Heerenveen – Breda 2:0 (kon.) | Feyenoord – Nijmegen 5:1 (kon.) | Utrecht – Arnhem 1:2 (kon.)
Heracles – Den Haag 3:3 (kon.) | Amsterdam – Twente 1:0 (kon.)
koniec
SC Heerenveen
2:0 (2:0)
NAC Breda
cz Sobota 29.09.2012, 18:45Holandská Eredivisie
     
    90
    Další důležitý zákrok Nordfeldta, kterým tentokrát zlikvidoval Hooiovu střelu z úhlu.
     
    89
    Kees Luijckx mohl vykřesat pro Bredu alespoň malou jiskřičku naděje, jenže jeho hlavička po rohovém kopu skončila přesně v náručí připraveného Nordfeldta.
     
    83
    Hned vzápětí přichází další karetní napomenutí. Tentokrát si kartónek žluté barvy prohlédl pěkně zblízka také brankář Ten Rouwelaar.
     
    83
    Hostující Jens Janse viděl žlutou kartu.
     
    80
    Brankář Ten Rouwelaar nyní hned dvakrát podržel svůj tým. Nejprve bravurně vyrazil střelu van La Parry z úhlu, hned vzápětí si pak poradil také s nepříjemným projektilem Finnbogasona.
     
    78
    Poslední střídání hostujícho trenéra Karelseho. Odešel Alex Schalk, přišel Nadir Ciftci.
     
    76
    K zakončení se nakonec dostal střídající Rajiv van La Parra, jeho nepříjemnou střelu zpoza vápna ale dokázal Ten Rouwelaar lapit.
     
    72
    Domácí vystřídali: za hlasitého potlesku odešel Daniël de Ridder, jehož nahradil Samir Fazli.
     
    71
    Na druhé straně hřiště se zaskvěl brankář Nordfeldt, který výborně vychytal tutovku Schalka. Hostující útočník mířil přesně do středu hřiště, kde právě stál připravený domácí gólman.
     
    67
    Zřejmě za protesty vidí žlutou kartu domácí křídelník Daniël de Ridder.
     
    63
    Hosté mohli z ničeho z nic snížit, ovšem Gudelje ve stoprocentní šanci výborně vychytal brankář Kristoffer Nordfeldt. To možná bude Bredu ještě hodně mrzet.
     
    60
    Hned vzápětí přichází změna také na druhé straně barikády, kde přenechal Anthony Lurling své místo na hřišti Dannymu Verbeekovi.
     
    60
    Domácí poprvé v zápase střídají. Ze hřiště odstoupil Sven Kums, kterého nahradil Rajiv van La Parra.
     
    58
    Další ostrý zákrok, za který tentokrát viděl žlutou kartu Sven Kums
     
    53
    Breda to zkouší i nadále. Nyní musel Nordfeldt předvést další pohotový zákrok, aby vyrazil nebezpečnou hlavičku Gudelje.
     
    52
    Po centru Buijse se dostal k zakončení uvnitř domácí šestnáctky stoper Kees Luijckx, brankář Nordfeldt ale vyrazil jeho střelu z otočky reflexivně ramenem.
     
    46
    Hned zkraje druhé půle tu máme žlutou kartu, kterou viděl hostující středopolař Nemanja Gudelj.
     
    46
    Na hostující straně došlo ke střídání. Do druhého poločasu už nenastoupil nevýrazný Thilo Leugers, kterého nahradil Anouar Hadouir.
     
    40
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Sven Kums perfektní přihrávkou našel úplně volného DANIËLA DE RIDDERA, který překonal brankáře Ten Rouwelaara přesnou střelou k pravé tyčce.
     
    38
    Marten de Roon zahrál nedovoleně ve středovém kruhu. Od rozhodčího van Sichema následně viděl za svůj zákrok žlutou kartu.
     
    27
    Lukáš Mareček mohl po rychlém protiútoku navýšit vedení Heerenveenu, jenže v rozhodující moment si příliš předkopnul míč, který se tak stal snadnou kořistí brankáře Ten Rouwelaara.
     
    19
    Nemanja Gudelj to nyní vyzkoušel z poměrně ostrého úhlu a moc mu nescházelo. Jeho střela proletěla zhruba půl metru okolo vzdálenější tyčky!
     
    18
    Jordy Buijs poslal k zemi pronikajícího hráče a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    9
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hned z první vážnější šance zápasu tu máme gól. Filip Djuričić poslal výbornou přihrávku mezi obránce, míče se zmocnil ALFRED FINNBOGASON a zblízka neomylně zakončil.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 9. Finnbogason, 40. De Ridder

    Karty:   38. de Roon (HEE), 58. Kums (HEE), 67. De Ridder (HEE) - 18. Buijs (BRD), 46. Gudelj (BRD), 83. Janse (BRD), 83. Ten Rouwelaar (BRD)


    SC Heerenveen: Nordfeldt – van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Raitala – de Roon, Mareček, Kums (60. van La Parra) – Djuričić, Finnbogason, de Ridder (72 Fazli).
    NAC Breda: Ten Rouwelaar – De Roover, Luijckx, Botteghin, Janse – Buijs, Gudelj, Leugers (46. Hadouir) – Hooi, Schalk (78. Ciftci), Lurling (60. Verbeek).

    Rozhodca: Tom van Sichem