1:0)! Do svojej štatistiky si s troma výhrami pripisujú aj dve remízy s tímami Granada (1:1) a Rayo Vallecano (0:0). Bilancia tri výhry a dve remízy ich tak drží na popredných priečkach tabuľky Primera División, čo môže značiť, že aj proti Barcelone by mohli aspoň bodík za remízu uhrať. Čo sa týka zranení, tak podľa aktuálnych informácií je celý hráčsky káder v dobrej zdravotnej kondícii a pred začiatkom tohto zápasu by mali byť všetci k dispozícii svojmu trénerovi Míchelovi!

    FC Barcelona ako jeden z najlepších tímov na svete hviezdi aj vo svojej domácej súťaži. Po piatich kolách sídli suverénne na prvej priečke bez straty bodu a s perfektným gólovým skóre +11! K pätnástim bodom prišli Barcelončania postupne, keď dokázali zdolať Real Sociedad (5:1). Osasunu (2:1), Valenciu (1:0), Getafe (4:1) a napokon aj Granadu (2:0). Všetko tak značí, že hostia by si v dnešnom zápase mali opäť počínať neohrozene a utvrdiť si svoje vedenie v tabuľke. V ich neprospech však bude hrať veľké množstvo zranení - Adriano Correia má problémy v oblasti stehna a bedrového kĺbu, Cuenca sa zranil v oblasti kolena, kde sa mu poškodila chrupavka, Iniesta má problémy so stehenným svalom, Piqué pre zmenu bude chýbať kvôli nepríjemnému zraneniu v oblasti členka, E. Abidal je podľa najnovších informácii chorý a napokon dvojica hráčov Puyol a Muniesa trpia problémami v kolenných väzoch. Barcelona má však široký a hlavne veľmi kvalitný hráčsky káder, ktorý by ich púť za výhrou v lige mal potiahnuť i na trávniku Sevilly.

    Podľa mnohých štatistík, papierových, ale aj herných predpokladov sa jasným favoritom tohto zápasu stávajú hosťujúci hráči z Barcelony, ktorí by si z tohto zápasu i napriek zraneniam mali odniesť plný bodový zisk a utvrdenie vedenia v tabuľke. Aj stávkové kancelárie sú tohto názoru - na výhru domácich vypísali kurz 5,95, na výhru hostí naopak 1,53 a na nerozhodnú remízu napokon kurz 4,05.

    Podarí sa hráčom Barcelony prerušiť päťzápasovú bodovú Sevilly alebo si domáci dokážu z tohto zápasu vybojovať ďalší bod/body?
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Palop ("C") - Maduro, Fernando Navarro, Spahić, Cicinho, Botía, Trochowski, Jesús Navas, Rakitić, Medel, Negredo.

    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves, Jordi Alba, Mascherano, Fàbregas, Xavi ("C"), Song, Busquets, Messi, Sánchez, Pedro.

    Rozhodca: Antonio Miguel Mateu Lahoz - Pau Cebrián Devis, Jon Núnez Fernández.
     
    Na striedačkách sú pripravení títo hráči

    FC Sevilla: Diego López - Fazio, Campaña, Manu, Luna, Diawara, Kondogbia.

    FC Barcelona: Pinto - David Villa, Thiagi Alcântara, Bartra, Montoya, Sergi Roberto, Tello.
     
    -1
    Domáci hráči FC Sevilla sa nám v dnečnom zápase predstavia pod taktovkou trénera Tita Vilanovu v dresoch bielych. Hosťujúci gigant Barcelony sa nám predstaví pod taktovkou trénera Míchela v klasických modročervených farbách.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hosťujúci hráči Barcelony sa po rozohratí úvodného výkopu mierne stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ sa po chvíli snažia taktickými prihrávkami útočiť.
     
    2
    Po typickom prieniku k súperovmu bránkovisku v podaní Barcelony sa rozhodol zakončovať Pedro. Ten sa však z pozície na hranici pokutového územia netriafa! Svojou strelou prekopol Palopovu bránu o niekoľko metrov.
     
    3
    Cicinho sa snažil rýchlou prihrávkou do behu uvoľniť Negreda. Ten však jeho úmysel úplne nepochopil, a tak sa lopty zmocňujú obrancovia Barcelony.
     
    4
    Pri lopte sú opäť hráči Barcelony, ktorí sa s prienikom do súperovho pokutového územia veľmi neponáhľajú. Ich klasický herný systém krátkych prihrávok ich tam zvyčajne dopraví úplne sám.
     
    5
    Cicinho nám tentokrát predviedol spoľahlivé odstavenie Pedra, ktorý sa opäť snažil v priestore naľavo od domáceho bránkoviska získať loptu a centrovať k svojím spoluhráčom.
     
    6
    Na druhej strane sme mohli vidieť z protiútoku rýchle vysunutie Negreda! Toho však veľmi pekne odstavil Jordi Alba, ktorý posiela loptu do útoku.
     
    7
    FC Barcelona si vytvorila prvú veľkú gólovú šancu! Po peknom uvoľnení sa snažil strieľanou prihrávkou zakončovať Messi, no smer lopty tentokrát Palop bravúrne vystihol, a tak ju po malej chvíli úspešne pokryl vo svojej moci.
     
    8
    Hosťujúci hráči nám v týchto chvíľach opäť predvádzajú svoj vyčkávací herný systém, ktorý im zatiaľ vychádza takmer úplne. Automaticky ako stratia loptu prechádzajú do efektívneho napádania svojich súperov.
     
    9
    Sevillský kapitán a gólman Pelop nám tentokrát predviedol fatálnu chybu v rozohrávke! Do krátkej prihrávky mu vbehol Messi, ktorý bol však na túto loptu prikrátky a poslal ju len mimo brány tímu FC Sevilla.
     
    10
    Alexis nám predviedol pekný prienik po ľavom krídle, no bol pri ňom tvrdo odstavený od lopty zásluhou hráča Madura. Pískať sa však nebude. Domáci hráči získavajú autový hod.
     
    11
    Alexis opäť unikol po pravom krídle! Tentokrát ho nekompromisným zákrokom, ktorý bol však vrámci pravidiel odstavil Spahić! Ten posiela loptu za postrannú čiaru.
     
    12
    Negredo bol peknou prihrávkou uvoľnený na ľavej strane, kde sa na hranici bránkoviska rozhodol zakončovať. Valdés sa síce po lopte hodil, no nezasiahol ju, pretože letela len mimo jeho brány.
     
    13
    Gólman Sevilly Pelop nám predviedol fantastický reflexívny zákrok po zakončení od legendárneho Messiho! Ten zinkasoval prihrávku od Alexisa a pálil z prvej na pozícii v ľavej strane pokutového územia!
     
    14
    Rohový kop Barcelone veľmi nevyšiel. Loptu po ňom síce získal Mascherano, no nedokázal sa presadiť proti trojici veľmi dobre brániacich domácich obrancov.
     
    15
    Hráči Sevilly sa na malú chvíľu oslobodili a dokázali prejsť na polovicu svojho súpera. Tam ich útok však stroskotal na peknom obrannom zákroku od Jordiho Albu.
     
    16
    Momentálne vidíme loptu prevažne v okolí stredovej čiary, kde sa zvádza tuhý boj o hernú prevahu. Zatiaľ však opticky víťazia hosťujúci hráči, ktorí to s loptou proste vedia.
     
    17
    Negredo bol takmer vysunutý pred gólmana Valdésa nebránený, no podľa asistenca hlavného rozhodcu bolo pri útoku vidieť offsajd spomínaného útočníka. Pri lopte teda opäť Barcelona.
     
    18
    Pedro sa snažil technickými kľučkami preniknúť až do domáceho pokutového územia, no bol tvrdo odstavený jedným zo sevillských obrancov. Oprávnený priamy kop sa však pískať nebude.
     
    19
    Po skvelej prihrávke od Trochowskeho sa rozhodol Jesús Navas zakončovať spoza pokutového územia! Jeho strela síce letela z prvej, no Valdés nám proti nej predviedol skvelý reflexívny zákrok.
     
    20
    Hráči Barcelony sa opäť snažili preniknúť cez dobre brániacu defenzívu Sevilly, no nepodarilo sa im to. Tentokrát stroskotal pri prechode do domáceho bránkoviska Alexis.
     
    21
    Rakitić nám predviedol veľmi tvrdé odstavenie Alexisa! Domáci hráči sa so svojími súpermi jasne nemaznajú. Pískať sa nebude ani tentokrát.
     
    22
    Dani Alves vyslal na Messiho ďaleký center až pred gólmana Pelopa! Messi bol však na túto strieľanú prihrávku vzduchom prikrátky. Lopty sa po malej chvíli zmocňuje kapitán Sevilly.
     
    23
    Alexis bol opäť nepríjemne odstavený pri úniku po ľavom krídle! Po tomto faule od Spahića si však pre svoj tím vybojoval aspoň voľný kop napravo od sevillského bránkoviska.
     
    24
    Nepriamy kop bol síce zahraný pekne do Pelopovho bránkoviska, no tam zvíťazili hlavičkový súboj domáci hráči, ktorí posielajú loptu do potencionálneho bezpečia.
     
    25
    Domáci hráči sa hrnú dopredu! Po rýchlej kombinácii zmiatli barcelonský stred a pokračujú ďalej!
     
    26
    Sevilla dala gól! Domáci sa dostávajú do vedenia! Po strele od Medela nám predviedol Mascherano veľmi nešťastný teč, po ktorom sa lopta ocitla presne na kopačkách PIOTRA TROCHOWSKEHO! Ten si loptu potiahol na ľavú stranu a zakončil krížnou strieľanou prihrávkou po zemi. Tou odstavil gólmana Valdésa priam fantasticky.
     
    27
    FC Barcelona mohla vzápätí vyrovnať! Po nepresnej strele od Pedra sa k lopte dostal Messi, ktorý vypálil tvrdo, no ešte pred voľným priestorom v Pelopovej bráne stál v ceste lopty obranca Fernando Navarro! Ten schytal Messiho delovku plným dúškom.
     
    28
    Prvú žltú kartu v tomto stretnutí zinkasoval domáci hráč Rakitić, ktorý sa proti Alexisovi previnil nedovoleným stiahnutím za dres.
     
    29
    Pri lopte sú opäť hosťujúci hráči, ktorý sa snažia vyrovnať! Tentokrát to spoza pokutového územia skúšal Alexis, no Pelop nám predviedol ďalší spoľahlivý zákrok!
     
    30
    Po ďalekom výkope od Jordiho Albu sa mohol k lopte dostať Lionel Messi, no tento center bol na neho prikrátky. K lopte bleskovo vybehol gólman Pelop, ktorý udržal svoj tím v bezpečí.
     
    31
    Ďalšia útočná aktivita hráčov Barcelony bola zastavená offsajdovým verdiktom! V postavení mimo hry sa podľa asistenta hlavného rozhodcu tentokrát ocitol Pedro.
     
    32
    Po výkope od Pelopa sa k lopte bleskovo dostali hostia, ktorí sa snažili ťažiť z prečíslenia. To sa im takmer podarilo, no zakončenie Alexisa nemalo smer a napokon míňa bránu Sevilly. Pelop si tak výkop od brány zopakuje.
     
    33
    Momentálne sa o loptu tvrdo bojuje v strede ihriska, kde majú opäť mierne navrch hráči Barcelony. Tí však majú momentálne menšie problémy s prechodom cez dobre brániacu defenzívu Sevilly.
     
    34
    Jordi Alba pekne odstavil pri prieniku po pravom krídle Jesúsa Navasa. Ten sa mu však za to odplatil veľmi nečisto a predviedol nám zbytočný útočný faul - potiahnutie za dres.
     
    35
    Domáci hráči to opäť vymysleli veľmi dobre! Po prihrávke do pokutového územia bežal za loptou Negredo, no asistent hlavného rozhodcu ho v poslednej chvíli zastavil a dal mu najavo, že stál v offsajde.
     
    36
    Po prihrávke od Xaviho sa snažil Alexis opäť prihrávať na nebráneného Messiho. Prihrávke sa však do cesty napokon postavil Spahić, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    37
    Domáci boli takmer v dvojgólovom vedení! Negredo nám predviedol nádherné zakončenie, po ktorom však lopta padla len o pár centimetrov mimo Valdésovej brány! Barcelona mala momentálne obrovské šťastie!
     
    38
    Domáci tréner sa rozhodol využiť prvé striedanie už v prvom polčase. Za strelca gólu Trochowskeho posiela na trávnik oddýchnutého Manua.
     
    39
    Pri lopte sú opäť hráči Barcelony, ktorí sa snažia pokoriť sevillskú defenzívnu pevnosť. Z veľkej vzdialenosti to tentokrát skúšal Fabregas, no aj on sa stáva proti dobre chytajúcemu gólmanovi Pelopovi neúspešný!
     
    40
    Rysovala sa nám úplne rovnaká situácia ako pri prvom góle Sevilly. Tentokrát sa na ľavej strane uvoľnil vystriedaný Manu, ktorý však s loptou dlho váhal, a tak ho od nej po chvíli odstavil Mascherano. Ten posiela loptu len za postrannú čiaru.
     
    41
    Z ľavého krídla zacentroval do Valdésovho bránkoviska Rakitić, ktorý sa snažil nájsť Negreda! To sa mu však nepodarilo. Negredo bol na tento centrer prikrátky.
     
    42
    Na pravej strane sa snažil zakončovať Jesús Navas! Ten však napálil loptu len do otvoreného náručia gólmana Valdésa, ktorý s touto strelou problémy nemal.
     
    43
    Z veľkej vzdialenosti to tentokrát skúšal aj Mendel! Tento domáci stredopoliar však svoj projektil umiestnil len asi meter od ľavej žŕdky brány FC Barcelona.
     
    44
    Pri lopte sú hosťujúci hráči, ktorí sa snažia rozbehnúť svoj klasický herný systém. Zatiaľ však majú s tým obrovské problémy, pretože FC Sevilla ich má už dobre prečítaných a veľmi dobre proti nim zasahuje.
     
    45
    Dani Alves zinkasoval pri svojom úniku nepríjemný faul od Spahića. Hlavný rozhodca nariadil nepriamy kop z tejto pozície, ktorý odchádza zahrávať Xavi!
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45+1
    Sevillská defenzíva nám predvádza priam fantastický výkon! Dokázala čeliť strelám od Xaviho, Messiho a napokon aj od Pedra. Všetky tri zakončenie boli zblokované a Rakitić posiela loptu do bezpečia ďalekým výkopom.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sme mohli vidieť výraznú prevahu hráčov FC Barcelona, ktorí mali držanie lopty výrazne na svojej strane. To im však veľmi nepomohlo, pretože nedokázali prekonať dnes veľmi kvalitne postavenú defenzívnu pevnosť Sevilly na čele s fantastickými zákrokmi gólmana a kapitána Pelopa! Naopak domáci sa dokázali strelecky presadzovať z rýchlych protiútokov. Jeden z nich využil po nešťastnom teči od Mascherana Piotr Trochowski, ktorý prekonal gólmana Valdésa priam ukážkovo. Jednoduchá prízemná strieľaná prihrávka sa stala gólovou.

    Po prvom polčase vidíma na ukazovateli skóre 1:0 pre domáci tím, podarí sa hosťom z Barcelony vyrovnať a vyťažiť z tohto zápasu aspoň jeden bodík alebo preruší bodovú šnúru Barcelony práve tím FC Sevilla?
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Ihneď v prvej minúte sa podarilo hráčom Barcelony zaútočiť! Alexis zinkasoval od Mascherana pekný strieľaný center, ktorý však nesplnil svoj účel. Po malej chvíli sa lopty zmocnil obranca Maduro.
     
    47
    Hráči FC Sevilla však oponujú Barcelončanom rýchlym získaním lopty a prienikom cez polovicu ihriska, odkiaľ sa určite budú snažiť niečo vymyslieť.
     
    Koniec zápasu.
     
    48
    Sevilla dala gól! Po veľmi nepresnej prihrávke od Jordiho Albu sa lopty zmocnil Medel, ktorý takticky vysunul pred seba ÁLVARA NEGREDA SÁNCHEZA! Ten sa nebránený vyrútil na Valdésa a pred jeho zákrokom ho fantasticky preloboval, čím posiela svoj tím do dvojgólového vedenia.
     
    49
    Pri lopte sú po rozohraní pogólového výkopu hráči Barcelony, ktorí sa snažia presadiť krátkymi prihrávkami. Zatiaľ im prechod na útočnú polovicu ide veľmi dobre.
     
    50
    Pedro zakončoval z pozície napravo od Palopovho bránkoviska, kde zinkasoval pekný center od Alexisa. Jeho halfvolej sa však neujal! Letel síce do sevillskej siete, no domáci hráč Botía loptu vytlačil skvelým reflexívnym zákrokom!
     
    51
    Po peknej prihrávke zakončoval Messi! Ten sa však nedokázal presadiť cez pozorného gólmana Pelopa. Pelop nám predviedol efektívny zákrok v podaní jeho nôh.
     
    52
    Dlhý nákop do útoku nám predviedol Jordi Alba! Lopty sa však po malej chvíli zmocnili domáci hráči, ktorí ju posielajú ďaleko do bezpečia!
     
    53
    Barcelona dala gól! Po rýchlej prihrávkovej kombinácii typickej pre Barcelonu sa v strede pokutového územia uvoľnil CESC FÀBREGAS! Ten umiestnil loptu po zemi nechytateľne k pravej žŕdke sevillskej brány. Gólman Pelop tentokrát nemal ani najmenšiu šancu úspešne zakročiť proti tejto delovke.
     
    54
    Z pravého krídla skúšal preveriť Pelopa Xavi! Lopta sa však po jeho strele odrazila len od domácich obrancov, ktorí ju poslali na kopačky Messiho. Messi z následnej šance míňa sevillskú svätyňu!
     
    55
    Z ľavého krídla preveril delovkou gólmana Pelopa Alexis! Pelop si tentokrát počínal priam vynikajúco a testom prešiel na výbornú! Gólman Sevilly nám predviedol reflexívny zákrok, po ktorom loptu ukryl vo svojom náručí!
     
    56
    Sevilla sa na malú chvíľu oslobodila spod tlaku Barcelony, no uvidíme ako dlho im to vydrží. Cez stred ihriska sa dostávajú len veľmi ťažko.
     
    57
    Alexis sa opäť uvoľnil na ľavom krídle! Na hranici pokutového územia Sevilly sa Alexis rozhodol zakončiť a svoj projektil napokon umiestnil len o pár centimetrov mimo Palopovej brány!
     
    58
    Negredo nám predviedol pekný únik po pravom krídle, po ktorom sa však vyznamenal Jordi Alba. Ten Negreda odstavil šmýkačkou, ktorá však smerovala po lopte.
     
    59
    Po tvrdom zákroku od Spahića zinkasovali hráči Barcelony priamy kop zo vzdialenosti približne 23 metrov, ktorý odchádza zahrávať Lionel Messi!
     
    60
    Messi umiestnil loptu z priameho kopu priam fantasticky tesne pod brvno domácej bránky! Gólman Pelop nám však po výskoku predviedol neuveriteľný zákrok!
     
    61
    Sevillskí hráči sú v uplynulých minútach pod ohromným herným tlakom, ktorému však zatiaľ čelia výborne. Ich defenzíva má výborné základy a Pelop podľa všetkého dokáže aj čarovať.
     
    62
    Sevilla sa dostávala do rýchleho protiútoku, z ktorého mohol ako posledný ťažiť Rakitić! Podľa asistenta hlavného rozhodcu však stál v offsajde.
     
    63
    Po rýchlom prieniku po pravom krídle nasmeroval Jesús Navas pred bránu Barcelony pekný center, po ktorom Mascherano umiestnil loptu len za Valdésovu bránu. Nasleduje rohový kop pre domácich.
     
    64
    Rohový kop odišiel zahrávať Botía! Ten nám predviedol síce pekný rotujúci center, no ten sa po malej chvíli usídlil len na kopačkách barcelonských obrancov, ktorí posielajú loptu do útoku.
     
    65
    Medel sa skvelou kľučkou uvoľnil v barcelonskom pokutovom území. Jordi Alba ho však v poslednej chvíli odstavil na hranici faulu od lopty odstavil a Medel padá na zem. Hlavný rozhodca však penaltu neodpískal!
     
    66
    Po tvrdom faule od Spahića získali hosťujúci hráči priamy kop zo vzdialenosti približne 22 metrov, ktorý odchádza zahrávať Dani Alves!
     
    67
    Priamy kop bol tentokrát zahraný príliš nepresne. Lopta nedokázala prekonať ani len sevillský obranný múrik. Po malej chvíli sa do útoku opäť dostávajú hráči Sevilly.
     
    68
    Fabregas sa sympaticky zbavil svojich protihráčov v ľavej časti domáceho pokutového územia a rozhodol sa prihrávať na druhú stranu. Na jeho prihrávku však jeho spoluhráči nedokázali odpovedať, a tak sa domáci opäť oslobodzujú.
     
    69
    Po peknej prihrávke od Messiho loptu z ľavej strany pokutového územia hlavičkou odstrelil Pedro! Pelop nám predviedol ďalší úspešný zákrok, po ktorom Spahić posiela svojich súperov k rohovej vlajočke.
     
    70
    Za nepríjemný útočný faul na Spahića zinkasoval žltú kartu Sergio Busquets.
     
    70
    Aj tréner Barcelony sa rozhodol striedať. Namiesto Sanchéza posiela tentokrát na trávnik Tella.
     
    71
    Sevillskí hráči sa dostávajú do útoku. Po krátkej kombinácii však prišiel diskutabilný útočnoobranný faul domáceho Medela! Barcelona je tak opäť pri lopte.
     
    72
    Hlavný rozhodca za tento tvrdý faul na Fabregasa, ktorý by mohol byť však veľmi diskutabilný udelil Medelovi červenú kartu! Barcelona tak bude hrať do konca stretnutia v početnej výhode!
     
    73
    Po tomto veľmi tvrdom vylúčení sa celý domáci tím sťažuje, že barcelonský hráč to jemne prifilmoval. Hlavný rozhodca však ich návrhy ignoruje.
     
    75
    Za ďalší nepríjemný faul tentokrát vidí žltú kartu barcelonský hráč. Po páde Rakitića farbu žltú zinkasoval Pedro.
     
    75
    Domáci tréner sa rozhodol striedať aj podruhýkrát! Za Rakitića posiela na trávnik francúzskeho hráča Kondogbiu.
     
    76
    Aj tréner FC Barcelony sa rozhodol striedať druhýkrát! Za Busquetsa posiela na sevilsský trávnik Thiaga Alcântaru.
     
    77
    Barcelonskí hráči sú posilnení početnou výhodou a na ich kopačkách vidno enormnú chuť zvíťaziť tento zápas! K víťazstvu im však chýbajú ešte dva góly!
     
    78
    Z pravej strany skúšal domáceho gólmana Palopa preveriť Messi! Palop však ostal aj tentokrát neprekonaný a drží si veľmi dobrú zápasovú štatistiku.
     
    79
    Tréner Barcelony strieda aj potretíkrát! Za Daniho Alvesa posiela tentokrát na trávnik Davida Villu. Vyplatí sa mu táto dôležitá výmena?
     
    80
    Botía sa nádherne uvoľnil proti dôraznému bráneniu od Mascherana a rozbehol sa proti Valdésovi! Zo stredu pokutového územia však nedokázal trafiť priestor barcelonskej svätyne.
     
    82
    Z pravého krídla sa na druhej strane snažil presadiť Tello! Ten síce zinkasoval skvelú prihrávku od Messiho, no na efektívne reflexy gólmana Palopa bol už prikrátky.
     
    83
    Z ľavej strany sa snažil presadiť Thiago Alcântara, no aj ten sa po malej chvíli stal neúspešným. Efektívnu STOP-ku mu predviedol obranca Maduro.
     
    84
    Na druhej strane sa nám rysoval rýchly protiútok dvojice Kondogbia - Luna, no ten bol taktiež neúspešný. David Villa nám predviedol tvrdý defenzívny zákrok, po ktorom získal loptu.
     
    81
    Aj tréner Sevilly sa rozhodol striedať potretíkrát! Do útoku posiela za Negreda oddýchnutého Lunu.
     
    85
    Po tvrdom zákroku od Fernanda Navarra nariadil hlavný rozhodca priamy kop zo vzdialenosti približne 23 metrov! Zahrávať ho odchádza legendárny David Villa.
     
    86
    David Villa nasmeroval svoj strieľaný center veľmi nepresne a loptu napálil len do múru tiel domácich hráčov, ktorí ju následne odkopli do bezpečia.
     
    87
    David Villa si skvele zbehol po ľavom krídle, odkiaľ sa snažil uvoľniť Messiho! To sa mu však nepodarilo! Spahić zasiahol v poslednej chváli priam fantasticky!
     
    88
    Sevillskí hráči sa nedokážu dostať cez polovicu a v závere stretnutia im Barcelona ukazuje svoj totálny ofenzívny tlak!
     
    89
    Barcelona dala gól! Je vyrovnané! Po veľmi nepresnej prihrávke od Botíu sa barcelonskí hráči takticky rozmiestnili v domácom pokutovom území, kde bol na ľavej strane napokon vysunutý prihrávkou od Messiho CES FABREGAS! Tento hráč Barcelony si pripisuje už druhý gól v tomto stretnutí!
     
    90
    Nadstavovať sa bude až päť minút!
     
    90+1
    Úvodný útok Barcelony v nadstavenom čase sa končí fiaskom. Nepresný center od Messiho na Tella končí hvizdom asistenta hlavného rozhodcu, ktorý ukazuje na offsajd.
     
    90+2
    Pri lopte sú opäť barcelonskí hráči, ktorí majú ešte pomerne dosť času na otočenie skóre v tomto zápase. Podarí sa im to? Pri lopte je momentálne Alexis.
     
    90+3
    Barcelona dala gól! FC Barcelona vedie! Po fantastickej tici-taca prihrávke v sevillskom pokutovom území od Messiho sa v ľavej časti uvoľnil DAVID VILLA! Ten si technickou strelou k pravej žŕdke Palopovej brány vychutnal tohto sevillského gólmana plným dúškom!
    Toto je tá pravá tvár legendárnej Barcelony!
     
    90+4
    Messi sa snažil presadiť ďalekým strieľaným centrom spoza domáceho pokutového územia, no nepodarilo sa mu to. Palop túto loptu ukrýva vo svojom náručí.
     
    90+5
    V závere tohto stretnutia zinkasoval ďalšiu žltú kartu Botía, ktorý nám o malú chvíľku prinesie rozhodcovský hvizd. Botía sa previnil tvrdým faulom na Lionela Messiho.
     
    Koniec zápasu.
     
    A je dobojované!
    V druhom polčase sme mohli vidieť mnoho nádherných momentov, v ktorých jasne dominoval hosťujúci tím z Barcelony! Kontaktný gól na 2:1 nám v 53. minúte po skvelej kombinačnej akcii priniesol Cesc Fabregas. V 72. minúte sme mohli vidieť vylúčenie Medela, ktorý sa previnil nepovoleným zákrokom na Fabregasa, a tým to Seville spočítal aj s úrokmi. Záver tohto stretnutia patril legendárnej Barcelone, ktorá zásluhou gólov z kopačiek Fabregasa v 89. minúte a Davida Villu v 3. minúte nadstaveného času otočila skóre zápasu z 2:0 na 3:2, čo jej tak zaslúžene prináša po šiestich zápasoch bilanciu šiestich výhier a plný bodový zisk!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (23:59:38)

    Góly: 26. Trochowski, 48. Negredo - 53. Fabregas, 89. Fabregas, 90+3. David Villa

    Karty:   28. Rakitić (SEV), 70. Busquets (SEV), 90+5. Botía (SEV) - 75. Pedro (FCB)   72. Medel (SEV)


    FC Sevilla: Palop ("C") - Maduro, Fernando Navarro, Spahić, Cicinho, Botía, Trochowski (38. Manu), Jesús Navas, Rakitić (75. Kondogbia), Medel, Negredo (81. Luna).
    FC Barcelona: Valdés - Dani Alves (79. David Villa), Jordi Alba, Mascherano, Fàbregas, Xavi ("C"), Song, Busquets (76. Thiago Alcântara), Messi, Sánchez (70. Tello), Pedro.

    Rozhodca: Antonio Miguel Mateu Lahoz - Pau Cebrián Devis, Jon Núnez Fernández