Anderlecht – Lokeren 3:0 (kon.) | Genk – Mechelen 2:1 (kon.) | Leuven – Waasland-Beveren 5:2 (kon.)
Lierse – Waregem 1:4 (kon.) | Mons – Beerschot 1:0 (kon.) | Cercle – Charleroi 1:0 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
3:0 (0:0)
Sporting Lokeren
cz Sobota 29.09.2012, 20:00 • Constant Vanden Stock Stadium • Belgická Jupiler Pro League
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer u 9. kola Jupiler Pro League. V pravděpodobném šlágru kola přivítá RSC Anderlecht hosty KSC Lokeren.
     
    Představování týmů začneme hosty KSC Lokeren. Výběr Rogera Lambrechta vyjel z domovského Daknamstadionu do Bruselu v nepříliš ideální náladě. Tým totiž díky svému postavení v tabulce zatím nemůže příliš slavit. Osm kol znamenalo tři výhry, tři prohry a dvě remízy. V posledním domácím duelu proti Leuvenu už to vypadalo po brance Mariće z 82. minuty na výhru 2:1, jenže tu odvrátil dvě minuty před koncem Geraerts, který srovnal na konečných 2:2. Dnes i proto bude Lokeren outsiderem.
     
    Domácí favorit a obhájce titulu Royal Sporting Club Anderlecht se zatím drží bez prohry na druhé příčce tabulky. Tým trenéra Johna van den Broma přidal ke čtyřem výhrám i čtyři remízy a dnes by rozhodně chtěl rozšířit tu první, bodovější sérii. Poslední duel skončil na půdě SV Zulte Waregem výhrou 3:2, kterou ''Fialkám'' zajistil až pozdním gólem z 86. minuty Tom De Sutter.
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Proto - Gillet, Nuytinck, Kouyate, Deschacht - Biglia, Kanu, Bruno, Jovanović - De Sutter, Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    KSC Lokeren: Copa - Galitsios, Maric, Taravel, De Bock - Persoons, Overmeire, De Pauw, Mokulu - Harbaoui, Patosi.

    Trenér: Peter Maes

    Rozhodčí: Danny Makkelie.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Domácí tým začíná utkání s míčem na svých kopačkách a snahou o okamžitý tlak na útočné polovině. V příštím týdnu čeká RSCA utkání Ligy mistrů s Malagou, ale nikdo z domácích hráčů neodpočívá a John van den Brom postavil ideální jedenáctku.
     
    4
    Poprvé má práci hostující brankář Copa, ten zasahuje proti ráně Bruna, kterému palebnou pozici připravil De Sutter.
     
    6
    A i nadále to je zatím utkání v režii domácích hráčů. Tentokrát však akce po pravé straně nevyšla, jelikož si Gillet s Bigliou nepříliš vyhověli.
     
    8
    Na větší šanci však stále čekáme. Lokeren postavil zatím velmi dobře fungující obranný blok a domácí tým to bude mít velmi těžké, aby se prosadil.
     
    10
    Snad až teď to vypadalo s domácím Anderlechtem celkem nadějně. Tom De Sutter však z dobré pozice branku Copy netrefil.
     
    11
    Kombinace De Suttera s Brunem znovu končí zakončením na branku Lokerenu. Hostující brankář však znovu zasahovat nemusí a po ráně mimo branku bude od té své odkopávat.
     
    13
    Vypadá to, že hosté z Lokerenu budou hrozit především po brejcích do otevřené obrany Anderlechtu. Jako největší hrozba se jeví již od prvních minut Harbaoui.
     
    16
    Další rychlá kombinace domácích končí ve středu hřiště neúspěchem, když míč Anderlechtu odebírá Overmeire.
     
    20
    Na pravé straně teď operoval Biglia, který byl sražen k zemi. I přesto se dokázal propracovat k centru od brankové čáry. Ten však hostující obrana v čele s Copou odvrací.
     
    22
    Prakticky ta samá akce domácích následovala po dvou minutách. Centrovaný míč zkusil Mbokani poslat na branku, avšak v prvním případě mu nevyšel krok a v tom druhém svoji ránu posílá pouze o obránce hostí do zámezí. Andelecht bude rozehrávat roh.
     
    24
    Na straně druhé zasahuje i Silvio Proto. Pro něj však nebylo příliš těžké sebrat vysoký míč z pravé strany do náručí.
     
    25
    Po pěkném přistrčení z levé strany zakončoval na branku bývalý hráč Liverpoolu Milan Jovanović. Jeho pokus však jde zhruba dva metry nad Copovu klec.
     
    25
    Z protiútoku přišla zatím největší šance utkání! Hostující hráči pěkně vykombinovali akci po levé straně, když centr do vápna poslal Harbaoui. Ten jím našel Patosiho, který bez přípravy zakončoval k pravé tyči. Silvio Proto v brance domácí se však zaskvěl a parádně vyráží jedovatou ránu na roh.
     
    28
    Mokulu poslal z levé strany parádně míč z jednoho doteku za obranu Anderlechtu na rozeběhnutého Patosiho. Před ním však stačil včas zaskočit brankář Proto.
     
    30
    Proto musí být opět v pohotovosti, když dokázal zmenšit úhel jednomu z hostujících hráčů, který už nemohl jinak, než napálit domácího strážce branky. Pro Lokeren to bude znamenat rohový kop z levé strany.
     
    33
    Tak hosté po úvodních vyčkávacích minutkách hrozí. Mokulu však ze zhruba třiceti metrů míří nad Protovu klec.
     
    34
    Domácí tým mohl jíž do dobrého brejku, avšak Jovanović nezapracoval dobře a míč tak má opět celek kouče Petera Maese.
     
    36
    Hosté hrozí prakticky z každého držení míče na útočné polovině, ale obrana Anderlechtu zatím se štěstím drží čisté konto. Teď po dlouhém centru fauluje Harbaoui Nuytincka, a tak budou domácí rozehrávat přímý kop.
     
    38
    Dlouhý pas ze zadních řad hledal v útoku domácích Bruna, ten však nezpracoval, ale k jeho štěstí to pro RSCA bude znamenat alespoň roh.
     
    40
    Bezpochyby největší šance utkání! A zasloužil se o ní domácí celek. Centr z levé strany v podání Jovanoviće propadl v pokutovém území až na Gilleta, který ranou na zadní tyč pálil na Copu. Hostující brankář předvedl famózní zákrok nohou a vykopává reflexivně jasnou branku utkání č.1. Opravdu povedený kousek brankáře KSC Lokeren!
     
    42
    Tým kouče van den Broma zkouší využít převahu z posledních vteřin a žene se do útoku.
     
    45
    Mbokani si seběhl pro míč až do středu hřiště, kde jej posunul na Kanua. Ten zkoušel průnikovou nahrávkou vysunout De Suttera, jenže to by musel nahrávat přesněji.
     
    45+1
    Po levé straně zkoušel hostům pláchnout Mbokani, ale byl faulován, a tak uvidíme přímý volný kop domácího Anderlechtu.
     
    První poločas skončil.
     
    Zajímavý fotbal plný šancí byl zatím k vidění v prvním poločase v hlavním městě Belgie v Bruselu. Domácí Anderlecht většinu poločasu tahal překvapivě za kratší konec provazu, ale v největší šanci se zjevil on, přesněji Gillet, který v pokutovém území zakončoval centr z levé strany. V brance hostů však začaroval Copa, který famózním zákrokem udržel stav na 0:0. Druhý poločas začne pravděpodobně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté do druhého poločasu střídají, když Miloš Maric nahradí na trávníku Mokulua.
     
    50
    Druhý poločas začal s míčem na kopačkách celek domácích fotbalistů. Po pravé straně se snažil prosadit k centru Jovanović, ale obrana Lokerenu si poradila.
     
    52
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení 1:0! Rohový kop z pravé strany našel hlavu DIEUMERCI MBOKANIHO, který v pokutovém území Lokerenu hlavičkoval úplně sám a díky menší chybě Copy, kterému balon proklouzl pod rukou jde hned v úvodu druhé půle RSCA do vedení.
     
    54
    Maric už ve středu hřiště přebíral míč a měl to namířeno směr Proto. Jeho choutky však zastavil hned v zárodku faulem Nuytinck.
     
    56
    Rychlá kombinace domácích šla ne levou stranu, ze které centroval do pokutového území Kanu. Copa si však pro míč došel s přehledem a chytá jej do náruče. Následně zakládá dlouhým nákopem útočnou akci hostujícího KSC.
     
    59
    Akci Lokerenu zastavil s přehledem zadák Nuytinck a následně nahrál na Bruna. Ten vybojoval pro Anderlecht pouze výhodu autového vhazování.
     
    59
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    O pár vteřin později však následoval rohový kop domácích a ten znamená druhou branku utkání, a to branku z kategorie výstavních! Roh z pravé strany byl rozehrán na hranici velkého vápna, kde si sbíhal OLIVIER DESCHACHT. Dlouholetá stálice zadních řad RSCA se do míče opřela náramně a ten s pomocí drobné teče jednoho z hostující hráčů zaplul do pravého horního rohu branky Lokerenu.
     
    62
    Tým kouče Petera Maese se dostal do útoku po pravé straně, avšak bez zakončení. Míč končí u brankáře domácích Prota, který dlouhým nákopem vyhání své spoluhráče z obranného postavení.
     
    63
    Hosté střídají. Patosiho nahradí na trávníku Saglik.
     
    66
    Dlouhý míč na útočnou polovinu domácích sice Mbokaniho hlavu našel, avšak střelec první branky duelu ve výskoku fauloval, a tak rozehrává přímý kop Lokeren.
     
    68
    A znovu nákop na Mbokaniho tentokrát končí přímým kopem pro domácí RSCA. Persoons totiž ve výskoku zahrál rukou.
     
    70
    Nadějný přímý kop hostů zahrával z dobré pozice Miloš Maric. Své spoluhráče však vůbec netrefil, když balon z jeho kopačky končí v zámezí.
     
    70
    Praet mění na trávníku v domácím dresu De Suttera.
     
    73
    Vysoký balon do útočných řad Lokerenu sice hledal Harbaouiho, jenže ten míč nezískal a navíc stál v ofsajdu. Nuytinckův obranný zákrok tak byl zbytečný.
     
    70
    A Iakovenko nahradí mladíka Bruna.
     
    75
    Po centru z pravé strany zahrál střelec druhé branky Deschacht na hranici velkého vápna rukou a dostává žlutou kartu.
     
    77
    Přímý kop však Saglik nerozehrál ideálně, a tak z dobré možnosti hostů z Lokerenu není nic zajímavého.
     
    79
    Centr domácího Jovanoviće odvrací před brankou hostů Mijat Maric na rohový kop.
     
    82
    Hostující tým se ještě v závěřečných minutách snaží o srovnání. Centr Overmeireho vracel do vápna Miloš Maric, ale před ním stačil balon odvrátit Kouyate.
     
    83
    Udeřit však mohlo i na druhé straně. Mbokani si naběhl na nahrávku za obranu a místo zakončení ještě nahrával. Troufnu si říct, že i když to měl z úhlu, tak nahrával zbytečně a pro Anderlecht to tak je z dobré pozice pouze rohový kop.
     
    84
    Domácí útočník Mbokani následně vidí za faul na útočné polovině žlutou kartu.
     
    85
    Saglikův pokus z levé strany chytá Proto celkem v pohodě. Následně rozehrává útočnou akci Anderlechtu.
     
    87
    Kanu s Deschachtem sice udrželi míč na trávníku, avšak druhý jmenovaný o pár vteřin později fauloval, a tak mají hosté výhodu přímého kopu.
     
    88
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Parádní akce domácích končí úspěšně a celek kouče van den Broma vede 3:0! Kanu vysunul nahrávkou na levou stranu Milana Jovanoviće, který s míčem na kopačce akci neuspěchal a v pokutovém území hledal pro nahrávku spoluhráče. Našel ho na pravé straně přesným centrem, DIEUMERCI MBOKANI si centr krásně zpracoval na prsa, aby ho poté druhým dotekem poslal prudce k pravé tyči hostující branky, kde neměl Copa absolutně nárok! Nádherná akce RSCA potvrzuje jeho výhru v dnešním utkání.
     
    90+1
    Utkání se již pouze dohrává, ale i tak vidíme zakončení hostů. Po centru z pravé strany hlavičkuje nad branku Harbaoui.
     
    Konec zápasu.
     
    V prvním poločase hrozil především Lokeren, ale ten se v druhém poločase dozvěděl, co mu ještě do špičky Jupiler Pro League chybí. Domácí Anderlecht totiž v úvodu druhého poločasu nakročil za výhrou a v 59. minutě už vedl po pěkných brankách Mbokaniho a Deschachta 2:0. V závěru přidal třetí, nejhezčí trefu utkání opět Mbokani, který tak uzavřel na konečných 3:0. (21:52:50)

    Martin Mišovec

    Góly: 52. Mbokani, 59. Deschacht, 88. Mbokani

    Karty:   75. Deschacht (AND), 84. Mbokani (AND)


    R.S.C. Anderlecht: Proto - Gillet, Nuytinck, Kouyate, Deschacht - Biglia, Kanu, Bruno (70. Iakovenko), Jovanović - De Sutter (70. Praet), Mbokani.

    Trenér: John van den Brom

    Sporting Lokeren: Copa - Galitsios, Mijat Maric, Taravel, De Bock - Persoons, Overmeire, De Pauw, Mokulu (46. Miloš Maric) - Harbaoui, Patosi (61. Saglik).

    Trenér: Peter Maes

    Rozhodca: Danny Makkelie